IKARIWTHS Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά σε λίγο καιρό θα αγοράσω μια οθόνη και θα ήθελα τη βοήθεια σας για τα χαρακτηριστικά της . Θα τη χρησιμοποιώ για επεξεργασία φωτογραφιών καθώς και για να βλέπω ταινίες,παιχνίδια Δεν παίζω! Σκέφτομαι να κινηθώ σε πολλές ίντσες και ΌΧΙ σε ΤΝ panel. Οι ερωτήσεις μου είναι: A) Επειδή θα βλέπω και ταινίες έχει νόημα το refresh rate να είναι μεγάλο ? Βλέπω ότι υπάρχουν οθόνες με 60hz ,75hz και οτι τα 144hz ειναι για παιχνίδια. Β) Τη τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί με οθόνες θέλαμε μεγάλη αντίθεση,.Στο σκρουτζ είδα ότι και οι οθόνες των 150 ευρω και οι οθονες των 1000 ευρω εχουν αντιθεση κοντα στο 1000:1 ,τι ισχύει? Γ) Κυρίως για την επεξεργασία φωτογραφίας σκέφτομαι να αποφύγω τα TN panel για καλύτερη απόδοση στα χρώματα ,ισχύει?Συστήνουν ips και va panels,ποιο ταιριάζει καλύτερα στη περίπτωση μου? Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2018 από IKARIWTHS
IKARIWTHS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το βασικο που με απασχολεί ειναι τα hz της οθονης,στη καθημερινοτητα εχουν διαφορα τα 60hz ενος ακριβου μονιτορ με τα 144hz ?Στη τηλεοραση γνωριζω πως εχουν αλλα στη στατικη εικονα του μονιτορ δε ξερω, μπορει καποιος να απαντησει? Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από IKARIWTHS
leros2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς με fps gaming, τα hz δεν σε απασχολούν. Είτε 60 είτε 200 το ίδιο θα είναι για σένα.... Γράψε πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις για οθόνη και σίγουρα θα σου προτείνουν κάποια..
Zaknafein Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Στις 4/11/2018 στις 10:35 ΠΜ, IKARIWTHS είπε Γ) Κυρίως για την επεξεργασία φωτογραφίας σκέφτομαι να αποφύγω τα TN panel για καλύτερη απόδοση στα χρώματα ,ισχύει?Συστήνουν ips και va panels,ποιο ταιριάζει καλύτερα στη περίπτωση μου? Σίγουρα δεν θες ΤΝ, ανάλογα τις ίντσες μάλλον θα πρέπει να αποφύγεις και τις VA λόγω color shifting. Αν μιλάμε για επαγγελματική ενασχόληση, θες οθόνη με 10bit χρώμα (κατά προτίμηση "καθαρό" και όχι 8+2 με FRC) και καλιμπράρισμα. Το ονομαστικό contrast ratio δεν λέει και πολλά πράγματα, σημασία για σένα έχει να αποδίδει σωστά τα χρώματα. Για το refresh rate στα είπε ο @leros2004.
IKARIWTHS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Προς το παρον καταληγω σε ips μεγαλυτερη απο 27 ιντσες,το budget μου ειναι 600 εως 850 ευρω το πολυ.Το θελω για επεξεργασια φωτογραφιας και να βλεπω και ταινιες μεχι στιγμης εχω ξεχωρισει αυτην https://www.skroutz.gr/s/10637906/LG-32UD99.html?keyphrase=32UD99 καμια ιδεα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα