Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, papars είπε

Στο μυαλό μου έχω το ότι καίγεται γιατί είναι μικρός για το φορτίο που τραβάς. Αν κρίνω από την αλλαγή σχεδίασης στο νέο μοντέλο, είχαν γενικό θέμα. 

Συνήθως ο κωδικός που γράφει πάνω στο μετασχηματιστή είναι το μοντέλο του. Εδώ δεν βλέπω να ισχύει. Και πιθανόν να μην το βρεις στο εμπόριο αφού θα είναι παραγωγή μόνο για τη συγκεκριμένη σχεδίαση τροφοδοτικού. 

Δοκίμασε περιέλιξη. Νομίζω υπάρχει κάποια amarad στην Αθήνα που φτιάχνει μετασχηματιστές.

Έτσι έψαχνα και εγώ με την λογική του κωδικού αλλά δεν...

έχεις δίκιο ότι όλα τα τροφοδοτικά εκείνης της σειράς και πριν από χρόνια, είχαν κάποιο θέμα και σίγουρα θα ήταν αυτό με τον μετασχηματιστή αφού από 6 τροφοδοτικά που έχω ανοίξει, όλα έχουν θέμα μόνο με τον μετασχηματιστή. 

Έχει μαυρίσει και φυσικά με το που πας να τον ρυθμίσεις να δώσει 3.14v πέφτει στο 0... 

Όλα τα τροφοδοτικά το ίδιο θέμα.

Θα ρωτήσω την εταιρία που είπατε αύριο και ελπίζω να πάρω θετική απάντηση. 

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, deadwar είπε

έχεις δίκιο ότι όλα τα τροφοδοτικά εκείνης της σειράς και πριν από χρόνια, είχαν κάποιο θέμα και σίγουρα θα ήταν αυτό με τον μετασχηματιστή αφού από 6 τροφοδοτικά που έχω ανοίξει, όλα έχουν θέμα μόνο με τον μετασχηματιστή. 

Έχει μαυρίσει και φυσικά με το που πας να τον ρυθμίσεις να δώσει 3.14v πέφτει στο 0... 

Όλα τα τροφοδοτικά το ίδιο θέμα.

Θα ρωτήσω την εταιρία που είπατε αύριο και ελπίζω να πάρω θετική απάντηση. 

και ολα τα παλιοτερα ψωτιστικα με λαμπες φθοριου και μετασχηματιστες-σταρτερ το ιδιο θεμα εχουν

μαυριζουν-καρβουνιαζουν οι μετασχηματιστες μετα απο λιγα χρονια συνεχους χρησης

τα νεοτερα φωτιστικα βγηκαν με ηλεκτρονικα ballast χωρις τυλιγματα

το αναφερω μηπως αυτο ισχυει και στην δικη σου εφαρμογη και μπορεις αντι για μετασχηματιστη να χρησιμοποιησεις ηλεκτρονικο...για ψαξτο

Δημοσ.

28 λεπτά πριν, deadwar είπε

Hold on a sec.  Δηλαδή το τροφοδοτικό δουλεύει αλλά μόλις τραβήξεις φορτίο γονατίζει;

Το γεγονός ότι ο μετασχηματιστής είναι μαύρος εξωτερικά δεν λέει κάτι - μπορεί το μαύρισμα να είναι από άλλο εξάρτημα που ακουμπά σε αυτόν. Από τις φωτογραφίες σου δεν βγάζω λεπτομέρεια.

Δες με ένα πολύμετρο τα τυλίγματα. Επίσης αν έχεις κάποιο που λειτουργεί κάντον τράμπα να δεις αν το πρόβλημα μεταφέρεται.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, georgeγ είπε

τα νεοτερα φωτιστικα βγηκαν με ηλεκτρονικα ballast χωρις τυλιγματα

το αναφερω μηπως αυτο ισχυει και στην δικη σου εφαρμογη και μπορεις αντι για μετασχηματιστη να χρησιμοποιησεις ηλεκτρονικο...για ψαξτο

τα τροφοδοτικά που θεωρείς ότι δεν έχουν τυλίγματα έχουν αλλά πρέπει να μπορείς και να τα ανοίξεις για να δεις τον μετασχηματιστή που περιέχουν. Το τροφοδοτικό είναι ήδη ηλεκτρονικό δεν μπορεί να γίνει περισσότερο

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Αυτός είναι μετασχηματιστής υψηλών συχνοτήτων, οι Amarad, Γιατράς κτλ αλλά και όσοι ασχολούνται με περιελίξεις δέν νομίζω οτι φτιάχνουν/επισκευάζουν τέτοιους.

Επίσης ο κωδικός που γράφει πάνω του αναφέρεται στον πυρήνα μόνο. Απο κεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής τροφοδοτικού κάνει τα δικά του τυλίγματα πάνω στον πυρήνα, οπότε δέν μπορείς να βρείς το ίδιο στο εμπόριο, παρα μόνο απο τον ίδιο τον κατασκευαστή του τροφοδοτικού.

Το σημαντικότερο όμως είναι πώς κατέληξες οτι έχει πρόβλημα ο μετασχηματιστής? Αυτή η μαυρίλα που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι απο σκόνη και θερμοκρασίες που μαζεύεται με τον καιρό και δέν σημαίνει απαραίτητα οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Μετρώντας την αντίσταση στα ποδαράκια 1-2 δίνει ol στο πολυμετρο. Αν βγάλω ακροδεκτες και τους ξαναβάλω παίζει για 2-3 δευτερόλεπτα σε διάφορες τιμές και μετά γίνεται 0.01 Και τελειώνει με OL. Τα ποδαράκια 3-4 ξεκινάνε με αντίσταση 24 και κάτι και πάει συνέχεια ποιο πάνω και μετά γίνεται OL.

Από όσο ξέρω αυτό δείχνει ότι ειναι για πεταμα

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, nvel είπε

τα τροφοδοτικά που θεωρείς ότι δεν έχουν τυλίγματα έχουν αλλά πρέπει να μπορείς και να τα ανοίξεις για να δεις τον μετασχηματιστή που περιέχουν. Το τροφοδοτικό είναι ήδη ηλεκτρονικό δεν μπορεί να γίνει περισσότερο

Και γιατί δεν υπάρχουν πια καινούργια φωτιστικά με κλασικούς μετασχηματιστές αφού όλα είναι ίδια?

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, deadwar είπε

Μετρώντας την αντίσταση στα ποδαράκια 1-2 δίνει ol στο πολυμετρο. Αν βγάλω ακροδεκτες και τους ξαναβάλω παίζει για 2-3 δευτερόλεπτα σε διάφορες τιμές και μετά γίνεται 0.01 Και τελειώνει με OL. Τα ποδαράκια 3-4 ξεκινάνε με αντίσταση 24 και κάτι και πάει συνέχεια ποιο πάνω και μετά γίνεται OL.

Από όσο ξέρω αυτό δείχνει ότι ειναι για πεταμα

Δεν μετράς καλά.

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα αυτό που περιγράφεις.  Το τύλιγμα θα είναι ή κομμένο (ανοιχτό) ή θα έχει αντίσταση. 

Επίσης βλέπω περισσότερα από 2 τυλίγματα.  4 πιθανόν;

Δεν διευκρίνισες αν έχεις τάση στο τροφοδοτικό χωρίς φορτίο (με το μετασχηματιστή επάνω).  Αν έχεις (έστω και μερικά βολτ) δεν είναι ο μετασχηματιστής - πυκνωτές είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, deadwar είπε

Τα ποδαράκια 3-4 ξεκινάνε με αντίσταση 24 και κάτι και πάει συνέχεια ποιο πάνω και μετά γίνεται OL.

Θα συμφωνήσω οτι κάτι δέν μετράς καλά.

Μήπως το μετράς πάνω στην πλακέτα? Το πολύμετρο δείχνει αυξανόμενη αντίσταση όταν υπάρχει πυκνωτής παράλληλα στο κύκλωμα. Πρέπει να το μετρήσεις εκτός πλακέτας.

Δημοσ.

Εκτός πλακέτες και οι 2. Έβαλα τον λειτουργικό μετασχηματιστή στο ελαττωματικό τροφοδοτικό και είναι σταθεροτατο εδώ και 30 λεπτά περίπου, όταν με τον παλιό δεν άντεχε ούτε 5λεπτο και έκλεινε. Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε ρωτας στην εταιρεια που τα αγορασες αν εχει Μ/Τ??βαλε χαμηλη αντισταση στο πολυμετρο κ μετρα αν σου δειχνει σε ολα απειρο ειναι ο Μ/Τ χαλασμενος

Επεξ/σία από fuzz
Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgeγ είπε

Και γιατί δεν υπάρχουν πια καινούργια φωτιστικά με κλασικούς μετασχηματιστές αφού όλα είναι ίδια?

δεν έγραψα ότι είναι ίδια αλλά ότι υπάρχουν μετασχηματιστές και στα δυο (αν και στα φθορισμού δεν υπήρχαν παλιά μετασχηματιστές στην ευρώπη τουλάχιστον). Δεν υπάρχουν πια μετασχηματιστές χαμηλής συχνότητας στα φωτιστικά γιατί έχουν μεγάλες απώλειες και μέγεθος σε σχέση με τους μετασχηματιστές υψηλής συχνότητας που είναι και το θέμα μας

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, fuzz είπε

δε ρωτας στην εταιρεια που τα αγορασες αν εχει Μ/Τ??βαλε χαμηλη αντισταση στο πολυμετρο κ μετρα αν σου δειχνει σε ολα απειρο ειναι ο Μ/Τ χαλασμενος

Δυστυχώς τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά είχαν αγοραστεί προ 6ετιας μπορεί και περισσότερο και δεν βγαίνουν από την ίδια εταιρία. Επισης η δικια μου εταιρία δεν έχει ιδέα από που τα είχαν πάρει....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...