Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω λύση virtual machine με υποστήριξη παράλληλης θύρας, 

Έχω ένα πρόγραμμα πολιτικου μηχανικού που δουλεύει με parallel port hasp. To πρόγραμμα αυτό έχει διάφορες εκδόσεις από dos!, win xp , win 10 32bit και 64bit.

Λόγω του ότι τα αρχεία που παράγει /παρήγαγε στις διάφορες εκδόσεις του, δεν είναι απολύτως συμβατά μεταξύ τους , έχω κρατήσει 4-5 υπολογιστες με διάφορετικες εκδόσεις του πρόγραμματος.

Απλά όταν θέλω να δουλέψω και να τυπώσω κουμπωνω πίσω στον καθένα το παράλληλο hasp. Σημειωτέον ότι και οι εκτυπώσεις του σε πλατφόρμα win95 kai πίσω είναι μόνο μέσω παράλληλης θύρας και αντίστοιχου εκτυπωτή dotmatrix (καλά διαβάσατε!).

Ευτυχώς η microsoft to 3006 έβγαλε το ms virtual pc και με έσωσε. Γιατί σε ένα pc μπορούσα να έχω πολλαπλά setups του προγράμματος, με το hasp επάνω. Το virtual pc αναγνωρίζει την native lpt1 θύρα στην mb του pc και τυπώνει κανονικά, διαβάζει το hasp klp.

Στο ίδιο pc εβαλα νέο δίσκο και πέρασα  win10, και η παράλληλη θύρα δουλεύει κανονικά, οι τελευταίες εκδόσεις του προγράμματος παίζουν οκ, τυπώνω κλπ.

Αλλά το ms virtual machine δεν παίζει!

Έβαλα το virtualbox , αλλά δεν έχει επιλογή για παράλληλη, αν και έχει για serial, ps/2, usb 1.1 κλπ

Έχει κάποιος να προτείνει κάτι δοκιμασμένο?

Δημοσ.

Έχω το vmware player 12 στο laptop και βλέπω ότι έχει επιλογή να προσθέσεις παράλληλη πόρτα. Αν προχωρήσεις στην προσθήκη σου ζητάει αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις φυσική πόρτα και μετά ανιχνεύει την πόρτα.

t1OEHp.jpg

Δημοσ.

Ok θα το ψάξω , μάλλον το virtual box , θα με δυσκολεψει θα το παρατήσω.

Το vmware δεν είναι free σωστά ?

Δημοσ.

Το όλο θέμα παίζεται αν δει την ενσωματωμένη στην μητρική πλακέτα parallel lpt1 port.

Θα το δοκιμάσω αύριο στο γραφείο και θα ενημερώσω , στο λάπτοπ που έχω μια expresscard parallel port για χρήση σε win7 δεν την είδε αλλά δεν τη δέχθηκε να τη βάλει στην εξομοίωση.

Όπως και το ms virtual pc, αλλά αν είναι πάνω στην πλακέτα και έχει physical adress π.χ. 3f8 το ms virtualpc , στα xp τη δεχόταν !

Θα δω αν στο ίδιο pc , το vmware player τη βλεπει. 

Από ότι είδα οι δυνατότητες του free vmplayer με καλύπτουν.

Dos kai win95,98 θέλω να τρέξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...