STRS1992 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, ikaruga24 είπε Δεν υπάρχει αυτό πλέον τέλος, μην το λέτε και το ξαναλέμε και εμείς. Αυτή η διαδικασία έχει σταματήσει εδώ και κάνα 2-3μηνο. Μεταξύ μας τώρα και εμείς ως καταναλωτές από την μύγα ξίγκι θέλουμε να βγάλουμε για 5-10 ευρώ τον μήνα. Πολύ κακό για το τίποτα να αναγάγεις και εσύ και εμείς την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών ως κάτι το ψυχοφθορο. Πάρε εκεί πέρα αυτό που σε δίνουν και σε βολεύει και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα από τα οποία μπορείς να αλλάξεις και να κερδίζεις πολλαπλάσια από τα 5 και 10 ευρώ τον μήνα. Καταλαβαίνω ότι γενικότερα οι καταστάσεις ζορίζουν αλλά το focus είναι σε λάθος στόχο. Πολύ Large σε βρίσκω, αν και γενικές γραμμές συμφωνώ σε πολλά απ όσα γράφεις. Ελεύθερος ανταγωνισμός είναι και τον τροφοδοτουν οι εταιρείες, όχι οι καταναλωτές. Προσωπικά θεωρώ κοροιδια να πληρώσω μια δεκάρα παραπάνω για τις ίδιες υπηρεσίες. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από STRS1992
ikaruga24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Στις 10/11/2018 στις 10:29 ΜΜ, VonLoutsos είπε Τα 5 και 10 ευρώ/μήνα μπορεί όντως να μην είναι το σημαντικό ποσό, αλλά αν το δεις ως ποσοστό του λογαριασμού γίνεται (15-40)%. Και οι εταιρείες από πλευρά τους θα μπορούσαν όταν έληγε το συμβόλαιο να ανανέωναν με την ίδια τιμή αλλά κάνουν τό ίδιο και για λιγότερα ποσά. Και με την φορητότητα ως δια μαγείας παίρνεις πολύ καλύτερη τιμή και από την τιμή που πλήρωνες. Ως δια μαγείας δεν είναι, οι κανόνες της αγοράς ισχύουν το ίδιο για όλους. Κάποιους από αυτούς που εν τέλη θέλουν να φύγουν απλά θα τους κάνουν μια καλύτερη προσφορά. Δεν είναι για όλους, το πως αποφασίζεται από τα στελέχη της κάθε εταιρίας ποιος θα πάρει από αυτούς είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το συμβόλαιο το πρώτο το οποίο σου έφτιαξαν την πρώτη φορά μπορεί να είχε π.χ. 30% έκπτωση, το νέο σου συμβόλαιο μπορεί να μην έχει τόσο με αποτέλεσμα εσύ να νομίζεις ότι δεν σου δίνουν κάτι. Δεν είναι όμως έτσι. Σου δίνουν, απλά δεν σε ικανοποιεί η νέα τιμή. Επειδή όμως εξ' αρχής πρόκειται για μικρά ποσά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Εγώ πληρώνω 30 ευρώ για το δικό μου στην cosmote και φυσικά κουμπωμένος σε καμπίνα. Και 15 να μου το δώσουν οι άλλοι τι να το κάνω όταν ξέρω ότι θα φύγω από καμπίνα και από 22-24mbps που πιάνω τώρα θα επιστρέψω πάλι στα 3-4 που έπιανα παλιά; 7 ώρες πριν, STRS1992 είπε Πολύ Large σε βρίσκω, αν και γενικές γραμμές συμφωνώ σε πολλά απ όσα γράφεις. Ελεύθερος ανταγωνισμός είναι και τον τροφοδοτουν οι εταιρείες, όχι οι καταναλωτές. Προσωπικά θεωρώ κοροιδια να πληρώσω μια δεκάρα παραπάνω για τις ίδιες υπηρεσίες. Δεν είμαι large, απλά ξέρω πολύ καλά τι θέλω να αγοράσω και από που θα κάνω την οικονομία μου. Ο ελεύθερος ανταγωνισμός πλέον είναι αστείος στην Ελλάδα τώρα που έχουν μείνει ουσιαστικά 3 πάροχοι. Θα τα τακιμιάσουν κάτω από το τραπέζι (όπως ήδη έγινε με το θέμα της φορητότητας) και θα ορίσουν τις τιμές στην αγορά βάση παροχών και υπηρεσιών που θα προσφέρει η κάθε μια. Cosmote, Voda και Wind με σειρά. Κάποιοι δεν το κατάλαβαν αλλά η απώλεια της φορητότητας είναι τεράστια απώλεια όπλου από τα χέρια των καταναλωτών. 10 ώρες πριν, nikos_se είπε Η διαφορα τωρα λοιπον θα ειναι,οτι οντως θα προχωρα στη φορητοτητα,και ετσι ο πιο ακριβος παροχος αυτη τη στιγμη δλδ η Cosmote,θα χασει παρα πολλους πελατες.Οταν για τις ιδιες ακριβως παροχες πληρωνεις 50% στη Cosmote,λογικο ειναι να φυγουν οι περισσοτεροι πελατες. Αμ δεν είναι οι ίδιες οι παροχές αγαπητέ. Στο πρόγραμμα σου σκέτο ως πρόγραμμα μπορεί να είναι ακριβώς ίδιες ή όχι αλλά η cosmote έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα που λέγεται ποιότητα και after sales service. Για ποιον λόγο νομίζεις ότι ακόμα και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος πάροχος άσχετα αν είναι ο ακριβότερος; 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) On 03/11/2018 at 10:42, startrekdiscovery said: Καλημέρα σας, Λήγει σύντομα το συμβόλαιο μου στον ΟΤΕ και θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να πετύχω καλή προσφορά ανανέωσης. Αυτή τη στιγμή έχω 24Mbps με 250' σταθερά και 30' κινητά και πληρώνω το εξωφρενικό ποσό των 32.5 ευρώ/μήνα (18μηνη δεσμευση). Θέλω ίδια ταχύτητα αλλά με απεριόριστα σταθερά και μου είπαν(στο 13888) ~35.5 ευρώ για 24μηνη δεσμευση το οποίο είναι εξίσου εξωφρενικό όταν η τηλεφωνια ειναι VoIP και θα έπρεπε να μην κοστίζει καν επιπλέον τα απεριόριστα. Πως μπορώ να αποκτήσω καλύτερη προσφορά από τον ΟΤΕ με τις αλλάγες που έγιναν στα αιτήματα φορητότητας, υπαναχώρηση κλπ.;;; Αν πάω σε κατάστημα ή ανανεώσω μέσω ιντερνετ(δεν έχω MyCosmote γι'αυτό ρωτάω) θα είναι φθηνότερα; Προτιμώ να μείνω στον ΟΤΕ και να μην αλλάξω πάροχο αλλά είναι αδύνατο όταν αλλοι δίνουν ~21 ευρώ 24αρι με απεριόριστα. Πέρα από αυτό είναι απίστευτο το ότι σε χρεώνουν ~4 ευρώ επιπλέον από τη τιμη που έχουν για νέους πελάτες(31.65 ευρώ για 24L) ενώ ήδη η τιμη για νέους πελάτες είναι εξωφρενκή σε σχέση με άλλους παρόχους. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για να έχεις μια στοιχειώδης σύνδεση στο ιντερνετ στον ΟΤΕ με απεριόριστα σταθερά να είναι το 24L και να κοστίζει τόσα χρήματα. Φίλε μου, σε δουλεύει η Cosmote. Έχω 30άρα με απεριόριστα σταθερά και 2-3 ώρες σε κινητά, δίνω ένα ευρώ λιγότερα από αυτά που δίνεις και πάλι ψάχνω λόγους για να σπάσω το συμβόλαιο ώστε να πετύχω καλύτερο deal (βασικά θέλω σε αυτά τα χρήματα να μου κάνουν 50άρα την ταχύτητα). Για να πετύχεις καλό deal θα πρέπει να κάνεις αίτηση φορητότητας σε άλλη εταιρεία, αν δεν δουν ότι σκοπεύεις να φύγεις δεν πρόκειται να σου κάνουν σοβαρή προσφορά όσο και να τους πρήξεις. Edit: Τώρα είδα ότι καταργήθηκε το κόλπο με την φορητότητα. Περίεργο μου φαίνεται, για ποιό λόγο το κατάργησαν; Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από Malthador
STRS1992 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Φίλε ikaruga24, επιτρέψε μου, φιλικά και πολιτισμενα να διαφωνήσω, όχι επί της ουσίας που συμφωνώ, αλλά στη διαδικασία. Π.Χ.Αν αλλάξεις παροχο λες, θα σέρνεται το ίντερνετ και δεν θα έχεις καλό service. Προσωπική εμπειρία με ΟΤΕ, ήμουν χωρίς τηλέφωνο για 15 ημέρες το προηγούμενο μήνα. Συμβαίνουν και στους καλλιτερους, θα πεις. Προ τριμήνου περίπου έκανα αίτηση φορητοτητας για να πάω forthnet, για να πετύχω καλύτερο deal με ΟΤΕ. Βρεθηκα forthnet για 7 μέρες με 50 άρα σύνδεση, είχα καθαρά 49. Με ΟΤΕ τώρα δεν το έπιασα ποτέ, αλλά και δεν έπεσα κάτω από 46, βέβαια. Μια περίπτωση κι αυτή, δεν γενικευεται θα πεις, οι ταχύτητες όμως ήταν τουλάχιστον ίδιες με του ΟΤΕ. Τελικά έμεινα ΟΤΕ, με προσφορά μειωμένη σημαντικά, δωρεάν χρόνο 200 λεπτά σε δύο κινητά για ένα χρόνο, δωρεάν κινητά και 2 ωρες διεθνή. Δεν με χάλασε καθόλου, δεν ήταν ψυχοφθορο, αντίθετα διασκεδάστικο, να προσπαθούν και οι δύο να κερδίσουν ένα πελάτη βελτιώνοντας τις προσφορές, δεν με αποπροσανατολισε, δεν έχασα τίποτα, ίσως μισή ώρα χωρίς ίντερνετ, αλλά το πιο σημαντικό: δεν ένιωσα ..... ας στην τελική. Σ ολα τα άλλα, συμφωνώ.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Malthador είπε Edit: Τώρα είδα ότι καταργήθηκε το κόλπο με την φορητότητα. Περίεργο μου φαίνεται, για ποιό λόγο το κατάργησαν; 1 ώρα πριν, STRS1992 είπε Φίλε ikaruga24, επιτρέψε μου, φιλικά και πολιτισμενα να διαφωνήσω, όχι επί της ουσίας που συμφωνώ, αλλά στη διαδικασία. Η διαδικασία όμως φίλε μου ήταν αυτή που μείωνε τις τιμές. Λίγο το νομικό πλαίσιο, λίγο η πολιτική της κάθε εταιρίας υπήρχε αυτό που υπήρχε και σύμφερε τον καταναλωτή άπειρα. Τώρα τέλος και ο λόγος φυσικά είναι απόλυτα κατανοητός, γιατί οι τιμές έγιναν ξεφτίλα και όλοι μαζί το αποφάσισαν να το σταματήσουν αυτό με τα ανάλογα αποτελέσματα. Γιατί πιστεύετε ότι όλες οι τιμές πήραν τον ανήφορο τους τελευταίους μήνες; Δυστυχώς για εμάς ήταν τεράστιο όπλο και το χάσαμε γιατί κάποιοι βαριόντουσαν ή κράζανε. Τώρα όμως που θα αρχίσουν να ανεβάζουν κι άλλο τις τιμές να δεις τι κλάμα έχει να πέσει.
VonLoutsos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 6 minutes ago, ikaruga24 said: Η διαδικασία όμως φίλε μου ήταν αυτή που μείωνε τις τιμές. Λίγο το νομικό πλαίσιο, λίγο η πολιτική της κάθε εταιρίας υπήρχε αυτό που υπήρχε και σύμφερε τον καταναλωτή άπειρα. Τώρα τέλος και ο λόγος φυσικά είναι απόλυτα κατανοητός, γιατί οι τιμές έγιναν ξεφτίλα και όλοι μαζί το αποφάσισαν να το σταματήσουν αυτό με τα ανάλογα αποτελέσματα. Γιατί πιστεύετε ότι όλες οι τιμές πήραν τον ανήφορο τους τελευταίους μήνες; Δυστυχώς για εμάς ήταν τεράστιο όπλο και το χάσαμε γιατί κάποιοι βαριόντουσαν ή κράζανε. Τώρα όμως που θα αρχίσουν να ανεβάζουν κι άλλο τις τιμές να δεις τι κλάμα έχει να πέσει. Απλά οι εταιρείες επειδή τους νοιάζει η μεγιστοποίηση του κέρδους όταν πας να κάνεις ανανέωση δεν σου παρέχουν τουλάχιστον την ίδια τιμή. Όποιος έχει την (όπως φαίνεται) λογική σου λέει δεν είναι κάτι τα 5 ευρώ παραπάνω ας τα δώσω. Σε εκείνους που δεν ανέχοντουσαν την έμμεση κοροιδία, και έκαναν φορητότητα έδιναν και καλύτερη τιμή από αυτή που αρχικά πλήρωναν. Αμφιβάλω αν πελάτης τους βάζει μέσα, απλά έχουν ανά περίπτωση λιγότερο κέρδος. Και κατα την γνώμη μου τον καλό πελάτη κοιτάς να τον κρατήσεις, όχι να του κάνεις αύξηση και μόλις δεις οτι αποχωρεί να αρχίζεις τους πεοθηλασμούς.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Απλά οι εταιρείες επειδή τους νοιάζει η μεγιστοποίηση του κέρδους όταν πας να κάνεις ανανέωση δεν σου παρέχουν τουλάχιστον την ίδια τιμή. Όποιος έχει την (όπως φαίνεται) λογική σου λέει δεν είναι κάτι τα 5 ευρώ παραπάνω ας τα δώσω. Σε εκείνους που δεν ανέχοντουσαν την έμμεση κοροιδία, και έκαναν φορητότητα έδιναν και καλύτερη τιμή από αυτή που αρχικά πλήρωναν. Αμφιβάλω αν πελάτης τους βάζει μέσα, απλά έχουν ανά περίπτωση λιγότερο κέρδος. Και κατα την γνώμη μου τον καλό πελάτη κοιτάς να τον κρατήσεις, όχι να του κάνεις αύξηση και μόλις δεις οτι αποχωρεί να αρχίζεις τους πεοθηλασμούς. Υπάρχει μια διαφορά όμως, οι προσφορές δεν είναι για όλους ή μάλλον είναι για περιορισμένο αριθμό πελατών. Αν ήταν για όλους θα βρισκόταν απλά στον τιμοκατάλογο. Μπορεί να είναι κοροϊδία αλλά μπορεί και να μην είναι. Δεν το ξέρουμε και ούτε πρόκειται να το μάθουμε γιατί δεν είμαστε στους ισολογισμούς και στα σχέδια της κάθε εταιρίας. Αυτές προσφέρουν ένα Χ προϊόν και υπηρεσία και όποιος θέλει αγοράζει. Δεν έχουν καμιά υποχρέωση για προσφορές αν δεν θέλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν μείνει μόνο 3 μεγάλες εταιρίες στην αγορά και εξαφανίστηκαν όλες οι άλλες ενώ υπάρχουν 2-3 μικρές που καλύπτουν μερικά οικοδομικά τετράγωνα στο σύνολο όλο και όλο. Δυστυχώς το ξαναλέω, αυτό που εσύ ονομάζεις έμμεση κοροϊδία εγώ το ονόμαζα δυνατό όπλο και το χάσαμε και την αξία του θα την καταλάβουν κάποιοι στο άμεσο μέλλον.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, ikaruga24 said: Γιατί πιστεύετε ότι όλες οι τιμές πήραν τον ανήφορο τους τελευταίους μήνες; Γιατί άρχισαν να κάνουν έργα στο "last mile" κι οι Voda/Wind, οπότε δεν τους έπαιρνε να πουλάνε κάτω του κόστους στη σταθερή και να καλύπτουν την χασούρα με την κινητή...
ikaruga24 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, ThReSh είπε Γιατί άρχισαν να κάνουν έργα στο "last mile" κι οι Voda/Wind, οπότε δεν τους έπαιρνε να πουλάνε κάτω του κόστους στη σταθερή και να καλύπτουν την χασούρα με την κινητή... Ακριβώς, Εξ ου και η συμφωνία από κοινού κάτω από το τραπέζι για κόψιμο της διαδικασίας της φορητοτητας. Συμφέρει μόνο για τους πελάτες και ως αυτού έπρεπε να κοπεί. 1+1=2 Θα μοιράσουν τώρα την πίτα ανάλογα γι αυτό και οι προσφορές είναι με το σταγονόμετρο από όλες τις πλευρές.
splanis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Εμένα σε λίγες μέρες τελειώνει το συμβόλαιο με κόσμοτε(30αρι vdsl-25ευρω) μου είπε συγγενικο μου πρόσωπο που δουλεύει σε ανταγωνιστικο παροχο να μου κάνει μια εικονική αίτηση για να με πάρει ο ΟΤΕ για αντιπροσφορα. Βασικά αυτό που θέλω να πετύχω είναι το 50αρι σε όσο καλύτερη τιμή γίνεται. (ο ΟΤΕ το χει 31, ενώ η forthnet 29 και η cyta 27). Πως λέτε να το χειριστώ;
turbat0s Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάπου διάβαζα ότι η νέα πολιτική επιτάσσει το εξής: Ο ανταγωνιστικός πάροχος θα κοινοποιήσει το αίτημά σου για φορητότητα στον ΟΤΕ την 14η μέρα από την υπογραφή του συμβολαίου, οπότε ο ΟΤΕ δεν θα προλάβει να σου κάνει αντιπροσφορά και θα έχεις χάσει και το δικαίωμα υπαναχώρησης. Παίζει δηλαδή ενδεχόμενο να βρεθείς στον ανταγωνιστή χωρίς να το καταλάβεις και χωρίς να λάβεις αυτό που θες. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από turbat0s
splanis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, turbat0s είπε Κάπου διάβαζα ότι η νέα πολιτική επιτάσσει το εξής: Ο ανταγωνιστικός πάροχος θα κοινοποιήσει το αίτημά σου για φορητότητα στον ΟΤΕ την 14η μέρα από την υπογραφή του συμβολαίου, οπότε ο ΟΤΕ δεν θα προλάβει να σου κάνει αντιπροσφορά και θα έχεις χάσεις και το δικαίωμα υπαναχώρησης. Παίζει δηλαδή ενδεχόμενο να βρεθείς στον ανταγωνιστή χωρίς να το καταλάβεις και χωρίς να λάβεις αυτό που θες. Σε μένα πήγαινε η απάντηση; μου είπε πως η αίτηση θα είναι ουσιαστικά εικονική δεν θα υπογράψω συμβόλαιο κλπ
turbat0s Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, splanis είπε Σε μένα πήγαινε η απάντηση; μου είπε πως η αίτηση θα είναι ουσιαστικά εικονική δεν θα υπογράψω συμβόλαιο κλπ Οκ για να στο είπε προφανώς θα γίνεται, απλά αναφέρω τα παραπάνω για να τα λάβεις υπόψιν. Θα έλεγα μάλιστα να ρωτήσεις τον συγγενή σου αν όντως ισχύει αυτό που σου έγραψα, ώστε να το διασταυρώσουμε από πρώτο χέρι. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από turbat0s
splanis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, turbat0s είπε Οκ για να στο είπε προφανώς θα γίνεται, απλά αναφέρω τα παραπάνω για να τα λάβεις υπόψιν. Θα έλεγα μάλιστα να ρωτήσεις τον συγγενή σου αν όντως ισχύει αυτό που σου έγραψα. Μου φαινεται δύσκολο να καταλήξω σε άλλη εταιρία χωρίς να υπογράψω κάτι Γενικά η κόσμοτε πως τα πάει στις 'εκπτώσεις'; έχω καμία πιθανότητα να πάρω την 50αρα στα ίδια λεφτά που έδινα; (4ος χρόνος τώρα) ή έστω στα 27 της cyta η ούτε καν;
turbat0s Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, splanis είπε Μου φαινεται δύσκολο να καταλήξω σε άλλη εταιρία χωρίς να υπογράψω κάτι Έτσι πιστεύω και γώ, αλλά από την άλλη έχω ακούσει και για περιπτώσεις σύναψης ή ανανέωσης συμβολαίων με απλή τηλεφωνική συναίνεση και μάλιστα ούτε καν του ιδιοκτήτη της γραμμής! Anyway, ρώτα τον όμως αν πράγματι ενεργούν πλέον έτσι οι πάροχοι, ώστε να αποφεύγουν τις αντιπροσφορές των ανταγωνιστών. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από turbat0s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα