Carebear Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημερα, Εχω ενα αξιοπρεπεστατο pc. Για καιρο τωρα επαιζα οτι ηθελα στο max χωρις κανενα προβλημα, ανοιγα τα παντα μαζι, photoshop, corel, vegas, ενα καρο tabs στο chrome, γενικα δεν κολλουσε τιποτα. Εχει περιπου 3 βδομαδες τωρα που κολαει το συμπαν. Μπαινω πχ στο WoW (ή σε οποιοδηποτε αλλο παιχνιδι) και απο κει που ημουν 47-60 fps ειμαι στα 11-25. Ειτε ειμαι σε πολυπληθες μερος ή οχι, ειτε εχω τα γραφικα στο max ή στο minimum. Καμια διαφορα. Το ιδιο και στο GW2. Αλλο παραδειγμα, εβαλα να τσεκαρω το TotalWar:Warhammer2 (σιγα το απαιτητικο παιχνιδι) Το intro cinematic πηγαινε κυριολεκτικα καρε-καρε στα 3fps και και μεσα στο menu με το ζορι καταφερα να πατησω το "exit game". Επισης, κολλανε ολα τα βιντεακια που θελω να δω. Πχ βαζω να δω ενα βιντεακι στο youtube θα αργησει να ξεκινησει, και καθε μερικα δευτερολεπτα μπορει να κολλαει, για μισο δευτερολεπτο ξερωγω, που ειναι πολυ εκνευριστικο. Η ιδια αργοπορεια και για να ανοιξω links/tabs, για να δω καποιο βιντεο στο VLC, ή ακομα και για να γραψω/σβησω σε καποιο φορουμ ή youtube (πιο σπανια αυτο). Και να μη μιλησω για facebook. Φορτωνει τα παντα με πολυ "laggy" και "choppy" τροπο, και για να ανοιξω το messenger να δω τι μου εγραψαν αργει πααρα πολυ, και δεν μιλαω καν για τη "μεγαλη" σελιδα που τα βλεπεις ολα, ακομα και για να ανοιξω μια συνομιλια κατω σε "μικρο παραθυρο" κανει αιωνες. Ολα ειναι up to date δεν εχω βαλει κατι καινουριο στο pc και κανω και ccleaner τακτικα. Το οποιο ειναι: i76700 R9 390 8GB RAM Windows 7 64bit HP (original. σε ssd) Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει; Μην κανω format, βαριεμαι να ξαναπερναω τα παντα. Ευχαριστω για το χρονο σας. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από Carebear
XPHSTOS_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 1) Τρέξε κάποιο antivirus και το malware bytes γιατί τόσο απότομη πτώση... περίεργο μου φαίνεται. 2) Τρέξε και κάποιο diagnostic tool για την κατάσταση του δίσκου σου, ειδικά αν έχεις HDD. Επίσης αν έχεις HDD μαζί με SSD δοκίμασε να βγάλεις τον HDD και να τρέξεις για λίγο μόνο με τον SSD. Δοκίμασε τα παραπάνω και μας λες...
TehJoHnX Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Αν έχεις ssd κατέβασε το πρόγραμμα που λογικά θα έχει εταιρία του, πχ Samsung Magician, και κανε os optimization.
Eksorkistis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 τι θερμοκρασιες εχει το cpu kai to gpu? μηπως εχει χαλαση κανα ανεμιστηράκι και λόγω μεγάλης θερμοκρασια κολλανε ολα?
Carebear Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Eksorkistis είπε τι θερμοκρασιες εχει το cpu kai to gpu? μηπως εχει χαλαση κανα ανεμιστηράκι και λόγω μεγάλης θερμοκρασια κολλανε ολα? φιλε παιζει να εχεις δικιο. το ανοιξα και τα ανεμιστηρακια του GPU δεν γυρνανε. αλλα αυτα τα κολληματα συμβαινουν και οσο ακομα ειναι κρυα η GPU (43-48c). οποτε δεν ξερω. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από Carebear
Eksorkistis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) της θερμοκρασιες δες! ενα καλο kai free προγραμμα για να τα δεις https://openhardwaremonitor.org/ το πιο πιθανο να μην ειναι η καρτα ala to cpu γι αυτο δες τις θερμοκρασιες και πες μας τι σου βγαζει Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από Eksorkistis
Carebear Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Eksorkistis είπε 7 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε 1) Τρέξε κάποιο antivirus και το malware bytes γιατί τόσο απότομη πτώση... περίεργο μου φαίνεται. 2) Τρέξε και κάποιο diagnostic tool για την κατάσταση του δίσκου σου, ειδικά αν έχεις HDD. Επίσης αν έχεις HDD μαζί με SSD δοκίμασε να βγάλεις τον HDD και να τρέξεις για λίγο μόνο με τον SSD. Δοκίμασε τα παραπάνω και μας λες... 5 ώρες πριν, TehJoHnX είπε Αν έχεις ssd κατέβασε το πρόγραμμα που λογικά θα έχει εταιρία του, πχ Samsung Magician, και κανε os optimization. της θερμοκρασιες δες! ενα καλο kai free προγραμμα για να τα δεις https://openhardwaremonitor.org/ το πιο πιθανο να μην ειναι η καρτα ala to cpu γι αυτο δες τις θερμοκρασιες και πες μας τι σου βγαζει Ετρεξα και malwarebytes και TSA. Δεν βρηκαν κατι. Τωρα θα κατεβασω αυτα για τους δισκους. Οσο για τη θερμοκρασια του CPU ειναι μεταξυ 22-32c. Με 10 βιντεακια να παιζουν στο chrome και μεσα σε παιχνιδι ταυτοχρονα. Οποτε κατι αλλο ειναι. Γιατι και της GPU η θερμοκρασια ηταν χαμηλη ακομη (μεχρι 49c) αλλα ολα κολλουσαν. Γενικα ολα κολλανε με το που ανοιγω το pc. Δεν χρειαζεται να ζεσταθει κατι. Βρηκα εκει και ενα freeware για να τεσταρω τους δισκους (gsmartcontrol), ολα κομπλε, no errors. Θα δοκιμασω να βγαλω τους HDD που εχω. Να εχω μονο τον SSD. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από Carebear
ss13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 47 λεπτά πριν, Carebear είπε Γενικα ολα κολλανε με το που ανοιγω το pc. Κατέβασε αυτό , αφαίρεσε ότι τρέχει στην εκκίνηση https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx http://www.makeuseof.com/tag/manage-windows-startup-programs-autoruns/ θα δεις μετά διαφορά , εαν συνεχίζει τα ίδια δες τη μνήμη https://superuser.com/questions/727959/how-to-create-a-bootable-memtest86-on-usb-flash-drive απλά θέλει χρόνο ( περίπου 8 ώρες τη κάθε μνήμη ) για τα δείξει αν υπάρχει πρόβλημα
XPHSTOS_ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Περίεργο πολύ, θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές και δίσκοι οκ, κανένα "ύποπτο" malware... πραγματικά το μόνο που μένει είναι οι μνήμες! Αν δεν είναι ούτε οι μνήμες... δοκίμασε να κάνεις ένα refresh/reset (https://support.microsoft.com/en-us/help/17085/windows-8-restore-refresh-reset-pc) το σύστημα. ΠΑΝΤΑ ΜΕ BACKUP! Hardcore λύση αλλά αν έχουμε αποκλείσει το hardware το μόνο που μένει είναι το software. Αν κάποιος πιο έμπειρος έχει κάτι να προτείνει... καλώς.
micos000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Για να δούμε αν είναι και θέμα software μπορείς να κατεβάσεις ένα linux π.χ. mint (την cinnamon 64bit που είναι και η ποιο απαιτητική), να την μεταφέρεις σε dvd ή αν δεν έχεις dvd σε usb με το rufus ή το unetbootin και να μπουτάρεις με αυτό. Δούλεψε λίγο να δεις αν έχεις και εκεί προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα