Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά θέλω τα φώτα σας για το....φως! Για άτομο της οικογένειας μου. 

Δεν γνωρίζω πολλά διότι εμένα προσωπικά δεν μου είχε ερθει ποτέ κάτι τέτοιο.
Λοιπόν τον Αύγουστο 2018 ήρθε ένας ΈΝΑΝΤΙ που έγραφε 209 ευρώ (υπάρχουν και προηγούμενα ανεξόφλητα ποσά, γιαυτό τόσο υψηλά). 

Τώρα αναμένονταν ένας Εκκαθαριστικός να έρθει καθώς τον Ιούνιο έλεγε ο τότε Εκκαθαριστκός πως θα γίνει καταμέτρηση στις 18 Οκτωβρίου. Ήρθε σήμερα ένας λογαριασμός με ημερομηνία έκδοσης 24 Οκτωβρίου και χαρακτηρισμένος ως ΕΚΤΑΚΤΟΣ με ποσό ....220 ευρώ! Περίμενα να ήταν παραπάνω. Στην αρχή θεωρησα πως έχει κάποια σχέση με το ότι υπάρχουν γενικά χρέη και ότι θέλουν να κόψουν το ρεύμα (έχει προθεσμία εως 16 νοεμβρη και κάτω γραφει το κλασσικο πως επικειται διακοπη και πως εχει δρομολογηθει ηδη με προηγουμενο λογαριασμό σας, το κλασσικο κειμένακι δηλαδη, βεβαια το ιδιο εγραφε και στο προηγούμενο - αλήθεια λέτε να το ΚΟΨΟΥΝ????? Σκοπευει παντως εως τότε 16 νοεμβρη δηλαδη να δώσει 50 εως 70 ευρώ, τι λέτε θα κοπεί οπως αναφέρει η - 2η πια - προειδοποίηση??)

Τελικα μπηκα στην ΔΕΗ και ειδα πως το Εκτακτο αφορά αλλαγες και οχι χρεη. Στην πισω οψη στα ΔΙΑΦΟΡΑ γραφει "Διόρθωση" για τον λογαριασμο του Αυγουστου (καθως αναφερει την περιοδο Ιουνιου-Αυγουστου) και διπλα λεει μειον 32 ευρω πανω κατω. Μάλλον γιαυτό δεν ήρθε τόσο υψηλά όσο περιμέναμε, ε? 

Θελω ομως να ξερω εαν αυτος ο λογαριασμος ειναι ταυτοχρονα και ο Εκκαθαριστικος!
Δεν τον αναγραφει πουθενα (ουτε διπλα ή κατω απ την φραση Ο λογαριασμός σας συνοπτικά) αλλά αναγραφει ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΦΛΕΒΑΡΗ 2019 ενώ γραφει και την καταναλωση ηλεκτρικης ενργειας ητοι 170 κιλοβατ. Συνεκτιμώντας αυτά οπως και τον μήνα που ηρθε συν πισω στις χρεωσεις που εχει και τον ΕΦΚ (που χρεωνεται επι των Εκκαθαριστικών συνηθως), υποθέτω αυτος είναι ο Εκκαθαριστικος. Τι λέτε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για μία απάντηση/επιβεβαιωση στα ερωτήματα μου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.jpg

Στην 2η φωτο απλως υπαρχει πανω αριστερα και το ΕΚΤΑΚΤΟΣ και η αναγραφη των κιλοβατωρων και υπολοιπα συνήθη στοιχεια. 

33.jpg

Λογικά εκκαθαριστικος πρεπει ναναι.

Επεξ/σία από Neoss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ειχε ερθει και μενα σε καποια φαση εκτακτος. Απο οτι καταλαβα (απο εναν ΔΕΔΔΗΕτζη) εκτακτος βγαινει οταν ο εργολαβος δε κανει την καταμετρηση στην ωρα του για να βγει εκκαθαριστικος, βγαινει ενας οτιναναι εκκαθαριστικος, και οταν κανει καταμετρηση ο εργολαβος βγαινει ο εκτακτος που αντικαθιστα τον εκκαθαριστικο.

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
11 ώρες πριν, fredd0 είπε

Μου ειχε ερθει και μενα σε καποια φαση εκτακτος. Απο οτι καταλαβα (απο εναν ΔΕΔΔΗΕτζη) εκτακτος βγαινει οταν ο εργολαβος δε κανει την καταμετρηση στην ωρα του για να βγει εκκαθαριστικος, βγαινει ενας οτιναναι εκκαθαριστικος, και οταν κανει καταμετρηση ο εργολαβος βγαινει ο εκτακτος που αντικαθιστα τον εκκαθαριστικο.

Σωστα αυτο λεει πανω κατω κ η δεη στο σιτε της (απλα δν αναφερει το οτι αντικαθιστα). Ωστοσο οπως βλεπεις στηνχφωτο ταχει ολα. Και το ρευμα καθαυτου δηλαδη. Και λεει και ποτε ειναι η επομενη καταμετρηση. Αρα λογικα δεν εγινε? Επισης σχετικα με κοψιμο τι λετε, μπα?

Δημοσ.

προφανως εχει καταναλωση ρευματος, αφου εγινε 'σωστη' καταμετρηση.

Αλλα επειδη βλεπω οτι ποσταρεις στο νημα ΚΟΤ, δε ξερω αν ισυει κατι διαφορετικο για οσους εχουν ΚΟΤ, εγω δεν εχω. Εμενα ο εκτακτος ηταν απλα δε περασε τη μερα που επρεπε να περασει ο εργολαβος να κανει καταμετρηση, περασε 3 μερες μετα και ηρθαν 2 λογαριασμοι με διαφορα μιας βδομαδας, ενας 'εκκαθαριστικος' και ενας 'εκτακτος'΄, η ΔΕΗ μου ειπε αγνοεις τον εκκαθαριστικο και πληρωνεις τον εκτακτο και τελειωσε το θεμα.

Για διακοπη, η λογικη λεει οτι για 200 ευρω χρεος, αν βαζεις κατι καθε μηνα, δε θα στο κοψουν. Εδω δε κοβουν σε αλλους με χιλιαρικα χρεος. Επισης (αν εισαι στο ΚΟΤ) νομιζω απαγορευονται διακοπες Νοεμβριο-Μαρτιο. Βεβαια στην Ελλαδα δεν πρυτανευει παντα η λογικη, οποτε μη σε παρω στο λαιμο μου.

Δημοσ.

Πρέπει να έχει περαστεί μια έκπτωση για το 2018 που είναι για τη ρύπανση από λιγνίτη.  Πρέπει να έχει ένα κειμενάκι που το γράφει πάνω στο λογαριασμό σου. Λέει έκτακτος γιατί η έκπτωση είναι για μια φορά. Καταμέτρηση έχει γίνει. 

Τώρα για το αν σου κοπεί η όχι δεν ξέρω.  

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fredd0 είπε

προφανως εχει καταναλωση ρευματος, αφου εγινε 'σωστη' καταμετρηση.

Αλλα επειδη βλεπω οτι ποσταρεις στο νημα ΚΟΤ, δε ξερω αν ισυει κατι διαφορετικο για οσους εχουν ΚΟΤ, εγω δεν εχω. Εμενα ο εκτακτος ηταν απλα δε περασε τη μερα που επρεπε να περασει ο εργολαβος να κανει καταμετρηση, περασε 3 μερες μετα και ηρθαν 2 λογαριασμοι με διαφορα μιας βδομαδας, ενας 'εκκαθαριστικος' και ενας 'εκτακτος'΄, η ΔΕΗ μου ειπε αγνοεις τον εκκαθαριστικο και πληρωνεις τον εκτακτο και τελειωσε το θεμα.

Για διακοπη, η λογικη λεει οτι για 200 ευρω χρεος, αν βαζεις κατι καθε μηνα, δε θα στο κοψουν. Εδω δε κοβουν σε αλλους με χιλιαρικα χρεος. Επισης (αν εισαι στο ΚΟΤ) νομιζω απαγορευονται διακοπες Νοεμβριο-Μαρτιο. Βεβαια στην Ελλαδα δεν πρυτανευει παντα η λογικη, οποτε μη σε παρω στο λαιμο μου.

Ναι συγγνωμη για αυτο, απλως ειδα οτι υπηρχε και μια μικρη συζητηση σχετικα με Εκτακτους και γιαυτο ρωτησα και εκει πριν δημιουργησω ξεχωριστό θεμα. Οχι δεν εχει ΚΟΤ, νορμαλ ειναι Γ1 Οικιακό. Βεβαια δεν ηρθαν οπως σε εσενα και εκκαθα και μετά Εκτακτος παρα μονο Εκτακτος κατευθειαν. Για να γραφει καταναλωση ρευματος αρα αυτο θα συνεβη που λες, δεν μετρησαν 18 Οκτωβρη που ηταν προγραμματισμενο αλλα ισως κανα 2-3 μερες αργοτερα. Παντως επειδή παλαιοτερα για ενα διαστημα ημουν στο ΚΟΤ και ειχα ρωτησει, οντως ισχυει αυτο, δεν το κοβουν το ρευμα σαυτους καθως θεωρειται ευαλωτη κατηγορια. Και νομιζω τωρα εχει αποφασιστει και γενικά αυτο για οσους ειναι στο Κοινωνικό. 

Και εγω αυτό πιστευω. 220 τωρα και θα παει σε καμιά βδομαδα να δωσει 50 ευρώ. Μετα τιποτα αρχές δεκεμβρη παλι λιγο παραπανω ενδεχομενως. Τι να πω, θα της πω να ρωτησει καλου κακου και στην ΔΕΗ αμα παει να πληρωσει εκει. Κατι ασχετο κ ισως χαζη ερωτηση...επειδη εγω κανα 2-3 χρονια εχω να παω ο ιδιος σε ταμειο ΔΕΗ (μονο με χρεη πηγαινα κ επειδη ηταν μετα την προθεσμια κ εαν ηθελά να ρωτησω απλα κατι) μιας κ τα δινα μεσω κωδικού ή κανα αλλο καταστημα, αμα πας και δινεις απλά μέρος του ποσού, απόδειξη σου δίνουν? Εχω την εντυπωση πως καποτε ηταν 300 ξερω γω ειχα δωσει 100 αλλά δεν ειχα παρει κατι νομιζω παρα μονο κατι γραφτηκε πανω στο λογαριασμό. 

3 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Πρέπει να έχει περαστεί μια έκπτωση για το 2018 που είναι για τη ρύπανση από λιγνίτη.  Πρέπει να έχει ένα κειμενάκι που το γράφει πάνω στο λογαριασμό σου. Λέει έκτακτος γιατί η έκπτωση είναι για μια φορά. Καταμέτρηση έχει γίνει. 

Τώρα για το αν σου κοπεί η όχι δεν ξέρω.  

Τι να σου πω δεν ξερω. Δες τις φωτογραφιες. Κατι αλλο δεν λεει πουθενα. Στην κατηγορια Διάφορα απλά λεει Διόρθωση 19062018 - 19082018 (Ιουνιος-Αυγουστος δηλαδη) μειν τόσο. Τωρα εαν αυτό οφείλεται σε μπερδεμα της ΔΕΗ ή σε καποια εθνικη μειωση κοστους που να συνδεεται με λιγνιτη και να επηρεάσε τους καταναλωτές πανελληνίως δεν το γνωρίζω. Οσοι ασχολουνται με τα των ενεργειακών, ίσως ξερουν κατι παραπανω...

3 ώρες πριν, tarantules είπε

Καλού κακού κάνε μια παραγγελία εδώ...Έχει και ραδιάκι για παρεούλα...

Εξυπναδες. Λες και ειναι σιγουρο πως συντομα θα προβούν σε αποσύνδεση ξερω γω. Καλό εργαλειακι παντως η αλήθεια είναι για τίποτα εξωτερικούς χώρους ή έκτακτη ανάγκη

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Neoss είπε

Και εγω αυτό πιστευω. 220 τωρα και θα παει σε καμιά βδομαδα να δωσει 50 ευρώ. Μετα τιποτα αρχές δεκεμβρη παλι λιγο παραπανω ενδεχομενως.

Μηπως τον συμφερει αντι να δωσει 50 ευρω να παει στη ΔΕΗ να κανει ρυθμιση? Νομιζω αν εχεις ρυθμιση φευγει η απειλη διακοπης, και το ποσο ρυθμισης για τοσο μικρο χρεος δε νομιζω να ειναι πανω απο 20 ευρω το μηνα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

Μηπως τον συμφερει αντι να δωσει 50 ευρω να παει στη ΔΕΗ να κανει ρυθμιση? Νομιζω αν εχεις ρυθμιση φευγει η απειλη διακοπης, και το ποσο ρυθμισης για τοσο μικρο χρεος δε νομιζω να ειναι πανω απο 20 ευρω το μηνα 

Κοιτα να δεις, η απειλή οντως φευγει. Τελη Άνοιξης 2018 παλι υπηρχε ενα χρεος λογω του χειμωνα καπου στα 180 που αργοτερα το εριξε στα μισά αλλα πλεον εφτασε παλι 220. Τοτε που λες ειχε παει στην ΔΕΗ και ρωτησε για διακανονισμο (γιατι υπηρχε και τοτε η ειδοποιηση περι διακοπής στον λογαριασμό). Ο υπαλληλος για καποιο λογο της ειπε Κανε ο.τι θες αλλά απεφυγε το καλυτερα. Δωσε ο,τι εχεις τωρα (εδωσε 40 ευρώ θυμαμαι εκεινη την στιγμη) και να βαζεις καπου καπου κατι οποτε μπορεις διοτι στον διακανονισμο πρεπει καθε δοση να πληρωνεται υποχρεωτικά και οι μελλοντικοι εναντι και εκκαθαριστικοι λογαριασμοι θα πρεπει να πληρωνονται εντός των αναγραφόμενων προθεσμιών πληρωμής και δεν νομιζω να μπορεις να το τηρησεις αυτο.... Και οντως λογω και του χρεους αυτου, δεν δυναται εμπροθεσμη πληρωμη. Οπως και τωρα.

Τοχω σκεφτει και γω η αληθεια ειναι αυτο. Ενας που παει κ κανει ρυθμιση πως γινεται να απαιτεις μετα να πληρωνει παντα στην ώρα του? Προφανως εχει θεμα. Εκτος και αν αλλαξε κατι και δεν το ξερω. Εν τω μεταξυ κ αλλες εταιριες τοχουν αυτον νομιζω πχ οτε. Κοσμοτε τελος παντων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα... Θα παρεις τηλεφωνο στο 11770 και θα ρωτησεις για τον λογαριασμο αυτο... Φαινεται μεσα στο συστημα τους... Και θα σου λυθουν οι αποριες σου... Ρυθμιση θα μπορει να σου κανουν αλλα ειναι πολυ μικρο το ποσο... Θα  σου ζητησουν για προκαταβολη γυρω στα 80-90 ευρω... Η καταμετρηση περναει μονο στις μερες που αναγραφει ο λογαριασμος.. Δεν γινεται να περασει αλλη μερα.. Δεν το παιρνει το συστημα της Δεδδηε...

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Θα παρεις τηλεφωνο στο 11770 και θα ρωτησεις για τον λογαριασμο αυτο... Φαινεται μεσα στο συστημα τους... Και θα σου λυθουν οι αποριες σου... Ρυθμιση θα μπορει να σου κανουν αλλα ειναι πολυ μικρο το ποσο... Θα  σου ζητησουν για προκαταβολη γυρω στα 80-90 ευρω... Η καταμετρηση περναει μονο στις μερες που αναγραφει ο λογαριασμος.. Δεν γινεται να περασει αλλη μερα.. Δεν το παιρνει το συστημα της Δεδδηε...

Ε για αυτο και ισως χαρακτηριστικε ως Εκτακτος επειδη μπορει αλλη μερα να περασε. Ναι ισχυει αυτο που λες, αμα δεις απαντησα και στον fredd0 σχετικα με το τι ειχε πει ο υπαλληλος στο Ταμειο της ΔΕΗ τοτε που λιγο πολυ ηταν αρνητικος σε μια ρυθμιση λογω της συνέπειας που πρεπει να υπαρχει μετα στους λογαριασμους και ισως και λογω του ποσού που δεν το λες και πανυψηλο. Πιστευω με την καταθεση ενός ποσού πχ 50αρικο ναναι οκ προς το παρον αλλα της ειπα να ρωτησει κιολας οταν παει. Αποδειξη αληθεια στο ταμειο δινουν για μερική πληρωμή του ποσού (σαν αποδεικτικό γιατι καααποτε μια φορα σε άλλο συγγενη μας δεν ειχε περαστεί στο συστημα και για καποιο λογο δεν ειχε - ξεχασε ο υπαλληλος ισως - κ αντε να το αποδειξει μετα, τελικα καπως τα καταφερε)? Νασαι καλα παντως 

Επεξ/σία από Neoss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...