PC_MAGAS Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παίδες καθώς μελετούσα ένα κομμάτι java παρατήρησα το εξής convention: com.^όνομα_οργανισμού^.κάτι_άλλο ή org.^όνομα_οργανισμού^.κάτι_'άλλο πχ στο λογισμικό WSO στο εξής κομμάτι κώδικα βλέπουμε η ονομασία των πακέτων να αρχίζει με org.wso : package org.wso2.siddhi.annotation; Ακόμα και σε ερευνητικό κώδικα πχ στο Asyncronous Racheting Tree βλέπουμε η ονομασία να αρχίζει με com.facebook : package com.facebook.research.asynchronousratchetingtree; Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τον λόγο για την ύπαρξη αυτού του convention και σε τι ωφελεί η ακολουθία αυτού. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2018 από PC_MAGAS
marios28 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Ωφελεί στο να εξαλείφονται -όσο είναι δυνατόν- conflicts σε ονομασίες τύπων, εφόσον ακολουθείται η συγκεκριμένη «σύμβαση». Διάβασε εδώ: https://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/package/namingpkgs.html Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη «ιστορία» για την επιλογή. Καταλαβαίνω ότι είναι ένας τρόπος (αντιστροφή του domain) για να ισχύει το πάνω και να διατηρείται ομοιομορφία, αλλά και ο διαχωρισμός/επιλογή βιβλιοθηκών να είναι εύκολος από τους developers.
παπι Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Στο android πάντως πρέπει να είναι μοναδικό το όνομα. Επειδή το έχει ως app id!!! Προσωπικά το θεωρώ μια παπαρια.
PC_MAGAS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Offtopic: Νομίζω τρώω λίγο σπαγγέτι σε αυτήν την κλάση ειδικά στην μέθοδο testRun (για το Αsyncronous Rachetting Tree μιλώ και θέλω να τον μελετήσω για το Master Tesis μου). Έσω απορία εάν φοιτητής αγγαρεύτηκε για να πάρει πτυχιακή και πτυχίο να γράψει αυτήν την μέθοδο η όχι. (Αποτελεί ερευνητικός κώδικας) Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από PC_MAGAS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα