dimitris30 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα, Εχω το παρακάτω PC και για ενα περιέργο λόγο μετά από ένα χρόνο χρήσης άρχησε αν υπερθερμένεται ο επεξεργαστής με το που κάνει boot τα windows και μετά απο λίγο ,μου γράφει: cpu over temperature error και σβήνει. Τι μπορεί να φταίει? παίζει να είναι πρόβλημα λογισμικού (πχ να κάλλησα κάποιον ιό), να φταίει η πάστα ή κατι άλλο? CPU: intel 7700k Motherboard: ASUS LGA 1151 MAXIMUS IX HERO Intel Z270 ATX Motherboard GPU: Asus GeForce GTX 1080 Ti 11GB OC Ram: HyperX FURY 16 GB Τροφοδοτικό: EVGA 650 W G2 GOLD 80+ Ψύκτρα: NZXT X62 Ευχαριστώ
veider Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Αυτο το cpu over temperature error που στο βγαζει? Οταν ξεκινανε τα windows? Στο BIOS μπηκες να δεις τι θερμοκρασιες σου λεει? Καθαρισμα fan της cpu ή αλλαγη παστας εχεις κανει ποτε?
dimitris30 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Κλεινω τον υπολογιστή και οταν παω να τον ξανανοιξω μου το εμφανίζει. Στο bios ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία και για ασφάλεια μετά από τους 70 βαθμούς το κλείνω. Τα fanακια είναι καθαρά, τα καθαρίζω συχνά. Αλλαγή παστας δεν εχω κάνει.
dpolal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Κοίτα μήπως έχει ξεκουμπώσει κανένα από τα πόδια της ψύκτρας καταρχήν. 99% πρόβλημα ψύκτρας είναι αυτό διότι αν έψυχε σωστά τον επεξεργαστή ότι και αν είχες κολλήσει ή όσο και αν δούλευε δεν θα έφτανε ποτέ την θερμοκρασία συναγερμού. Επίσης, αν το παραπάνω είναι εντάξη, δες στο BIOS μήπως η θερμοκρασία ασφαλείας έχει κατά λάθος κατέβει πολύ χαμηλά. (δύσκολο βέβαια αυτό)
Sheogorath Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Η αντλία δουλευει; Ακούς κάτι; Μήπως χαλασε;
dimitris30 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε Κανένα delid δεν παίζει να έχεις κάνει ε? Οχι δεν εχω κανει. 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Κοίτα μήπως έχει ξεκουμπώσει κανένα από τα πόδια της ψύκτρας καταρχήν. 99% πρόβλημα ψύκτρας είναι αυτό διότι αν έψυχε σωστά τον επεξεργαστή ότι και αν είχες κολλήσει ή όσο και αν δούλευε δεν θα έφτανε ποτέ την θερμοκρασία συναγερμού. Επίσης, αν το παραπάνω είναι εντάξη, δες στο BIOS μήπως η θερμοκρασία ασφαλείας έχει κατά λάθος κατέβει πολύ χαμηλά. (δύσκολο βέβαια αυτό) Και εγω πιστεύω ότι είναι πρόβλημα της ψύκτρας.Την έβγαλα για να ελέγξω την πάστα και δεν παρατήρησα κάτι περιεργο όταν την ξαναβίδωσα... Υπαρχει περίπτωση να εχει προβλημα η υδροψυξη και να μην κανει ροή το υγρο που εχει?
Eksorkistis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) δοκιμασε να κανεις reset to bios μπας και εχει γινει κανα overclock η κατι τετοιο Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2018 από Eksorkistis
dimitris30 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Η αντλία δουλευει; Ακούς κάτι; Μήπως χαλασε; δεν ξέρω πως μπορώ να το ελέγξω αυτό...δεν 'εχω παρατηρήσει να ακούγεται καθόλου η αντλία. μόνο τα ανεμιστηράκια ακούγονται ελάχιστα σε κανονικη λειτουργία
Eksorkistis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) δες και αυτο http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3713502/nzxt-kraken-x62-issues.html υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει to cooler οποτε αμα εχεις την stock ψύκτρα βαλε αυτην και δες αμα θα πεσει η θερμοκρασια Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2018 από Eksorkistis 1
Sheogorath Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, Eksorkistis είπε des kai auto http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3713502/nzxt-kraken-x62-issues.html iparxi periptosi na exi xalasi to w.cooler sou Ελληνικά σε παρακαλώ 2
Eksorkistis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Ελληνικά σε παρακαλώ ελληνικα εγγραφα αλλα επειδη δεν εχω ελληνικο keyboard και ελληνικα windows γραφω greeklish
Sheogorath Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Eksorkistis είπε ελληνικα εγγραφα αλλα επειδη δεν εχω ελληνικο keyboard και ελληνικα windows γραφω greeklish To βάζεις απο τον πίνακα ελέγχου. Τα greeklish απαγορεύονται απο τους κανόνες του φόρουμ.
Dr.Tesla Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Υπάρχει περίπτωση να σου έχει πειραχτεί η ρύθμιση του BIOS για το asus multicore enchancement? Γιατί σπρώχνει τρελά ρεύματα...
dimitris30 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε Υπάρχει περίπτωση να σου έχει πειραχτεί η ρύθμιση του BIOS για το asus multicore enchancement? Γιατί σπρώχνει τρελά ρεύματα... Η επιλογή είναι στο auto Έκανα και bios reset, bios update αλλά τίποτα... Πιθανότατα είναι πρόβλημα της ψύκτρας, θα κάνω δοκιμή με αλλή αύριο και βλεπουμε! Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα