Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Noreak said:

Τα iphones εχουν οσο καλες μπαταριες εχουν και οι υπολοιπες κορυφαιες εταιρειες κινητων.Δεν ειναι θεμα μαρκας, ειναι limitation της τεχνολογιας.Οπως η διαρκεια ζωης ενος ssd εχει αμεση σχεση με τα tb writes οταν συγκρινεις ιδιας τεχνολογιας ssd.Με καθε φορτιση υπαρχει φθορα που εξαρταται απο τη θερμοκρασια , τα volt φορτισης, και το ευρος φορτισης.Αν θελεις να πετυχεις το health που αναφερεις μεσα σε ενα χρονο πρεπει ειτε να χρησιμοποιεις το κινητο σου σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες, ειτε να φορτιζεις με λιγοτερα volt απο οτι οι φορτιστες, ειτε και τα δυο ενω ταυτοχρονα θα διατηρεις ευρος φορτισης χαμηλο γυρω στο 40%.Πρακτικα το μονο που μπορεις να πετυχεις απο τα παραπανω ειναι το μικρο ευρος φορτισης και αρα δε γινεται να εχεις 1% πτωση στο health.Οι επιστημονικες μετρησεις δε γινοντε με android η ios αλλα με οργανα ακριβειας.Τα κινητα αντιθετως δεν εχουν εξειδικευμενο hardware για αυτο το σκοπο.Αν κανεις τον κοπο να διαβασεις το αρθρο που παραθεσα πριν θα καταλαβεις.Αν και παλι δε σε πεισει μπορεις να παρεις ενα παλιο iphone σου και να πας σε εναν τεχνικο να μετρησει την χωρητικοτητα της μπαταριας.Υστερα απο τα χρονια χρησης μπορεις να υπολογισεις το ποσοστο πτωσης ανα χρονο.Αναλογισου ομως, αν η πτωση της μπαταριας ηταν τοσο μικρη οσο λετε μερικοι γιατι να χρειαζεται η apple να εισαγει το throttling?Η εσεις οι λιγοι εχετε μπαταριες απο το μελλον, η τον πρωτο χρονο πεφτει 1% και μετα αποτομα ψοφαει, η ολα τα iphone εχουν καταπληκτικες μπαταριες και η apple ενεργοποιησε ενα χαρακτηριστικο για να βγαλει κερδος.

Απο τη στιγμη που δεν γνωρίζουμε το ποσοστό των συσκευών στις οποίες ενεργοποιείται τελικα το throttling, όλα είναι απλές υποθέσεις.

Στο θέμα της μπαταρίας τωρα και της πτωση της στο περασμα του χρόνου, προφανως και δεν θα παω σε εργαστήριο για να τη μετρησω με ακρίβεια. Μου αρκεί που η συσκευή ενα χρονο μετα, συμπεριφέρεται ακριβως οπως και την πρώτη ημέρα. Το αν το λειτουργικό τη μετράει σωστά δεν με απασχολεί και απλά κραταω το νούμερο σαν ένδειξη, όπως κάνουμε σε ολες τις συσκευές.

Απο τη στιγμή που σε καποιες συσκευές το νουμερο αυτό μετα απο ένα χρόνο δεν ειναι στο 99 αλλα μπορει να ειναι στο 90, στο 80 ή και χειρότερα, σημαίνει πως κατι μετράει και κατι δείχνει σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας. 

• Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, azuli είπε

Οι μπαταριες δεν χαλανε ετσι ευκολα,στα android γιατι δεν χαλανε ετσι οι μπαταριες και κρατανε χρονια?

Προφανως και συμβαινουν 2 πραγματα.

α) η apple βαζει τις χειροτερες φθηνιαρικες μπαταριες που κυκλοφορουν στην Κινα

η

β) μια χαρα ειναι οι μπαταριες και μεσω των update δινει εντολη στο λειτουργικο να χρησιμοποιει η συσκευη μικροτερο μερος της μπαταριας ωστε να φαινεται οτι αυτη θελει αλλαγη και να τα σκας για αλλαγη μπαταριας η αναβαθμιση συσκευης.

Προφανως και η apple νομιζει (ξερει?) οτι απευθυνεται σε τεχνολογικα ασχετους που δεν θα θεσουν τις παραπανω πολυ απλες σκεψεις.

(μην ορματε,εσεις οι 3 ορκισμενοι μουτζαχεντιν εδω μεσα ειστε expert τεχνολογικα,το ξερουμε!)

O κάθε καλαμπόρτζος θα γράψει τη βλακεία του  έτσι γιατί απλά του   ήρθε... 

Δημοσ.

γιατί είναι αξιόπιστη η λειτουργία για την υγεία της μπαταρίας? περνεις κινητό και σε μια εβδομάδα πέφτει η υγεία της αφού όλο beta το εμφανίζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να δώσουμε συγχαρητήρια στην apple για άλλο ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό, ελπίζω να το υιοθετήσουν και άλλοι κατασκευαστές στο μέλλον.(irony) 🤮🤮

Επεξ/σία από darkrider93
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, darkrider93 είπε

Να δώσουμε συγχαρητήρια στην apple για άλλο ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό, ελπίζω να το υιοθετήσουν και άλλοι κατασκευαστές στο μέλλον. 🤮🤮

Αυτό είναι κατάρα.Ασε κρατήστε και καμία καινοτομία μόνο για σας να ξεχωρίζετε

Δημοσ.

Γιατι τοσο Μισσος ρε παιδια για την απλ!; Ειναι αυτο που ειναι... Αλλος εχει linux κ αλλος windows πρεπει να μαωσουμε; Ειναι θεμα γουστου. Ειναι και θεμα βλαχομαγκιας ομως.. θυμαμαι να πουλανε σπιτια οταν κυκλοφορησε το 4S για να παρουν ενα ριμαδοιφον και αλλοι κοροιδευανε για το κοστος του... αυτοι λοιπον αγοραζουνε τωρα ναυαρχιδες android με 900 ευρω και απλα βρηκαν αλλη δικαιολογια να κραξουν τους απλακηδες.. Και οσοι κραζανε για το κοστος τους προκαλω να αγορασουνε βρακι απο την λαικη αγορα να Γραφει Chalmin Mein και να το φορσουνε στο πρωτο ραντεβου. Να το θεσω αλλιως οσοι εχουνε φανταχτερα αυτοκινητα να τα δωσουνε να πανε να παρουν ενα κορολα του 1991 γιατι βγαζουν 400-800 χιλιαδες χμ...

Διαβαζω διαβαζω και δεν ξερω αν πρεπει να συμμετεχω στην συζητηση. Απλα θα σας πω την εμπειρια μου με την απλ.

Αυτην τη στιγμη γραφω απο 6S χρησημοποιημενο εικοσιεπτα μηνες με καθημερινη φορτιση και καθημερινη χρηση youtube netflix browsing messaging μεχρι εκει. Αποδοση συσκευης σαν τη πρωτη μερα, αποδοση μπαταριας προφανως καμια σχεση αλλα αξιοπρεπεστατη σε διαρκεια και δεν εχει σβησει ποτε το κινητο απο μονο του (οπως συνεβει μετα απο 4Χρονια και μισο χρησης του προηγουμενου ιΦον 4!).

Οταν μου χαλασε το 4 απο αποψη μπαταριας( την αλαξα και το κρατησε η μανα μου αλλα δυο τουλαχιστο χρονια μεχρι περσυ) πειρα ενα LG των 200 ευρω εκανε τη δουλεια μου αλλα οσο απ εξω και να το εμαθα οσα custom ROM δοκιμασα οτι και να του εκανα δεν με βολεψε ποτε οπως το ιΦον γιατιετσι εμαθα, γιατι το 3gs ηταν το πρωτο μου κινητο. Πρεπει να χωριστουμε σε στρατοπεδα!; Ελεος δηλαδη. Βαλτε τα κινητα και τα βρανδ ναμες στο κωλο σας προβατα. Εδω ο κοσμος καιγεται και εμας μας πειραζει οποιοσεχειαιφον! Ακουωκατα καιρους σχολιαγια το κινιτο μου η για την οικονομικημου κατασταση την οποια καποιος καταλαβαινει απ το κινητο... «Αυτος εχει αιφον..!» Λευτας θα ναι... Σκατα!, δεν εχω λευτα για καρτα. Εεεε γυφτο βλαχοελληνα... αγορασες 6 νευαρχιδες σαμσυνγκ εκανες τζιρο 4000υρω και σε πειραζει που εχωαιφον (6Σ)... Αυτο γουσταρω αυτο θα εχω! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Istros είπε

Υπάρχουν κλώνοι τις Καρντάσιαν που δεν ξέρουν τι είναι iOS.ουτε throttling ξέρουν ουτε μυνήμα πρόκειται να διαβάσουν αν δεν είναι απ' το Facebook.Στις δικαιολογίες είστε μανουλες όταν πρόκειται για το iPhone Με γεια σας με χαρά σας πληρώστε a12 για να έχετε a9 σε 1 χρονο.Μονο στο Android να μην περάσει αυτή η "χρήσιμη" λειτουργία όπως την πατάτα το notch.

Ok, μάλλον δεν έχουμε το ίδιο χιούμορ....

Σε άλλη απάντησή μου σε σχόλιό σου δεν είδα πάντως να μου απαντάς τίποτα σοβαρό (δεν θα μπορούσες άλλωστε γιατί δεν έχεις επιχειρήματα.)

Τα "Α12 που γίνεται Α9 σε ένα χρόνο" και κάτι τέτοιες παπάτζες τις ακούω βερεσέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά είναι.

Και ύστερα η apple θέλει να μας πείσει ότι αν έχεις καλό λογισμικό δεν χρειάζονται και τρομερά hardware specs για να δουλεύει σωστά και γρήγορα το κινητό.

Έλα όμως που τελικά ο χρόνος και η χρήση του κινητού την διαψεύδουν πανηγυρικά.

Δεν λέω ότι ένα πολύ καλό λογισμικό δεν είναι μείζον για ένα κινητό αλλά χρειάζεται και το αντίστοιχο hardware και δεν μπορείς Apple και οποιαδήποτε Apple να κυκλοφορείς ένα κινητό των 1000 και βάλε ευρώ με hardware specs 3ετιας και βάλε αφού στην ουσία το τελευταίο Iphone xs max έχει παρεμφερή hardware specs με αυτά που είχε το Samsung galaxy s6 και αυτό βγήκε περίπου 3 χρονιά πριν έτσι.

Και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λογούς που πλέον η Apple είναι 3 ή 4 στη παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων κινητών στο κόσμο.

Μέχρι και η hawai την πέρασε ποια. Από εκεί να καταλάβει κανείς.

Θα πω κάτι που το έχω ξαναπεί.

Κάποτε η Apple οδηγούσε τις εξελίξεις πλέον απλά τις ακολουθεί και σε μερικές περιπτώσεις όχι πετυχημένα.

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Εγω λεω πως το 90% των χρηστων android ειναι  ολιγον ασχετοι και για αυτο οι εταιρειες  δεν σας δινουν καν  την επιλογη αυτη ,γιατι θα δυσκολευτειτε να την βρειτε στο menu .

Εεε ναι το σκέφτηκες πολύ αυτό? 

Δημοσ.

Τελικα βεβαιωθηκα.. οι apple haters και γενικως ολοι οι haters ειναι οντως καθυστερημενοι.. 

παρακαλω τους διαχειρηστες να pin-αρουν το νημα στην κορυφη ετσι προς επειδηξη... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Αυτά είναι.

Και ύστερα η apple θέλει να μας πείσει ότι αν έχεις καλό λογισμικό δεν χρειάζονται και τρομερά hardware specs για να δουλεύει σωστά και γρήγορα το κινητό.

Έλα όμως που τελικά ο χρόνος και η χρήση του κινητού την διαψεύδουν πανηγυρικά.

Δεν λέω ότι ένα πολύ καλό λογισμικό δεν είναι μείζον για ένα κινητό αλλά χρειάζεται και το αντίστοιχο hardware και δεν μπορείς Apple και οποιαδήποτε Apple να κυκλοφορείς ένα κινητό των 1000 και βάλε ευρώ με hardware specs 3ετιας και βάλε αφού στην ουσία το τελευταίο Iphone xs max έχει παρεμφερή hardware specs με αυτά που είχε το Samsung galaxy s6 και αυτό βγήκε περίπου 3 χρονιά πριν έτσι.

iphone 6 του 14 μοντελο  

ipone xr του 18  μοντελο

Αν το 6αρι μπορει και το σκιζει, φαντασου τι το κανει το xr !!! 

Επεξ/σία από panosk0
Δημοσ.
4 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Αυτήν την έρευνα θα ήθελα να την διαβάσω. Αν έχεις ένα Link για στείλε να την τσεκάρω.

Μπορούμε να την κάνουμε μαζί αν θέλεις. Παμε να σταθούμε κάπου και  θα βγάλουμε τα συμπεράσματα. Βεβαίωςυν και άσχετοι χρήστες του android αλλά στο iOS κοντεύει το 100%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, panosk0 είπε

iphone 6 του 14 μοντελο  

ipone xr του 18  μοντελο

Αν το 6αρι μπορει και το σκιζει, φαντασου τι το κανει το xr !!! 

Όπως είπε και ένα παλικάρι ποιο πάνω το ότι έχει κάποιος ένα κινητό δεν σημαίνει ότι ξέρει και να το χρησιμοποιεί.

Αν ξέρεις πως ακριβώς να χρησιμοποιείς ένα κινητό και τι να μην κάνεις μια χαρά κοντράρουν το οποιοδήποτε Iphone.

Και μην συνεχίσουμε τον ίδιο διάλογο και το πάμε σε vs δεν έχει πραγματικά καμιά αξία γιατί ο κάθε ένας θα μείνει σταθερός στις απόψεις του και τελειωμό δεν θα έχουμε.

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Ok, μάλλον δεν έχουμε το ίδιο χιούμορ....

Σε άλλη απάντησή μου σε σχόλιό σου δεν είδα πάντως να μου απαντάς τίποτα σοβαρό (δεν θα μπορούσες άλλωστε γιατί δεν έχεις επιχειρήματα.)

Τα "Α12 που γίνεται Α9 σε ένα χρόνο" και κάτι τέτοιες παπάτζες τις ακούω βερεσέ.

Όπως το είπες.υποτιθεται πληρώνεις 1500€ για να πάρεις a12 και σε ένα χρόνο εχεις a10 λογω throttling.και είστε και ευχαριστημένοι γιατί μπορεί να χρειαστείς λίγη μπαταρια.Οκ!

5 ώρες πριν, SeaLion είπε

Ναι, μπορεί να είναι και τραγικό ανάλογα την περίπτωση το να μην μπορείς να κάνεις μια κλήση επειδή σου έκλεισε.
Τι είναι πιο σημαντικό π.χ. να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου σε μια κατάσταση ανάγκης, σε ένα ατύχημα, ή να έχεις peak performance?

Get your priorities straight.

Αν δεν μπορείς να δεις αυτό:

930A15B4-18C3-4F25-993A-620CA61B2D41.jpe

είναι επειδή δεν έχεις iPhone, ή κι αν έχεις δεν είχες ποτέ πρόβλημα.

Αν το δεις και μετά πάλι κλαίγεσαι πως δεν έχεις επιλογές ή ενημέρωση.... ε... whatever.

Settings > Battery - τόσο θαμμένη πια αυτή η πληροφορία!

Αν η μπαταρία σου είναι στο 2% είτε έχεις throttling είτε όχι πάλι δεν θα κάνεις κλήση.Τωρα αν φοβάσαι ότι θα πέσεις σε τσουνάμι και δεν θα έχεις μπαταρία,μην το χρησιμοποιείς καθόλου όταν η μπαταρία είναι κάτω από 30%(θα κάνεις κι καλο στη μπαταρία σου).Άλλαξε μια μπαταρία βρε αδερφέ 50€ έχει.Πως καταφέρνετε να δικαιολογείται την κάθε πατάτα που κάνει η apple πραγματικά με ξεπερνά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...