Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, xenofonlive said:

Μόνο εγώ  βλέπω ότι το throttling είναι θετικό να υπάρχει?  Αν έχεις καταστρέψει τη μπαταρία σου  το throttling σου παρατείνει ακόμα περισσότερο τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου και προφανώς αυτό ενεργοποιείτε μόνο κάτω από ένα ποσοστό ,φαντάζομαι κάτω από 30-20% όταν είναι η μπαταρία σου και του ζητάς να κάνει κάτι πολύ απαιτητικό π.χ gaming ,πού ακόμα και σε καινούρια μπαταρία δεν θα έπρεπε να το κάνεις!

Οι μπαταριες δεν χαλανε ετσι ευκολα,στα android γιατι δεν χαλανε ετσι οι μπαταριες και κρατανε χρονια?

Προφανως και συμβαινουν 2 πραγματα.

α) η apple βαζει τις χειροτερες φθηνιαρικες μπαταριες που κυκλοφορουν στην Κινα

η

β) μια χαρα ειναι οι μπαταριες και μεσω των update δινει εντολη στο λειτουργικο να χρησιμοποιει η συσκευη μικροτερο μερος της μπαταριας ωστε να φαινεται οτι αυτη θελει αλλαγη και να τα σκας για αλλαγη μπαταριας η αναβαθμιση συσκευης.

Προφανως και η apple νομιζει (ξερει?) οτι απευθυνεται σε τεχνολογικα ασχετους που δεν θα θεσουν τις παραπανω πολυ απλες σκεψεις.

(μην ορματε,εσεις οι 3 ορκισμενοι μουτζαχεντιν εδω μεσα ειστε expert τεχνολογικα,το ξερουμε!)

Επεξ/σία από azuli
  • Like 1
  • Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Σε αυτές τις ενδείξεις έχουμε πρόσβαση οπότε αυτές χρησιμοποιούμε σαν μέτρο σύγκρισης (το ίδιο το λειτουργικό πλεον και πιο παλιά άλλα προγράμματα).

13 μήνες μετά πάντως το Χ  μου δεν παρουσιάζει σε καμία περίπτωση 10% πτώση στην αυτονομία του γιατί είναι κάτι που θα γινόταν εύκολα αντιληπτό. 

Άλλο 10% αυτονομία και άλλο χωρητικότητα. Μαζί με το iOS 12, ήρθαν και power management βελτιώσεις, όπου μπορούν να εξισορροπούν το 10% loss της χωρητικότητας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να χάνεις 10% ανά έτος

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Istros είπε

Παρουσιάζετε το κλείσιμο της συσκευής σαν κάτι τραγικό.ναι θα κλείσει και θα πας να αλλάξεις μπαταρία.ειναι πιο λογικό να μην έχεις γνώσεις και να πέφτει η απόδοση και να μην ξέρεις τι φταίει?

Ναι, μπορεί να είναι και τραγικό ανάλογα την περίπτωση το να μην μπορείς να κάνεις μια κλήση επειδή σου έκλεισε.
Τι είναι πιο σημαντικό π.χ. να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου σε μια κατάσταση ανάγκης, σε ένα ατύχημα, ή να έχεις peak performance?

Get your priorities straight.

Αν δεν μπορείς να δεις αυτό:

930A15B4-18C3-4F25-993A-620CA61B2D41.jpe

είναι επειδή δεν έχεις iPhone, ή κι αν έχεις δεν είχες ποτέ πρόβλημα.

Αν το δεις και μετά πάλι κλαίγεσαι πως δεν έχεις επιλογές ή ενημέρωση.... ε... whatever.

Settings > Battery - τόσο θαμμένη πια αυτή η πληροφορία!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, billdanos είπε

Περίμενε λίγο. Αν φτάσεις σε σημείο να έχεις πρόβλημα με την μπαταρία στο τηλέφωνό σου, θα το καταλάβεις γιατί μπορεί να σου παγώσει ξαφνικά ή να αρχίσει να κάνει reboot.  Αυτά από μόνα τους δεν είναι απλά προβλήματα και θα είχες ήδη θορυβηθεί και θα πήγαινες φαντάζομαι στο service να στο κοιτάξουν. Αυτό που κάνει το throttling, είναι να σου κρατάει τη συσκευή σου σε λειτουργία, όσο το πρόβλημα με την μπαταρία σου παραμένει, χρονίζοντας τον επεξεργαστή σε μικρότερες συχνότητες ώστε να αποφεύγονται τα ξαφνικά peaks που οδηγούν ρε restart ή πάγωμα.

Δεν το βλέπω κακό, ειδικά που πλεον το ios 12 σε ενημερώνει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Δηλαδή όταν πας να κάνεις ενημέρωση σ ενημερώνει ότι στο ios 12.1 αν η μπαταρια σου είναι πεσμένη θα σου κάνει throttling?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Σε αυτές τις ενδείξεις έχουμε πρόσβαση οπότε αυτές χρησιμοποιούμε σαν μέτρο σύγκρισης (το ίδιο το λειτουργικό πλεον και πιο παλιά άλλα προγράμματα).

13 μήνες μετά πάντως το Χ  μου δεν παρουσιάζει σε καμία περίπτωση 10% πτώση στην αυτονομία του γιατί είναι κάτι που θα γινόταν εύκολα αντιληπτό. 

Είσαι σίγουρος γι'αυτό? Το λέω γιατί σε όσα iphone είχα και όσες οποιεσδήποτε άλλες συσκευές, μετά το 6μηνο, η απόδοση έπεφτε αισθητά. Όχι να μην μπορείς να ζήσεις μ'αυτό αλλά ειδικά την αίσθηση των 3 πρώτων εβδομάδων που κρατάει για μέρες δεν την έχεις μετά. Μήπως δεν το αντιλαμβάνεσαι επειδή όπως έχεις πει το φορτίζεις by default κάθε βράδυ στη βάση?

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, azuli said:

Οι μπαταριες δεν χαλανε ετσι ευκολα,στα android γιατι δεν χαλανε ετσι οι μπαταριες και κρατανε χρονια?

α) η apple βαζει τις χειροτερες φθηνιαρικες μπαταριες που κυκλοφορουν στην Κινα,

η

β) μια χαρα ειναι οι μπαταριες και μεσω των update δινει εντολη στο λειτουργικο να χρησιμοποιει η συσκευη μικροτερο μερος της μπαταριας ωστε να φαινεται οτι αυτη θελει αλλαγη και να τα σκας για αλλαγη μπαταριας η αναβαθμιση συσκευης.

Προφανως και η apple νομιζει (ξερει?) οτι απευθυνεται σε τεχνολογικα ασχετους που δεν θα θεσουν τα παραπανω πολυ απλες σκεψεις.

(μην ορματε,εσεις οι 3 ορκισμενοι μουτζαχεντιν εδω μεσα ειστε expert τεχνολογικα,το ξερουμε!)

Συμπεράσματα από τα Lidl κι εσύ? (αν και τα συμπαθώ τα Lidl, αλλά ξέρεις τώρα πως το λέω...) 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, azuli είπε

α) η apple βαζει τις χειροτερες φθηνιαρικες μπαταριες που κυκλοφορουν στην Κινα,

η

Προφανως και η apple νομιζει (ξερει?) οτι απευθυνεται σε τεχνολογικα ασχετους που δεν θα θεσουν τα παραπανω πολυ απλες σκεψεις.

αιωνες κρατανε στα android  τι χρονια ?

Η ΄απλα εσας δεν σας βαζουν την επιλογη οι εταιρειες  που εχετε,  διοτι νομιζουν (ξερουν?)  πως απευθυνονται σε τεχνολογικα ασχετους  οι οποιοι δεν θα μπορεσουν να βρουν καν την επιλογη   στο μενου .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Stamer said:

Είσαι σίγουρος γι'αυτό? Το λέω γιατί σε όσα iphone είχα και όσες οποιεσδήποτε άλλες συσκευές, μετά το 6μηνο, η απόδοση έπεφτε αισθητά. Όχι να μην μπορείς να ζήσεις μ'αυτό αλλά ειδικά την αίσθηση των 3 πρώτων εβδομάδων που κρατάει για μέρες δεν την έχεις μετά. Μήπως δεν το αντιλαμβάνεσαι επειδή όπως έχεις πει το φορτίζεις by default κάθε βράδυ στη βάση?

Αν δεν ήμουν παρανοϊκός με όλες μου τις συσκευές, θα σου έλεγα πως δεν είμαι σίγουρος. Επειδή όμως είμαι ψυχάκιας, σε διαβεβαιώνω πως είναι όπως στο περιγράφω. :) 

Δημοσ.

Ντάξει παιδιά επανήλθαμε στο φυσιολογικό 1τρις$. 

Αντε να ηρεμήσουμε λίγο. 

Ειναι και down το section των αγγελιών ήμουν έτοιμος να βάλω το Se για πούλημα/σκότωμα. 

CA5C1E0F-9E4D-474C-84D8-30EF7C3CD3E9.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το S9 κρατάει 2 μέρες; Σε flight mode στο κομοδίνο; Με όλο το σεβασμό και μιλώντας γενικά, επειδή ακούω 2 μέρες ο ένας, 3 μέρες ο άλλος... τα χρησιμοποιείτε καθόλου τα κινητά σας;

S9: Endurance rating 78h

S8+: Endurance rating 88h

Note 9: Endurance rating 97h (με το ζόρι 1 μέρα δικής μου χρήσης με όλα ανοιχτά, 2+ ώρες ομιλίας με bt handsfree, 5 ώρες sot max κλπ)

S9 έχω και 2 μέρες δεν κρατάει με τίποτα, εκτός αν δεν το ακουμπάς. 

Max SOT, έχω βγάλει 5 ώρες και 40 λεπτά.

Συνήθως βγάζω 4:30 και είμαι ικανοποιημένος με την χρήση που του κάνω. Παίζει βέβαια τεράστιο ρόλο και η φωτεινότητα και το σήμα που έχεις. Αυτά όμως κανείς δεν τα κοιτάει. λολ

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Αν δεν ήμουν παρανοϊκός με όλες μου τις συσκευές, θα σου έλεγα πως δεν είμαι σίγουρος. Επειδή όμως είμαι ψυχάκιας, σε διαβεβαιώνω πως είναι όπως στο περιγράφω. :) 

Οφείλω απλά να σε πιστέψω καθώς δεν έχω επαφή με νεότερες συσκευές iphone. Αν μου έλεγες από το 6 και πίσω, τότε θα σου έλεγε οτι είσαι 1 στους 1000 :) 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το λειτουργικο παντα κανει εκτιμησεις.Το 10% δε γινεται ευκολα αντιληπτο γιατι πρακτικα ποτε δε ξεφορτιζεις το κινητο τελειως και γιατι η ενδειξη φορτισης οσο περναει ο καιρος δεν ειναι ακριβης.Μπορει να φτανεις τον ιδιο χρονο χρησης με διαφορετικο ποσοστο μπαταριας ή να εχεις μη γραμμικη πτωση στην ενδειξη φορτισης αντιστοιχα.Μη πιστευεις οτι βλεπεις :)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...