Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και η Apple με επιστολή της στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε ανάγκη για «throttling» στα περσινά κινητά της με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας λόγω του προηγμένου τους hardware, φαίνεται πως… άλλαξε γνώμη.

Έτσι, παρά τις δημόσιες απολογίες, τις αναβαθμίσεις στο λογισμικό και το πρόστιμο των $5,7 δισεκατομμυρίων στην Ιταλία, η Apple και το «Batterygate» θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Από ότι φαίνεται λοιπόν, με την διάθεση του iOS 12.1, το αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό τέθηκε ξανά σε ισχύ, και βρήκε τον δρόμο του και στα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X.

Στην ιστοσελίδα υποστήριξης της Apple, το The Verge εντόπισε την παρακάτω παράγραφο που σχετίζεται με την αλλαγή:

«Επιπλέον, οι χρήστες είναι τώρα σε θέση να βλέπουν αν η λειτουργία διαχείρισης της απόδοσης που διαχειρίζεται δυναμικά τη μέγιστη απόδοση για να αποτρέψει τυχόν απρόσμενες διακοπές της λειτουργίας είναι ενεργοποιημένη και μπορούν να επιλέξουν να την απενεργοποιήσουν. Το χαρακτηριστικό ισχύει για τα iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Από το iOS 12.1, και τα iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το iPhone X διαθέτουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ωστόσο η διαχείριση της απόδοσης ενδέχεται να είναι λιγότερο αισθητή λόγω του πιο εξελιγμένου σχεδιασμού του hardware και του λογισμικού».

Ως αποτέλεσμα της δημόσιας κατακραυγής για το «Batterygate», η Apple ανακοίνωσε ένα οικονομικότερο πρόγραμμα αντικατάστασης της μπαταρίας που ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Όμως όπως επισημαίνει η Apple παραπάνω, το χαρακτηριστικό διαχείρισης της μέγιστης απόδοσης (ουσιαστικά το throttling) θα είναι λιγότερο αισθητό στα iPhone 8 και 8 Plus αλλά και στο iPhone X χάρη στο προηγμένο τους hardware [το λεγόμενο throttling, και επομένως ο «υποχρονισμός» στον επεξεργαστή γενικής χρήσης ή και στον επεξεργαστή γραφικών, πραγματοποιείται με στόχο την αποτροπή βλάβης στο hardware (π.χ μειώνεται η θερμοκρασία λειτουργίας) ή όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ανά πάσα στιγμή].

Οι μπαταρίες με τον καιρό «χάνουν» σε απόδοση, όμως τώρα μπορείτε να ελέγχετε την υγεία της μπαταρία της συσκευής σας μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής, από όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία «throttling» εφόσον το επιθυμείτε.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DeathIsCertainNow είπε

Έλα τώρα μωρέ. Στην υγειά των κοροιδων. Μας αγαπάει η Apple και το κάνει. Μας δίνει ποιότητα. 

Τους χαρακτηρισμους κρατα τους για το  εαυτο σου .

Με το προγραμμα αντικαταστασης μπαταριας το οποιο ειναι οικονομικο ειναι μια καλη ευκαιρια να αλλαχτουν σε παλαιοτερα μοντελα .

• Like 11
  • Confused 3
  • Sad 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Istros said:

Γρηγορότερος επεξεργαστής στο geekbench?έχει βγει καμία μέτρηση after throttling?

Για πες μας τι κατάλαβες από όλο αυτό? Ότι ξεκινάει και κάνει throttling έτσι για πλάκα σε όλα τα μοντέλα? Για πες μας...

• Like 8
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντομεταξύ το ύφος γραφής του άρθρου περισσότερο ειρωνικό μου φαίνεται για τη πολιτική που ακολουθεί η Apple στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επεξ/σία από gas7777
Δημοσ.

κατα τα άλλα υποστηρίζει τις παλιές συσκευές, αλλά βγάζει λειτουργικό που περισσότερο ωφελεί τις νέες συσκευές... και άμα κάνεις το λάθος να αναβαθμίσεις δεν υπάρχει γυρισμός σε προηγούμενη έκδοση ios, αλλά σου λέει "πλέρωνε για καινούργια μπαταρία". Υπερτιμολογούν υπερβολικά πολύ το προϊόν τους για αυτά που προσφέρει...  και μας υποτιμούν την νοημοσύνη μας με ισχυρισμούς του στυλ "μεριμνούμε για την βέλτιστη εμπειρία σας" και άλλες χαζομάρες. 

Αγόρασα το iphone se μόνο και μόνο επειδή είχε μικρό μέγεθος που με βόλευε και αυτό γιατί οι υπόλοιπες προτάσεις για κινητά  σε τέτοιο μέγεθος ήταν αξιολύπητες.

Και μετανιώνω κάθε ώρα και στιγμή που, σαν άπειρος με την apple, αναβάθμισα πέρα απο ιος 10.3. Ένα χρόνο που έχω το κινητό δε νομίζω να χρειάζεται να αλλάξω μπαταρία, αλλά δεν δικαιολογείται απο ios11 και μετά η μπαταρία να κρατάει  μισή μέρα χρήση, ενώ με ios 10 να κρατούσε μιάμιση μέρα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ apple, θα τους παραδεχόμουν αμα δίνανε δυνατότητα να επιστρέψω σε προηγούμενο ios, αλλά μέχρι τότε λυπάμε δεν ξαναέχει.

(και η φάση είναι ότι το κατάστημα που αγόρασα την συσκευή, μου έδινε δώρο ένα powerbank, κάτι ξέραν ότι θα μου χρειαστέι)

• Like 11
  • Thanks 5
Δημοσ.

Είναι λίγο παραπλανητικός ο τίτλος, σου δίνει την επιλογή. Ουσιαστικά στηρίζει την απόφαση που είχε πάρει και έπραξε χωρίς να ρωτήσει τον χρήστη, πράγμα απαράδεκτο

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Για πες μας τι κατάλαβες από όλο αυτό? Ότι ξεκινάει και κάνει throttling έτσι για πλάκα σε όλα τα μοντέλα? Για πες μας...

Ότι όσοι έχουν iPhone 8,8 plus,X και έχει πέσει η μπαταρία τους να μην κάνουν αναβάθμιση σε ios 12.1.Τωρα κατάλαβα γιατί μερικοί έχουν απενεργοποιημενη την αυτόματη ενημέρωση.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, gas7777 said:

Εντομεταξύ το ύφος γραφής του άρθρου περισσότερο ειρωνικό μου φαίνεται για τη πολιτική που ακολουθεί η Apple στο συγκεκριμένο θέμα. 

Έτσι γράφτηκε από την αρχή στην original πηγή. Το θέμα είναι το τι αντιλαμβάνεται ο καθένας από αυτό. 

1 minute ago, efkar said:

κατα τα άλλα υποστηρίζει τις παλιές συσκευές, αλλά βγάζει λειτουργικό που περισσότερο ωφελεί τις νέες συσκευές... και άμα κάνεις το λάθος να αναβαθμίσεις δεν υπάρχει γυρισμός σε προηγούμενη έκδοση ios, αλλά σου λέει "πλέρωνε για καινούργια μπαταρία". Υπερτιμολογούν υπερβολικά πολύ το προϊόν τους για αυτά που προσφέρει...  και μας υποτιμούν την νοημοσύνη μας με ισχυρισμούς του στυλ "μεριμνούμε για την βέλτιστη εμπειρία σας" και άλλες χαζομάρες. 

Αγόρασα το iphone se μόνο και μόνο επειδή είχε μικρό μέγεθος που με βόλευε και αυτό γιατί οι υπόλοιπες προτάσεις για κινητά  σε τέτοιο μέγεθος ήταν αξιολύπητες.

Και μετανιώνω κάθε ώρα και στιγμή που, σαν άπειρος με την apple, αναβάθμισα πέρα απο ιος 10.3. Ένα χρόνο που έχω το κινητό δε νομίζω να χρειάζεται να αλλάξω μπαταρία, αλλά δεν δικαιολογείται απο ios11 και μετά η μπαταρία να κρατάει  μισή μέρα χρήση, ενώ με ios 10 να κρατούσε μιάμιση μέρα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ apple, θα τους παραδεχόμουν αμα δίνανε δυνατότητα να επιστρέψω σε προηγούμενο ios, αλλά μέχρι τότε λυπάμε δεν ξαναέχει.

(και η φάση είναι ότι το κατάστημα που αγόρασα την συσκευή, μου έδινε δώρο ένα powerbank, κάτι ξέραν ότι θα μου χρειαστέι)

Οι μπαταρίες δεν συμπεριφέρονται πάντα το ίδιο σε όλες τις συσκευές. Ανάλογα με τη χρήση, η φθορά τους δεν είναι ίδια για όλους. Το throttling λοιπόν ενεργοποιείται όταν η μπαταρία σου παρουσιάζει πρόβλημα και ενεργοποιείται γιατί διαφορετικά η συσκευή σου θα έκλεινε ή δεν θα ανταποκρινόταν. Ταυτόχρονα, μπορείς να απενεργοποιήσεις αυτή την δυνατότητα παίρνοντας το όποιο ρίσκο επιθυμείς. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...