Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Snap και με 800αρα μπαντα και εχεις midrange κινητο και με καλύτερη διαχείριση και εξοικονόμηση μπαταρίας .

Επίσης με snap θα εχεις κ πολλες επιλογες σε custom roms ενω με helio θα κολλησεις στο miui κ οτι σου δωσει η xiaomi.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, phanispal είπε

Παιδιά επανέρχομαι γιατί μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι πέφτει κράξιμο για Mediatek chipsets.

Καταρχάς ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με τα Mediatek;

Κατά δεύτερον,  σε αυτό το budget (~100€) παίζει κάτι μη Mediatek;

Κατά τρίτον, με 10-15€ παραπάνω είδα και το Redmi 6. Αν και είναι και αυτό Mediatek, συγκριτικά με το 6Α τι ρόλο βαράει;

Συγκριτικα παντως με τους υπολοιπους επεξεργαστες της ιδιας παντα κατηγοριας οι mtk ειναι χαμηλοτερης αποδοσης, υψηλοτερης καταναλωσης, με χειροτερη καρτα γραφικων και οι low end (και καποιοι middle range) με προβληματα αξιοπιστιας στο GPS. Μικροτερη υποστηριξη απο custom ROMs απο την κοινοτητα επισης.

Ναι υπαρχουν συσκευες entry level χωρις mtk αλλα με snapdragon.

Το Redmi 6A (και ολα τα Α) ειναι η lite εκδοση του Redmi 6. Χαμηλοτερης δυνατοτητας επεξεργαστης και χειροτερη καμερα οι βασικες διαφορες.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Όταν λέμε snap εννοούμε Snapdragon chipsets;

Περισσότερο ρωτάω επειδή κοιτούσα το Redmi 6A και για τη γυναίκα, που σε σχέση με τη μάνα μου σίγουρα θα έχει περισσότερες απαιτήσεις.

Η μάνα μου δηλαδή δε νομίζω ότι θα καταλάβει κάτι από διαχείριση κ.λπ.. Άντε να καταλάβει κάτι από άποψη αυτονομίας, αλλά αν το φορτίζει απλά κάθε μέρα δε θα παραπονεθεί ούτε γι' αυτό. Και εννοείται ότι δε μας ενδιαφέρουν custom ROMs. Εκτός κι αν το UI της Xiaomi είναι ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ και δυσκολευτεί ακόμα και η μάνα μου που δεν έχει επαφή. Τώρα έχει ένα Alcatel της πλάκας με Android 2.κάτι δηλαδή, και το πρόβλημα είναι ότι δε μπορεί να περάσει εφαρμογές όπως του ΟΑΣΑ, ότι έχει μικρή οθόνη και ότι τρώει φρίκες με κλήσεις κ.λπ..

Η γυναίκα μου ΟΚ, έχει περισσότερη επαφή με το αντικείμενο, αλλά τώρα είναι με ένα Nexus 5 με σπασμένη οθόνη, και αυτό που τη χαλάει (πέραν της σπασμένης οθόνης) είναι ότι δεν έχει ραδιόφωνο και card slot, ότι θα ήθελε καλύτερη κάμερα και ότι έχει ένα πρόβλημα με το ακουστικό (δεν την ακούνε).

Ποιο είναι το 5άρι για να το κοιτάξω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, phanispal είπε

Όταν λέμε snap εννοούμε Snapdragon chipsets;

Περισσότερο ρωτάω επειδή κοιτούσα το Redmi 6A και για τη γυναίκα, που σε σχέση με τη μάνα μου σίγουρα θα έχει περισσότερες απαιτήσεις.

Η μάνα μου δηλαδή δε νομίζω ότι θα καταλάβει κάτι από διαχείριση κ.λπ.. Άντε να καταλάβει κάτι από άποψη αυτονομίας, αλλά αν το φορτίζει απλά κάθε μέρα δε θα παραπονεθεί ούτε γι' αυτό. Και εννοείται ότι δε μας ενδιαφέρουν custom ROMs. Εκτός κι αν το UI της Xiaomi είναι ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ και δυσκολευτεί ακόμα και η μάνα μου που δεν έχει επαφή. Τώρα έχει ένα Alcatel της πλάκας με Android 2.κάτι δηλαδή, και το πρόβλημα είναι ότι δε μπορεί να περάσει εφαρμογές όπως του ΟΑΣΑ, ότι έχει μικρή οθόνη και ότι τρώει φρίκες με κλήσεις κ.λπ..

Η γυναίκα μου ΟΚ, έχει περισσότερη επαφή με το αντικείμενο, αλλά τώρα είναι με ένα Nexus 5 με σπασμένη οθόνη, και αυτό που τη χαλάει (πέραν της σπασμένης οθόνης) είναι ότι δεν έχει ραδιόφωνο και card slot, ότι θα ήθελε καλύτερη κάμερα και ότι έχει ένα πρόβλημα με το ακουστικό (δεν την ακούνε).

Ποιο είναι το 5άρι για να το κοιτάξω;

https://www.bestprice.gr/item/2155230825/xiaomi-redmi-5-16gb.html

Επεξ/σία από saruman123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το redmi 6a είναι global με 800ρα και υπερ αρκετό με το android oreo. Για πολύ απλή χρήση, όπως ζήτησες αρχικά, θεωρώ ότι τα περί snapdragon vs mediatek. κάμερες, custom roms κτλ δεν θα πρέπει να σε απασχολούν.

Για τη γυναίκα σου είναι άλλο θέμα. Οι κάμερες σε αυτές τις τιμές απογοητεύουν, καλύτερα να μαζέψεις κάτι ακόμα και να πας σε κάτι με έστω μέτρια κάμερα.

Επεξ/σία από Pseudonumo
Δημοσ.

Ναι, είδα το 5άρι. Εκεί πάμε στις 5.7" βέβαια, που για τη μάνα μου τουλάχιστον νομίζω ξεφεύγουμε (ήδη και το 6Α το θεωρώ μεγάλο).

Οπότε το 5 θεωρείται σε όλα ανώτερο του 6Α; Σε σχέση με το 6 είναι πίσω σε RAM.

Η γυναίκα ναι μεν θα ήθελε καλή κάμερα, αλλά δεν κόβεται κιόλας. Αλλά αν πούμε ότι θέλουμε κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα (χωρίς να θυσιάζουμε τους άλλους), ποιες συσκευές κοιτάμε;

Επίσης, τι εννοείς απογοητεύουν; Γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις. Σε σχέση με το Nexus 5X που έχω εγώ ας πούμε, πώς τα πάνε τα Redmi 5/6Α/6;

Δημοσ.

Αν πας την γυναικα σου απο το 5Χ σε κανενα 6Α θα στο φερει στο κεφαλι ή θα σε πεθανει στην γκρινια παντως! Και θα εχει και δικιο. Η καμερα του 5Χ ειναι πολυ καλη ακομη και για σημερα σε middle range.

Αν θες κατι σε χαμηλη τιμη δες το Xiaomi Mi A2 lite. Δεν εχει radio. Εχει SD, καλουτσικη καμερα και καλη μπαταρια.

Αν σκεφτεσαι αγορα απο εξω τοτε με λιγα παραπανω μπορεις να δεις το Asus Zenphone 3 Zoom. Amoled οθονη, πολυ καλη καμερα με OIS, SD card, radio και μπαταρια 5.000mAh χωρις την 800αρα μπαντα ομως.

Εαν SD card και radio δεν ειναι απαραιτητα οπωσδηποτε αλλα θελεις πολυ καλυτερο επεξεργαστη τοτε υπαρχει το Meizu Pro 6 Plus  με Amoled οθονη επισης το Meizu με εξαιρετικο επεξεργαστη (ιδιο με του S7) και καλη καμερα με OIS αλλα χωρις την 800αρα επισης.

Το Xiaomi Redmi Note 5 εχει τα παντα (SD, radio, καλουτσικη καμερα, μεγαλη μπαταρια, 800αρα μπαντα). 

Δημοσ.

Το Nexus 5Χ το έχω εγώ, εκείνη έχει το Nexus 5. Απλά ανέφερα το 5Χ για να καταλάβω τι εννοείτε μέτρια ή καλή κάμερα, απ' την άποψη ότι κάτι παρεμφερές με του 5Χ μας (της) κάνει. Δεν έχει τρομερές απαιτήσεις από κάμερα, φαντάζομαι οτιδήποτε καλύτερο του Nexus 5 θα της κάνει.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το Nexus 5Χ το έχω εγώ, εκείνη έχει το Nexus 5. Απλά ανέφερα το 5Χ για να καταλάβω τι εννοείτε μέτρια ή καλή κάμερα, απ' την άποψη ότι κάτι παρεμφερές με του 5Χ μας (της) κάνει. Δεν έχει τρομερές απαιτήσεις από κάμερα, φαντάζομαι οτιδήποτε καλύτερο του Nexus 5 θα της κάνει.

Η καμερα και του Nexus 5 ήταν καλή. Αν και με 8mp (τα οποια ειναι υπεραρκετα για τις καθημερινες φωτο απο κινητα) ειχε μεγεθος pixels 1.4μm (πολυ καλο) καθως και OIS (optical image stabilization) που βοηθαει πολυ στο να μην βγαινουν κουνημενες οι φωτο ειδικα σε low light καταστασεις. 

Οι καμερες των Redmi 5/6/6A ειναι πολυ χειροτερες. Δεν εχουν και OIS. Ουτε η καμερα των Mi A2 lite & Note 5 ειναι ισαξια καν. Τα Asus & Meizu που σου εβαλα εχουν αντιστοιχα αξιολογες καμερες.

Και ειναι αναμενομενο. Τα Nexus ηταν απο τα αξιολογα τηλεφωνα στην εποχη τους. Καμια σχεση με entry level smartphones που συζηταμε εδω.

Δημοσ.

Ναι αλλά πάντα έπασχαν στον τομέα της φωτογραφίας, μέχρι το 5Χ και μετά τουλάχιστον.

Από το 5 δεν είχα μείνει ικανοποιημένος πάντως, δεν είδα ποτέ αυτή τη βελτίωση που έλεγαν ότι είχε σε σχέση με το 4 (είχα και τα δύο).

Τέλος πάντων, μη μακρυγορούμε, ούτως ή άλλως (για την ώρα) δεν υπάρχει πλάνο ν' ανέβει το budget για να πάμε σε καλύτερη κάμερα, και αγορά απ' έξω δεν προβλέπεται.

Οπότε μάλλον θα παίξω σε μια από αυτές, ίσως δω το Redmi 5 με Snapdragon για τη γυναίκα και το 6Α για τη μητέρα μου.

Υπενθυμίζω ότι στον πατέρα μου πήρα το Moto E4 που το θεωρώ αρκετά καλό για τα 69€ που κόστισε, οπότε αν το ξαναέβρισκα σε αυτή την τιμή θα το χτυπούσα, παρόλο που μόλις είδα ότι φοράει Mediatek.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, phanispal είπε

Ναι, είδα το 5άρι. Εκεί πάμε στις 5.7" βέβαια, που για τη μάνα μου τουλάχιστον νομίζω ξεφεύγουμε (ήδη και το 6Α το θεωρώ μεγάλο).

Οπότε το 5 θεωρείται σε όλα ανώτερο του 6Α; Σε σχέση με το 6 είναι πίσω σε RAM.

Η γυναίκα ναι μεν θα ήθελε καλή κάμερα, αλλά δεν κόβεται κιόλας. Αλλά αν πούμε ότι θέλουμε κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα (χωρίς να θυσιάζουμε τους άλλους), ποιες συσκευές κοιτάμε;

Επίσης, τι εννοείς απογοητεύουν; Γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις. Σε σχέση με το Nexus 5X που έχω εγώ ας πούμε, πώς τα πάνε τα Redmi 5/6Α/6;

Αν η 5.7 είναι μεγάλες τότε πας στο redmi 5A που είναι μικρότερο https://www.bestprice.gr/item/2155350277/xiaomi-redmi-5a-32gb.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αγορά από Ελλάδα βλέπω το redmi 6 πιο ισορροπημένη επιλογή σε σχέση με το 5:

To Redmi 6 112 ευρώ: έχει android Oreo -ενώ το 5 ίσως το πάρει, αλλιώς θα μείνει Nougat-, διπλή κάμερα με αισθητήρα sony και eis, είναι 3/32 και έχει αρκετά καλύτερο επεξεργαστή Mediatek (στα 12nm).

Το Redmi 5 105 ευρώ: έχει λίγο καλύτερη μπαταρία (με ? λόγω 14nm CPU), καλύτερη υποστήριξη σε custom roms λόγω snapdragon και καλύτερη GPU.

Επεξ/σία από Pseudonumo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Pseudonumo είπε

Για αγορά από Ελλάδα βλέπω το redmi 6 πιο ισορροπημένη επιλογή σε σχέση με το 5:

To Redmi 6 112 ευρώ: έχει android Oreo -ενώ το 5 ίσως το πάρει, αλλιώς θα μείνει Nougat-, διπλή κάμερα με αισθητήρα sony και eis, είναι 3/32 και έχει αρκετά καλύτερο επεξεργαστή Mediatek (στα 12nm).

Το Redmi 5 105 ευρώ: έχει λίγο καλύτερη μπαταρία (με ? λόγω 14nm CPU), καλύτερη υποστήριξη σε custom roms λόγω snapdragon και καλύτερη GPU.

Επισης το 6 ειναι 3/32gb ενω το 5 ειναι 2/16gb αλλα το 6 εχει 3.000mAh μπαταρια ενω το 5 λιγο πιο μεγαλη στα 3.300mAh. Το 5 ειναι ελαχιστα πιο ψηλο με λιγο μεγαλυτερη οθονη.

Επειδη κανενας δεν το ανεφερε, και τα δυο εχουν οθονες χαμηλης αναλυσης στα 1440Χ720 για 5.5-5.7” με μολις 280-290ppi θεωρειται και ειναι κακη για τα σημερινα δεδομενα. 

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Επισης το 6 ειναι 3/32gb ενω το 5 ειναι 2/16gb αλλα το 6 εχει 3.000mAh μπαταρια ενω το 5 λιγο πιο μεγαλη στα 3.300mAh. Το 5 ειναι ελαχιστα πιο ψηλο με λιγο μεγαλυτερη οθονη.

Επειδη κανενας δεν το ανεφερε, και τα δυο εχουν οθονες χαμηλης αναλυσης στα 1440Χ720 για 5.5-5.7” με μολις 280-280ppi θεωρειται και ειναι κακη για τα σημερινα δεδομενα. 

4 ώρες πριν, Pseudonumo είπε

Μην περιμένετε σε αυτά τα λεφτά (στην Ελλάδα) να υπάρχει κάτι Top...

Πρέπει ο @phanispal να δει τις ανάγκες του και τις απαιτήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...