Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για ένα κινητό για την γραμματεία στο γραφείο, σε περίπτωση που έχει βλάβη το σταθερό τηλέφωνο.

Με ενδιαφέρει να έχει:

- Android για να περνάω τις επαφές μέσα από το λογαριασμό της Google
- Μεγάλη αυτονομία σε μπαταρία. Το κινητό θα λειτουργεί μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, οπότε δεν θέλω να κάθομαι να φορτίζω όταν το χρειαστώ
- Χαμηλή ακτινοβολία
- Μικρό μέγεθος

Ίσως και τα 80-100 που βάζω σαν όριο να είναι πολλά, αλλά αν αξίζει δεν έχω πρόβλημα. 

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gordonas είπε

Ψάχνω για ένα κινητό για την γραμματεία στο γραφείο, σε περίπτωση που έχει βλάβη το σταθερό τηλέφωνο.

Με ενδιαφέρει να έχει:

- Android για να περνάω τις επαφές μέσα από το λογαριασμό της Google
- Μεγάλη αυτονομία σε μπαταρία. Το κινητό θα λειτουργεί μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, οπότε δεν θέλω να κάθομαι να φορτίζω όταν το χρειαστώ
- Χαμηλή ακτινοβολία
- Μικρό μέγεθος

Ίσως και τα 80-100 που βάζω σαν όριο να είναι πολλά, αλλά αν αξίζει δεν έχω πρόβλημα. 

Τι εννοεις αυτονομια? Κανενα κινητο σε λειτουργια (ακομη και χωρις χρηση) δεν προκειται να σου κρατησει πανω απο μερικες ημερες. Καλυτερα να εχει quick charge.

Εκτος κι αν αναφέρεσαι σε διαρκεια αποφορτισης της μπαταριας ενω αυτο ειναι κλειστο κατι στο οποιο δεν θα εχεις προβλημα με κανενα μιας και οι μπαταριες λιθιου εχουν πολυ αργή αποφόρτιση.

Χαμηλή ακτινοβολια ελαχιστα εχουν αλλα δεν βλεπω τον λογο για να ψαχνεις κατι τετοιο που σε περιοριζει πολυ αφου θα ειναι για εκτακτες περιπτωσεις. Αλλωστε η χρηση του με ακουστικα ή Bluetooth ειναι πιο ενδεδειγμενη για γραμματειακη χρηση. Το ιδιο ισχυει και για το μικρο μεγεθος.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Τι εννοεις αυτονομια? Κανενα κινητο σε λειτουργια (ακομη και χωρις χρηση) δεν προκειται να σου κρατησει πανω απο μερικες ημερες. Καλυτερα να εχει quick charge.

Εκτος κι αν αναφέρεσαι σε διαρκεια αποφορτισης της μπαταριας ενω αυτο ειναι κλειστο κατι στο οποιο δεν θα εχεις προβλημα με κανενα μιας και οι μπαταριες λιθιου εχουν πολυ αργή αποφόρτιση.

Χαμηλή ακτινοβολια ελαχιστα εχουν αλλα δεν βλεπω τον λογο για να ψαχνεις κατι τετοιο που σε περιοριζει πολυ αφου θα ειναι για εκτακτες περιπτωσεις. Αλλωστε η χρηση του με ακουστικα ή Bluetooth ειναι πιο ενδεδειγμενη για γραμματειακη χρηση. Το ιδιο ισχυει και για το μικρο μεγεθος.

Σε δεύτερο χρόνο συμφωνώ σε όλα όσα επισημαίνεις...

Επομένως θέλω ένα κινητό Android χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε οθόνη και με κόστος 70-100€. 

Δημοσ.
Στις 3/11/2018 στις 4:25 ΠΜ, gordonas είπε

Επομένως θέλω ένα κινητό Android χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε οθόνη και με κόστος 70-100€. 

Παρε ενα Xiaomi Redmi 5. Πολυ αξιολογο.

Προσωπικα θα σου ελεγα να παρεις ενα Xiaomi Mi A2 lite με ελαχιστα παραπανω.

Γιατι; Εκτος οτι ειναι καλυτερο, διοτι εχει καθαρο Android λογισμικο και θα παρει αναβαθμισεις περισσοτερες. Οποτε θα μπορεις να το εχεις σε βαθος χρονου πιο ετοιμο καθως και σε αναγκη θα σε εξυπηρετησει καλυτερα εαν τυχον χρειαστεις καποια στιγμη μια δευτερη προσωπικη συσκευη για οποιονδηποτε λογο. Αλλωστε η πραγματικη διαφορα κοστους με τιμολογιο (αφαιρεις το ΦΠΑ και το βαζεις και στα εξοδα) ειναι μηδαμινη. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Παρε ενα Xiaomi Redmi 5. Πολυ αξιολογο.

Προσωπικα θα σου ελεγα να παρεις ενα Xiaomi Mi A2 lite με ελαχιστα παραπανω.

Γιατι; Εκτος οτι ειναι καλυτερο, διοτι εχει καθαρο Android λογισμικο και θα παρει αναβαθμισεις περισσοτερες. Οποτε θα μπορεις να το εχεις σε βαθος χρονου πιο ετοιμο καθως και σε αναγκη θα σε εξυπηρετησει καλυτερα εαν τυχον χρειαστεις καποια στιγμη μια δευτερη προσωπικη συσκευη για οποιονδηποτε λογο. Αλλωστε η πραγματικη διαφορα κοστους με τιμολογιο (αφαιρεις το ΦΠΑ και το βαζεις και στα εξοδα) ειναι μηδαμινη. 

Παιδια χαλαρωστε λιγο δεν γινεται για ολα η λυση να ειναι xiaomi.Καθαρο android με αναναθμισεις εχουν και τα nokia.Εγω θα προτεινα να δει και το nokia  2 με καθαρο android και μπαταρια 4100 περιπου στα 100 ευρω.

Και επιτελους καποιοι ψαχουν για κινητα μικρου μεγεθους κατι που δεν ισχυει για τα περισσοτερα xiaomi εκτος ισως απο το redmi 4a που εδω που τα λεμε ισως καλυπτει αυτα που θελει ο θεματοθετης το οποιο δεν πωλειται πλεον νομιζω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, ad276 είπε

Παιδια χαλαρωστε λιγο δεν γινεται για ολα η λυση να ειναι xiaomi.Καθαρο android με αναναθμισεις εχουν και τα nokia.Εγω θα προτεινα να δει και το nokia  2 με καθαρο android και μπαταρια 4100 περιπου στα 100 ευρω.

Και επιτελους καποιοι ψαχουν για κινητα μικρου μεγεθους κατι που δεν ισχυει για τα περισσοτερα xiaomi εκτος ισως απο το redmi 4a που εδω που τα λεμε ισως καλυπτει αυτα που θελει ο θεματοθετης το οποιο δεν πωλειται πλεον νομιζω.

Δεν καταλαβαινω το προβλημα με τα Xiaomi που σας εχει γινει εμμονη σε βαθμο που χρηζει πια επιστημονικης διερευνισης!!! Ειναι μακραν το vfm της κατηγοριας.

Οποτε τι να πουμε; Για το Nokia 2 με Snapdragon 212 (antutu score μολις και με τα βιας 9.000!!!)??? Με 1gb ram (!!!!!!!) και 8gb μνημη (!!!)??? 

Στα ιδια 100€ ειναι το Redmi 5 με Snapdragon 450 (antutu 58.000 να κανω τα μαθηματικα ποσο καλυτερο?) με 2/16gb μνημη.

Με ελαχιστα παραπανω το Mi A2 lite. Με Snapdragon 625 (antutu 76.500) με 3/32gb.

Στην πραξη με τιμολογιο αφαιρεις το 24% ΦΠΑ και αλλο 26% απο τον φορο εισοδηματος ως εξοδο και σου κοστιζει τα μισα ακριβως. Αρα μιλαμε για διαφορες τιμης των 20€.

Οποτε εαν το δεις και ως συσκευη καβαντζα (εαν και εφοσον χρειαστεις δευτερη ως κανονικο smartphone) τι να το κανεις το Nokia 2??? Να βαλεις να τρεχει σοβαρα ποιο Android με 1gb Ram???

Πες μου αληθεια για ποιον ακριβως λογο καποιος να επιλεξει μια συσκευη 5 τουλαχιστον φορες κατωτερη και καθολου future proof ενω με τα ιδια χρηματα αγοραζει κατι κλασεις καλυτερο????

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 3
Δημοσ.

Τα ιδια......δεν ζηταει παντοφλα ο ανθρωπος ουτε να παιζει με το κινητο του.Τι τον ενδιαφερουν τα antutu; Επιτελους προτεινετε κινητα μεσα στα ορια που θετει ο θεματοθετης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ad276 είπε

Τα ιδια......δεν ζηταει παντοφλα ο ανθρωπος ουτε να παιζει με το κινητο του.Τι τον ενδιαφερουν τα antutu; Επιτελους προτεινετε κινητα μεσα στα ορια που θετει ο θεματοθετης.

Ο ανθρωπος ζηταει ενα κινητο που να το εχει καβαντζα σε ενα συρταρι για ωρα αναγκης. Οπως ειδες το συζητησαμε για το μεγεθος και τις αλλες απαιτησεις και ο ιδιος συμφωνησε. Αν διαβαζες ολο το νημα θα το ηξερες!

Απο εκει και μετα προτεινουμε το καλυτερο  που θα μπορουσε να παρει στο ποσο πουζηταει (εως 100€) και το οποιο σε βαθος χρονου (μιας και θα χρησιμοποιειται ελαχιστα ή καθολου) θα αντεξει να υπαρχει για περισσοτερα χρονια σε χρηση χωρις προβλημα. 

Προσωπικα το πηγα και λιγο παραπανω και προτεινα κατι που στην πραξη με +20€ θα μπορεσει να το χρησιμοποιησει ανετα και ως δευτερη βασικη συσκευη εαν υπαρξει αναγκη ωστε να αξιζει περισσοτερο ως αγορα.

Εσυ, εχοντας ενα ιδιαιτερο αδικαιολογητο κολλημα με τα Xiaomi προτεινεις ενα κινητο επιεικως ΑΘΛΙΟ με 100€ απλα και μονο διοτι γραφει Nokia!!! Και να πω οτι κοστιζει 50€ παει κι ερχεται! Αλλα κοστιζει 100€!!!!

Το antutu μπορει να μην τον ενδιαφερει αλλα ειναι απλα μια ενδειξη της αποδοσης και της ποιοτητας του κινητου.

Απο την αλλη δεν μας εχεις αναφερει ΕΝΑ εστω λογο που θα δικαιολογησει την αγορα αυτη!!!! Απλα επειδη λες εσυ; Εγω αναφερα στοιχεια. Εσυ;;;

Ξεκολα λοιπον με τα προσωπικα σου θεματα με την Xiaomi και βοηθα τον ανθρωπο να μην πεταξει 100€ που δεν τα λες και λιγα σημερα! Μην πληρωσει το δικο σου Xiaomi hate! Δεν τον λυπασαι;

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα ειναι ετσι να πεταξουμε τα δικα μας κινητα και να αγορασουμε ολοι xiaomi.Συνελθετε λιγο ρε παιδια.

Λογος που θα προτιμησει αυτο το κινητο ειναι το μικρο μεγεθος,οι μικρες απαιτησεις και το budget.Δεν ξεφυγα ουτε στο ελαχιστο απο αυτα που ζητησε ο ανθρωπος.

Και μην αποκαλειτε ΑΘΛΙΑ τα τηλεφωνα που δεν σας αρεσουν γιατι για καποιους αλλους ειναι εργαλεια.

Και αν δεν του κανει το nokia 2 υπαρχει και το 3 με τα ιδια λεφτα και καλυτερες επιδοσεις.Δεν βλεπω το λογο να παει σε μια παντοφλα που οσο καλη και να ειναι παραμενει παντοφλα.

Και οπως ειδατε ανεφερα το redmi 4a το οποιο τον καλυπτει αλλα δυστυχως δεν πωλειται πλεον σαν καινουριο.

Επεξ/σία από ad276
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ad276 είπε

Αμα ειναι ετσι να πεταξουμε τα δικα μας κινητα και να αγορασουμε ολοι xiaomi.Συνελθετε λιγο ρε παιδια.

Λογος που θα προτιμησει αυτο το κινητο ειναι το μικρο μεγεθος,οι μικρες απαιτησεις και το budget.Δεν ξεφυγα ουτε στο ελαχιστο απο αυτα που ζητησε ο ανθρωπος.

Και μην αποκαλειτε ΑΘΛΙΑ τα τηλεφωνα που δεν σας αρεσουν γιατι για καποιους αλλους ειναι εργαλεια.

Και αν δεν του κανει το nokia 2 υπαρχει και το 3 με τα ιδια λεφτα και καλυτερες επιδοσεις.Δεν βλεπω το λογο να παει σε μια παντοφλα που οσο καλη και να ειναι παραμενει παντοφλα.

Οκ. Το προτεινες. Well done! Ας αποφασισει ο ιδιος.

Το θεμα παντοφλα εξηγηθηκε στην αρχη και ο ιδιος συμφωνησε οτι δεν ενδιαφερει το μεγεθος μιας και μιλαμε για συσκευη γραφειου που θα μενει σε συρταρι. Αλλα καποιοι δεν διαβαζουν...

Απο εκει και μετα τα παντα ειναι σχετικα. Οποτε για 100€ δεν βλεπω κανενα στοιχειο που να μας λεει οτι το Nokia2 που προτεινες (ακομη και το 3) ειναι κατι οχι μονο καλυτερο αλλα εστω αξιολογο. Ειναι εντελως υπερκοστολογημενο και φυσικα οταν υπαρχει πολυ καλυτερη εναλλακτικη γιατι να προτεινει καποιος αυτο.

Δικαιωμα σου σαφως να προτεινεις οτι θελεις αλλα πρωτον φροντισε να εξηγησεις τον λογο και δευτερον μην μας βαζεις και χερι γιατι προτεινουμε το καλυτερο αναλυοντας μαλιστα πληρως την προταση μας!!!

Πρεπει να το κοιταξεις ομως αυτο με το Xiaomi hate!!! 

Ερωτηση:

Αγοραζεις με τα ιδια χρηματα Fiat Cincuecento 800cc και αγοραζεις και Skoda Fabia και Skoda Yeti. Εσυ λογικα θα αγορασεις το Cincuecento!!!! Με γεια σου!

Υ.Γ. Σου παραθετω τα γραφομενα του ενδιαφερομενου γιατι επιδεικτικα αρνεισαι να τα διαβασεις μονος σου...

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον επειδη μου κανεις τον εξυπνο και νομιζεις οτι μονο εσυ ξερεις απο κινητα...

1ον Δικαιωμα μου να προτεινω οτι θελω με βαση τις γνωσεις που εχω αποκτησει τα τελευταια χρονια στα κινητα (δεν ειναι δουλεια μου απλα χομπυ)

2ον Τις ειρωνειες κρατα τις για τον εαυτο σου,δεν γινεται να συμφωνουμε ολοι σε ολα και καλο ειναι να δεχεστε τις γνωμες των αλλων εστω και αν δεν συμπιπτουν

3ον το nokia το προτεινα γιατι ο θεματοθετης δεν χρειαζεται κινητο τουμπανο και αρα ενα απλο τηλεφωνο τον καλυπτει.Δεν γραφει για παιχνιδια,καμερες,ιντερνετ.Και δεν ξεφυγα ουτε στο ελαχιστο απο τις προυποθεσεις που ηθελε σε αντιθεση με σενα που προτεινες και πιο ακριβο και πιο μεγαλο.

4ον Αυτο με τα xiaomi να το κοιταξετε εσεις καλυτερα..Βλεπω ανθρωπους που εχουν προβληματα και τα γραφουν εδω και μονο ο saruman123 προσπαθει να δωσει λυση οι υπολοιποι κανετε τουμπεκι....

5ον τα nokia και τα καθε αλλα τηλεφωνα για να πωλουνται σημαινει οτι καποιους καλυπτουν,τωρα αν εσεις δεν το δεχεστε αυτο........τι να πω.

6ον Δεν γινεται ρε φιλε τα xiaomi να καλυπτουν ολες τις αναγκες που εχει καποιος.Εγω απλα ειμαι κατα των κινητων-παντοφλες και οχι κατα της xiaomi και αφου η xiaomi δεν εχει μικρο κινητο  τοτε μοιραια γινομαι xiaomi-hater οπως με λετε εσεις.

Και τελος για να ευθυμησουμε και λιγο απ τα τρια αυτοκινητα δεν θα επελεγα κανενα ειναι εκτος γουστων μου 😁😁

Υ.Γ. Τα cinquecento δεν ηταν ποτε 800 κυβικα αλλα 900 αρακια η 1100 sporting.Θυμασαι αυτα τα μικρα καναρινακια;

Και για να ερθω στη γλωσσα σας γιατι δεν προτεινεται στον ανθρωπο το redmi 5A;Μικροτερο σε μεγεθος και ελαχιστα πιο φθηνο απο το redmi 5.

Επεξ/σία από ad276
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυριε εξυπνε, μπηκες στην κουβεντα με το εξης:

22 ώρες πριν, ad276 είπε

Παιδια χαλαρωστε λιγο δεν γινεται για ολα η λυση να ειναι xiaomi.

Δεν αρχισαμε εμεις να σου την λέμε. Εσυ μπηκες με υφακι και χωρις λογο μαλιστα!!!

Επειδη αρνείσαι να διαβασεις, με τον ενδιαφερομενο υπηρξε πριν την θυελώδη σου εισοδο η εξής κουβεντα:

Στις 2/11/2018 στις 2:46 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Με απαντηση του ιδιου του ενδιαφερομενου:

Οπως καταλαβαινεις ο ιδιος απαντησε οτι δεν τον ενδιαφερει το ΜΕΓΕΘΟΣ. Και πολυ καλα εκανε. Απλα ενα κινητο Android με κοστος 70-100€

19 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Δικαιωμα σου σαφως να προτεινεις οτι θελεις αλλα πρωτον φροντισε να εξηγησεις τον λογο και δευτερον μην μας βαζεις και χερι γιατι προτεινουμε το καλυτερο αναλυοντας μαλιστα πληρως την προταση μας!!!

Στο ειπα και εγω οτι ειναι δικαιωμα σου να προτεινεις οτι θελεις. Δεν ειναι λογικο ομως να μας βαζεις χωρις λογο χερι απλα και μονο τολμησαμε προτeινουμε Xiaomi!!!

Δεν μας ενδιαφερει τι προτεινεις. Αντικρουσαμε με επιχειρηματα το γιατι οχι. Εσυ μπηκες κραζοντας! Μηπως να κοιταξεις την δικη σου συμπεριφορα? Μηπως?

Το Redmi 5 δεν ειναι πιο ακριβο. Το μεγαλο οπως θα επρεπε ηδη να εχεις καταλαβει ειναι αδιαφορο!!! Για κινητο σε ενα συρταρι μιλαμε.

Γιατι οχι το 5Α? Γιατι εχει την ιδια τιμη με το 5 και ειναι χειροτερο. Απλα

Αλλα οταν εχεις Xiaomi hate blindness δεν μπορεις να δεις ουτε τα απλα....

ΥΓ: Καταλαβαινεις οτι εχεις χαλασει το θεμα εδω; Μαλλον οχι, οποτε θα σταματησω εδω να ασχολουμαι μαζι σου!

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε μας λες από Ελλάδα ή Κίνα. Δες αυτό το θέμα.

Δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 100 για κινητό που θα κάθεται κλειστό στο γραφείο, ούτε να τρελαθείς με τη τεράστια μπαταρία για μερικά τηλέφωνα.

Από αυτά θα επέλεγα από Ελλάδα:

Redmi 6A

Moto C Plus

Meizu M5c

Το Moto έχει τη μεγαλύτερη μπαταρία, το Redmi είναι το ταχύτερο-νεότερο με android 8.1.

Επεξ/σία από Pseudonumo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...