newton91 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Φίλε μου , νομίζω θα ήταν προτιμότερο αυτό να το ψάξεις και να το διαβάσεις. Επίσης για ποια επαγγελματικά δικαιώματα μιλάμε στην Ελλάδα του σήμερα όταν βλέπεις ένα βίσμα που μπορεί να έχει τελειώσει και ΙΕΚ, να κατέχει θέση υψηλόβαθμη σε μια εταιρεία η οποία δεν εμπίπτει στα επαγγελματικά του δικαιώματα. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Νομίζεις ότι νεαρά άτομα , είτε με πτυχίο ιεκ, ειτε με απολύτηριο λυκείου δεν βολεύονται στο Δημόσιο από το παράθυρο και μένουν άτομα εξω με μαστερ και διδακτορικά.? Για απαντησέ μου σε αυτό. Και όπως είπα σε ένα φίλο πιο πάνω, Δηλ αν ήξερα εγώ το Βαρδινογιάννη , τι θα μου έλεγε φέρε μαστερ ή χαρτι ΠΕ αλλιώς δεν μπαίνεις στην εταιρεία μου? Νομίζω δουλευόμαστε τώρα Μα τώρα δεν μιλάμε για βύσματα και τα σχετικά. Μιλάμε για το τι θα θέλατε να κάνετε : κατατακτηριες ή μεταπτυχιακό. Και σας προτείνω μια λύση η οποία έχει καλυτερα αποτελέσματα ( δικαιώματα , ιματζ , μισθό στο δημόσιο και καθήκοντα, εξέλιξη ) Τώρα , Αν μιλήσουμε για βύσματα τότε η απάντηση είναι ότι ακόμα και με απολυτήριο λυκείου μπαίνεις όπου θες (δημόσιο ιδιωτικό ) 😂 αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να σκέφτεσαι έτσι.
Thukididis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Δεκτές οι συμβουλές σου, αλλά γενικά έχοντας μιλήσει με συλλόγους των ΤΕΙ, και στην ειδικοτητά μας, μας διευκρίνισαν ότι θα κινηθούμε νομικά μέσω ΣΤΕ για τα πτυχία μας , έτσι ώστε να αναγνωριστούν ως ΠΕ χωρίς εξετάσεις. Ξέρω , ότι αυτό δεν είναι σωστό και το να φωνάζουν τα Πανεπιστήμια έχουν χίλια δίκια , αλλά ούτε αυτό που έκανε ο Γιαβρόγλου ήταν σωστό. Όπως και να έχει ακόμα και αν τα ΤΕΙ γίνουν Πανεπιστήμια, το πτυχίο μου είναι κανονικά αναγνωρισμένο και δεν θα μπω στη διαδικασία πειραματισμού. Θα προσφύγω στο ΣΤΕ μαζί με άλλα χιλιάδες άτομα και θα κάνουμε τα χαρτιά μας ΠΕ. Τώρα, αν θα δικαιωθούμε ή οχι είναι δικό μας πρόβλημα. Έτσι και αλλιώς, έχω όλο το έννομο δικαίωμα ως Έλληνας Πολίτης να αμφισβητήσω μια απόφαση του Κράτους και να προσφύγω στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πιστεψέ με ,δεν συμφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ, να γίνει κάτι τέτοιο, ως προς το θέμα των κατατακτηρίων . Είναι αρκετά και χιλιάδες τα άτομα, απόφοιτοι ΤΕΙ από το παρελθόν που έχουν φύγει στο Εξωτερικό , άλλοι έχουν οικογένειες και άλλοι μαζί έχουν και μεγαλό-εταιρείες οπότε λίγο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο .Ή θα βάλουν παραπάνω μαθήματα να πάμε να φοιτήσουμε ή θα μπει παράβολο, μιας και το κράτος έχει εκλογές και χρειάζεται λεφτά. Κρατησέ το αυτό. Εδώ είμαι και εδώ είσαι... Ή αν θα βγει άλλος πρωθυπουργός και τα πάρει όλα πίσω και πολυ καλα κανετε ωστοσο εγω που εχω απευθυνθει στη γραμματεια της σχολής μου (ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ Πειραια) το οποιο εχει γινει πανεπιστημιο τωρα μου ειπαν οτι ισχυει για τους νεους πτυχιουχος οπως και στη δουλεια μου αναγνωριζομαι ως πτυχιουχος ΤΕ παρολο που εχω προσκομισει βεβαιωση απο τη σχολη οτι το πρωην ΤΕΙ Πειραια τωρα ειναι πανεπιστημιο... μακαρι να γινουν ολα οσα λενε...αλλα δυσκολο το βλεπω τη σημερινη εποχη που ζουμε....
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, newton91 είπε Μα τώρα δεν μιλάμε για βύσματα και τα σχετικά. Μιλάμε για το τι θα θέλατε να κάνετε : κατατακτηριες ή μεταπτυχιακό. Και σας προτείνω μια λύση η οποία έχει καλυτερα αποτελέσματα ( δικαιώματα , ιματζ , μισθό στο δημόσιο και καθήκοντα, εξέλιξη ) Τώρα , Αν μιλήσουμε για βύσματα τότε η απάντηση είναι ότι ακόμα και με απολυτήριο λυκείου μπαίνεις όπου θες (δημόσιο ιδιωτικό ) 😂 αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να σκέφτεσαι έτσι. Φυσικά,ειδικά απο τη στιγμή που δεν έχω βίσμα, πρέπει να σε ακούσω. Καταλαβαίνω τι εννοείς και κρατάω τη συμβουλή σου. Η δική μου η σχολή όμως θα αργήσει να γίνει πανεπιστημιακή γιατί πάει για ψήφιση στα μέσα της χρονιάς του 2019. Μέχρι τότε πολλα θα έχουν αλλάξει. Οπότε λέω να περιμένω. Να συνεχίσω να εργάζομαι ή να παω να κάνω ένα μάστερ. Όσο γι αυτό που είπες, επειδή κάθε μέρα το ζω, παντού θέλει ΒΙΣΜΑ. Ελπίζω να κατάλαβες
koulkos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Καταρχήν, θέλεις απαντήσεις στο ερώτημα σου από άτομα που έχουν σχέση με το χώρο ή θα αναλωθείς στο ΑΕΙ vs TEI; Την τελευταία φορά που τσέκαρα άκρη δεν βγήκε πάντως οπότε λέω να το αφήσουμε. Στη λογιστική αν είσαι συνεπής, σωστός και διαβάζεις, νηστικός δεν θα μείνεις. Το αν θα βγάλεις χρήματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν. Αρχικά θα σκεφτείς αν σου αρέσει το που πηγαίνει η δουλειά του λογιστή. Εξάλλου δουλεύεις σε λογιστικό γραφείο και τα βλέπεις εκ των έσω. Αν είσαι οκ με τις προοπτικές και θέλεις να είσαι ένας καλός λογιστής-φοροτεχνικός (όχι οικονομολόγος, κοστολόγος, εσωτερικός ελεγκτής και τα ρέστα) τότε αφιερώσου αποκλειστικά στη δουλειά σου, παρακολούθησε σεμινάρια (ΠΑΣΔΕ, ΤΑΧEAVEN) και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Το μεταπτυχιακό θα σου προσφέρει μόνο ορίζοντες. Δεν παίρνεις γνώση ή αν θέλεις την επιδερμική γνώση που θα πάρεις θα τη ξεχάσεις σε 2 χρόνια αφού δεν θα την εφαρμόζεις κάπου. Εγώ έκανα το μτπχ της ελεγκτικής στο ΠΑΜΑΚ γιατί έχω τρέλα με την ελεγκτική και δη τον εσωτερικό έλεγχο. Τα 8.000,00 που κόστισε δεν δικαιολογούν σε καμία των περιπτώσεων το πρόγραμμα και την ποιότητα των μαθημάτων. Max 4k θα έδινα αν το ξαναεπέλεγα σήμερα. Την ύλη τη γούσταρα γιατί όπως προείπα μου αρέσει η ελεγκτική αλλά επαγγελματικά δεν βοήθησε στο κομμάτι της καθημερινότητας γιατί αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως λογιστής και τα Δ.Λ.Π., χρηματοοικονομικά κλπ δεν έχουν αξία ούτε στην ΑΕ που εργάζομαι ούτε στους πελάτες μου. Στο μέλλον μπορεί να έχουν αλλά το σίγουρο είναι ότι τότε δεν θα θυμάμαι τίποτα. Είχαμε 10-12 Δ.Υ. που έκαναν το μεταπτυχιακό και για τους οποίους είχε όντως νόημα να δώσουν 8k γιατί θα τα πάρουν πίσω σε μερικά χρόνια. Επίσης παίζει ρόλο και η πόλη. Στη Θεσσαλονίκη, τις εταιρείες που έχουν θέση εσωτερικού ελεγκτή τις μετράς στα δάκτυλα του χεριού σου και καταλαβαίνεις τι γίνεται αν ανοίξει κάποια θέση. Τις περισσότερες φορές λοιπόν η Αθήνα ή το εξωτερικό είναι μονόδρομος αν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό που θα σπουδάσεις. Τέλος, επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, θέλει άπειρο κυνήγι, διάβασμα και κυρίως δημόσιες σχέσεις για να φτάσεις σε ένα πολύ καλό μισθολογικό επίπεδο σε χώρους εκτός αμιγούς λογιστικής (μεγάλες εταιρείες δηλαδή με εξειδικευμένα τμήματα). Έχω συμφοιτητές που καυχιόντουσαν πως δούλευαν σε ναυτιλιακές και έλεγαν στο αμφιθέατρο πως το τάδε το είδαν στη δουλειά τους, το δείνα είναι στάνταρντ στις ναυτιλιακές, αλλά παρασκευή-βράδυ δούλευαν μπαρμαν για να συμπληρώσουν το εισόδημα. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, Thukididis είπε και πολυ καλα κανετε ωστοσο εγω που εχω απευθυνθει στη γραμματεια της σχολής μου (ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ Πειραια) το οποιο εχει γινει πανεπιστημιο τωρα μου ειπαν οτι ισχυει για τους νεους πτυχιουχος οπως και στη δουλεια μου αναγνωριζομαι ως πτυχιουχος ΤΕ παρολο που εχω προσκομισει βεβαιωση απο τη σχολη οτι το πρωην ΤΕΙ Πειραια τωρα ειναι πανεπιστημιο... μακαρι να γινουν ολα οσα λενε...αλλα δυσκολο το βλεπω τη σημερινη εποχη που ζουμε.... Αγαπητέ ακόμα και τώρα που η σχολή σου έγινε ΠΕ, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το πτυχίο σου είναι κανονικά αναγνωρισμένο και το έχει διαβεβαιώσει και ο ίδιος ο Γιαβρόγλου αυτό. Θα σου πω όμως το εξής, για να δεις οτι σε αυτη τη χώρα τα κόμπλεξ τα δημιουργουν ορισμένα άτομα. Στη δουλειά μου , όλοι είμαστε απόφοιτοι ΤΕΙ, ούτε ένας πανεπιστημιακός πτυχιούχος. Στο διπλανό γραφείο που συνεργαζόμαστε , είναι ένας πολιτικός μηχανικός και απασχολεί 3 παιδιά, επίσης ΤΕΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Μετά κατα τα άλλα οι πανεπιστημιακοί απόφοιτοι , που υποτιμούν τους ΤΕΙΤΖΗΔΕΣ , είναι καλύτεροι ε? Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό είναι, ότι είμαστε χιλιάδες οι απόφοιτοι ΤΕΙ, να μη πω και εκατομμύριο και κανείς δεν ξέρει τι μέλει γενέσθαι με αυτό. Θα το δείς ότι δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος, και ότι απλά το χαρτί σου θα αξιοποιείται με διαφορετικό τρόπο. Τώρα επιχειρήματα τύπου, θα είναι ο Πανεπιστημιακός ανώτερος από εμένα, ας είναι, αλλά κύριος το εαυτού μου θα είμαι εγώ, και σου λέω ότι όσα πτυχία και αν έχεις, αν δεν εχεις μυαλό στις δουλειές, μέλλον δεν έχεις. Έχεις τη πόρτα της εξόδου, και μάλιστα από την πίσω. Ξέρω άτομα στο Εξωτερικό που ήμουν, και ήρθαν με το απολύτηριο λυκειου και δούλευαν σε εταιρείες όπως η sportdirect και έφτασαν στο σημείο να ΄γινουν μάνατζερ στα Κύρια Γραφεία της εταιρείας. Κατα τα άλλα , να γεμίζουμε χαρτιά και η ανεργία στη χώρα να φτάνει το 60%. Τέλος, σου παραθέτω το νόμο του 2001 και ερμηνευσέ τον όπως θες εσυ.Σχετικά με τους παλαιούς αποφοίτους των τμημάτων των δύο ΤΕΙ, το ζήτημα προτείνεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά σε νομοθετικό επίπεδο, με την κατάργηση της διάκρισης σε ΤΕ και ΠΕ για όλους τους αποφοίτους των ΤΕΙ, η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να υφίσταται από το 2001 με την μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε ΑΕΙ. 27 λεπτά πριν, koulkos είπε Καταρχήν, θέλεις απαντήσεις στο ερώτημα σου από άτομα που έχουν σχέση με το χώρο ή θα αναλωθείς στο ΑΕΙ vs TEI; Την τελευταία φορά που τσέκαρα άκρη δεν βγήκε πάντως οπότε λέω να το αφήσουμε. Στη λογιστική αν είσαι συνεπής, σωστός και διαβάζεις, νηστικός δεν θα μείνεις. Το αν θα βγάλεις χρήματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν. Αρχικά θα σκεφτείς αν σου αρέσει το που πηγαίνει η δουλειά του λογιστή. Εξάλλου δουλεύεις σε λογιστικό γραφείο και τα βλέπεις εκ των έσω. Αν είσαι οκ με τις προοπτικές και θέλεις να είσαι ένας καλός λογιστής-φοροτεχνικός (όχι οικονομολόγος, κοστολόγος, εσωτερικός ελεγκτής και τα ρέστα) τότε αφιερώσου αποκλειστικά στη δουλειά σου, παρακολούθησε σεμινάρια (ΠΑΣΔΕ, ΤΑΧEAVEN) και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Το μεταπτυχιακό θα σου προσφέρει μόνο ορίζοντες. Δεν παίρνεις γνώση ή αν θέλεις την επιδερμική γνώση που θα πάρεις θα τη ξεχάσεις σε 2 χρόνια αφού δεν θα την εφαρμόζεις κάπου. Εγώ έκανα το μτπχ της ελεγκτικής στο ΠΑΜΑΚ γιατί έχω τρέλα με την ελεγκτική και δη τον εσωτερικό έλεγχο. Τα 8.000,00 που κόστισε δεν δικαιολογούν σε καμία των περιπτώσεων το πρόγραμμα και την ποιότητα των μαθημάτων. Max 4k θα έδινα αν το ξαναεπέλεγα σήμερα. Την ύλη τη γούσταρα γιατί όπως προείπα μου αρέσει η ελεγκτική αλλά επαγγελματικά δεν βοήθησε στο κομμάτι της καθημερινότητας γιατί αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως λογιστής και τα Δ.Λ.Π., χρηματοοικονομικά κλπ δεν έχουν αξία ούτε στην ΑΕ που εργάζομαι ούτε στους πελάτες μου. Στο μέλλον μπορεί να έχουν αλλά το σίγουρο είναι ότι τότε δεν θα θυμάμαι τίποτα. Είχαμε 10-12 Δ.Υ. που έκαναν το μεταπτυχιακό και για τους οποίους είχε όντως νόημα να δώσουν 8k γιατί θα τα πάρουν πίσω σε μερικά χρόνια. Επίσης παίζει ρόλο και η πόλη. Στη Θεσσαλονίκη, τις εταιρείες που έχουν θέση εσωτερικού ελεγκτή τις μετράς στα δάκτυλα του χεριού σου και καταλαβαίνεις τι γίνεται αν ανοίξει κάποια θέση. Τις περισσότερες φορές λοιπόν η Αθήνα ή το εξωτερικό είναι μονόδρομος αν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό που θα σπουδάσεις. Τέλος, επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, θέλει άπειρο κυνήγι, διάβασμα και κυρίως δημόσιες σχέσεις για να φτάσεις σε ένα πολύ καλό μισθολογικό επίπεδο σε χώρους εκτός αμιγούς λογιστικής (μεγάλες εταιρείες δηλαδή με εξειδικευμένα τμήματα). Έχω συμφοιτητές που καυχιόντουσαν πως δούλευαν σε ναυτιλιακές και έλεγαν στο αμφιθέατρο πως το τάδε το είδαν στη δουλειά τους, το δείνα είναι στάνταρντ στις ναυτιλιακές, αλλά παρασκευή-βράδυ δούλευαν μπαρμαν για να συμπληρώσουν το εισόδημα. Ναι συμφωνώ σε όλα. Κοίτα, όπως είπα και παραπάνω δεν με νοιάζει, μάλλον δεν με ενδιαφέρει να εξειδικεύσω ακόμα περισσότερο το πτυχίο μου. Εδώ που είμαι, είμαι καλά και εργάζομαι κανονικά. Ξέρω ότι έχω ένα 8ωρο ικανοποιητικό, το μισθό μου κανονικά. Απλά έλεγα να κάνω ένα μάστερ σε κάτι άλλο, μιας και δεν θελω να εξειδικεύσω το πτυχίο μου ακόμα περισσότερο. Πχ να έκανα ένα ΜΒΑ ή μεταπτυχιακό σε άλλο αντικείμενο, αλλά όπω είδα τα ΜΒΑ, θα με βοηθούσε μόνο για το Δημόσιο και όχι να μπω μελλοντικά σε ένα καλύτερο πόστο. Εξάλλου μη ξεχνάς ότι manager γεννιέσαι ,δεν γίνεσαι. Δυστυχώς, έκανα λάθος που γύρισα από το Εξωτερικό, αλλά λόγω θανάτου του πατέρα μου, δεν γινόταν διαφορετικά, να αφήσω μόνη της τη μητέρα μου. Όσο για το μεταπτυχιακό που έκανες εσυ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ, και αυτή τι στιγμή κάθονται άνεργα και περιμένουν πότε θα χτυπήσει το τηλ ή κάτι χειρότερο. Με είχαν πάρει και εμένα αλλά το μετάνιωσα και δεν πήγα, καθώς ναι μεν θεώρησα αρκετά τα χρήματα, και μετά είπα να κάνω κάτι διαφορετικό , αξιοποιώντας το πτυχίο μου καπως αλλιώς. Και πιστεψέ με δεν το μετάνιωσα Στιγμή. Καλό και δυνατό μάστερ, αλλά αν νομίζει κάποιος τελειωνοντάς το ότι θα μπει στο δημόσιο, όπως οι περισσότεροι μπήκαν με αυτή την ηλίθια λογική, βγήκαν χαμένοι. Εξάλλου καλύτερα να πήγαινα να τελείωνα το ACCA παρά αυτό το μάστερ και να ξόδευα ένα παχουλό χρημάτων. Όσο για όλα τα υπόλοιπα αγαπτέ Κουλκος, ήδη τα έχω διευθετήσει. Αν γίνει καμια στραβή και με διώξουν , φεύγω για Κρήτη και ασχολούμαι με το τουρισμό, όπου διαθέτω και συγγενείς εκεί και έχω το κεφάλι μου ήσυχο επαγγελματικά. Άλλο κράτος, αν εχεις πάει που ζει με νοοτροπιές εξωτερικού ( δεν παίζουν και τόσο ρόλο τα χαρτιά), απλά θέλουν δουλεια δουλεια δουλειά. Και αν δουν ότι έχεις όρεξη και αξίζεις ανταμοίβεσαι. Όπως θα ήταν όλη η Ελλάδα. Μη ξεχνάς ότι ο τουρισμός στη Κρήτη βαστάει περίπου 9 μήνες και βγάζεις χρήματα που υπάλληλος σε εταιρεία να ήσουν δια του 12 δεν θα τα έβγαζες και πολύ εύκολα. Κάποιες φορές σκεφτόμαστε ευθεία και δεν βλέπουμε παράλληλα
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω, εφόσον γνωρίζετε, μπορεί ένα παιδί που τελείωσε ΤΕΙ Λογιστικής να κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό? Είναι δηλαδή το πτυχίου του αναγνωρισμένο κανονικά στο Εξωτερικό, με σκοπό κάποιο Πανεπιστήμιο εκεί να τον δέχεται? ( Δεν μιλάω, για ΜΙΤ ή Cambridge). Yπάρχει κάποιο παιδί που να γνωρίζει ή να ηταν αντίστοιχης περίπτωσης?
MegalosVeziris Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Αν ο μπαμπάς σου έχει λεφτά μπαίνεις παντού
LongTom Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Θεωρητικά μπορείς, διότι αναγνωρίζεται ως Bachelor. Πρακτικά, ανάλογα τον βαθμό που έχεις και που κάνεις αίτηση. Στην τελική δεν χάνεις τίποτα με το να επικοινωνήσεις άμεσα με τις σχολές που σε ενδιαφέρουν.
nitsa21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Στις 9/11/2018 στις 5:06 ΜΜ, MegalosVeziris είπε Αν ο μπαμπάς σου έχει λεφτά μπαίνεις παντού Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... εγώ θα σου πληρώσω φίλε το μεταπτυχιακό ΤΩΡΑ... κάνε αίτηση, να δούμε θα σε πάρουν; Έτσι μόνο θα καταλάβεις πως δεν έχει καμία σχέση το οικονομικό.
MegalosVeziris Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, nitsa21 είπε Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... εγώ θα σου πληρώσω φίλε το μεταπτυχιακό ΤΩΡΑ... κάνε αίτηση, να δούμε θα σε πάρουν; Έτσι μόνο θα καταλάβεις πως δεν έχει καμία σχέση το οικονομικό. Ξέρω παιδί με 5000 μόρια πανελλήνιες πήγε Αγγλία και έγινε πολιτικός μηχανικός με τα λεφτά του μπαμπά. Με το χρήμα γυρίζει αυτός ο κόσμος . 1
newton91 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, nitsa21 είπε Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... εγώ θα σου πληρώσω φίλε το μεταπτυχιακό ΤΩΡΑ... κάνε αίτηση, να δούμε θα σε πάρουν; Έτσι μόνο θα καταλάβεις πως δεν έχει καμία σχέση το οικονομικό. Καλά άραξε λίγο γιατί δίκιο έχει. Με φράγκα παίρνεις ότι πτυχιο θες. Φυσικά υπάρχουν και τα πανεπιστήμια κορυφαίου κύρους που μόνο το χρήμα δεν αρκεί αλλά κατά κύριο λόγο με λεφτά αγοράζεις πτυχία για πλάκα.
MegalosVeziris Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, newton91 είπε Καλά άραξε λίγο γιατί δίκιο έχει. Με φράγκα παίρνεις ότι πτυχιο θες. Φυσικά υπάρχουν και τα πανεπιστήμια κορυφαίου κύρους που μόνο το χρήμα δεν αρκεί αλλά κατά κύριο λόγο με λεφτά αγοράζεις πτυχία για πλάκα. Όπως τα λες ειδικά στην Αγγλία γίνονται όργια. Ο τελευταίος Έλληνας και Κύπριος πάει εκεί και κάνει μεταπτυχιακό αν ο μπαμπάς πληρώσει. Σε κάτι πανεπιστήμια τρέχα γυρευε απλά για να λέει μετά "εγώ σπουδασα Αγγλία" και να πουλάνε και μούρη οι φλωροι Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από MegalosVeziris
newton91 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, MegalosVeziris είπε Όπως τα λες ειδικά στην Αγγλία γίνονται όργια. Ο τελευταίος Έλληνας και Κύπριος πάει εκεί και κάνει μεταπτυχιακό αν ο μπαμπάς πληρώσει. Σε κάτι πανεπιστήμια τρέχα γυρευε απλά για να λέει μετά "εγώ σπουδασα Αγγλία" και να πουλάνε και μούρη οι φλωροι Γαμησε τα , και εγώ έδωσα τα φράγκα μου για να σπουδάσω εδώ σε αυτό το μπουρδελο και τώρα τραβάω τα μαλλιά μου.
MegalosVeziris Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, newton91 είπε Γαμησε τα , και εγώ έδωσα τα φράγκα μου για να σπουδάσω εδώ σε αυτό το μπουρδελο και τώρα τραβάω τα μαλλιά μου. κι εγω μια απτα ιδια😥
BTL Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Στις 2/11/2018 στις 12:25 ΠΜ, airtrelomike13 είπε Παιδιά καλησπέρα. Χρειάζομαι απλά κάποιες γνώμες γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος. Έχω τελειώσει ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο. Σκέφτομαι όμως, από του χρόνου να κάνω κάτι επιπλέον να έχω σαν χαρτί. Θα ήταν προτιμότερο να έχω μεταπτυχιακό ή να δώσω κατατακτήριες για το οικονομικό του ΑΠΘ. Από την άλλη το ΤΕΙ μου, θα γίνει τώρα Πανεπιστήμιο σύμφωνα με το νόμο Γιαβρόγλου και λέω να περιμένω , να δω αν θα δώσουμε κατατακτήριες για να αναβαθμίσουμε το πτυχίο μας σε πανεπιστημιακό ή κάτι άλλο προκύψει από όσα ακούγονται. Όμως, θεωρώ την προυπηρεσία πιο σημαντική από ένα μάστερ και το πτυχίο μου που έστω και από ΤΕΙ που εδώ στη χώρα τα ΤΕΙ τα υποτιμάνε, ενώ στο εξωτερικό που έχω ζήσει ένα χρόνο δεν έχουν κανένα απολύτως κόμπλεξ σε αυτά ίσα ίσα, λέω κάποιες φορές στον εαυτό μου ας μείνω σε αυτό. Έτσι και αλλιώς, κανένα μεταπτυχιακό δεν σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα. Το κάνεις αφοπλιστικά για σένα και για τις γνώσεις σου. Όσο και για τις διαφορές μου με ενα παιδί που έχει τελειώσει οικονομικό, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ελάχιστα παραπάνω από του λογιστή. Από τις συνεντεύξεις που είχα περάσει παλαιότερα και στο εξωτερικό, ουδέποτε μου ζήτησαν μάστερ για ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ πάντα Κατά τη γνώμη μου, αν έχεις τελειώσει ήδη ανώτατες σπουδές δεν έχει νόημα να το επαναλάβεις. Πρέπει να εστιάσεις στην εξιδείκευση/εξέλιξη πάνω στο αντικείμενο σου. Να δεις σε τι κλάδο της λογιστικής θέλεις να δουλέψεις μελλοντικά και να φροντίσεις να αποκτήσεις το συγκριτικό πλεονέκτημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα