Προς το περιεχόμενο

Ναι η Οχι partitions

*trinity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουω γνωμες

Εχω σκληρο 80b θα ηταν καλο να τον χωρισω σε δυο κοματια

Τι ρολο παιζει στην ταχυτητα καλο η κακο η δεν εχει σημασια

Προσωπικα θα τον ηθελα δυο partition ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :D

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κοιτα ακριβως το ιδιο εχω κανει και εγω στο δικο μου συστημα :D στο ενα παρτιτιον το λειτουργικο και στο αλλο τα downloadz (που πανε για εγγραφη..)

τωρα για την ταχυτητα λενε πως ειναι καλυτερο το λειτουργικο να τρεχει σε ενα φουλ δισκο...και οχι σε partition...(ταδε εφη pcmagazine) εγω προσωπικα δεν εχω δει και τρελεσ διαφορεσ στον 800 amd mou :shock:

Δημοσ.

Εγώ πάλι τον έχω χωρίσει σε 1...2...3...4...5...6...7....8 Αν θυμάμαι καλά (είμαι στη δουλειά τωα)

1: Windows

2: Program Files

3: Music

4: Videos

5: Programs

6: Documents

7: Temp

8: Backup

=120GB

Καλό είναι πάντως το λειτουργικό να το έχεις σε δικό του partition ώστε να μη γράφεις σβήνεις συνέχεια και γίνεται fragmented ο δίσκος.

Δημοσ.

φυσικά και θα κάνεις partition , δεν τίθεται θέμα. σκέψου μόνο να μην τον έχεις χωρίσει, να είναι γεμάτος και να χρειαστεί να κάνεις format...

Κάνε 2 partition (αφού το προτιμάς) το ένα που θα βάλεις το λειτουργικό και το άλλο για δεδομένα (mp3,ταινίες,εργασίες κτλ)...

Πάρε και ένα ghost και ησύχασες.

Δημοσ.

Λοιπον φιλε μου.

χωρισμα 100%. Τωρα για το ποσα κομματια θα κάνεις ειναι δικο σου καπελο,αναλογα δηλαδη τι εχεις. κοιτα ας πουμε το παραδειγμα του φίλου μας του cue. εχει μουσική, βιντεο κ.α για καθε κατηγορια εχει και ενα διαμερισμα.

αυτο που θα σου προτεινα εγω οσα κομματια και αν κανεις. Εκει που θα βαλεις το λειτουργικο κανε ενα διαμερισμα με 7-8GB σε NTFS. Μετα σου μενουν αλλα 70GB περίπου.

Οσο για την ταχυτητα ας τους να λενε.

Δημοσ.

Κανε ενα primary γυρω στα 10~15 GB που θα βαλεις ολο το λειτουργικο.

Το υπολοιπο κανετο ενα extended με οσα logical θες (αν δε ξερεις πως τα ξαναλεμε). Συνηθως βαζεις το My Documents στο ενα logical πχ στο D

Βοηθαει πολυ σε format, ανακτηση δεδομενων, defrag κτλ

Αν εχεις το partition magic εχει οδηγιες για το πως γινεται κτλ

Δημοσ.

Αν έχεις μόνο ένα δίσκο πρέπει να έχεις partition(s) για τυπικό αλλά όχι ασφαλές backup. Αν χαλάσει ο δίσκος τα χάνεις όλα (καταλήγεις σε recovery programms για επαναφορά δεδομένων στην καλύτερη περίπτωση).

Αν έχεις δύο (ή περισσότερους δίσκους) κάνεις ό,τι ν'άναι και ουσιαστικό backup.

Σήμερα, με τις χαμηλές τιμές δίσκων, συμφέρει η αγορά δεύτερου δίσκου με εγκατάσταση ανεξάρτητου λειτουργικού σε αυτόν και ουσιαστικό backup χωρίς χρήση dvd-roms cd-roms δίσκων.

Εκτός αν υπάρχει δίκτυο, οπότε backup το ένα pc στο άλλο...

Τέλος ένας υγιής δίσκος ακόμα και με ένα διαμέρισμα μπορεί να χωριστεί σε δύο ή περισσότερα με το partition magic ΧΩΡΙΣ απώλεια δεδομένων.

Προσωπικά έχω πάντα 1 και μόνο partition και backup δικτυακά και αν χρειαστεί δραστική επαναφορά λειτουργικού partition magic.....(cut + merge)..... γιατί πράγματι υπάρχει σχετική πτώση ταχύτητας του δίσκου !!

Δημοσ.

Προτείνω να τρέξετε κάποιο benchmark για σκληρό δίσκο χωρίς partition και με partitions σε κάποιο καινούργιο που θα πάρετε.

Τώρα, για ένα απλό benchmark, μπορείτε με το NERO -> File -> Preferences -> Cache να κάνετε το Τest all drives speed.

Βγάζει διαφορετικές αρκετά ταχύτητες για τα κομμάτια του δίσκου που είναι κομμένος σε partitions.......

Ναι, την διαφορά την έχω δει....

Δημοσ.

Nai, ayto pou exeis to leitourgeiko einai pio grigoro. Episeis einai piogrygori i anazitisei sto eswterika tracks tou diskou kai oso paei pros ta eksw einai pio argi.

Den amfivalw gia to benchmark, apla oti praktika kapoios den tha dei tin diafora...

Dilado an the grapsei ane arxeio se 15 milliseconds, ayto einai diafora gia ta xartia kai mono.

Filika panta.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...