Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αποκτήσει εδώ και λίγο καιρό το Macbook pro 15,4 (2018) και έχω παρατηρήσει ότι όταν το έχω στην φόρτιση και το αγγίζω αισθάνομαι σαν να με διαπερνά  ρεύμα. Από ότι διάβασα το πρόβλημα αυτό το έχουν και άλλοι. Θέλω να ρωτήσω:

1) Aν είναι συχνό φαινόμενο στα macbook pro;

2) To πρόβλημα λύνεται λέει με χρήση καλωδίου προέκτασης στον φορτιστή που έχει και γείωση. Οπότε είναι θέμα ελαττωματικού φορτιστή η του ίδιου του laptop;

3) Έχει μιλήσει κάνεις πρόσφατα με το service της apple για αυτό το πρόβλημα;

Δημοσ.

Συμβαίνει Σε όλα. Η αιτία που μου έδωσαν είναι κάτι με τη γείωση του ανταπτορα. Διορθώνεται με το να χρησιμοποιήσεις την προέκταση του καλωδίου. Αν τους πιέσεις τηλεφωνικά θα στο στείλουν δωρεάν. Έτσι έγινε κ σε μένα αλλά και σε κάποιον άλλο από εδώ. Αρχικά θα το αρνούνται και θα λένε για σέρβις κλπ, πες τους ότι το δοκίμασες με καλώδιο φίλου κ σταμάτησε κ με τα πολλά θα στο στείλουν δωρεάν από Ιρλανδία 

δεν είναι ελαττωματικό ούτε το λαπτοπ ούτε ο ανταπτορας. Δεν κινδυνεύεις να σε χτυπήσει ρεύμα η να πιάσει φωτιά απλά ίσως σε ενοχλεί κάποιες φορές 

Δημοσ.

Και σε μενα γινεται αυτο. Ειναι θεμα πολυμπριζου που το εχεις ή μπριζας.

Δοκιμασε να το βαλεις αλλου να δεις αμα στο κανει. Δεν ειναι και οτι καλυτερο να εχεις "βραχυκυκλωμα" .

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας . Θα τους πάρω και εγώ αύριο το πρωί τηλέφωνο και θα τους πιέσω να μου στείλουν και έμενα προέκταση καλώδιου.Θα έπρεπε κανονικά να εμπεριέχετε στην συσκευασία κατά την αγορά του υπολογιστή εφόσον υπαρχει τέτοιο θέμα .Το έχω δοκιμάσει και σε πολύμπριζο και μόνο του σε διαφορετικές μπρίζες στο σπίτι, αλλά σε όλες αντιμετωπίζω αυτό το θέμα. Το τηλέφωνο που πήρες είναι αυτό που έχουν στο site της apple για υποστήριξη και σέρβις (0080044145417) ;

Δημοσ.

Σωστά αυτό είναι. Χρειάστηκε να μιλήσω με 3-4 διαφορετικά άτομα για να δεχτούν να μου το στείλουν. Τους είπα ουι το δοκίμασα με την προέκταση της αδερφής μου που έχει παλιότερο μακ κ σταμάτησε και κάπως έτσι το δέχτηκαν αλλιώς μου έλεγαν βλακείες του τύπου πήγαινε στο σέρβις 

Δημοσ.

Τους πήρα τηλέφωνο σήμερα το πρωί. Τους είπα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και μου ανέφεραν  ότι συμβαίνει στους υπολογιστές της apple και  ότι είναι στα όρια του επιτρεπτού ,

αν και τους ανέφερα ότι δεν αντιμετωπίζουν όλοι αυτό το πρόβλημα καθώς πριν πάρω το δικό μου σε αρκετούς που είδα και δοκίμασα δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα.

Μου είπαν κιόλας ότι  αναφέρεται και στο site τους. Βέβαια όταν τους είπα να μου πούνε που το λέει αυτό , μου είπαν ότι έκαναν λάθος και αυτό υπάρχει μόνο σαν εσωτερική οδηγία προς αυτούς  όπου και μου τη διάβασε . Τους είπα ότι εφόσον για αυτούς δεν είναι πρόβλημα και συμβαίνει θα πρέπει να το αναφέρουν επίσημα για να είναι ενημερωμένος ο καταναλωτής και να  μην έχει την εντύπωση ότι μπορεί να τον χτυπήσει το ρεύμα .

Προσπαθούν να το βγάλουν φυσιολογικό , ότι είναι στα όρια του επιτρεπτού και ότι είναι καλυμμένοι νομικά. Το θέμα όμως δεν είναι να είναι μόνο νομικά καλυμμένοι άλλα και να πουλάνε ένα προϊόν που να μην δυσανασχετείς όταν το χρησιμοποιείς.

Παρότι τους ανέφερα  ότι χρησιμοποίησα  προέκταση καλωδίου φίλου και λύνεται το πρόβλημα καθώς είναι θέμα γείωσης , δεν δέχτηκαν να μου στείλουν καλώδιο και μου είπαν ότι δεν έχουν στείλει σε κανέναν καλώδιο για τέτοιο πρόβλημα , παρόλο που έχουν στείλει σε άλλους δωρεάν . Με παρέπεμψαν στο service της iSystem όπου αυτοί θα δουν κατά πόσο είναι στα όρια του φυσιολογικού ή είναι πρόβλημα του υπολογιστή , καθώς και να αφήσω feedback στην σελίδα της Apple.

Δημοσ.

Ακριβώς τα ίδια έλεγαν κ σε μένα! Επέμεινα αρκετά και προς λύπη μου μάλλον τυχαίο βέβαια όσο μιλούσα με γυναίκες τεχνικούς με έβγαζαν τρελή. Βρήκα άκρη με έναν άντρα που κάθισε να ακούσει και είχε θέληση να βοηθήσει. Τους είπα ότι είδα και δε ελληνικά φόρουμ ότι γίνεται και το θεωρώ στα όρια της συμπεριφοράς δυο ταχυτήτων το να το δέχτηκες για κάποιον και να το παίζεις κινέζος για άλλους. Με τα πολλά θα το στείλουν αν επιμείνεις πάντως από την Ιρλανδία. 

Δημοσ.

Και εγώ με γυναίκες μίλησα που πήρα τηλέφωνο. Απαράδεκτο και λυπηρό για ένα πρόβλημα που ξέρουν ότι είναι υπαρκτό , να προσπαθούν να το υποβαθμίσουν και να κάνουν τους κινέζους όταν τους λες ότι το έχουν στείλει σε άλλους που είχαν το ίδιο θέμα. Που κανονικά το καλώδιο θα έπρεπε να υπάρχει στην συσκευασία αφού υπάρχει τέτοιο θέμα. Θα τους πάρω ξανά τηλέφωνο μήπως και βγάλω άκρη , αν και η γυναικά που μίλησα μου είπε ότι έχει αναλάβει αυτή το θέμα μου , και να επικοινωνώ μαζί της για ότι χρειάζομαι. Έχεις κάποιο χαρτί που σου το στείλανε , που μπορώ να τους πιέσω για να μην με βγάζουν τρελό; Σε ευχαριστώ για την βοήθεια και τον χρόνο σου!

Δημοσ.

Δυστυχώς πέταξα το συνοδευτικό όταν το έλαβα. Πάνε και κάποιοι μήνες έκτοτε. Αλλά θυμάμαι ότι με το τελευταίο παλικάρι που μίλησα δεν ήθελε καν κάποια απόδειξη ότι έχει ξαναγίνει το έκανε εξαρχής 

παρόμοιο θέμα και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/674083-macbook-pro-2018-φορτιση-προβλημα-με-το-usb-type-c/

Δημοσ.
5 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Πάρε μια επέκταση από το ebay με 3-4€. 

Σημειώνω απλώς ότι με 3-4 ευρώ δεν παίρνεις original (Volex) power cord, αλλά τη δουλειά του θα τη κάνει. Απλώς χρωματικά ίσως δεν κάνει τέλειο match.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα ένα από Βουλγαρία, το έστειλε με Speedex μέσα σε 2 ημέρες. Το μόνο που κοίταξα είναι να έχει τα σωστά specs, να αντέχει το ρεύμα που περνάει. Δεν είναι φορτιστής να χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. 

EDIT Τώρα το κοίταξα και είναι Volex αυτό που αγόρασα, αλλά δεν ταιριάζει απόλυτα το χρώμα.

Κοίταξα και το mail της παραγγελίας και το πήρα 8€ τελικά.

Επεξ/σία από djuan1988
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, djuan1988 είπε

EDIT Τώρα το κοίταξα και είναι Volex αυτό που αγόρασα, αλλά δεν ταιριάζει απόλυτα το χρώμα.

Κοίταξα και το mail της παραγγελίας και το πήρα 8€ τελικά.

Αν δεν ταιρίαζει το χρώμα είναι μούφα volex

Σε κάθε περίπτωση, τη δουλειά του θα τη κάνει καθώς είναι ένα απλό καλώδιο τροφοδοσίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, dimitrisdim100 είπε

Μάλλον θα πάρω κάτι τέτοιο μου φαίνεται γιατί από την Apple δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Ναι ρε συ, για 6-7 ευρώ θα κάτσεις να τους παρακαλάς; Αφού το έχουν ξεφτιλίσει τελείως.

Επεξ/σία από natural_sgf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...