Ronnie1985 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Λογω προσφατης μετακομισης δε βρισκω τα συγκεκριμενα καλωδια για να συνδεσω το ρουτερ με τον υπολογιστη οποτε θα αγορασω καινουρια και με την ευκαιρια οτι πιο ποιοτικο θα μπορουσα να παρω για να προσφερει η συνδεση μου (VDSL 50) τα μεγιστα που μπορει (οσο και μικρη να ειναι η διαφορα). Ρουτερ εχω αυτο που μου δωσε ο ΟΤΕ νομιζω speedport entry 2i λεγεται με λιγο ψαξιμο στο διαδικτυο. Επειδη με τα θεματα δικτυου δε το κατεχω και πολυ θα θελα τη βοηθεια σας γιατι τα εχω μπερδεψει λιγο και συγκεκριμενα στο ethernet καλωδιο (rj45) με λιγο ψαξιμο ειδα κατηγοριες cat5, cat5e, cat6, cat6a.... Επισης αλλα ειναι UTP και αλλα FTP. Ακομα και S/FTP που σε περιγραφη διαβασα ειναι πιο ενισχυμενα, τελεια συνδεση, επιχρυσες επαφες κλπ... Εγω πιο χρειαζομαι για τη μεγιστη αποδωση και σταθεροτητα και εννοειτε δε κοιταμε τη διαφορα τιμης μιας και μιλαμε για 1-2 ευρω. Επισης και στα rj11 εχω μπερδευτει λιγο, καπου διαβασα παιρνεις utp καλωδιο και το φτιαχνεις μονος σου, αλλα επειδη δε θελω να μπω σε τετοιες διαδικασιες θελω καποιο ετοιμο και ποιοτικο. Θα σας δωσω λινκ με διαφορες επιλογες στη καθε κατηγορια να μου πειτε ποια θα μου προτεινατε... Ethernet καλωδια UTP CAT.5E UTP CAT.6 FTP CAT.5E FTP CAT.6 S/FTP CAT.5E S/FTP CAT.6A RJ11 καλωδια CABLEXPERT TC6P4C-3M GOOBAY 50317 ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ RJ11 3M VALUELINE VLTP90200B2.00 SANDBERG TELEPHONE RJ11-RJ11 1.8M BELKIN F3L900CP1.8MWHS HIGH-SPEED RJ11 Στα RJ11 και συγκεκριμενα στα δυο τελευταια που εβαλα ειναι αρκετα πιο ακριβα και δε ξερω αν αξιζει αλλα ηθελα να τα δειτε να χω τη γνωμη σας. Στο Sandberg πληρωνεις απλα το ονομα? Και το Belkin που εχει 9 ευρω!! Γραφει αυτα στη περιγραφη: Το υψηλής ταχύτητας καλώδιο της Belkin συνδέει το μόντεμ σας ή το τηλέφωνο του σπιτιού στην πρίζα του τηλεφώνου και εκπέμπει 10 φορές πιο γρήγορα από ό, τι οποιοδήποτε άλλο κανονικό καλώδιο τηλεφώνου. Είναι το υψηλής ταχύτητας καλώδιο τηλεφώνου της Belkin. Καταφέρνει να ξεπερνά τα 100Mbits των πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο, δίνοντάς σας την ταχύτερη δυνατή σύνδεση στο Internet. Μπορει στην επιλογη ethernet και rj11 καλωδιου απο ολες αυτες τις επιλογες που εβαλα οι διαφορες στην αποδωση να ειναι σχεδον μηδαμηνες αλλα αφου θα τα αγορασω που θα τα αγορασω απο την αρχη ευκαρια ειναι να παρω κατι καλο. Εγω προσωπικα τεινω προς S/FTP Cat.6A (αλλα επειδη οπως ειπα και στην αρχη εχει πολλες κατηγοριες και τα εχω ψιλομπερδεψει καλυτερα να παρω και τη δικη σας γνωμη σε ποιο χρειαζομαι) και για RJ11 καλωδιο θα επελεγα μαλλον της Valueline.... Ευχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2018 από Ronnie1985
jkoukos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για την σύνδεση του router με οποιαδήποτε δικτυακή συσκευή (PC, NAS, Player κλπ) θα χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε καλώδιο ακόμη και το φθηνότερο UTP Cat5e. Σε οικιακό περιβάλλον δεν υπάρχει καμία απώλεια σε Ethernet πακέτα μέχρι τα 100 μέτρα. Μην πας σε αγορά πάνω από UTP Cat 6, διότι απλά είναι πεταμένα λεφτά. Σημασία έχει το τηλεφωνικό καλώδιο (για τον συγχρονισμό της γραμμής) αλλά παίζει ρόλο σε μεγάλες αποστάσεις. Αν μιλάς για έως 5 μέτρα, τότε και το φθηνότερο θα σου κάνει, αρκεί να μην είναι δίπλα από ισχυρά ηλεκτρικά ρεύματα. Αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη τότε πήγαινε σε ένα ηλεκτρολογικό κατάστημα και ζήτα να σου φτιάξει ένα με όσο μήκος θέλεις αλλά θα είναι S/STP ή S/FTP ή F/FTP, τερματίζοντας και τα 2 άκρα με RJ11 βύσματα Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2018 από jkoukos
NikosKallithea Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 και διαμαντένια καλώδια να παρεις και cat180 οι ταχύτητες σου θα είναι ίδιες με το φτωχό cat5e, αυτο που κανει τις διαφορες στην ταχύτητα ενος τοπικού δικτυου ειναι τα στοιχεία δικτύου, κάρτες, switch klp
Ronnie1985 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Καλωδιο ethernet θα παω σε UTP CAT6. Σχετικά με τα RJ11 ειδα δυο ειδων 6p2c και 6p4c. Ποιο απο τα δυο χρειαζομαι για να συνδεσω τη πριζα τηλεφωνου με το ρουτερ;
jkoukos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οποιοδήποτε σου κάνει. Απλά θα συνδεθούν οι 2 μεσαίες επαφές σε κάθε βύσμα. Υπάρχει και το 6p6c. Το p σημαίνει θέσεις (position) και το c επαφές (conduct). Η ονοματολογία έχει: RJ11 = 6p2c, RJ14 = 6p4c και RJ25 = 6p6c. Απλά όλοι τα αναφέρουν ως RJ11 και συνήθως υπάρχουν στο εμπόριο τα 6p4c. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από jkoukos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα