Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτυχα πρόσφατα σε πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα λόγο κακής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.  Ο παθών έβαλε πάνω σε ένα πολύπριζο ένα αερόθερμο και πήραν φωτιά τα καλώδια που βρίσκονταν μέσα στο δάπεδο.  Οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία - ας πούμε ξύλινο λυόμενο σπίτι.  Υπήρχε κακή σύνδεση μέσα σε κάποιο κουτί και αυτό πήρε φωτιά.  Αυτή έκαιγε για αρκετή ώρα και ο καπνός έβγαινε από χαραμάδες σε άσχετα σημεία γύρο στο χώρο.

Ο χρήστης έριξε 3 πυροσβεστήρες σκόνης όπου έβλεπε καπνό χωρίς να γίνει κάτι τελικά.  Μέσα στα 3 πρώτα λεπτά δεν μπορούσες να αναπνεύσεις και τα μάτια "έκαιγαν" ακόμα και με τη χρήση μάσκας. Μάλλον από τα πλαστικά που καίγονταν.

Η πυροσβεστική ήρθε μετά από 30+ λεπτά και χρησιμοποίησε θερμική κάμερα για να βρει την εστία και με εργαλεία να ανοίξει το δάπεδο για να τη σβήσει.

Η δουλειά μου ήταν να αφαιρέσω τα κατεστραμμένα τμήματα για να γίνει η αποκατάσταση.  3 φορές ήρθε το συνεργείο καθαρισμού για να αφαιρέσει την σκόνη (υπο-κίτρινης απόχρωσης) που είχε μπει κυριολεκτικά παντού.  Και όταν λέω παντού - παντού.  Ακόμα και στα διπλανά δωμάτια, μέσα σε χαραμάδες, ηλεκτρολογικά κουτιά - υπολογιστές / τηλεοράσεις / air condition και ότι έχει γρίλια.  Αφαιρέθηκαν όλα τα αντικείμενα και όλα πλύθηκαν καθώς έγινε και καθαρισμός του χώρου.  Παρόλα αυτά αν πας τώρα μετά από 11 μήνες η κίτρινη σκόνη βρίσκεται εκεί που δεν την περιμένεις.

Θυμάμαι ότι δεν ήταν ευχάριστη ούτε η αφή της ούτε η μυρωδιά της και όλη την ώρα που εργαζόμουν φόραγα στολή και μάσκα μιας χρήσης - και πήγα βδομάδες μετά από τον καθαρισμό.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, papars είπε

Έτυχα πρόσφατα σε πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα λόγο κακής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. 

Απο βραχυκυκλωμα δεν γινεται να παρεις φωτια, νομος. Απο τοξο ισως. Απλα για τη ιστορια και τα ωραια που ακουμε εδω

• Like 1
Δημοσ.

Πως δεν γίνετε ; Γίνεται μια χαρά. Ειδικά όταν έχουν μετασχηματιστές 230/230 και δεν είναι ασφαλισμένοι πέρνει μια χαρά φωτιά η καλωδίωση.

Δημοσ.

Δεν γινεται. Το πρωτο πραγμα που εμαθα. Οταν εχεις βραχυκυκλωμα το ρευμα γινεται χ10. Αμα εχεις δηλαδη 10Α γινεται αυτοματα  Α100 που σημαινει σου ριχνει ασφαλειες, ασφαλεια ρολογιου και μη καει και κανα ρολοι. Απο τοξο ισως ναι.

Δημοσ.

Σε μια συσκευή που τραβάει πολύ ρεύμα (φούρνος, πλυντήριο), αν βραχυκυκλώσει ένα κύκλωμα που δεν προορίζεται να περνάνε πολλά Α και περάσουν αρκετά ώστε να υπερθερμανθεί αλλά όχι τόσα ώστε να πέσει η ασφάλεια, δεν θα ξεκινήσει φωτιά; Για παράδειγμα, στο πλυντήριο οι φωτεινές ενδείξεις χρειάζονται απειροελάχιστο ρεύμα σε σχέση με τον κάδο. Απορία είναι, απ' ότι κατάλαβα, είσαι ηλ/γος (ή κάτι σχετικό), που εγώ δεν είμαι.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Σε μια συσκευή που τραβάει πολύ ρεύμα (φούρνος, πλυντήριο), αν βραχυκυκλώσει ένα κύκλωμα που δεν προορίζεται να περνάνε πολλά Α και περάσουν αρκετά ώστε να υπερθερμανθεί αλλά όχι τόσα ώστε να πέσει η ασφάλεια, δεν θα ξεκινήσει φωτιά; Για παράδειγμα, στο πλυντήριο οι φωτεινές ενδείξεις χρειάζονται απειροελάχιστο ρεύμα σε σχέση με τον κάδο. Απορία είναι, απ' ότι κατάλαβα, είσαι ηλ/γος (ή κάτι σχετικό), που εγώ δεν είμαι.

Βιοιατρικος μηχανικος ειμαι αλλα αυτο ειναι απο τα πρωτα πραγματα στη σχολη που μας ειπανε. Οταν τολμησε ενας να πει για φωτια σε βραχυκυκλωμα κοντεψαμε να φαμε ξυλο

Δημοσ.

για μη ηλεκτρολόγος δικαιολογείσαι αλλά δυστυχώς στα είπαν λάθος αν και δεν είναι ευθύνη σου να υπολογίζεις ρεύματα βραχυκυκλώματος  και επάρκεια αγωγών και διακοπτών σε βραχυκύκλωμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nvel είπε

για μη ηλεκτρολόγος δικαιολογείσαι αλλά δυστυχώς στα είπαν λάθος αν και δεν είναι ευθύνη σου να υπολογίζεις ρεύματα βραχυκυκλώματος  και επάρκεια αγωγών και διακοπτών σε βραχυκύκλωμα

Αμα ειναι η δουλεια σου το σεβομαι προφανως 😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...