Vasivouzoukos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, nvel είπε γιαυτό έγινε υποχρεωτική η εγκατάσταση πυρανίχνευσης στις πολυκατοικίες Σωθήκαμε. Απλά ελπίζεις να μην συμβεί σε εσένα.
VitamineQ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 https://www.mediafire.com/file/eedoge6m41rpdqy/EGX_low_el_GR.pdf/file σελίδα 34 στο pdf 1
thant Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Σκόπευα να αγοράσω ξηρής σκόνης που λίγο πολύ κάνει για όλα αλλά μου είπαν πως αυτός κάνει χάλια όλο το σπίτι και καταστρέφει τις ηλεκτρικές συσκευές. Πως μπορεί να καταστρεψει τις ηλεκτρικές συσκευές ο ξηράς κόνεως πέρα απο το να τις λερώσει; Μιλάμε για ψυγείο, ηλ. κουζίνα ή για κάποιον ηλ. υπολογιστή;
tornado Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, thant είπε Πως μπορεί να καταστρεψει τις ηλεκτρικές συσκευές ο ξηράς κόνεως πέρα απο το να τις λερώσει; Μιλάμε για ψυγείο, ηλ. κουζίνα ή για κάποιον ηλ. υπολογιστή; μπαινει η σκονη στα κυκλωματα τις συσκευης και αναλογα την συσκευη προκαλει προβληματα. Δεν χρειαζεται ιδιαιτερη μελετη να κανεις, για την κουζινα βρες πυροσβεστηρα κατηγοριας "Ε" αναλογα τι λεφτα θες να δωσεις θα παρεις και ποιοτητα.
thant Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, tornado είπε μπαινει η σκονη στα κυκλωματα τις συσκευης και αναλογα την συσκευη προκαλει προβληματα. Δεν χρειαζεται ιδιαιτερη μελετη να κανεις, για την κουζινα βρες πυροσβεστηρα κατηγοριας "Ε" αναλογα τι λεφτα θες να δωσεις θα παρεις και ποιοτητα. Δηλαδή ο κατηγορίας Ε δεν θα τις βλάψει τις ηλ. συσκευές; Μιλάμε παντα για τον χώρο της κουζίνας. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2018 από thant
tornado Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, thant είπε Δηλαδή ο κατηγορίας Ε δεν θα τις βλάψει τις ηλ. συσκευές; Μιλάμε παντα για τον χώρο της κουζίνας. οι πυροσβεστηρες που αναγραφουν κατηγορια Ε ειναι καταλληλες για ηλεκτρικες συσκευες και αποφευγονται τα προβληματα που γραφτηκαν στο παρον θεμα. 1 1
apostolispd Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Το είχαμε συζητήσει κι εδώ, οπότε ρίξε μια ματιά. 9 ώρες πριν, tornado είπε για την κουζινα βρες πυροσβεστηρα κατηγοριας "Ε Η κατηγορία Ε έχει καταργηθεί εδώ και κάποια χρόνια, οπότε δεν θα βρεις να πουλιούνται (κι αν βρεις μην τον πάρεις). Για το ρεύμα πλέον αναγράφεται στην ετικέτα η τάση για την οποία ο πυροσβεστήρας έχει πιστοποιηθεί ότι είναι ασφαλής. Το είχαμε συζητήσει κι εδώ, οπότε ρίξε μια ματιά. 9 ώρες πριν, tornado είπε για την κουζινα βρες πυροσβεστηρα κατηγοριας "Ε Η κατηγορία Ε έχει καταργηθεί εδώ και κάποια χρόνια, οπότε δεν θα βρεις να πουλιούνται (κι αν βρεις μην τον πάρεις). Για το ρεύμα πλέον αναγράφεται στην ετικέτα η τάση για την οποία ο πυροσβεστήρας έχει πιστοποιηθεί ότι είναι ασφαλής. 8 ώρες πριν, thant είπε Δηλαδή ο κατηγορίας Ε δεν θα τις βλάψει τις ηλ. συσκευές; Μιλάμε παντα για τον χώρο της κουζίνας. Η πιστοποίηση για καταλληλότητα σε ρεύμα (είτε Ε παλιά, είτε αναγραφή τάσης τώρα) σου εγγυάται τη δική σου ασφάλεια κατά τη χρήση, όχι της ηλ. συσκευής. 17 ώρες πριν, fredd0 είπε αφρου στο σπιτι (γενικη χρηση) Να έχεις υπόψη ότι ο αφρός έχει σαν βάση το νερό, με ότι αυτό συνεπάγεται (πχ ακαταλληλότητα για ρεύμα). 1
kokoviosR Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Για το σπιτι να παρεις εναν απλο ξηρας κονεως(ξηρης σκονης), αν γινει ασπρο το σπιτι εγινε, καλυτερα ασπρο παρα σταχτη. (Αμα πιασει φωτια το τηγανι σκεπαστο αρχικα με κατι να του ''κοψεις'' το οξυγονο και αν δεν πιασει τοτε χρησιμοποιησε πυροσβεστηρα) Μακρια απο πυροσβεστηρες διοξειδιου του ανθρακα γιατι μειωνει τη συγκεντρωση του οξυγονου και οπως τον ριχνεις υπαρχει κινδυνος να λιποθυμησεις εσυ ή καποιος άλλος και να παγιδευτείτε λιπόθυμοι ενω θα καιει η φωτια, εως να παθετε ασφυξια. παρότι μπορεί να σου πουν διαφορα π.χ. οτι ειναι σχετικα ασφαλεις κλπ, ο κινδυνος ειναι μεγαλος ειδικα αν εισαι απειρος. Σημαντικο να φυλατε τον πυροσβεστηρα κοντα στην όποια εξοδο, ώστε να σβήνετε με προσωπο στη φωτια και να εχετε σιγουρη εξοδο(π.χ. κυρια εισοδο) στην πλατη σας σε περιπτωση που δεν καταφερετε να ελεγξετε τη φωτια .Διαφορετικα υπαρχει κινδυνος να παγιδευτειτε.Προσοχη στα λεβητοστασια συνηθως οι ασχετοι διαχειριστες (οπως ο δικος μας:( ) κρεμανε ακριβως εξω απο το λεβητοστασιο τον πυροσβεστηρα, ωστε αν παρει μικρη εκταση η φωτια να ειναι αδυνατο να τον ακουμπησει-χρησιμοποιησει κανεις.Το καλυτερο ειναι στις σκαλες ή σε σημειο καποια μετρα μακρια απο την επιφοβη ζωνη και προς τη μερια της εξοδου για τον λογο που εγραψα πριν. 3
pavloa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Εγώ στο σπίτι μου έχω βάλει εναν 12kg ξηράς κόνεως πάνω απο τον λέβητα και ανοίγει αυτόματα σε περίπτωση φωτιάς. Στην κουζίνα σε περίπτωση που πάρει φωτιά το λάδι έχω αυτόν Για το υπόλοιπο σπίτι έχω έναν φορητό ξηράς σκόνης https://pyrellas.gr/πυροσβεστήρες/ξηράς-σκόνης/φορητός-πυροσβεστήρας-ξηράς-σκόνης-6kg- Έναν διοξείδιο του άνθρακα https://pyrellas.gr/πυροσβεστήρες/διοξειδίου-του-άνθρακα/πυροσβεστήρας-2kg-co2-βαρέως-τύπου-χοάνη- Και τώρα σκέφτομαι να πάρω έναν ακόμη ξηράς σκόνης.
Vasivouzoukos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, pavloa είπε Εγώ στο σπίτι μου έχω βάλει εναν 12kg ξηράς κόνεως πάνω απο τον λέβητα και ανοίγει αυτόματα σε περίπτωση φωτιάς. Στην κουζίνα σε περίπτωση που πάρει φωτιά το λάδι έχω αυτόν Για το υπόλοιπο σπίτι έχω έναν φορητό ξηράς σκόνης https://pyrellas.gr/πυροσβεστήρες/ξηράς-σκόνης/φορητός-πυροσβεστήρας-ξηράς-σκόνης-6kg- Έναν διοξείδιο του άνθρακα https://pyrellas.gr/πυροσβεστήρες/διοξειδίου-του-άνθρακα/πυροσβεστήρας-2kg-co2-βαρέως-τύπου-χοάνη- Και τώρα σκέφτομαι να πάρω έναν ακόμη ξηράς σκόνης. Έχετε κάποιον πυρομανή στο σπίτι σας;
pavloa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Έχετε κάποιον πυρομανή στο σπίτι σας; ΧΑΑΧ ΟΧΙ. Το σπίτι είναι αρκετά παλιό, αλλά εγώ πάντα ειμαι προληπτικός στην ασφάλεια. Καλύτερα να έχω 1-2 παραπάνω πυροσβεστήρες παρά να έχω ενα σπίτι κάρβουνο. Εχω βάλει και ανιχνευτές καπνού. 1
opera Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 18 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Ναι αλλά και η σκόνη καταστρέφει τις συσκευές. Αν υπάρχει φωτιά στο σπίτι το μόνο που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι η έγκαιρη κατάσβεση. Αν έρθω με το πυροσβεστικό θα της ρίξω ή πυροσβεστήρα κόνεως αν δεν έχει πάρει διαστάσεις ή θα ρίξω νερό, ότι διαθέτει το Σώμα δηλαδή,δεν είμαι υπεύθυνος για ότι ζημιές προκληθούν από τη σκόνη ή το νερό. Εκτός από πυροσβεστήρα κάνε και μια ασφάλεια πυρός- σεισμού για τυχόν ζημιές. Για να πάθεις ασφυξία από διοξείδιο πρέπει ο χώρος να είναι πολύ μικρός και να τον αδειάσεις όλο. Λογικά ρίχνουμε και μετά κάνουμε πίσω δε καθόμαστε μέσα στο νέφος. Πάντα μα πάντα καλούμε το 199.
DrLo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, pavloa είπε Εγώ στο σπίτι μου έχω βάλει εναν 12kg ξηράς κόνεως πάνω απο τον λέβητα και ανοίγει αυτόματα σε περίπτωση φωτιάς. Στην κουζίνα σε περίπτωση που πάρει φωτιά το λάδι έχω αυτόν Για το υπόλοιπο σπίτι έχω έναν φορητό ξηράς σκόνης https://pyrellas.gr/πυροσβεστήρες/ξηράς-σκόνης/φορητός-πυροσβεστήρας-ξηράς-σκόνης-6kg- Έναν διοξείδιο του άνθρακα https://pyrellas.gr/πυροσβεστήρες/διοξειδίου-του-άνθρακα/πυροσβεστήρας-2kg-co2-βαρέως-τύπου-χοάνη- Και τώρα σκέφτομαι να πάρω έναν ακόμη ξηράς σκόνης. /mode φωνή επικού-τρικυκλατζή από παλιό βιντεο Πάρε και ένα Canadair για τη ταράτσα 1
kariolikos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Σωθήκαμε. Απλά ελπίζεις να μην συμβεί σε εσένα. Kαι στον Trump Tower , διότι επίσης δεν είναι υποχρεωτικό το σύστημα ανιχνευσης καπνού https://www.nbcnewyork.com/news/local/Fire-Trump-Tower-479181183.html (πως μου ρθε?)
pavloa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, DrLo είπε /mode φωνή επικού-τρικυκλατζή από παλιό βιντεο Πάρε και ένα Canadair για τη ταράτσα Δεν ξέρω γιατί ειρωνεύσαι αλλά μάλλον δεν σου έχει τύχει να πάρεις φωτιά και να καούν τα μισά σου πράγματα.. Το έχει πάθει φίλος και ξέρω πως είναι.. αυτά απο μένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα