Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω έναν πυροσβεστήρα για το σπίτι αλλά διαβάζω πως υπάρχουν διάφοροι τύποι (νερού/ξηρής σκόνης/CO2/αφρού/κτλπ) και πως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιήσεις έναν πυροσβεστήρα για λάθος τύπο φωτιάς. Σκόπευα να αγοράσω ξηρής σκόνης που λίγο πολύ κάνει για όλα αλλά μου είπαν πως αυτός κάνει χάλια όλο το σπίτι και καταστρέφει τις ηλεκτρικές συσκευές. Ο διοξειδίου του άνθρακα κάνει για ηλεκτρικά αλλά είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Άντε βγάλει άκρη λοιπόν τι να πάρεις...

Τελικά πρέπει ο καθένας να έχει 2-3 διαφορετικούς πυροσβεστήρες για το σπίτι του ή να δει από τι κινδυνεύει περισσότερο (αν ξεχνάει να κλείσει την κουζίνα ή αν καπνίζει) και να πράξει αναλόγως;

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω εχω ξηρης σκονης στο λεβητοστασιο (πετρελαιο) και αφρου στο σπιτι (γενικη χρηση)

επικινδυνο ειναι το νερο σε ηλεκτρικες φωτιες η/και φωτιες τυπου ξεχασα ενα καζανι λαδι με αναμμενο ματι και πηρε φωτια

δεν ειμαι ειδικος στο θεμα, οποτε περιμενε καλυτερες/πιο εμπεριστατομενες απαντησεις

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

εγω εχω ξηρης σκονης στο λεβητοστασιο (πετρελαιο) και αφρου στο σπιτι (γενικη χρηση)

επικινδυνο ειναι το νερο σε ηλεκτρικες φωτιες η/και φωτιες τυπου ξεχασα ενα καζανι λαδι με αναμμενο ματι και πηρε φωτια

δεν ειμαι ειδικος στο θεμα, οποτε περιμενε καλυτερες/πιο εμπεριστατομενες απαντησεις

Όσο αναφορά το νερό σε τηγανι που έχει πάρει φωτιά, είναι απαγορευτικό. Βρείτε βιντεάκι στο yt να δείτε τι συμβαίνει άμα ρίξεις νερό πάνω σε τηγάνι. 

Το σκεπάζεις απλά με πετσέτα.

Κάπου έχει μια παρουσίαση της πυροσβεστικής στη ΔΕΘ νομίζω, εκεί το είχα δει.

Επεξ/σία από panossar95
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, panossar95 είπε

Όσο αναφορά το νερό σε τηγανι που έχει πάρει φωτιά, είναι απαγορευτικό. Βρείτε βιντεάκι στο yt να δείτε τι συμβαίνει άμα ρίξεις νερό πάνω σε τηγάνι. 

Το σκεπάζεις απλά με πετσέτα.

Κάπου έχει μια παρουσίαση της πυροσβεστικής στη ΔΕΘ νομίζω, εκεί το είχα δει.

πετσετα ή με καπακι κατσαρολας, οτι ειναι πιο ευκαιρο

45 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Θέλω να πάρω έναν πυροσβεστήρα για το σπίτι αλλά διαβάζω πως υπάρχουν διάφοροι τύποι (νερού/ξηρής σκόνης/CO2/αφρού/κτλπ) και πως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιήσεις έναν πυροσβεστήρα για λάθος τύπο φωτιάς. Σκόπευα να αγοράσω ξηρής σκόνης που λίγο πολύ κάνει για όλα αλλά μου είπαν πως αυτός κάνει χάλια όλο το σπίτι και καταστρέφει τις ηλεκτρικές συσκευές. Ο διοξειδίου του άνθρακα κάνει για ηλεκτρικά αλλά είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Άντε βγάλει άκρη λοιπόν τι να πάρεις...

Τελικά πρέπει ο καθένας να έχει 2-3 διαφορετικούς πυροσβεστήρες για το σπίτι του ή να δει από τι κινδυνεύει περισσότερο (αν ξεχνάει να κλείσει την κουζίνα ή αν καπνίζει) και να πράξει αναλόγως;

οταν λες επικινδυνο για τον ανθρωπο το CO2, τι σου ειπαν ακριβως?

οντως ξηρας σκονης καταστρεφει συσκευες

επισης καθε πυροσβεστηρας γραφει στο πλαι (αυτα τα ABC..) για τι ειναι καταλληλος, οποτε μπορεις να διαλεξεις αναλογα τη χρηση

Δημοσ.

έχει ξανασυζητηθεί με ενδιαφέρουσες πληροφορίες κάνε μια αναζήτηση και διάβασε το παλιό θεμα

Δημοσ.

Σου προτείνω όπως εχω κάνει και εγω δηλαδή, να πας σε εταιρεία που ασχολείται αποκλειστηκα με αυτο το πραγμα.

Να τους πεις τις αναγκες σου και να σε καθοδηγησουν. Επισης θα ερχονται να στον περνουν και για γεμισμα μολις τελειωνει.

Εγω αυτο κάνω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Για σπίτι, καταστήματα, γενικά χώροι χωρίς υπολογιστές πυροσβεστηρας ξηράς κόνεως.

Το διοξείδιο σε γραφεία με υπολογιστές και ηλεκτρονικά γενικά, επικίνδυνο είναι όταν το ρίχνουμε πάνω σε ανθρώπους, προκαλεί ψυχρά εγκαύματα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, opera είπε

Για σπίτι, καταστήματα, γενικά χώροι χωρίς υπολογιστές πυροσβεστηρας ξηράς κόνεως.

Το διοξείδιο σε γραφεία με υπολογιστές και ηλεκτρονικά γενικά, επικίνδυνο είναι όταν το ρίχνουμε πάνω σε ανθρώπους, προκαλεί ψυχρά εγκαύματα.

Ναι αλλά και η σκόνη καταστρέφει τις συσκευές. 

Αν είσαι μόνος στο σπίτι και ρίξεις με CO2 και μετά βγεις έξω δεν θα έχεις πρόβλημα. Για την κουζίνα πάντως όπως δείχνει και το βίντεο πρέπει να έχει κάποιος αντιπυρική κουβέρτα.

4 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

οταν λες επικινδυνο για τον ανθρωπο το CO2, τι σου ειπαν ακριβως?

οντως ξηρας σκονης καταστρεφει συσκευες

Δες αυτό που γράφτηκε. Επίσης δημιουργεί ασφυξία.

3 ώρες πριν, 41ex είπε

έχει ξανασυζητηθεί με ενδιαφέρουσες πληροφορίες κάνε μια αναζήτηση και διάβασε το παλιό θεμα

Μπορείς να το βρεις γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Ναι αλλά και η σκόνη καταστρέφει τις συσκευές. 

Αν είσαι μόνος στο σπίτι και ρίξεις με CO2 και μετά βγεις έξω δεν θα έχεις πρόβλημα. Για την κουζίνα πάντως όπως δείχνει και το βίντεο πρέπει να έχει κάποιος αντιπυρική κουβέρτα.

Δες αυτό που γράφτηκε. Επίσης δημιουργεί ασφυξία.

Μπορείς να το βρεις γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι

και το μονοξειδιο του ανθρακα ασφυξια δημιουργει, δε νομιζω να θες να κατσεις πολυ ωρα σε κλειστο δωματιο με καπνους :P οποτε δε βλεπω καποιο πρακτικο λογο να μη το χρησιμοποιησεις. εκτος αν εννοεις κατι αλλο

δεν χρειαζεσαι αντιπυρικη κουβερτα... κλεινεις το ματι της κουζινας και βαζεις πανω απο το σκευος ενα καπακι κατσαρολας ή μια πετσετα

Δημοσ.

Ό, τι πυροσβεστήρα και να επιλέξεις (και συμφωνώ με τον townleader  - μια καλή εταιρεία θα σε καθοδηγήσει)  το πιο σημαντικό είναι να είναι πάντα πρόχειρος, σε εύκολα προσβάσιμο σημείο το οποίο θα γνωρίζουν όλοι στην οικογένεια και να γνωρίζουν όλοι να τον χρησιμοποιούν. Ειδική μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την κυρία του σπιτιού, η οποία είναι συνήθως επιρρεπής σε ατυχήματα και δυσκολεύεται γενικώς σε θέματα χειρισμού συσκευών που δεν έχουν καθόλου διακόπτες ή έχουν πάνω από δύο.😊☺️😊

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και μιας που τα συζηταμε, δυο πραγματακια που ΔΕΝ πρεπει να κανεις.

1. δεν ριχνεις νερο σε ΚΑΝΕΝΑ υγρο καυσιμο (αν εχει φωτια αναπυρωνεται, αν δεν εχει φωτια θα εξαπλωθει το καυσιμο)

2. δεν μετακινεις το σκευος που εχει φωτια. στη καλυτερη θα καψεις τα χερια σου και θα χεις μερικες εστιες φωτιας επιπλεον να σβησεις

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Στις πολυκατοικίες που μένετε δεν έχετε κάποια γέρο/γριά με άνοια;

Δεν φοβάστε μην ξεχάσει τίποτα ανοιχτό και πιάσει φωτιά όλο το τετράγωνο; Τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και τι μπορεί να κάνει κάποιος;

Μάλλον τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...