Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έφτιαξα ένα gaming pc και έχω παρατηρήσεις υψηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή μου. Σε gaming χτυπάει σχεδόν 75c κάποιες φορές κάνει τίναγμα και πάει 80 κ πέφτει πάλι στους 70

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, dasfw είπε

Πρόσφατα έφτιαξα ένα gaming pc και έχω παρατηρήσεις υψηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή μου. Σε gaming χτυπάει σχεδόν 75c κάποιες φορές κάνει τίναγμα και πάει 80 κ πέφτει πάλι στους 70

Λογικότατο. 65 βαττ είναι μόνο στο base clock.

Αν θες να αλλάξεις ψύκτρα, γράψε εδώ 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Λογικότατο. 65 βαττ είναι μόνο στο base clock.

Αν θες να αλλάξεις ψύκτρα, γράψε εδώ 

Δεν έχω την στοκ ψυκτρα έχω βάλε την thermaltake water 3.0 διπλού ανεμιστήρα με στοκ πάστα και 3 Corsair high static pressure sp120  rgb το μοντέλο νομίζω στο κουτι.... 2 μπροστά 1 πίσω η υδροψυξη πανω

Δημοσ.

κανε ότι είπαν τα παιδιά παραπάνω επίσης αν το κουτί σου σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις το ψυγείο μπροστά καντο γιατί όταν παίζεις όλος ο ζεστός αέρας απο την κάρτα πάει στο radiator και ειδικά οι aio με μικρο ψυγείο 240 πχ έχουν θέμα όταν παίζεις παιχνιδια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.288volt ειναι πολλα για τα 4.3ghz που παιζει η cpu. 1.10 να βαλεις θα πεσεις 20-25 βαθμους κατω. 1.15 παιζω με 8700k στα 4.7 all core. Ισως να μπορεις να πεσεις και πιο κατω. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

1.288volt ειναι πολλα για τα 4.3ghz που παιζει η cpu. 1.10 να βαλεις θα πεσεις 20-25 βαθμους κατω. 1.15 παιζω με 8700k στα 4.7 all core. Ισως να μπορεις να πεσεις και πιο κατω. 

μακαρι να ηξερα πως να το φτιαξω.....μπορεις να με βοηθησεις σε αυτο? παιζει απο 1.1 μεχρι 1.3 την ωρα που το παρακολουθω...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dasfw είπε

μακαρι να ηξερα πως να το φτιαξω.....μπορεις να με βοηθησεις σε αυτο? παιζει απο 1.1 μεχρι 1.3 την ωρα που το παρακολουθω...

Μπες λιγο στο bios μολις ανοιγει ο υπολογιστης πατας del button και δες αν ειναι στο on το mce. Multi-Core Enhancement λεγεται. Αν ειναι on βαλτο στο off και κανε save και restart.

Αν παλι δεν πεσει θα βαλουμε adaptive με πολυ λιγοτερο.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Μπες λιγο στο bios μολις ανοιγει ο υπολογιστης πατας del button και δες αν ειναι στο on το mce. Multi-Core Enhancement λεγεται. Αν ειναι on βαλτο στο off και κανε save και restart.

μονο απο τα bios φτιαχνει αυτο ή και απο το command center της msi?? εχω την msi z370 krait gaming 

υπαρχει περιπτωση να φταιει που εχω xmp on?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dasfw είπε

μονο απο τα bios φτιαχνει αυτο ή και απο το command center της msi?? εχω την msi z370 krait gaming 

υπαρχει περιπτωση να φταιει που εχω xmp on?

Οχι μονο μεσω bios. Το xmp καλα εκανες και το εβαλες στο on ωστε να πανε και οι μνημες εκει που πρεπει. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οχι μονο μεσω bios. Το xmp καλα εκανες και το εβαλες στο on ωστε να πανε και οι μνημες εκει που πρεπει. 

αυτο με το ψυγειο να το βαλω μπροστα ή να περιμενω να δω αν στρωσει πρωτα με αυτο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dasfw είπε

αυτο με το ψυγειο να το βαλω μπροστα ή να περιμενω να δω αν στρωσει πρωτα με αυτο?

Αν ριξεις τo voltage κατω απο 1.15 δεν θα ξανα εχεις θεμα ποτε. Στους 45 βαθμους παιζω με 1.15 στα 4.7. Στα 4.3 ο 8700 με 1.10 θα εισαι στους 40-50 max και εσυ με την υδροψυξη που εχεις. 

Σιγουρα επειδη εχεις πανω το radiator ολη η ζεστη απο την gpu παει ολη εκει. Ο ζεστος αερας παντα ανεβαινει ψηλα και εφοσον υπαρχει το radiator τρωει τη ζεστη αυτο. Στα πλαγια δεξια απο μπροστα του κουτιου ειναι η καλυτερη θεση. Και μεγαλα ανεμιστηρια στο πανω μερος στο κουτι να διωχνουν τον ζεστο αερα απο το κουτι. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Αν ριξεις τo voltage κατω απο 1.15 δεν θα ξανα εχεις θεμα ποτε. Στους 45 βαθμους παιζω με 1.15 στα 4.7. Στα 4.3 ο 8700 με 1.10 θα εισαι στους 40-50 max και εσυ με την υδροψυξη που εχεις. 

Σιγουρα επειδη εχεις πανω το radiator ολη η ζεστη απο την gpu παει ολη εκει. Ο ζεστος αερας παντα ανεβαινει ψηλα και εφοσον υπαρχει το radiator τρωει τη ζεστη αυτο. Στα πλαγια δεξια απο μπροστα του κουτιου ειναι η καλυτερη θεση. Και μεγαλα ανεμιστηρια στο πανω μερος στο κουτι να διωχνουν τον ζεστο αερα απο το κουτι. 

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

κατι τελευταιο μολις μπω στο bios και το κανω disable αυτο που μου ειπες θα πεσει αμεσως στο 1.1v?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...