Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή έχω ακούσει διάφορα θέλω τα ρωτήσω αν χρειάζεται να έχεις ενεργή ασφάλιση αυτοκινήτου

Α. για να κάνεις ακινησία

Β. για άρση ακινησίας

Γ. για μεταβίβαση

Λήγει η ασφάλεια σε λίγες μέρες, το αυτοκίνητο το έχω βάλει αγγελία αλλά αν μέχρι το Δεκέμβρη δε βρω αγοραστή θα το κάνω ακινησία.

Το ερώτημα είναι αν πρέπει να συνεχίσω την ασφάλεια δεδομένου οτί ήδη δε το κουνάω καθόλου και το έχω κλειδωμένο – σκεπασμένο. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Όσο έχεις πινακίδες πρέπει να έχεις και ασφάλεια. Το αν το κινείς ή το έχεις κλειδωμένο ή σκεπασμένο είναι αδιάφορο.

Οι επιλογές σου:

- Καταθέτεις πινακίδες (= το βγάζεις σε ακινησία) 1 μέρα πριν λήξει η ασφάλεια. Δεν το ασφαλίζεις εκ νέου. Όταν βρεις αγοραστή, το μεταβιβάζεις και αυτός κάνει άρση της ακινησίας και το ασφαλίζει άμεσα (δεν ξέρω αν μεταβιβάζεται ενώ είναι σε ακινησία και ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει άρση μόνος του ή αν πρέπει να κάνεις άρση πριν τη μεταβίβαση ή την ίδια μέρα).

- Το ασφαλίζεις με κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης με τη μέρα (νομίζω η anytime έχει, ίσως έχουν κι άλλοι) μέχρι το Δεκέμβρη και κρατάς τις πινακίδες μέχρι τότε.

Δημοσ.

Δηλαδή μου λέτε:

Α. για να κάνεις ακινησία πρέπει να έχεις ενεργή ασφάλεια

Β. για να κάνεις άρση πρέπει να έχεις ενεργή ασφάλεια

Γ. για να κάνεις μεταβίβαση πρέπει ή εσύ ή ο αγοραστής να κάνει ασφάλεια

Άρα αυτό που σκεφτόμουν δεν παίζει. Πρέπει να επεκτείνω την ασφάλεια μέχρι τέλος Δεκέμβρη και αποφασίζω τότε αν το δεν το έχω δώσει μέχρι τότε.

Αν λήξει δηλαδή η ασφάλεια και πάω να καταθέσω πινακίδες μετά από ένα μήνα δε θα τις δέχονται ή μπορεί να μου βάλουν πρόστιμο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 41ex είπε

Δηλαδή μου λέτε:

Α. για να κάνεις ακινησία πρέπει να έχεις ενεργή ασφάλεια

Β. για να κάνεις άρση πρέπει να έχεις ενεργή ασφάλεια

Γ. για να κάνεις μεταβίβαση πρέπει ή εσύ ή ο αγοραστής να κάνει ασφάλεια

Άρα αυτό που σκεφτόμουν δεν παίζει. Πρέπει να επεκτείνω την ασφάλεια μέχρι τέλος Δεκέμβρη και αποφασίζω τότε αν το δεν το έχω δώσει μέχρι τότε.

Αν λήξει δηλαδή η ασφάλεια και πάω να καταθέσω πινακίδες μετά από ένα μήνα δε θα τις δέχονται ή μπορεί να μου βάλουν πρόστιμο?

Τα μισά τα κατάλαβες λάθος.

Για να κάνεις ακινησία δεν χρειάζεται να είναι ασφαλισμένο το όχημα.

Για να κάνεις άρση ακινησίας όντως πρέπει το όχημα να είναι ασφαλισμένο, επίσης αν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτος δεν είναι πληρωμένα πρέπει να πληρωθούν πρώτα.

Για να κάνεις μεταβίβαση πρέπει το όχημα να είναι ασφαλισμένο.

Αν λήξει η ασφάλεια και δεν έχεις κάνει ακινησία κινδυνεύεις με πρόστιμο. Πχ αν λήγει η ασφάλεια σου σήμερα, κάνεις ακινησία 28/12, και γίνει διασταύρωση στις 15/12, θα σου βεβαιωθεί πρόστιμο.

Δημοσ.

OK ευχαριστώ, επειδή δε βλέπω να το δίνω στη τιμή που θέλω σύντομα, είτε πάω για άμεση ακινησία, είτε ρωτάω αν υπάρχει καμιά φτηνή ασφάλιση μέχρι τέλη του έτους μπας και γίνει τίποτα μέχρι τότε.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, 41ex είπε

OK ευχαριστώ, επειδή δε βλέπω να το δίνω στη τιμή που θέλω σύντομα, είτε πάω για άμεση ακινησία, είτε ρωτάω αν υπάρχει καμιά φτηνή ασφάλιση μέχρι τέλη του έτους μπας και γίνει τίποτα μέχρι τότε.

Αν αλλάξει η χρονιά τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να το δώσεις στην τιμή που θέλεις, ίσως θα έπρεπε να την ρίξεις λίγο.

Ασφάλεια βρίσκεις και με 20€ για 1 μήνα.

Δημοσ.

Πράγματι. Η τιμή συνήθως μόνο πέφτει. Σπάνια (εως ποτέ) ανεβαίνει περιμένοντας. Μόνο αν βρεθεί κανένας ανυποψίαστος.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Πράγματι. Η τιμή συνήθως μόνο πέφτει. Σπάνια (εως ποτέ) ανεβαίνει περιμένοντας. Μόνο αν βρεθεί κανένας ανυποψίαστος.

Βασικά άλλο είχα στο μυαλό μου όταν έγραψα για αλλαγή χρονιάς. Τα αυτοκίνητα όταν αλλάζει η χρονιά θεωρούνται 1 χρόνο παλιότερα, άσχετα πότε ακριβώς έχουν "γενέθλια", η στιγμή που αλλάζει η χρονιά είναι η στιγμή που πέφτει και η αξία τους. Επίσης αν καταθέσει πινακίδες και αλλάξει η χρονιά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να πληρώσει άμεσα ΚΑΙ τα τέλη της νέας χρονιάς, άσε που - θεωρητικά τουλάχιστον - δεν θα μπορεί να κάνει ούτε test drive.

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και υπάρχει το θεμα ας ρωτησω κατι

ποσα χρονια μπορείς να εχεις σε ακινησία κάποιο οχημα που να έχεις την δυνατότητα επανακυκλοφορίας, πχ 10 χρόνια μετα μπορείς;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μιας και υπάρχει το θεμα ας ρωτησω κατι

ποσα χρονια μπορείς να εχεις σε ακινησία κάποιο οχημα που να έχεις την δυνατότητα επανακυκλοφορίας, πχ 10 χρόνια μετα μπορείς;

Θεωρητικά άπειρα.

Υπόψιν πως μετά από 18 μήνες ακινησίας - υποτίθεται πως - οι πινακίδες πάνε για καταστροφή, αν γίνει κάτι τέτοιο τότε για να κάνεις άρση θα χρειαστεί να πληρώσεις παράβολο στο υπουργείο για να βγάλεις νέες.

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Joshua21 said:

Θεωρητικά άπειρα.

Υπόψιν πως μετά από 18 μήνες ακινησίας - υποτίθεται πως - οι πινακίδες πάνε για καταστροφή, αν γίνει κάτι τέτοιο τότε για να κάνεις άρση θα χρειαστεί να πληρώσεις παράβολο στο υπουργείο για να βγάλεις νέες.

Υποτίθεται, όπως το λες. Φίλος έκανε άρση μετά από 4 χρόνια και πήρε τις ίδιες! Και μάλιστα αρχικά μόνο την πίσω γιατί δε βρίσκανε την εμπρός...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Υποτίθεται, όπως το λες. Φίλος έκανε άρση μετά από 4 χρόνια και πήρε τις ίδιες! Και μάλιστα αρχικά μόνο την πίσω γιατί δε βρίσκανε την εμπρός...

Εγώ μιλάω για εγκύκλιο που εκδόθηκε φέτος(ΠΟΛ.1136/2018), η οποία σίγουρα δεν αφορά την περίπτωση του φίλου σου.

Δημοσ.

Για την ιστορία κι αφού απαντήθηκε το θέμα να πω ότι έκανα μια τρίμηνη με απλή κάλυψη στην εταιρεία που είχα ήδη και μου είπαν ότι αν το δώσω θα κάνω διακοπή και θα μου συμψηφίσουν το υπόλοιπο με την ασφάλεια του καινούργιου.

Μηνιαίες δεν είχε η ασφαλιστική μου και είπα να μην αλλάξω.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...