Melissa_virus Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Έχω έναν i7 πρώτης γενιάς από το 2009. Πάντα είχα 4gb μνήμη μέσα. Το τελευταίο διάστημα ενώ και στο bios και στα windows βλέπει τα 4gb αναγνωρίζει μόνο 1.99gb. τι φαση? Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ
Melissa_virus Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Λοιπόν τελικά έβαλα στο άλλο pc τις μνήμες αυτές και αναγνωρίζονται σαν 4gb. αρχικά βέβαια έλεγε 1.9 και εκεί. στο δικό μου έβαλα μια 4άρα και μια 2άρα. αρχικά πάλι έβλεπε 1.99 και ας βλέπει όλη την μνήμη. μετά τις άλλαξα θέση στην μητρική και πλέον τα windows βλέπουν την 4άρα αλλά όχι το σύνολο. αφού φαίνεται παντού η μνήμη και στο bios και στα windows και στο hardware info, γιατί δεν μπορώ να την αξιοποιήσω? τι φταίει? τουλ τώρα με τα 4α κάτι γίνεται. μπορώ να κάνω την δουλειά που θέλω
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Ψάξε στο bios για την επιλογή 'memory remap'. Συνήθως μετά από αυτή τη ρύθμιση τα windows 'βλέπουν' όλη την μνήμη. Εντιτ: Μήπως παίζει ρόλο που γράφει single channel; Δες και το manual της μητρικής τι αναφέρει.
kormos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 21 ώρες πριν, Melissa_virus είπε Έχω έναν i7 πρώτης γενιάς από το 2009. Πάντα είχα 4gb μνήμη μέσα. Το τελευταίο διάστημα ενώ και στο bios και στα windows βλέπει τα 4gb αναγνωρίζει μόνο 1.99gb. τι φαση? Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ Αν και δεν το αναφέρεις... θεωρητικά έχεις Windows 64bit και οχι 32bit, σωστά; Ποια μητρική έχεις; Ενδέχεται να έχει dL slots; Ξαφνικά δεν βλέπει όλη τη ram ή εξ αρχής; 1
Sarandis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Είχα τότε x58 με triple channel 12gb σε μια gigabyte mb. Έψαξα κάθε πιθανή ρύθμιση, αναγνώριζε όλη τη ram αλλά άλλαζε το usable σε κάθε boot. Έστρωσε με bios update τελικά. 1
Crybal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 1.Αλλαξε την θέση στην μια μνημη για να γίνουν dual channel 2.Τσεκάρισε τες με το memtest 3.Βγάλε την μία και μπουταρε το pc με την άλλη μονη της.Σβήσε το pc.Ξεκίνα το και κάνε στο bios ,load defaults.Βάλε την δευτερη και ξαναμπουταρε 1
Melissa_virus Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν. τις έβγαλα μια μια τώρα, και σας σκέτες παίζουν όλες. τώρα που τις έβαλα και τις 2 πάλι πάνω, βλέπει 1.99 λολ! επειδή οι θέσεις δεν θυμάμαι πως αριθμούνται, τις έχω βάλει με αρίθμιση από τα αριστερά προς δεξιά στην θέση 2 και 4. στην θέση 2 είναι η 2άρα και στην 4 η 4άρα. αν τις βάλω ανάποδα τότε βλέπει κανονικά της 4άρα αλλά όχι την 2άρα. Όταν είχα τις 2 διάρες πάνω, τις είχα εξαρχής και στις εν λόγω θέσεις και πάντα τις έβλεπε σαν 4gb σύνολο. τώρα τελευταια το έχει πιάσει η βλακεία χωρίς να έχω κάνει κάποια αλλαγή. και τα windows είναι 64bit. Η μητρική είναι η Asrock p55 extreme socket Socket H1 (LGA1156) Οι μνήμες είναι Kingston. σε άλλο pc δούλευαν κανονικά σαν 6gb. και στο Hardware info φαίνονται κανονικά ************************************************************************** EDIT: Λοιπόν τελικά η ποιο απλή λύση ήταν και η ποιο εύκολη λύση... έκανα στο bios restore to default. και τώρα βλέπει κανονικά στα windows και τα 6gb . Απλά δεν είχα πειράξει τπτ στο Bios οπότε μου φαινόταν δύσκολο να είναι απο εκεί το θέμα. ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2018 από Melissa_virus
nostromos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 για να υπαρχει αν το χρειαστει καποιος φιλος .. ειχα τετοιο θεμα και εβλεπε τα 8 απο τα 16 giga και ενω ηταν dual chanell το εβλεπε ακομη και στο bios ως single chanell ... αφου δοκιμασα τα παντα ( ακομη και το bios default ) δοκιμασα μια μια τις μνημες και ειδα οτι δεν εκανε σωστη εκκινηση απο το ενα slot .. εβγαλα τη μνημη απο το slot που δεν διαβαζε και αφησα μονο το αλλο και το αφησα να φορτωσει τα bios default σε single chanell..μετα εβαλα το 2ο slot kai με επανεκκινση γυρισε μονο του σε dual chanell και ελευθερωσε ολη τη μνημη
Highd10 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Αν και είναι παλαιότερο το thread ας αναφέρω κι εγώ την εμπειρία που είχα. Σε σύστημα 1ης γενιάς (Χ58 βέβαια αλλά ίδια αρχιτεκτονική) όταν ανέβαζα πάνω από ένα όριο το FSB (αν θυμάμαι καλά από 133 το πήγαινα στο 160) παρ'όλο που οι μνήμες έτρεχαν σε "φυσιολογική" ταχύτητα ( Χ8 το FSB) μου αναγνώριζε στα Windows μόνο τα 4 από τα 8gb . Πριν το "πείραγμα" φαίνονταν και τα 8. Μετά από μερικά bios reset που ήταν άκαρπα, μου ήρθε φλασιά και ρύθμισα τα timings των μνημών και τα έβγαλα από το Auto που έπαιζαν απροβλημάτιστα τόσο καιρό. Έτσι λύθηκε και το θέμα. Αυτό είχε γίνει πριν καμιά 4ετία, ακόμα λειτουργεί άψογα το σύστημα και πλέον αν για κάποιο λόγο κάνω bios reset το θυμάμαι να ρυθμίζω και τα timings
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Στις 1/11/2018 στις 6:16 ΜΜ, Melissa_virus είπε αν τις βάλω ανάποδα τότε βλέπει κανονικά της 4άρα αλλά όχι την 2άρα. λιγο μπερδεμένα τα λες τελικά πόσες μνήμες έχεις και τι χαρακτηριστικά η κάθε μια; Στην αρχή έδειξες και είπες ότι έχεις δύο μνήμες απο δύο gb Τώρα λες η μια ειναι 4gb και η άλλη 2gb? Επίσης το λειτουργικό σου ειναι 32bit ή 64bit?
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 On 21/06/2022 at 21:04, Dr_Pepper said: λιγο μπερδεμένα τα λες τελικά πόσες μνήμες έχεις και τι χαρακτηριστικά η κάθε μια; Στην αρχή έδειξες και είπες ότι έχεις δύο μνήμες απο δύο gb Τώρα λες η μια ειναι 4gb και η άλλη 2gb? Επίσης το λειτουργικό σου ειναι 32bit ή 64bit? 4χρονια μετα:p
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Συνέχεια την πατάω έτσι αν στείλει κάποιος πριν απο εμένα και ξεσκάψει το θέμα και φαίνεται μετά φρέσκο 1
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 3 hours ago, Dr_Pepper said: Συνέχεια την πατάω έτσι αν στείλει κάποιος πριν απο εμένα και ξεσκάψει το θέμα και φαίνεται μετά φρέσκο φρεσκο φρεσκο.μολις το βγαλαμε απο την καταψυξη μαζι με κατι δεινοσαυρους.χαχα.και εγω την εχω πατησει ετσι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα