Προς το περιεχόμενο

Νέο επανασχεδιασμένο MacBook Air απο 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και Retina Display από $1199

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Έτσι μπράβο, το 1400 ήθελα να ακούσω γιατί μας τα παρουσιάζατε κάπως φθηνότερα! 😛 

1350€ ειναι για προιοντα που υπερτερουν σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις που ΕΣΥ εθεσες σε σχεση με το macbook air των ~1600€. Αν θελεις να κανουμε συγκριση με αυτα, μπορεις να μου πεις μια τιμουλα για εστω και ενα apple laptop "με την ΙΔΙΑ ή καλυτερη ανάλυση που έχει το dell xps, το ΙΔΙΟ βάρος ή καλύτερο και τις ίδιες διαστάσεις ως προς τον όγκο, γιατί θέλω να δω κάτι!". Κατι μου λεει οτι θα το αποφυγεις για 2η φορα.

Υπαρχουν φυσικα και αλλες λυσεις που υπερτερουν σε ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ του τομεις που ΕΣΥ εθεσες και αρχιζουν απο τα 900€:

Ενδεικτικα, το Lenovo Yoga 730 των 900€ με quad core και 256GB SSD ειναι ελαφρυτερο απο το καινουριο macbook air, ειναι λεπτοτερο και ολα αυτα παρολο που ειναι 2in1 και εχει και touchscreen.

Μπορεις να να μου πεις μια τιμουλα για εστω και ενα apple laptop "με το ΙΔΙΟ βάρος ή καλύτερο με το lenovo yoga 730 των 900€ , ιδιο παχος ή λεπτοτερο, με touch οθονη γιατί θέλω να δω κάτι!" . Αν δεν εχει touch οθονη ή ειναι βαρυτερο, μπορει να το ισοσταθμισει αν εχει υψηλοτερη αναλυση. Μπορεις να μου πεις μια τιμουλα για quad core 256GB ssd;

Επεξ/σία από haHa
  • Like 5
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Δικαίωμα για σχολιασμό έχω και εγώ που είμαι software engineer και θέλω όταν δίνω 1500 ευρώ να σηκώνει Android studio και κανά δυό emulators για να κάνω την δουλειά μου. Θες να μάθεις λίγο την γνώμη μου για την τιμή 1500 ευρώ με 2 πυρήνες επεξεργαστή, εν έτη 2019;

Μιλάμε για την πιο μισητή εταιρεία στον πλανήτη, όχι επειδή δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα της αλλά επειδή τα προϊόντα της είναι ένα χιλιάρικο πάνω από τον ανταγωνισμό, χωρίς πραγματικό πλεονέκτημα. Και i9 επεξεργαστή να είχε το base model, θα έκανε τόσο throttle που δεν θα απέδιδε όπως το PC που έχω σπίτι που είναι με 5 χρόνων hardware.

Η Apple έχει χεσμένους τους developers. Vulkan support; Πουθενά (και με τι gpu να τρέξει vulkan το Mac). OpenGl; Στα σκουπίδια και αυτό.

Τα MacBook είναι overpriced Facebook machines, όπως ήταν και παλιά. Είχε ανακάμψει μια περίοδο αλλά τώρα τα έκανε πάλι σκατά. 

Και ποιος σε αναγκασε να τα αγορασεις? Γτ μιλας σαν να σε αναγκαζουν να τα παρεις. Και απο που και ως που ειναι μισητη? Μαλλον εσυ την μισεις. Μια χαρα μηχανηματα εχει, και εγω σαν software engineer εχω pro και δουλευω κομπλε εδω και χρονια, oπως και οι περισσοτεροι που γνωριζω ειναι με pros. Tα airs δεν απευθυνονται σε ολους

Για τα πλεονεκτηματα, θα χρειαστει να γραψω εκθεση σε σχεση με τον ανταγωνισμο

Επεξ/σία από najinblue3
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Πολύ βολικό που έβαλες το μόνο test στο οποίο υπερτερεί το Yoga. Το έψαξες πολύ!

Περίεργα αποτελέσματα κιόλας (MBP 13" 2016 > MBP 15" 2017 ??)

Αν δεν γνωριζεις οτι τα windows ultrabooks υπερτερουν σε αυονομια εδω και καιρο απο τα αντιστοιχα apple laptop, δεν σου φταιει κανεις. Τα υπολοιπα τεστ στο review ηταν για το 15αρι macbook pro.

Εδω και συγκριση αυτονομιας του macbook pro  με αλλα λαπτοπ της ιδιας γενιας οσον αφορα την αυτονομια:

2017-MacBook.014-1440x1080.png

Επεξ/σία από haHa
  • Thanks 2

Ακούς εκεί απο ανακυκλωμένο αλουμίνιο;

Τριτοδευτεροι είμαστε; Μήπως βγαίνουμε με καροτσάκια και παίρνουμε σβάρνα τους μπλε κάδους ανακύκλωσης κιόλας;

ΟΧΙ apple το πιο καλό αλουμίνιο με το καλύτερο "χαρμάνι" πρέπει να παρέχεις.

• Super Moderators
18 minutes ago, haHa said:

1350€ ειναι για προιοντα που υπερτερουν σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις που ΕΣΥ εθεσες σε σχεση με το macbook air των ~1600€.

Ε όχι δα που υπερτερούν κιόλας ενώ τρέχουν Windows! 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ε όχι δα που υπερτερούν κιόλας ενώ τρέχουν Windows! 😛 

Tι λεγαμε;;; :)

21 λεπτά πριν, haHa είπε

Κατι μου λεει οτι θα το αποφυγεις για 2η φορα.

------

Να κανω μια 3η προσπαθεια για να μας πεις τιμουλα:

21 λεπτά πριν, haHa είπε

Μπορεις να να μου πεις μια τιμουλα για εστω και ενα apple laptop "με το ΙΔΙΟ βάρος ή καλύτερο με το lenovo yoga 730 των 900€ , ιδιο παχος ή λεπτοτερο, με touch οθονη γιατί θέλω να δω κάτι!" .
Αν δεν εχει touch οθονη ή ειναι βαρυτερο, μπορει να το ισοσταθμισει αν εχει υψηλοτερη αναλυση. Μπορεις να μου πεις μια τιμουλα για quad core 256GB ssd;

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1

6 λεπτά πριν, haHa είπε

Αν δεν γνωριζεις οτι τα windows ultrabooks υπερτερουν σε αυονομια εδω και καιρο απο τα αντιστοιχα apple laptop, δεν σου φταιει κανεις. Τα υπολοιπα τεστ στο review ηταν για το 15αρι macbook pro.

Εδω και συγκριση αυτονομιας του macbook pro  με αλλα λαπτοπ της ιδιας γενιας οσον αφορα την αυτονομια:

2017-MacBook.014-1440x1080.png

Γενικά δουλεύεις μόνο σε WebGL? Τι φάση; Ξέρεις τι είναι ή απλά βλέπεις το macbook χαμηλά και ποστάρεις αυτό;
Αγνοείς όλα τα υπόλοιπα tests που έχουν το Yoga π.χ. κάτω από τα Macbooks?

Δεν αμφιβάλλω για τα tests του Ars Technica, δεν χρειάζεται να ποστάρεις άλλα.

• Super Moderators
5 minutes ago, haHa said:

Tι λεγαμε;;; :)

------

Να κανω μια 3η προσπαθεια για να μας πεις τιμουλα:

Μην εκνευρίζεσαι! Ήθελα απλά να σε ακούσω να λες το ΧΙΛΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ γιατί για κάποιο λόγο το ξεχνούσατε συνεχώς (μαζί με τα συνολικά χαρακτηριστικά του νέου air)! Και εκτός από τις πραγματικές τιμές, ντρεπόσασταν να πείτε πως οι οθόνες του "ανταγωνισμού" ήταν HD στην καλύτερη και επίτηδες τις είπατε "υψηλής ανάλυσης".

Η Apple δεν βγάζει προϊόντα με το κιλό και έχει πολύ συγκεκριμένα μοντέλα και προφανώς δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με όλα τα windows υβριδικά σαπάκια που κυκλοφορούν. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μην εκνευρίζεσαι! Ήθελα απλά να σε ακούσω να λες το ΧΙΛΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ γιατί για κάποιο λόγο το ξεχνούσατε συνεχώς (μαζί με τα συνολικά χαρακτηριστικά του νέου air)! Και εκτός από τις πραγματικές τιμές, ντρεπόσασταν να πείτε πως οι οθόνες του "ανταγωνισμού" ήταν HD στην καλύτερη και επίτηδες τις είπατε "υψηλής ανάλυσης".

Δεν εκνευριζομαι, εσυ βλεπω καταληγεις σε ανακριβειες, πχ "πως οι οθόνες του ανταγωνισμού ήταν HD στην καλύτερη".
Κανεις λαθος, οι οθονες των λαπτοπ που ποσταριστηκαν δεν ηταν hd/720p στην καλυτερη(σαν το σαπακι macbook air που πουλαγε μεχρι σημερα η apple), αλλα 1080p ips στην χειροτερη περιπτωση και φυσικα υπηρχαν και καλυτερες.

Χαλαρωσε λοιπον και μην εκνευριζεσαι και ετσι καταληγεις να λες ψεμματα για να υποστηριξεις κατι που δεν ισχυει.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, billdanos είπε

Η Apple δεν βγάζει προϊόντα με το κιλό και έχει πολύ συγκεκριμένα μοντέλα και προφανώς δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με όλα τα windows υβριδικά σαπάκια που κυκλοφορούν. :)

Το ξερω. Για αυτο αν θελεις μπορεις να μην το αποφυγεις για 4η φορα και να απαντησεις:

Μπορεις να να μου πεις μια τιμουλα για εστω και ενα apple laptop "με το ΙΔΙΟ βάρος ή καλύτερο με το lenovo yoga 730 των 900€ , ιδιο παχος ή λεπτοτερο, με touch οθονη γιατί θέλω να δω κάτι!".
Mη μου βαλεις ομως κανα σαπακι macbook air με tn οθονη και υψηλο βαρος. Κατι που να ειναι ελαφρυτερο απο το lenovo yoga 730 των 900€, λεπτοτερο και με ιδια ή καλυτερη οθονη. Ας υπερτερει στους 2 απο τους 3 αυτους τομεις, δεν χρειαζεται να υπερτερει σε ολους.
Μπορεις να μου πεις μια τιμουλα για quad core 256GB ssd;

Κατι μου λεει οτι θα το αποφυγεις για 4η φορα.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 4
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, polaki είπε

Το μόνο που ανεβάζει την τιμή είναι η οθόνη. 

Βασικά δεν βλέπω το λόγο να αγοράσει κάποιος το 2018 air, όταν με σχεδόν το ίδιο βάρος παίρνει το macbook pro με καλύτερα specs στην τιμή αυτή.

Κάνω κάτι λάθος? 

Έχω το 2015, και το πήρα καθαρά και μόνο λόγο φορητότητας, τότε το Pro ήταν πιο βαρύ. Τώρα νομίζω το Air δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πιο ακριβό και πιο βαρύ από το Macbook, πιο αδύναμο και στα ίδια λεφτά και βάρος με ένα Pro.... άρα για κάποιον σαν εμένα το Macbook είναι μονόδρομος. 

Όντως, οι διαφορές είναι ψιλικά: $100 χρήματα, 120gr βάρος, μάλλον καλύτερη μπαταρία το air, καλύτερο/ πιο σταθερό turbo το μεγάλο, καλύτερη gpu το μεγάλο, ίσως καλύτερη οθόνη το μεγάλο.

Πραγματικά, είναι από τα πιο καραμπινάτα overlaps σε βάθος δεκαετίας και βάλε.

Προσωπικά, θα του συγχωρούσα πολλά (έως τα πάντα) αν κράταγε το μη-butterfly πληκτρολόγιο. Έτσι όπως είναι, το combo πανάκριβου hardware (όχι μόνο ως base price αλλά και γιατί με το 0 upgradeability σε ωθεί να το μαξάρεις από την αρχή για να μην κλαις μετά) και ύποπτου πληκτρολογίου με ξενερώνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...