Προς το περιεχόμενο

Νέο επανασχεδιασμένο MacBook Air απο 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και Retina Display από $1199

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
47 minutes ago, gnsX said:

Ρε μαν, μερικές φορές νομίζω ότι διαφωνείς απλά για τη φάση.

Το αντίθετο. Προτιμώ το λειτουργικό της Apple γιατί γνωρίζω όλα τα προβλήματα των windows. Το πρώτο λοιπόν το έχω για τη δουλειά μου και το δεύτερο στο σπίτι... :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, elorant είπε

Τι δουλειά είναι αυτή που γίνεται καλύτερα με το OSX αντί για τα Windows;

Το update του λειτουργικού ή των εφαρμογων.

Γινεται καλυτερα αυτη η δουλεια απο οτι στο windows...😂

Επεξ/σία από atheatos

Υποθέτω αναφέρεσαι στα Win10 και τα γνωστά προβλήματα με τα υποχρεωτικά updates. Fair enough. Αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω αν υπάρχει ένας άνθρωπος που επέλεξε OSX ειδικά γι αυτό. Όσο για το updates των εφαρμογών μια χαρά γίνεται και στα Windows.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά πάρα πολύ κουραστική αυτή η διαρκής διαμάχη σε ο,τιδήποτε αφορά την Apple και τα προϊόντα της. Ο σχολιασμός της τιμολόγησης και του value for money είναι σίγουρα κάτι αποδεκτό, παρόλα αυτά ο τρόπος είναι πολυ κουραστικός (σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο +1 στον Haha που δεν κουράζεται να ψάχνει και να παραθέτει τεκμήρια)

Υπάρχει όντως conflict με τα MacBook και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν αναβαθμισθούν και αυτά στο άμεσο μέλλον. Κατά τα άλλα, σε λίγο θα μας πουλήσουν vegan laptop (υπερβολή σε σχέση με τη διαφήμιση του ανακυκλωμένου αλουμινίου).

Επεξ/σία από avoulk

34 λεπτά πριν, elorant είπε

Υποθέτω αναφέρεσαι στα Win10 και τα γνωστά προβλήματα με τα υποχρεωτικά updates. Fair enough. Αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω αν υπάρχει ένας άνθρωπος που επέλεξε OSX ειδικά γι αυτό. Όσο για το updates των εφαρμογών μια χαρά γίνεται και στα Windows.

Εγώ.....Επίσης το επέλεξα λόγο core audio, και image. Ναι γιατί να το κρύψουμε αλώστε τα Apple είναι σινιέ. Συνδυάζω το Macbook pro μου με το burbury πουκάμισο, το versace γυαλί στραβωμάρας, diesel παντελόνι και δερμάτινο σακάκι, στα τοπικά Starbucks έχω ρίξει μέχρι και γκόμενα. 😛

Αλλά ναι υπάρχει μια σχετική ανασφάλεια στα updates της Microsoft ειδικά σε φορητές συσκευές αν και με τα Windows pro μπορείς να καθυστερήσεις τα Feature updates μέχρι και 365 μέρες (που αυτά brickαρουν τις συσκευές). Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω από τον κο. @billdanos στα Windows Home αν αποφασίσει να κάνει το σύστημα update δεν σε γλιτώνει τίποτα. Τα Windows Pro σε μηχανήματα out of the box είναι κώλος το default update configuration πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να το φέρεις στα μέτρα σου εφόσον το γνωρίζεις. Γενικά όταν γνωρίσεις τα τερτίπια και των δύο συστημάτων MacOS και Windows καταλαβαίνεις πως δεν έχουν τραγικές διαφορές στο τι σου προσφέρουν. Αλλά το MacOs έχει την τάση να μην σου δημιουργεί δυσφορία σε βασικές λειτουργίες του συστήματος όταν το χρησιμοποιείς για πρώτη φορά. 

Η Apple σαν εταιρία πλέον γνωρίζει το πελατολόγιό της και μπορεί να προωθήσει συσκευές όπως το τελευταίο Air σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία όπως εμείς εδώ μέσα. Οι περισσότεροι κρίνουν την συσκευή απέξω και δεν τους ενδιαφέρει αν έχει Quad Core, αλλά αν έχει καλή οθόνη, καλό ήχο, καλό ποντίκι, μπαταρία, και φορητότητα. Επίσης στην Apple πλέον δεν τους ενδιαφέρει να πουλήσουν μηχανήματα σε όλον τον κόσμο απλά τους ενδιαφέρει στο κλείσιμο της οικονομικής περιόδου να έχουν αύξηση στο κέρδη των πωλήσεων τους στο εκάστοτε τμήμα (iphone, ipad, Mac κλπ) και με αυτό το business plan και promotion κατόρθωσαν να εκπαιδεύσουν το κοινό να τους πάει μπροστά.

Τώρα λίγο πολύ εδώ μέσα ο καθένας μπορεί να γράψει ότι του κατεβάσει η κούτρα, (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου) γιατί αρκετές φορές όπως διαβάζω τα σχόλια σε κάθε post υπάρχει και trigger λόγο άγνοιας, εγωισμού και μη σοβαρότητας ως προς το forum, οπότε καλό είναι όλοι μας πριν κάνουμε post να σκεπτόμαστε που αναφερόμαστε (τεχνολογικό φόρουμ που ξέρουμε λίγο πολύ περί τεχνολογίας) και αν δεν γνωρίζουμε 100% για το αντικείμενο καλύτερα να ρωτάμε εδώ και να βγάζουμε ένα συμπέρασμα παρά να πετάμε την βλακεία μας.

Καλύτερα κάποιος να έλεγε τους λόγους που δεν θα αγόραζε το Air ή αντίστοιχα τους λόγους που θα το αγόραζε, πάρα να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο για το ποιος την έχει μεγαλύτερη. 

@billdanos Δώσε το καλό παράδειγμα γιατί τα περισσότερα σχόλιά σου σε αυτό το thread είναι κατηγορίας troll.  😛

• Like 2

• Super Moderators

@Xzidique μην μπερδεύεις τη δίκη σου trollo δραστηριότητα με τις δικές μου τοποθετήσεις. :) 

Χρησιμοποιω τα windows από την πρώτη τους έκδοση (με dos ξεκίνησα) και δικαιούμαι να έχω άποψη για το πως επιθυμώ να δουλεύω με το λειτουργικό μου. 

• Like 1

Στις 30/10/2018 στις 7:13 ΜΜ, billdanos είπε

Πείτε μου λίγο μια τιμούλα για ένα laptop με την ΙΔΙΑ ανάλυση που έχει το νέο air, το ΙΔΙΟ βάρος ή καλύτερο και τις ίδιες διαστάσεις ως προς τον όγκο, γιατί θέλω να δω κάτι! 😛 

Πετάμε εκεί ένα σκέτο "υψηλής ανάλυσης" γιατί μας βολεύει και εξισώνουμε τις full hd (στην καλύτερη) με την οθόνη του air... :)

Στις 30/10/2018 στις 7:36 ΜΜ, billdanos είπε

Έτσι μπράβο, το 1400 ήθελα να ακούσω γιατί μας τα παρουσιάζατε κάπως φθηνότερα! 😛 

Στις 30/10/2018 στις 7:57 ΜΜ, billdanos είπε

Ε όχι δα που υπερτερούν κιόλας ενώ τρέχουν Windows! 😛 

Στις 30/10/2018 στις 8:08 ΜΜ, billdanos είπε

Μην εκνευρίζεσαι! Ήθελα απλά να σε ακούσω να λες το ΧΙΛΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ γιατί για κάποιο λόγο το ξεχνούσατε συνεχώς (μαζί με τα συνολικά χαρακτηριστικά του νέου air)! Και εκτός από τις πραγματικές τιμές, ντρεπόσασταν να πείτε πως οι οθόνες του "ανταγωνισμού" ήταν HD στην καλύτερη και επίτηδες τις είπατε "υψηλής ανάλυσης".

Η Apple δεν βγάζει προϊόντα με το κιλό και έχει πολύ συγκεκριμένα μοντέλα και προφανώς δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με όλα τα windows υβριδικά σαπάκια που κυκλοφορούν. :)

Στις 31/10/2018 στις 10:13 ΠΜ, billdanos είπε

Σενάριο βγαλμένο από τη ζωή! Είναι γνωστό χρόνια τώρα ότι ένας απαιτητικός developer τρέχει να αγοράσει ...macbook air! lol

Την ίδια στιγμή ο ίδιος αγχωμένος developer που κράζει για τα λεφτά που του τρώει η κακιά Apple, πάει και σκάει διπλάσια ποσά για να αγοράζει τα τσιγάρα που καπνίζει στη σειρά όση ώρα εργάζεται σκληρά μπροστά στα super duper μηχανήματά του... 

Λούπα ατελείωτη πάλι... 😛 

Στις 31/10/2018 στις 11:59 ΠΜ, billdanos είπε

Επιβεβαιώνω πως στην πράξη, η κατανάλωση της μπαταρίας στο XPS 13 (το "απλό" με την HD οθόνη), ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλη ανάλογα με το task που έτρεχε κάθε φορά. Για αυτό βέβαια δεν φταίει η Dell αλλά τα Windows, αλλά το βλέπω πάντα σαν σύνολο. :) 

Στις 31/10/2018 στις 1:37 ΜΜ, billdanos είπε

Είναι σαν τα karpouzia ένα πράγμα. Αγοράζεις 2 ίδια εξωτερικά με το ίδιο βάρος και το ένα σου βγαίνει γλύκισμα ενώ το άλλο ...κολοκύθα! Κατά τα άλλα όμως και στις 2 περιπτώσεις ...karpouzia αγόρασες (υποτίθεται). 😛 

Στις 31/10/2018 στις 3:49 ΜΜ, billdanos είπε

"Ειδικός στις γραφικές τέχνες έκραξε το AIR"...

Πες του να αλλάξει δουλειά αν και μάλλον είναι αργά... 😛 

23 ώρες πριν, billdanos είπε

Ποιοι 100 βρε? 5-6 είστε όλοι κι όλοι!

Να αρχίσω να σας μοιράζω snickers? Δεν είστε ο εαυτός σας τελευταία! 😛 

7 ώρες πριν, billdanos είπε

Πως εκμεταλλεύονται τα windows καλύτερα το hardware σε σχέση με το OSX? Επειδή έχουν περισσότερα games?

😛 

Ναι σωστά, στο Mac δεν ισχύουν αυτά, πετάνε εκεί μέσα ο,τι hardware βρουν χωρίς καμία παραμετροποίηση και ο,τι έγινε ...έγινε!

🤣

Καλή η προσπάθεια αλλά κάπως άκυρη η σύγκριση. Πολλά updates βγαίνουν ας πούμε και για να διορθώνουν προβλήματα που παρουσιάζονται ή υπήρχαν από την αρχή... Και αντίστοιχα όταν έχεις πολύ περισσότερα games σε ένα λειτουργικό, είναι λογικό να προσαρμόζεις συνεχώς τους drivers  για να λειτουργούν όλα οκ.

Αυτό φυσικά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το λανθασμένο συμπέρασμα πως "τα windows εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware". :) 

6 ώρες πριν, billdanos είπε

Ευτυχώς η συγκεκριμένη πραγματικότητα είναι ...εικονική! :)

6 ώρες πριν, billdanos είπε

Αντε να φτάσετε και στα mac με ppc για να δείξετε τη διαφορά! 😛 

5 ώρες πριν, billdanos είπε

Αν το MAC είχε πολλά παιχνίδια και έπρεπε να "σκαλίζονται" συνεχώς οι drivers και τα settings  ώστε να παίζουν κάθε φορά σωστά με το κάθε game, θα πήγαινε περίπατο όλη η φιλοσοφία του σαν λειτουργικό (που είναι και αυτή που μας κρατάει κοντά του). :)

Να πάντα σωστός και σοβαρός στις τοποθετήσεις σου. Με συγχωρείς λάθος μου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Xzidique είπε

Και παντα με links και στοιχεια για να υποστηριξει τα λεγομενα του, NOT! Αλλα πως να υποστηριξει καποιος με στοιχεια κατι που δεν ισχυει;

Ετσι καταληγει να λεει οτι ειναι ... εικονικη πραγματικοτητα πως το mac os x εχει υστερει σε υποστηριξη opengl και οταν παρουσιαζονται τα στοιχεια(το mac os υποστηριζει opengl version 4.1, που βγηκε το 2010 και η υποστηριξη vulkan δεν ειναι native) απλα τα αγνοει για να συνεχισει τις ανακριβειες.

Επεξ/σία από haHa

13 λεπτά πριν, Xzidique είπε

Αν ο Haha ηταν ο δικαστης, εσυ εισαι ο δημιος. Χαρα στην υπομονη σου.. 

• Super Moderators
15 minutes ago, Xzidique said:

9 minutes ago, haHa said:

Και παντα με links και στοιχεια για να υποστηριξει τα λεγομενα του, NOT! Αλλα πως να υποστηριξει καποιος με στοιχεια κατι που δεν ισχυει;

Ετσι καταληγει να λεει οτι ειναι ... εικονικη πραγματικοτητα πως το mac os x εχει υστερει σε υποστηριξη opengl και οταν παρουσιαζονται τα στοιχεια(το mac os υποστηριζει opengl version 4.1, που βγηκε το 2010 και η υποστηριξη vulkan δεν ειναι native) απλα τα αγνοει για να συνεχισει τις ανακριβειες.

Όλα είναι θέμα αντίληψης αγαπητοί. Άλλες φορές είναι σωστή, άλλες λανθασμένη. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αυτό που αντιλαμβάνεται ο καθένας ως σωστό. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, billdanos είπε

Όλα είναι θέμα αντίληψης αγαπητοί. Άλλες φορές είναι σωστή, άλλες λανθασμένη. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αυτό που αντιλαμβάνεται ο καθένας ως σωστό. :)

Απο περιεργια παντως, το βραδακι θα δω τι version του opengl υποστηριζει η καρτα γραφικων του macbook air μου στo mac os x και τι version στα windows. Θα παραθεσω και τα σχετικα screenshots.

Κατι μου λεει οτι τα windows εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware και θα υποστηριζουν πιο προσφατη εκδοση απο αυτη του mac os x. Επισης, κατι μου λεει οτι θα βρεθει νεα δικαιολογια και θα αλλαξει το τροπαρι που ισχυριζοταν οτι ηταν εικονικη πραγματικοτητα τα περι καλυτερης υποστηριξης api κλπ.

Επεξ/σία από haHa

• Super Moderators
5 minutes ago, haHa said:

Απο περιεργια παντως, το βραδακι θα δω τι version του opengl υποστηριζει η καρτα γραφικων του macbook air μου στo mac os x και τι version στα windows. Θα παραθεσω και τα σχετικα screenshots.

Κατι μου λεει οτι τα windows εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware και θα υποστηριζουν πιο προσφατη εκδοση απο αυτη του mac os x. Επισης, κατι μου λεει οτι θα βρεθει νεα δικαιολογια και θα αλλαξει το τροπαρι που ισχυριζοταν οτι ηταν εικονικη πραγματικοτητα τα περι καλυτερης υποστηριξης api κλπ.

Από περιέργεια πάντως, απορώ πως αυτό θα είναι ένδειξη "ανωτερότητας" των windows... 😛

39 λεπτά πριν, billdanos είπε

@Xzidique μην μπερδεύεις τη δίκη σου trollo δραστηριότητα με τις δικές μου τοποθετήσεις. :) 

Χρησιμοποιω τα windows από την πρώτη τους έκδοση (με dos ξεκίνησα) και δικαιούμαι να έχω άποψη για το πως επιθυμώ να δουλεύω με το λειτουργικό μου. 

Κοίτα δεν σε ρώτησε κανένας από που ξεκίνησες και γούστο σου καπέλο σου και καομποϊλίκι σου για το πως θα δουλέψεις...Αλλά η συμπεριφορά σου στο Φορουμ δεν διαφέρει καθόλου από την δική μου trollo δραστηριότητα. Αραιά και που εγώ έχω και επιχειρήματα

5 λεπτά πριν, aneurysm είπε

Αν ο Haha ηταν ο δικαστης, εσυ εισαι ο δημιος. Χαρα στην υπομονη σου.. 

Πάει η δικιά μου με την μάνα της για ψώνια, εγώ περιμένω να κατέβει το τελευταίο Forza Horizon και κάπως πρέπει να με απασχολήσω.

3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τότε μην έχεις και απαίτηση να κρατηθούν τα προσχήματα στο φορουμ. Γιατί είναι αρκετά εγωιστικό έτσι όπως το παρουσιάζεις.

• Like 1

Εγώ αυτό που ποτέ δεν καταλαβαίνω σε αντίστοιχα threads είναι γιατί υπάρχει διαρκώς μια επιθετικότητα απέναντι σε χρήστες προϊόντων της Apple. Ή μάλλον καταλαβαίνω, αλλά και πάλι δεν το θεωρώ και πολύ σοβαρή συμπεριφορά. Ο καθένας βγάζει το κόμπλεξ του τελικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...