polaki Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 14 ώρες πριν, randomcat είπε Αν όμως κάνουμε wipe τους δίσκους τους και αφαιρέσουμε τα λειτουργικά τους, και βάλουμε Λίνουξ σε όλα, δεν θα έχουν πλέον διαφορετικά λειτουργικά... και άρα θα υπάρχει έπειτα νόημα να συγκρίνουμε ελεύθερα το hardware τους, σωστά? Αν όντως το εννοείς αυτό και δεν με τρολλάρεις, σίγουρα αν κάποιος το λειτουργεί σε BootCamp mode είτε με Windows (όπως εγώ το Air για κάποιες εφαρμογές που με βολεύουν περισσότερο), είτε με Linux, τότε ναι, η συγκριση του hardware είναι αναπόφευκτα εναντίον του. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει ότι από άποψη HARDWARE για τα λεφτά που δίνεις παίρνεις value... Επειδή όμως όλα τα Apple (καλό είναι να) τα κρίνουμε με βάση το ΠΑΚΕΤΟ, θεωρώ ότι σύγκριση πρέπει να γίνει μόνο με βάση το όλο οικοσύστημα της Apple.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 1 minute ago, hted said: Όντας επίσης κάτοχος XPS 13 2017 και Air 2017 1.8GHz έχω ακριβώς αντίθετη εμπειρία. Το Air μου κρατάει αρκετές ώρες περισσότερο. Δεν χρειάζεται να μου παραθέσεις online δεδομένα. Όταν πριν λίγο καιρό ήμουν ανάμεσα σε XPS και Lenovo επέλεξα το 1ο γιατι διάβαζα για την μπαταρία του. Tι κάνεις με το θέμα bitlocker στο XPS? Επιβεβαιώνω πως στην πράξη, η κατανάλωση της μπαταρίας στο XPS 13 (το "απλό" με την HD οθόνη), ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλη ανάλογα με το task που έτρεχε κάθε φορά. Για αυτό βέβαια δεν φταίει η Dell αλλά τα Windows, αλλά το βλέπω πάντα σαν σύνολο. 1
haHa Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, billdanos είπε Επιβεβαιώνω πως στην πράξη, η κατανάλωση της μπαταρίας στο XPS 13 (το "απλό" με την HD οθόνη), ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλη ανάλογα με το task που έτρεχε κάθε φορά. Για αυτό βέβαια δεν φταίει η Dell αλλά τα Windows, αλλά το βλέπω πάντα σαν σύνολο. (δεν υπαρχει dell xps 13 με HD οθονη, συνεχιζεις και λες ανακριβειες παρολο που το επισημαναμε.) Επιβεβαιώνω πως στην πράξη, η κατανάλωση της μπαταρίας στο macbook air 13(αλλα και στο macbook pro retina 13) , ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλη ανάλογα με το task που έτρεχε κάθε φορά και αισθητα χαμηλοτερη απο το dell xps 13. Για αυτό βέβαια δεν φταίει το hardware(σε αλλα ultrabooks με πιο ενεργοβορα υποσυστηματα, οπως οθονη ips και οχι σαπακι 720p με tn panel) αλλά φταιει το mac os x, αλλά το βλέπω πάντα σαν σύνολο. Αυτα συνηθως επιβεβαιωνονται και στην πραξη σε μετρησεις διαφορων site, οπου το air ή τα macbook pro 13 τα πανε καλα σε αυτονομια μονο σε πολυ light use. Οταν το task ειναι λιγο πιο απαιτητικο, η αυτονομια τους ειναι αλλοπροσαλλη και πεφτει κατακορυφα, σε σημειο που ακομα και ελαφρυτερα, λεπτοτερα λαπτοπ με 4k οθονη να εχουν σχεδον ΔΙΠΛΑΣΙΑ αυτονομια σε load. https://www.notebookcheck.net/Apple-MacBook-Pro-13-Mid-2017-i5-Touch-Bar-Review.227154.0.html ---------- edit: προσθηκη αυτονομιας macbook air https://goo.gl/Bw2Mwn Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από haHa 2 2
hted Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, haHa είπε Επιβεβαιώνω πως στην πράξη, η κατανάλωση της μπαταρίας στο macbook air 13, ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλη κανάλογα με το task που έτρεχε κάθε φορά και χαμηλοτερη απο το dell xps 13. Για αυτό βέβαια δεν φταίει το hardware(σε αλλα ultrabooks με πιο ενεργοβορα υποσυστηματα, οπως οθονη ips και σαπακι 720p με tn panel) αλλά το mac os x, αλλά το βλέπω πάντα σαν σύνολο. Αυτα συνηθως επιβεβαιωνονται και στην πραξη σε μετρησεις διαφορων site, οπου το air ή το macbook pro τα πανε καλα σε αυτονομια μονο σε πολυ light use. Οταν το task ειναι λιγο πιο απαιτητικο, η αυτονομια τους ειναι αλλοπροσαλλη και πεφτει κατακορυφα. https://www.notebookcheck.net/Apple-MacBook-Pro-13-Mid-2017-i5-Touch-Bar-Review.227154.0.html Για σύγκριση μπαταρίας με το Air λέγαμε. Όσα έχεις παραθέσει είναι του Pro το οποίο σαφώς και κρατάει λιγότερο απο το Air. Aς συμφωνήσουμε οτι 'ολοι μας έχουμε τις εμπειρίες μας. Οι περισσότεροι online reviews διάβαζουμε πριν καταλήξουμε στην αγορά μας. Το XPS είναι απο τα καλύτερα laptops που είχα (το έχω προτείνει σε αρκετούς που θέλουν Windows) αλλά σε μπαταρία η πράξη με πρόδωσε. Και προσωπικά το bitlocker στο XPS με ταλαιπώρησε πολύ. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από hted 1
haHa Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hted είπε Για σύγκριση μπαταρίας με το Air λέγαμε. Όσα έχεις παραθέσει είναι του Pro το οποίο σαφώς και κρατάει λιγότερο απο το Air. Ισχυει, το air εχει λιγο καλυτερη αυτονομια απο το pro(γυρω στο 20% συμφωνα με την apple), αλλα δυστυχως υπαρχουν λιγες συγκρισεις με το air, μιας και λιγοι εκαναν thorough review στο τελευταιο air σε συγκριση με αλλα ultrabooks(ακομα και αν αυτα ειχαν πιο ενεργοβορες οθονες). Το προβλημα ομως με την αλλοπροσαλλη αυτονομια των apple laptops οταν ειναι σε load ειναι για ολα τα apple λαπτοπ(και για το air) και για αυτο συχνα βλεπουμε τα windows ultrabooks να εχουν σχεδον ΔΙΠΛΑΣΙΑ αυτονομια υπο load. Εδω για το air οπου φαινεται σε load η αισθητα χαμηλοτερη και αλλοπροσαλλη αυτονομια του, παρολο που εχει σαπακι οθονη με 720p tn panel, ενω τα υπολοιπα ειναι με πιο ενεργοβορα οθονη με ips panel και fullhd 1080p ή 4k. https://goo.gl/Bw2Mwn Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από haHa
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 12 minutes ago, hted said: Για σύγκριση μπαταρίας με το Air λέγαμε. Όσα έχεις παραθέσει είναι του Pro το οποίο σαφώς και κρατάει λιγότερο απο το Air. Είπαμε! Αυτά είναι απλές λεπτομέρειες! Όπως και οι "υψηλής ανάλυσης" ...HD κλπ κλπ. 😛 1
haHa Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, billdanos είπε Είπαμε! Αυτά είναι απλές λεπτομέρειες! Όπως και οι "υψηλής ανάλυσης" ...HD κλπ κλπ. 😛 To μονο λαπτοπ που εχει hd οθονη (και μαλιστα tn panel) ειναι το παλιο macbook air. Τα υπολοιπα εχουν ips panel fullhd 1080p (ή υψηλοτερη). Καταλαβαινω ομως οτι πρεπει να συνεχιζεις τις ανακριβειες(για να υποστηριξεις κατι που δεν ισχυει), παρολο που επισημανθηκαν, μαλιστα δυο φορες. Φυσικα, ειναι βολικο οτι προσπερνας και τη συγκριση του air(ξερεις, αυτο που λες με την οθονη-σαπακι hd και tn panel) που εχει αισθητα χαμηλοτερη αυτονομια σε load απο ελαφρυτερα,λεπτοτερα, μικροτερα λαπτοπ με οθονες μαλιστα με ips panel και υψηλοτερη αναλυση fhd ή 4k: (edit για προσθηκη ανανεωμενου γραφηματος) https://goo.gl/Bw2Mwn Δυστυχως, το προβλημα με την αλλοπροσαλλη αυτονομια των apple laptops οταν ειναι σε load ειναι για ολα τα apple λαπτοπ(και για το air οπως φαινεται πιο πανω) και για αυτο συχνα βλεπουμε τα ελαφρυτερα, λεπτοτερα windows ultrabooks να εχουν σχεδον ΔΙΠΛΑΣΙΑ αυτονομια υπο load. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από haHa 2 1
D.Luffy Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 15 λεπτά πριν, haHa είπε Μα τα XPS που συγκρίνεις με το Air του 2015 έχουν 2 γενιές πιο καινούργιο επεξεργαστή (5th vs 7th). Λογικό δεν είναι λοιπόν τα πιο καινούργια socs να έχουν και καλύτερη αυτονομία? Και δεν νομίζω να είναι καν θέμα λειτουργικού... Δεν είμαι κάτοχος Air ή XPS αλλά αυτό το γράφημα δείχνει απλώς ότι οι καινούργιας γενιάς επεξεργαστές έχουν φυσικά καλύτερη αυτονομία. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά το νόημα αυτού του post...
iddqdiddqd Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Μα τα XPS που συγκρίνεις με το Air του 2015 έχουν 2 γενιές πιο καινούργιο επεξεργαστή (5th vs 7th). Λογικό δεν είναι λοιπόν τα πιο καινούργια socs να έχουν και καλύτερη αυτονομία? Και δεν νομίζω να είναι καν θέμα λειτουργικού... Δεν είμαι κάτοχος Air ή XPS αλλά αυτό το γράφημα δείχνει απλώς ότι οι καινούργιας γενιάς επεξεργαστές έχουν φυσικά καλύτερη αυτονομία. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά το νόημα αυτού του post... 15 watt TDP είναι οι πιο πολλοί U επεξεργαστές στον πίνακα. Δεν νομίζω ότι είχαμε κάποια φοβερή πρόοδο στις τελευταίες γενιές πάντως. Μήπως κάνουν clock down πιο συντομα τα xps; Έχει ψωμί πάντως η σύγκριση.
haHa Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Μα τα XPS που συγκρίνεις με το Air του 2015 έχουν 2 γενιές πιο καινούργιο επεξεργαστή (5th vs 7th). Λογικό δεν είναι λοιπόν τα πιο καινούργια socs να έχουν και καλύτερη αυτονομία? Και δεν νομίζω να είναι καν θέμα λειτουργικού... Δεν είμαι κάτοχος Air ή XPS αλλά αυτό το γράφημα δείχνει απλώς ότι οι καινούργιας γενιάς επεξεργαστές έχουν φυσικά καλύτερη αυτονομία. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά το νόημα αυτού του post... Η συγκριση εγινε με το air με αυτον τον επεξεργαστη, γιατι αυτον τον επεξεργαστη προσεφερε η apple και γιατι αυτο ζητησαν και ανεφεραν τα παιδια πιο πανω, μιας και οταν βαλαμε συγκριση με το macbook pro retina 13 με πιο καινουριας γενιας επεξεργαστη δεν τους αρεσε και ηθελαν με το air. Γενικοτερα, δεν τους πιανεις πουθενα, ολο και κατι καινουριο θα βρουν για συγκριση που οι ιδιοι ανεφεραν. Οπως και να εχει, εκανα edit το post και ανανεωσα το link και το γραφημα με μετρησεις με dell xps και hp spectre ιδιας εποχης και γενιας με το air, αλλα ακομα και ετσι βλεπουμε τεραστια διαφορα στην αυτονομια υπο load. Το προβλημα με την χαμηλη και αλλοπροσαλλη αυτονομια των apple laptops ανάλογα με το task που έτρεχε κάθε φορά και οταν ειναι σε load παραμενει. https://goo.gl/Bw2Mwn Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από haHa
randomcat Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, haHa είπε Τι τεράστια bezel είναι αυτά στο Air;;; Μου θυμίζει το πρώτο Game Boy! 1 ώρα πριν, hted είπε Tι κάνεις με το θέμα bitlocker στο XPS? VeraCrypt? (Open Source) 2
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Τα ιδια specs βρισκεις σε λαπτοπ των 400, οποτε το design, η οθονη και το OSX κοστιζουν extra 800 περίπου. Καλη η οθονη, δεν λεω, αλλα αν εδινα 800 για την οθονη δεν θα επαιρνα μια 4k 13 Inch. Ολα αυτα βεβαια δεν εχουν καμια σημασια. 1200 δινεις για να παρεις το φτηνοτερο Apple laptop, μπαινεις στο apple club και κολάς και αυτοκολητακια apple στο αμαξακι σου το μηχανακι σου, το ψυγειο σου κτλ, χωρις ντροπή.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 10 minutes ago, Karpouzac said: Τα ιδια specs βρισκεις σε λαπτοπ των 400, οποτε το design, η οθονη και το OSX κοστιζουν extra 800 περίπου. Καλη η οθονη, δεν λεω, αλλα αν εδινα 800 για την οθονη δεν θα επαιρνα μια 4k 13 Inch. Ολα αυτα βεβαια δεν εχουν καμια σημασια. 1200 δινεις για να παρεις το φτηνοτερο Apple laptop, μπαινεις στο apple club και κολάς και αυτοκολητακια apple στο αμαξακι σου το μηχανακι σου, το ψυγειο σου κτλ, χωρις ντροπή. Είναι σαν τα karpouzia ένα πράγμα. Αγοράζεις 2 ίδια εξωτερικά με το ίδιο βάρος και το ένα σου βγαίνει γλύκισμα ενώ το άλλο ...κολοκύθα! Κατά τα άλλα όμως και στις 2 περιπτώσεις ...karpouzia αγόρασες (υποτίθεται). 😛
margaritagr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Dynabyte είπε Εσυ σαμσουνγκ και windoze δεν εχεις; Αρα δεν εχεις δικαιωμα να σχολιαζεις συμφωνα με την λογικη σου. Καλά το αν έχω samsung/Windows δεν καταλαβαίνω που κολλάει με αυτό που έγραψα περί ηλικίας των σχολιαστών αλλά ας απαντήσω... Έπεσες μέσα κατά το ήμισυ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Οπως για το dvd της Πεππα το Γουρουνακι καποιοι παιρνουν το Πρωτο Θεμα, αλλοι για το final Cut και την retina παιρνουν apple. Τα ανωτερα specs σε κατωτερες τιμες δεν λενε τιποτε αν αποδεδειγμενα ο υπολογιστης κανει αυτα που πρεπει να κανει απροσκοπτα και χωρις παρατραγουδα. Οχι δεν εχω, οχι δεν σχεδιαζω να παρω Apple.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα