Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, crossmo είπε

Βασικά ο λόγος που πετάχτηκα σαν την π...σα στην κουβέντα ήταν ο απρεπής και αγενέστατος τρόπος του akis_supernatural και όπως θα δεις μόνο τα δικά του posts σχολίασα. Προσωπικά έχω μπει στο οικοσύστημα της Apple (όπως και σε άλλα στην καθημερινή μου ζωή, samsung/ xiaomi smart home κ.λ.π)  αγοράζοντας το mac mini late 2012 (με αναβάθμιση προσφάτως σε 500GB ssd και 16GB μνήμη όπου το μηχανάκι για την χρήση την δική μου πετάει πραγματικά μετά από 5 χρόνια) και διάφορα περιφεριακά της apple τα οποία όντως είναι πανάκριβα για αυτά που προσφέρουν, iphone , apple watch κ.λ.π . Δεν απορρίπτω καμμία εταιρία, όλες έχουν τα + και τα - τους και τα δοκιμάζω όλα για να μπορώ να έχω και άποψη αλλά και από προσωπική τρέλλα (όπως πολλοί από εμάς εδώ) με την τεχνολογία και τα γκατζετς, αλλά σχολιασμοί τέτοιου είδους και συμπεριφορές ανάρμοστες και αγενείς προς τους συμφορουμίτες με εξοργίζουν, γενικότερα η αγένια στην εποχή μας έχει κτυπήσει κόκκινο και δεν ξέρω γιατί ρε γαμώτο.

Φιλικά

Γιάννης

Γιαννη αυτο παρατηρησες μονο ? 

Τις  κλασικες επιθεσεις απο ατομα με εμφανεστατα ψυχολογικα προβληματα  που συχναζουν στα θεμα της apple για να βγαζουν τα απωθημενα τους δεν τα ειδες ? Αυτα δεν σε ενοχλησαν ? Εδω ο αλλος ειπε "φωναζαν σαν ξεφωνημενες " για το κοινο που ηταν στην παρουσιαση της apple  και ακομα δεν εχει φαει ban ...

Aυτο δεν ειναι αναρμοστη συμπεριφορα και αγενεια ? Δεν ειδα να το σχολιαζεις ...

• Like 3
  • Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, hted είπε

Φίλε πέρα για πέρα δεν έχεις ιδέα τι λες! Σε πολλά επαγγέλματα 13' είναι υπεραρκετές όταν ταξιδεύεις. Και η μπαταρία παίζει τρομαχτικό ρόλο. Όπως το να έχεις ασφαλές μηχάνημα (bitlocker/filevault ειναι δεδομένα) Δηλάδη όσοι επαγγελματίες αγοράζουν air,pro,xps, surface book ...bloggers όλοι ε; Τι άλλο θα ακούσουμε.

Επαγγελματία εννόω πολλά άτομα περνούνε απίστευτες ώρες τις ζωής τους σε ξενοδοχεία, lounges αεροδρομίων, έχουν συναντήσεις με πελάτες συνέχεια κλπ. 

Και γιατί υποθέτεις οτι ένας επαγγελματίας οταν επιστρέψει απο το ταξίδι του δεν έχει docking station ή desktop ή κάτι άλλο;

Παρά πολλοί που σχολιάζουν δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είναι είτε 16χρονα είτε 25αρηδες που δεν έχουν καμία επαφή με σοβαρές επαγγελματικές δραστηριότητες.

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, hted είπε

Φίλε πέρα για πέρα δεν έχεις ιδέα τι λες! Σε πολλά επαγγέλματα 13' είναι υπεραρκετές όταν ταξιδεύεις. Και η μπαταρία παίζει τρομαχτικό ρόλο. Όπως το να έχεις ασφαλές μηχάνημα (bitlocker/filevault ειναι δεδομένα) Δηλάδη όσοι επαγγελματίες αγοράζουν air,pro,xps, surface book ...bloggers όλοι ε; Τι άλλο θα ακούσουμε.

Επαγγελματία εννόω πολλά άτομα περνούνε απίστευτες ώρες τις ζωής τους σε ξενοδοχεία, lounges αεροδρομίων, έχουν συναντήσεις με πελάτες συνέχεια κλπ. 

Και γιατί υποθέτεις οτι ένας επαγγελματίας οταν επιστρέψει απο το ταξίδι του δεν έχει docking station ή desktop ή κάτι άλλο;

πρωτον με 3 μυνηματα στο φορουμ κατι βρωμαει εδω δευτερος λογαριασμος ισως, κατα δευτερον επαγγελματικη χρηση σιγουρα δε σημαινει αμετρητες ωρες στον υπολογιστη και προεκταση του χεριου σου, εγω δεν εβαλα κανενα pro και κανενα xps στην εξισωση επομενως προσεχε τι γραφεις και μαθε να διαβαζεις τι γραφει ο αλλος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dancer είπε

πρωτον με 3 μυνηματα στο φορουμ κατι βρωμαει εδω δευτερος λογαριασμος ισως, κατα δευτερον επαγγελματικη χρηση σιγουρα δε σημαινει αμετρητες ωρες στον υπολογιστη και προεκταση του χεριου σου, εγω δεν εβαλα κανενα pro και κανενα xps στην εξισωση επομενως προσεχε τι γραφεις και μαθε να διαβαζεις τι γραφει ο αλλος.

Ναι είμαι καινούργιος χρήστης. Απαγορεύεται;

Και ναι επαγγελματική χρήση σημαίνει πολλές φορές αμέτρητες ώρες στον υπολογιστή. Η πολλές ώρες μακρύα απο πρίζα. Η μπαταρία πρέπει να αντέχει.

Όσον αφορά το Pro/XPS στην εξίσωση αφορά το σχόλιο οτι δουλειά δεν γίνεται με 13'.

Να είσαι λίγο πιο ευγενικός. Φιλική συμβουλή.

Επεξ/σία από hted
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Γιαννη αυτο παρατηρησες μονο ? 

Τις  κλασικες επιθεσεις απο ατομα με εμφανεστατα ψυχολογικα προβληματα  που συχναζουν στα θεμα της apple για να βγαζουν τα απωθημενα τους δεν τα ειδες ? Αυτα δεν σε ενοχλησαν ? Εδω ο αλλος ειπε "φωναζαν σαν ξεφωνημενες " για το κοινο που ηταν στην παρουσιαση της apple  και ακομα δεν εχει φαει ban ...

Aυτο δεν ειναι αναρμοστη συμπεριφορα και αγενεια ? Δεν ειδα να το σχολιαζεις ...

Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά να σου πω την αλήθεια δεν προχώρησα στο να διαβάσω το tread παρακάτω, όντως έχει αρκετές αντιπαραθέσεις. Απλά στάθηκα εκεί γιατί μου κτύπησε πολύ αρνητικά στο μάτι Φώτη.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, hted said:

Ναι είμαι καινούργιος χρήστης. Απαγορεύεται;

Και ναι επαγγελματική χρήση σημαίνει πολλές φορές αμέτρητες ώρες στον υπολογιστή.

Όσον αφορά το Pro/XPS στην εξίσωση αφορά το σχόλιο οτι δουλειά δεν γίνεται με 13'.

Guys, επαγγελματική χρήση για κάποιον δεν είναι απαραίτητα το 3D design και ο κώδικας. Για κάποιους επαγγελματική δουλειά είναι και το να γράφουν κείμενα, να απαντούν σε emails, να ενημερώνουν σελίδες ή ακόμη και απλά να ...σερφάρουν στο web. Το βασικό χαρακτηριστικό του air είναι η φορητότητά του σε συνδυασμό με την αυτονομία του και -πλέον- την πολύ καλή οθόνη και όχι οι επιδόσεις του σε σχέση με άλλα pro μοντέλα! :) 

• Like 3
Δημοσ.

Αναβάθμιση του Air ήταν το Macbook 12 inch το οποίο δεν περπάτησε όσο θα ήθελε η Apple σαν υπερφορητό. Αυτό είναι λοιπόν η αναβάθμιση του Macbook 12 inch απλά για λόγους marketing (πετυχημένου) έλαβε την ονομασία Air!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Παρά πολλοί που σχολιάζουν δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είναι είτε 16χρονα είτε 25αρηδες που δεν έχουν καμία επαφή με σοβαρές επαγγελματικές δραστηριότητες.

+1

Τα windows μηχανηματα κυριαρχουν κατα κρατος στους επαγγελματικους χωρους. Σε home use, τα apple μηχανηματα εχουν υψηλοτερα ποσοστα απο οτι σε επαγγελματικη χρηση.

1 ώρα πριν, Antonis_V είπε

Όλα όσα ανέφερες, έχουν μόνο 1920x1080 ανάλυση, και όχι την αντίστοιχη του MacBook Air.

Κανενα λαπτοπ δεν ειναι ακριβως ιδιο με το αλλο. Πχ αυτα εχουν full hd οθονη, αλλα καποια λιγο ακριβοτερα εχουν 4k οθονη, που αντιστοιχα δεν εχει το macbook air.

Το θεμα βεβαια ειναι οτι τελικως η συγκριση των περισσοτερων windows ultrabook με το νεο macbook air ειναι ψιλοακυρη, γιατι το macbook air εχει dual core ultra low voltage αδυναμο επεξεργαστη των 5Watt, σαν αυτον που εχει το 12αρι macbook. 
Οποτε απεχει αρκετα σε επιδοσεις και αντοχη στο χρονο απο τα windows ultrabooks με quad core δυνατοτερο επεξεργαστη των 15watt, που μαλιστα καταφερνουν αυτες τις επιδοσεις ενω συνηθως ειναι λεπτοτερα και ελαφρυτερα.

Οντας κατοχος macbook air 2015, πιστευω οτι το καινουριο macbook air θα υστερει λιγο σε επιδοσεις σε σχεση με το macbook air i7 early 2015 λογω του πιο αδυναμου επεξεργαστη.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
18 ώρες πριν, non-serviam είπε

Άλλο ένα προϊόν για άτομα που απλά θέλουν να πουλάνε μούρη, χωρίς κανένα λόγο επιλογής από κάποιον που θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά "on the go".
Πιο τραγική απόδοση/τιμή δεν παίζει!

Καλά, παίξε μπάλα εσυ με τα σπασμένα windows 10 και ασε τους χαζούς που έχουν λεφτά (εχουν επειδή είναι χαζοί) να αγοράσουν MacBook.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, hted είπε

1. Σύμφωνα με το άρθρο το νέο macbook air είναι ταχύτερο απο τα προηγούμενα μοντέλα έστω και ελάχιστα

2. Δεν νομίζω πολλοί επαγγελματίες να νοιάζονται για επιδόσεις όταν αγοράζουν ένα μηχάνημα με βασικό κριτήριο τη φορητότητά του.

3. Το σημαντικότερο απο όλα είναι η μπαταρία. Το XPS για παράδειγμα δεν κρατάει ούτε κατα διάννοια όσο το Air του 17 τουλάχιστον. Έχω δει διαφορά πολλών ωρών!

Τώρα αν αυτοί που δεν έχετε σκοπό να το αγοράσετε δεν καταλαβαίνετε τις ανάγκες ενος επαγγελματία που είναι συνέχεια πχ σε ταξίδια και απαιτεί φορητότητα - μπαταρία - ασφάλεια αυτό είναι άλλο θέμα.

1. Καλα δεν ειναι και κανα κατορθωμα να ειναι εστω και ελαχιστα πιο γρηγορο απο μηχανημα του 2015. Προσωπικα πιστευω οτι θα ειναι λιγο πιο αργο σε sustained load απο το air i7 του 2015, θα το δουμε με τις πρωτες μετρησεις.
2.  Μια χαρα νοιαζονται για το συνδυασμο/balance μεταξυ επιδοσεων και φορητοτητας. Το air ειναι βεβαια βαρυτερο(χειροτερη φορητοτητα) απο αλλα λαπτοπ που υπερτερουν αισθητα σε επιδοσεις και αντοχη στο χρονο.
3. Το αντιθετο, το dell xps 13 εχει απο τις καλυτερες αυτονομιες στην αγορα. To βλεπω σχεδον καθημερινα οντας κατοχος και των 2:
2.png

BATTERY_Dell-XPS-13-laptop-2018-benchmar

-------------------------------------------------------------------

Οπως και να εχει, το νεο macbook air δεν ειναι στην πραγματικοτητα αντικαταστατης του παλιου macbook air. Ειναι απλα μια εκδοση στις 13" του απλου macbook 12" με τον αδυναμο dual core ultra low voltage επεξεργαστη των 5watt.
Το παλιο air απευθυνοταν σε αυτους που ηθελαν κατι σχετικα δυνατο σε αυτο το form factor και ηταν πραγματι απο τα πιο δυνατα ultabook.
Το νεο air ειναι απο τα πιο αδυναμα  ultrabook και ταυτοχρονα δεν ειναι και απο τα πιο ελαφρια.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kkk22 είπε

Καλά, παίξε μπάλα εσυ με τα σπασμένα windows 10 και ασε τους χαζούς που έχουν λεφτά (εχουν επειδή είναι χαζοί) να αγοράσουν MacBook.

Linux μόνο! Όσο για το θέμα λεφτά, καλύτερα μην το ανοίγεις. Δεν ξέρεις που είμαι και πόσα βγάζω... 😉

• Like 2
Δημοσ.

Για μένα ως Μαργαρίτα αυτο που δεν παλευοταν στο air ηταν η οθόνη. Πραγματικά δε βλεπόταν. Ειναι η αναβάθμιση η πιο σημαντική για τους κατόχους air κακά τα ψέμματα. Ο επαγγελματίας που χρειαζόταν δυνατό επεξεργαστή θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς Pro, δεν θα κοιτούσε air ανεξαρτήτου οθόνης. 

Κάποιοι το κρίνουν μονο βάσει κόστους, το θεμα ειναι ομως και σε τι target group απευθύνεται το κάθε προϊόν. Γι αυτο και έγραψα σε προηγουμενο πόστ πως η Apple έχει πλήρη γκάμα φορητών υπολογιστών για MacOS εμπειρία. Η κολλητή μου που χρειαζόταν φορητό για πολυ βασικές δουλειες είχε παρει ενα MacBook Air 11”. Ε αυτή τωρα θα παει να παρει το καινούριο λόγω οθόνης κυρίως. 

Το οτι ειναι ακριβά προϊόντα το ξέρουμε. Το που βασίζονται για να πουλήσουν, τι προωθούν, επισης το ξέρουμε. Θα παρεις MacBook για το MacOS που δεν σου δινει αλλη εταιρεία, για την ποιότητα υλικών, για το design, για την υποστήριξη των προϊόντων πολλα χρονια μετά. Αν ψαχνεις να βρεις τα κορυφαία parts σε (λιγο) χαμηλότερη τιμή, θα τα βρεις. Θα έχεις Windows ομως.

Γουστάρεις τα Windows? Ολα καλα, ένας ικανοποιημένος πελάτης. Δε νομίζω να βρεθεί Apple user να πει πως δε δινει respect σ ενα dell xps πχ. Γι αυτο λέω πως δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις και το να ψάχνετε να βρείτε dell & Lenovo για να την πείτε στους άλλους - και το αντίστροφο. 

Το ευχάριστο ειναι οτι υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που ολοι βρίσκουμε αυτο που θελουμε. 

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Εσυ σαμσουνγκ και windoze δεν εχεις; Αρα δεν εχεις δικαιωμα να σχολιαζεις συμφωνα με την λογικη σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Για μένα ως Μαργαρίτα αυτο που δεν παλευοταν στο air ηταν η οθόνη. Πραγματικά δε βλεπόταν. Ειναι η αναβάθμιση η πιο σημαντική για τους κατόχους air κακά τα ψέμματα. Ο επαγγελματίας που χρειαζόταν δυνατό επεξεργαστή θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς Pro, δεν θα κοιτούσε air ανεξαρτήτου οθόνης. 

Κάποιοι το κρίνουν μονο βάσει κόστους, το θεμα ειναι ομως και σε τι target group απευθύνεται το κάθε προϊόν. Γι αυτο και έγραψα σε προηγουμενο πόστ πως η Apple έχει πλήρη γκάμα φορητών υπολογιστών για MacOS εμπειρία. Η κολλητή μου που χρειαζόταν φορητό για πολυ βασικές δουλειες είχε παρει ενα MacBook Air 11”. Ε αυτή τωρα θα παει να παρει το καινούριο λόγω οθόνης κυρίως. 

Υπαρχει μια βασικη διαφορα:
το παλιο air οταν εβγαινε ηταν απο τα πιο δυνατα ultrabooks. Ειχε δυνατο επεξεργαστη για την εποχη του και ηταν και αρκετα ελαφρυ για την εποχη του και τον επεξεργαστη του.
Η διαφορα του σε επιδοσεις cpu με το macbook pro 13" ηταν μικρη.

Το νεο macbook air εχει επεξεργαστη σαν αυτο που μπαινει στο macbook 12". Με λιγα λογια, η φιλη σου θα μπορουσε να παει εδω και χρονια στο macbook 12". Σκεψου οτι το καινουριο air μπορει να ειναι λιγο πιο αργο απο το air i7 του 2015.

Με λιγα λογια, το παλιο air συγκρινοταν με  το dell xps(ή ultrabooks αλλων εταιριων) της αντιστοιχης εποχης. Το καινουριο air δεν συγκρινεται καν σε επιδοσεις και αντοχη στο χρονο με τα περισσοτερα τωρινα ultrabooks σαν το dell xps. Συγκρινεται με το macbook 12" με τον αδυναμο dual core ultra low voltage επεξεργαστη των 5watt.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, haHa είπε

1. Καλα δεν ειναι και κανα κατορθωμα να ειναι εστω και ελαχιστα πιο γρηγορο απο μηχανημα του 2015. Προσωπικα πιστευω οτι θα ειναι λιγο πιο αργο σε sustained load απο το air i7 του 2015, θα το δουμε με τις πρωτες μετρησεις.
2.  Μια χαρα νοιαζονται για το συνδυασμο/balance μεταξυ επιδοσεων και φορητοτητας. Το air ειναι βεβαια βαρυτερο(χειροτερη φορητοτητα) απο αλλα λαπτοπ που υπερτερουν αισθητα σε επιδοσεις και αντοχη στο χρονο.
3. Το αντιθετο, το dell xps 13 εχει απο τις καλυτερες αυτονομιες στην αγορα. To βλεπω καθημερινα οντας κατοχος και των 2:
2.png

BATTERY_Dell-XPS-13-laptop-2018-benchmar

-------------------------------------------------------------------

Οπως και να εχει, το νεο macbook air δεν ειναι στην πραγματικοτητα αντικαταστατης του παλιου macbook air. Ειναι απλα μια εκδοση στις 13" του απλου macbook 12" με τον αδυναμο dual core ultra low voltage επεξεργαστη των 5watt.
Το παλιο air απευθυνοταν σε αυτους που ηθελαν κατι σχετικα δυνατο σε αυτο το form factor και ηταν πραγματι απο τα πιο δυνατα ultabook.
Το νεο air ειναι απο τα πιο αδυναμα  ultrabook και ταυτοχρονα δεν ειναι και απο τα πιο ελαφρια.

Όντας επίσης κάτοχος  XPS 13 2017 και Air 2017 1.8GHz έχω ακριβώς αντίθετη εμπειρία. Το Air μου κρατάει αρκετές ώρες περισσότερο.

Δεν χρειάζεται να μου παραθέσεις online δεδομένα. Όταν πριν λίγο καιρό ήμουν ανάμεσα σε XPS και Lenovo επέλεξα το 1ο γιατι διάβαζα για την μπαταρία του.

Tι κάνεις με το θέμα bitlocker στο XPS?

ΥΓ. Για τις δικές μου ανάγκες θα πήγαινα και σε macbook αν κρατούσε η  μπαταρία του περισσότερο και είχε δεύτερο USB-C

Επεξ/σία από hted

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...