localy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 καλημερα εχω μια ερωτηση .αν σε ενα δικτυο με ενα ενεργοποιημενο dhcp server απο το αρχικο modem router τρεχει και δουλευει οκ και με enable και το wifi και ολα οκ.αν βαλω ενα ακομα access point και αυτο με dhcp server να μοιραζει και αλλο ονομα δικτυου και καναλι βεβεα υπαρχει προβλημα. ο πρωτος dhcp server θα ειναι σε dhcp scope 192.168.1.10 εως 100 και στο δευτερο access point θα ειναι απο το 101 μεχρι το 250 θα υπαρχει θεμα?
garna Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Καλημέρα Ετσι όπως το παρουσιάζεις δεν θα υπάρχει θέμα στις ασύρματες συνδέσεις αφού έχεις αλλο ssid. Αλλά όταν συνδέσεις ηυ με καλώδιο; Από που θα πάρει ip; Αν και φαίνεται χωρίς σημασία, ωστόσο αυτός που θα δώσει ip θα δηλώσει και gateway που θα βγαινεις στο internet. Δεν προλαβαίνων να ψάξω τώρα, αλλά έλεγξε μήπως υπάρχει κάποιου είδους ιεραρχηση στους dhcp servers στο τοπικό δίκτυο με κάποια ρύθμιση.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Ο ρουτερ σαν access point δεν γίνεται να εχει ενεργοποιημένο το dhcp είτε εχει το ίδιο όνομα στον ssid είτε διαφορετικό, ενας πρέπει να είναι ο dhcp στο δίκτυο
M@dB0x Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Αυτο λειτουργει μονο αν το ΑΡ μπορει να δηλωσει σαν gateway το ρουτερ. Αν δεν εχει αυτη την επιλογη θα δινει ip's αλλα τα μηχανακια δε θα βγαινουν ιντερνετ.
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Υπάρχουν πολλά ΑΡ αρκετών εταιρειών με δυνατότητα να λειτουργεί και ο δικός τους DHCP εκτός του κύριου router. Αν και δεν είναι δόκιμη πρακτική, εν τούτοις δουλεύει μια χαρά αν και οι 2 DHCP δίνουν διευθύνσεις σε διαφορετική περιοχή στο ίδιο υποδίκτυο.
localy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 To μοντεμ ρουτερ το αφηνω στο wifi που εχει και στο dhcp που εχει οπως και να εχει και παιζει.το access point που βαζω extra εχω την επιλογη να βαλω dhcp server τονδικο του αλλα σε αλλο ευρος βεβαια και gateway βαζω του μοντεμ ρουτερ .οσο φια το καναλι και ssid διαφορετικα. Και στο pc δινω απο το αccess point με καλωδιο παιρνει κανονικα ολα.απλα λεω αν πειραζει που τρεχουν δυο dhcp με αλλο scope.στο ιδιο. Δικτυο.
Hazuki Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Πάντα ένα dhcp σε ένα ip δίκτυο τα υπόλοιπα είναι αηδίες. Το access point έχει πάνω του bridged το wifi με το ethernet οπότε υπάρχει περίπτωση να πάρει και κάποιος υπολογιστής με καλώδιο από αυτό το dhcp. Αν μιλάμε για οικιακό δίκτυο και δηλώνεις παντού σαν gateway το router, ναι δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά είναι τέρμα λάθος διαχειριστικά. 1
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Ένα κανονικό ΑΡ είτε θα δουλεύει ως ΑΡ άρα η LAN συνδέεται με τον router, είτε ως Client άρα η LAN συνδέεται με το switch ή κάποιον υπολογιστή. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση που ο DHCP να δίνει ταυτόχρονα σε LAN και WLAN διευθύνσεις. @localy, δεν θα έχεις θέμα., αρκεί ο καθένας να δίνει σε διακριτή περιοχή. Το αν θα έχεις ίδιες ή διαφορετικές ρυθμίσεις στο WiFi, είναι αδιάφορο για τον DHCP και καθαρά δική σου επιλογή ως προς τον τρόπου που θα δουλεύουν τα 2 ασύρματα.
Hazuki Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Έχεις δίκιο, απλά είμαι λίγο υπερβολικός, κάλιο πέντε και στο χέρι κλπ
prixtis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δεν υπάρχει απόλυτος κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα εχεις και redundancy. Ουτε να σε απασχολεί απο ποιον DHCP server θα πάρουν IP οι συσκευές σου. Απλα οι συσκευές θα πάρουν IP απο το server που έχει το μικροτερο ping, δηλ απο αυτον που θα κανει offer πρώτος μια IP. 2
M@dB0x Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Επι του πρακτεως και για λογους που δε μπορω να αναλυσω αυτη τη στιγμη, σε εταιρεια αυτη τη στιγμη ειναι καταχωρημενοι 4 dhcp server στο ιδιο δικτυο αλλα σε αλλο subnet.
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, prixtis είπε Δεν υπάρχει απόλυτος κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα εχεις και redundancy. Ουτε να σε απασχολεί απο ποιον DHCP server θα πάρουν IP οι συσκευές σου. Απλα οι συσκευές θα πάρουν IP απο το server που έχει το μικροτερο ping, δηλ απο αυτον που θα κανει offer πρώτος μια IP. Το θέμα είναι να μην δοθεί η ίδια ΙΡ σε 2 συσκευές, καθώς κάθε DHCP δεν έχει ιδέα ποιες και που τις έχει αποδώσει ο άλλος. Γι' αυτό λέμε καθένας να δίνει σε συγκεκριμένη περιοχή μη επικαλυπτόμενη από τον άλλον. @Hazuki, ειρωνείες δεν χρειάζονται. Πολλές φορές σε μεγάλα δίκτυα για Χ λόγους είναι πρακτική που εφαρμόζεται. Το ότι δεν είναι σύνηθες δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα, εκτός κι αν δεν γίνει σωστός προγραμματισμός. Εξάλλου οι server (π.χ. Windows, Redhat κλπ) έχουν εγγενή υποστήριξη για διαφορετικά scope ανά περίπτωση.
M@dB0x Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε μια τετοια περιπτωση, αυτο που μπορει να κανει για να ειναι καρασιγουρος, ειναι αν τον βοηθαει καποιο απο τα ρουτερ που εχει, να δωσει μια ακομη ip στην ether που γινεται switched-lan και να στησει εκει εναν dhcp σε ενα τελειως διαφορετικο ευρος. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από M@dB0x
eliasbats Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 22 ώρες πριν, jkoukos είπε Υπάρχουν πολλά ΑΡ αρκετών εταιρειών με δυνατότητα να λειτουργεί και ο δικός τους DHCP εκτός του κύριου router. Αν και δεν είναι δόκιμη πρακτική, εν τούτοις δουλεύει μια χαρά αν και οι 2 DHCP δίνουν διευθύνσεις σε διαφορετική περιοχή στο ίδιο υποδίκτυο. Ναι αλλά ο localy έχω την εντύπωση πως θέλει να πετύχει από άλλο range να παίρνουν οι clients του νέου AP και από άλλο οι υπόλοιποι. Με την προτεινόμενη αρχιτεκτονική θεωρητικά η απόδοση IP θα γίνεται τυχαία. Η μόνη πιθανότητα να γίνεται όπως επιθυμεί είναι το AP να έχει κάποιο μηχανισμό DHCP Snooping ή κάτι παρόμοιο, εκτός φυσικά και αν η Ethernet πόρτα είναι στην ουσία WAN και να κάνει routing, δηλαδή να κάνει NAT.
localy Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, eliasbats είπε Ναι αλλά ο localy έχω την εντύπωση πως θέλει να πετύχει από άλλο range να παίρνουν οι clients του νέου AP και από άλλο οι υπόλοιποι. Με την προτεινόμενη αρχιτεκτονική θεωρητικά η απόδοση IP θα γίνεται τυχαία. Η μόνη πιθανότητα να γίνεται όπως επιθυμεί είναι το AP να έχει κάποιο μηχανισμό DHCP Snooping ή κάτι παρόμοιο, εκτός φυσικά και αν η Ethernet πόρτα είναι στην ουσία WAN και να κάνει routing, δηλαδή να κάνει NAT. σωστα.αρα θα ειμαι οκ.ευχαριστω πολυ ολους!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα