Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι καινούργιος στον χώρο του προγραμματισμού και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις....

Για να ξεκινήσω  να μάθω php πρέπει να ξέρω html??

Μπορείτε να μ βοηθήσετε στο να διαλέξω ένα ελληνικό βιβλίο για προγραμματισμό σε php για αρχάριους όμως γιατί δεν ξέρω καθόλου για php

Πρέπει να ξέρω και sql??

Και κάτι τελευταίο έψαξα κάτι βιβλία και άλλα λένε php4 αλλά php5 τι διαφορές υπάρχουν?? Δλδ άλλη είναι η php4 και άλλη η php5??

Συγνώμη για τις πολλές ερωτησεις απλά έχω χαθεί λίγο...

Ευχαριστώ πολύ !!

Δημοσ.

Η σειρά στο web είναι html, css, JavaScript, php, SQL. Δεν γίνεται να μάθεις php χωρίς να ξέρεις τα υπόλοιπα (δεν είπα να γίνεις guru αλλά θα σου γεμίζει η php έναν πίνακα στο html και δεν θα ξέρεις τι γίνεται. Trust me, being there 😋😋  ). Οι νεότερες εκδόσεις της php υποστηρίζουν αντικειμενοστραφή προγραμματισμό (κάπου το χάσανε εκεί στα php labs και δεν μπορούν να αποφασίσουν τη γλώσσα θέλουν να είναι). Τώρα για βιβλία και μάλιστα ελληνικά, δυστυχώς δεν γνωρίζω να σου προτείνω κάτι...

Δημοσ.

1. Δεν είναι προαπαιτούμενο να μάθεις HTML αλλά είναι αναγκαίο πρακτικά αφού η PHP θα είναι «κουτσή» χωρίς αυτήν. Μπορείς να την μάθεις ταυτόχρονα με την PHP (εξάλλου είναι ιδιαίτερα απλή).

2. Τα βιβλία για PHP4 και PHP5 αναφέρονται σε διαφορετικές εκδόσεις της PHP. Σήμερα είμαστε στην έκδοση 7. Η έκδοση 4 έχει καταργηθεί και υπάρχουν χιλιάδες αλλαγές από τότε οπότε μην ασχοληθείς καθόλου. Βιβλία με PHP 5 θα είναι πιο κοντά στην τωρινή έκδοση από άποψη «συμβατότητας».

Καλύτερα όμως να βρεις για την έκδοση 7. Ποιος ο λόγος να ασχοληθείς με μια παλιότερη έκδοση ;

3. Θα βρεις χιλιάδες tutorials και παραδείγματα στο internet. Προτίμησε το και εν ανάγκη τύπωσε ότι νομίζεις ότι το θες γραμμένο.

4. Θα χρειαστείς MySQL ή MariaDB εάν θες αυτό που θα φτιάξεις να έχει βάση δεδομένων και να αποθηκεύει δεδομένα… Αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) θα αναγκαστείς να μάθεις και SQL.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, billakossss είπε

πρέπει να ξέρω html??

Μπορείτε να μ βοηθήσετε στο να διαλέξω ένα ελληνικό βιβλίο για προγραμματισμό σε php για αρχάριους όμως γιατί δεν ξέρω καθόλου για php

Μάθε Αγγλικά πρώτα πρώτα ( εαν δεν ξέρεις ήδη ) , χωρίς Αγγλικά δεν θα πας μακριά , δυστυχώς στη συγκεκριμένη δουλειά - κλάδο όλα κινούνται μέσω της Αγγλικής γλώσσας , μάθε Html5 και Css3 καλά πρώτα

μετά βλέπεις τι γλώσσα θα μάθεις , πάρε μια γεύση

καλό βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή είναι αυτό ( που θα διαβάσεις κάποιες λεπτομέρειες που στα Videos δεν λένε )

https://chicodesigns.com/wp-content/uploads/2017/07/Responsive Web Design with HTML5 and CSS3.pdf

σταμάτα τους 5ωρους καφέδες στη Νίκης και την χαλαρότητα , ξεκίνα δυνατά και αποφασιστικά χωρίς φόβο B)

Δημοσ.

HTML -> στήσιμο του σκελετού μιας σελίδας

CSS -> διαμόρφωση των γραφικών για να μην είναι απλά ένα text κείμενο σε πίνακες

JS/Jquery -> διαδραστικότητα για να μην είναι μία φωτογραφία του σκελετού με τα γραφικά από πάνω. 

PHP -> επεξεργασία δεδομένων και εμφάνιση χρησιμοποιώντας τα παραπάνω (μέσω ajax μπορείς να έχεις επεξεργασία και με js)

mysql -> εκεί που κρατάς τα δεδομένα σου

lamp -> το ultra basic stack που πρέπει να ξέρεις να στήνεις για να τρέχουν τα παραπάνω

Αυτά για αρχή, ναι τα θες όλα αλλά δεν χρειάζεται είσαι guru, ξεκίνα σιγά σιγά και με την τριβή θα τα γίνεσαι καλύτερος στο κάθε κομμάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...