yositosi Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μεταξύ LG / Sony / Panasonic (τη βάζω γιατί αν και άφαντη Ελλάδα είδα πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό), ποια θεωρείται η καλύτερη στις ναυαρχίδες της σε OLED? (βγάζω απ'έξω φυσικά το θέμα κόστους).
7700K Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, yositosi είπε Μεταξύ LG / Sony / Panasonic (τη βάζω γιατί αν και άφαντη Ελλάδα είδα πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό), ποια θεωρείται η καλύτερη στις ναυαρχίδες της σε OLED? (βγάζω απ'έξω φυσικά το θέμα κόστους). Η panasonic βγαζει τα καλυτερα πανελς εδω και 8 ετια παγκοσμιως μετα την αποσυρση της pioneer απο το παιχνιδι Sansung και LG ειναι β κατηγοριας εταιριες ποιοτικα δεν την φτανουν , οσο για την sony λεγεται οτι χρησιιμοποιει τα πανελς της lg Panasonic ειναι η σωστη επιλογη αλλα ειναι πολυ ακριβες , πρεπει να πεσουν οι τιμες Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από 7700K
yositosi Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 στις OLED ΟΛΟΙ χρησιμοποιούν Panel της LG! Από όσο γνωρίζω κανείς άλλος δεν βγάζει, και είναι θέμα δικαιωμάτων. ΒΕΒΑΙΑ, LG OLED πανελ φοράει πχ και η VESTEL στις Toshiba που είναι δικό τους brand... οπότε αυτό δεν λέει κάτι. Πέρα από το πανελ σημασία έχει και η πλακέτα, αλλά και η παραμετροποίηση. Για αυτό ρώτησα κιόλας... Είδα μοντέλα Panasonic που λένε ότι τα χρησιμοποιούν στα studio του hollywood, από την άλλη βέβαια Ελλάδα δεν τα είδα καν διαθέσιμα....
megaloup Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Καλημερα στην παρέα. Είδα τυχαία μια προσφορά για Qled 49’ στα 850€ (από 1100). Το μοντέλο είναι Samsung Qled 49’ (QE49Q6FN) Αν και δεν συμπαθώ γενικά τα προϊόντα της Samsung, σε αυτά τα χρήματα και σε αυτές τις ίντσες, μπορώ να βρω κάτι πιο αξιόλογο σε ποιότητα;; Ξέρω ότι η QLed δεν είναι Oled αλλά πιστεύω ότι είναι ανώτερη από τις άλλες συμβατικές Καμία άποψη; Το ταβάνι είναι αυτό (800-850)
alexakos89 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, megaloup είπε Καλημερα στην παρέα. Είδα τυχαία μια προσφορά για Qled 49’ στα 850€ (από 1100). Το μοντέλο είναι Samsung Qled 49’ (QE49Q6FN) Αν και δεν συμπαθώ γενικά τα προϊόντα της Samsung, σε αυτά τα χρήματα και σε αυτές τις ίντσες, μπορώ να βρω κάτι πιο αξιόλογο σε ποιότητα;; Ξέρω ότι η QLed δεν είναι Oled αλλά πιστεύω ότι είναι ανώτερη από τις άλλες συμβατικές Καμία άποψη; Το ταβάνι είναι αυτό (800-850) Συμβατικη ειναι και αυτη και πολλα τα λεφτα για 49 inch οθονη κατα την γνώμη μου. 1
chrisgewrgi Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Ναι αλλα εγω πιστευω αν θελει αυτες τις ιντζες ειναι οτι καλητερο μπορει να παρει σε αυτα τα λεφτα.εκτος και αν κανει υποχωρηση στο μεγεθος για να μην ανεβει στο κοστος.αλλα γιατι δεν περιμενεις bf?
KoreanW Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Το λατινικό αλφάβητο έχει κι άλλα γράμματα που μοιάζουν με το «Ο» C , G, U μπορούν να γίνουν CLED, GLED, ULED αρκεί μια εταιρεία να λανσάρει αυτές τις εμπορικές ονομασίες και θα μπορεί να πουλήσει με καπέλο τον ανταγωνιστή των OLED... LOL
chrisgewrgi Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Εγω παντος αν καλυπτε η εγγυηση burn in δεν θα το σκεφτομουν καν να την αγορασω .ενοειτε πως εχει την καλητερη εικονα.αλλα.... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ας γράψω και εγώ την γνώμη μου καθώς είχα για περίπου ένα χρόνο την LG OLED C7 55' και πλέον έχω την Samsung Q9FN 65'. Η LG έχει καταπληκτική εικόνα σε σειρές, ταινίες και παιχνίδια HDR (έχω PS4 pro), αν και είχα κάποια θέματα με ορισμένα παιχνίδια όπως το Witcher 3 και horizon zero dawn καθώς έπρεπε να αλλάζω το black level γιατί ήταν θεοσκότεινο. Το OS και το remote της LG υπέροχα. Επίσης υποστηρίζει Dolby Vision που σημαίνει καλύτερη εμπειρία Netflix. Ένα χρόνο μετά παρουσίασε banding ορατό μέσα στα παιχνίδια, κυρίως σε σκοτεινές σκηνές αλλά ακόμα και στο menu του PES 2019 που είναι αρκετά φωτεινό. Burn-in δεν είχα αλλά πρόσεχα ΠΑΡΑ πολύ να μην αφήνω στατικές εικόνες για πολύ (π.χ. μενού παιχνιδιού) και να αλλάζω το περιεχόμενο τακτικά. Δεν είχα burn-in αλλά το πρόβλημα αυτό υπάρχει και μπορεί να προκύψει εάν είσαι απρόσεκτος. Διάβασε εάν θέλεις το "πείραμα" για burn-in απο rtings. Η LG λοιπόν μου έκανε πίστωση (φοβερή εξυπηρέτηση). Αποφάσισα να πάω σε LED για να μην έχω το άγχος του burn-in, το θεωρώ απαράδεκτο να έχω συνέχεια το μυαλό μου μην ξεχάσω την TV σε κάποιο menu και την πατήσω (η LG ΔΕΝ το καλύπτει με την εγγύηση). Παίρνω λοιπόν την Q9FN (πλήρωσα και ένα χιλιάρικο ακόμα) και από την πρώτη μέρα διαπίστωσα.. απίστευτο DSE (dirty screen effect) κυρίως βλέποντας αθλητικά (ποδόσφαιρο). Αμέσως επικοινώνησα με Samsung support. Έστειλαν τεχνικό που διαπίστωσε το πρόβλημα (σε τηλεόραση δύο εβδομάδων) και δρομολογήθηκε αντικατάσταση του Panel. Τρομερή και άμεση εξυπηρέτηση και από την Samsung. Πλέον, έχει λίγο DSE αλλά μπορώ να απολαύσω την απίστευτη εικόνα σε HDR, αθλητικά και games χωρίς το παραμικρό άγχος για burn-in. Δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου (σε σχέση με την C8 που σκεφτόμουν να πάρω μετά την C7). Γνώμη μου, μην δίνεις τόσο σημασία σε αυτούς που λένε ότι το burn-in δεν υφίσταται (OLED) και ότι η ποιότητα της QLED είναι πολύ κατώτερη της OLED. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πώ ότι αυτό πολύ απλα δεν ισχύει. Αν σε ανησυχεί το burn-in και σε ενδιαφέρει να κρατήσεις την τηλεόραση πολλά χρόνια, γνώμη μου είναι να μην πας σε OLED αλλά σε LED (QLED ή κάποια άλλη εταιρεία όπως Sony) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τώρα που το θυμήθηκα, η Samsung ΔΕΝ υποστηρίζει Dolby Vision αλλά HDR, HDR 10+ (=amazon prime support) οπότε αν σε ενδιαφέρει πολύ αυτό, κοίτα να πάρεις τηλεόραση που το υποστηρίζει. Δεν χρειάζεται να σου πεί κάποιος άγνωστος από το ιντερνετ τι να κάνεις με τα λεφτά σου και ποια τηλεόραση να πάρεις. Πήγαινε δες και τις δύο από κοντά, κάνε μια λίστα με τα υπέρ και τα κατα για την χρήση που την θέλεις και πάρε την απόφαση (η οποία όντως δεν είναι εύκολη). Τέλος, να σημειώσω ότι αυτή την περίοδο ζώ σε γειτονική χώρα (Βουλγαρία) οπότε δεν γνωρίζω αν υπάρχουν θέματα με την Samsung στην Ελλάδα. Εδώ και LG και Samsung έχουν άψογη και πολύ αποτελεσματική αντιμετώπιση. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Καλή τύχη! Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
megaloup Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απόψεις σας! Θα το σκεφτώ λίγο ακόμα! Ίσως περιμένω και την BF
nomes Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Επειδή και εγω ειμαι σε αναζήτηση εικόνας καθώς η philips που εχω τα φτύνει σιγά χρειάζομαι τα φώτα σας για 65αρα. Κυρίως Ντελφιξ πλεξ ματσάκι και μάξιμουμ 3 ώρες παιχνίδια μια με δυο φορές την εβδομάδα (3 ώρες/ μέρα). Επειδή εχω μπατζετ 2500 και επειδή διάβασα όλο το thread θελω να κανω λίγο την διαφορά και να ρωτήσω άποψη για αυτή αν θα έχει προβλήματα με burn in ή service. https://www.mediamarkt.gr/el/product/_panasonic-tx-65-ez-950-e-1206848.html Αλλιώς τι προτείνεται;
Marios Rios Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε παιδες εγω θελω να αγορασω τη QLED Q7FN 4Κ 55’’ που αυτη τη στιγμη ειναι στα 1280€ (σε προσφορά) μοντέλο 18 και υποστηρίζει και freesync! Ειναι οτι καλύτερο υπάρχει σε τηλεόραση (εκτός των οled) αυτη τη στιγμη!!!!!!! Τι πρέπει να φοβαμαι δηλαδή σε σχέση με τις Samsung? Εγω για τις lg ακούω οτι εχουνε ψεύτικο 4κ κλπ και κοροϊδεύουν τον κόσμο τα εχω τσεκάρει ολα στα χαρακτηριστικά και πετάει η τηλεόραση... μόνο το πάνελ δε ξερω αν ειναι πραγματικά 10bit όπως πρέπει για να υποστηρίξει το hdr10+ ή κάνουν τη πατέντα με τα 8bit panel σε προσπαθεια να πλησιάσουν το 10bit. Αν ξέρει κανεις τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια ας μου πει Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από Marios Rios
alexakos89 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Marios Rios είπε Ρε παιδες εγω θελω να αγορασω τη QLED Q7FN 4Κ 55’’ που αυτη τη στιγμη ειναι στα 1280€ (σε προσφορά) μοντέλο 18 και υποστηρίζει και freesync! Ειναι οτι καλύτερο υπάρχει σε τηλεόραση (εκτός των οled) αυτη τη στιγμη!!!!!!! Τι πρέπει να φοβαμαι δηλαδή σε σχέση με τις Samsung? Εγω για τις lg ακούω οτι εχουνε ψεύτικο 4κ κλπ και κοροϊδεύουν τον κόσμο τα εχω τσεκάρει ολα στα χαρακτηριστικά και πετάει η τηλεόραση... μόνο το πάνελ δε ξερω αν ειναι πραγματικά 10bit όπως πρέπει για να υποστηρίξει το hdr10+ ή κάνουν τη πατέντα με τα 8bit panel σε προσπαθεια να πλησιάσουν το 10bit. Αν ξέρει κανεις τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια ας μου πει 10 bit είναι. 1
cabdik Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 ΔΥΣΤΥΧΩΣ.... το επιπεδο ποιοτητας κατασκευης και τεχνολογικης εξελιξης στις τηλεορασεις εχει "βαλτωσει". απο την μια εχει υποβαθμιστει παρα πολυ η ποιοτητα κατασκευης, με φθηνα πλαστικα, 0 quality control στα πανελ, με υποστηριξη software για κλαματα που μετα τα 3-4 χρονια αρχιζουν και δεν υποστηριζονται εφαρμογες, τα Service επισης με πολλες ελλειψεις και πολλα παραπονα, κ.ο.κ....!! απο την αλλη, η τεχνολογικη εξελιξη σταματησε ουσιαστικα. προσπαθουν με ψιλοβελτιωσεις τυπου QLED, και με υποστηριξη νεοτερων προτυπων ηχου και εικονας, να δειξουν οτι βελτιωνονται, αλλα στην ουσια τα πανελ και η τεχνολογια εμεινε στασιμη, και μαλιστα στην μικρομεσαια κατηγορια (τιμης), εχει παρει την κατιουσα. μεχρι πριν 2-3 χρονια εβρισκες στις χαμηλες κατηγοριες τιμης, πολυ καλα πανελ 120HZ. τωρα...., ακομα και στις μεσαιες κατηγοριες, κινδυνευεις να βρεις 1 "καθαρο" 120HZ πανελ. εν τω μεταξυ, η αγορα ολο και μεγαλυτερων σε διαστασεις τηλεορασεων (ειχαμε παλια 40-42", και λεγαμε ...ουου τηλεορασαρα..!! τωρα απο την 42αρα, πας σε 55αρα τουλαχιστον...!! ), εχει επεκτεινει το προβλημα των σωστων πανελ. δεν βρισκεις ευκολα πλεον τηλεοραση χωρις clouding, banding, bleeding, και ολα τα υπολοιπα ....ing...!! σε λιγο καιρο..., θα ειναι πιο πιθανο να πετυχεις το Τζοκερ, απο καλο πανελ...!!! ΗΜΑΡΤΟΝ δλδ...!! 4
Marios Rios Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, alexakos89 είπε 10 bit είναι. Σε ευχαριστώ φιλαράκι Αξιζει να την αγορασω λες; Για να ξερεις τι πάνελ φοράει μάλλον κατι εψαξες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα