chrisgewrgi Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Εγω ειμαι ασχετος αλλα αυτες τις μερες κανω μια ερευνα μιας και θελω να παρω μια τηλεοραση στο black friday.αυτο που διαβασα για τις oled σε διαφορα λινκ ειναι οτι πχ ενας που παιζει παιχνιδια συνεχεια.η καλητερα κολλημενος με καποιο συγκεκριμενο παιχνιδι που εχει μια σταμπα μονιμα σε καποιο σημειο της οθονης οσο παιζει,ασπουμε εναν χαρτι κατω αριστερα.οτι μετα απο καποιο χρονικο διαστημα δεν ξερω ποσο,υπαρχει περιπτωση να αλλαζεις καναλι και να φενεται αχνα αυτη η σταμπα.η ο φιλος που εγραψε για τα τουρκικα ενοει να βλεπεις αυτο το καναλι συνεχεια και να μεινει η σταμπα του alpha ασπουμε οταν βλεπεις μια ταινια.αυτοι οι φοβοι με καναν και μενα να την αποκλεισω την oled μιας και η tv ειναι ολη μερα και νυχτα ανοιχτη.
Warzycha Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, stefanosnik είπε Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί χαλάει η oled με το πολύ gaming και αυτό που είπες αν την έχεις όλη μέρα ανοιχτή? Λογω της τεχνολογιας της Oled,ενα ή πολλα στατικα πιξελ,δηλαδη καποιο εικονιδιο ή μια εικονα που ειναι στο ιδιο σημειο για πολλες ωρες,μπορει να δημιουργησουν το φαινομενο του burn in. Παντα θα υπαρχει ο κινδυνος εννοω με τετοια χρηση.Κατι που με τις LED δεν συμβαινει. Π.χ. ενας χαρτης σε καποια παιχνιδι ή ενα μονιμο σκορ κατω δεξια ας πουμε απο ενα ποδοσφαιριο ματς. Γενικα ομως σε οικιακη χρηση ειναι δυσκολο να κανεις ζημια. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2018 από Warzycha
graphist83 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Στις 29/10/2018 στις 10:14 ΜΜ, pechlis13 είπε Χαιρετώ το forum Μετά από 6 απροβλημάτιστα χρόνια και άπειρες ώρες θέασης η τίμια LG 55LM670S άρχισε να παραδίδει πνεύμα και έφτασε η ώρα της αντικατάστασης! Επειδή λοιπόν πλησιάζει και η black Friday έχω ξεκινήσει την έρευνα ώστε να έχω κατασταλάξει στο μοντέλο της τηλεόρασης που θα αναζητήσω εκείνη τη μέρα. Το θέμα είναι ότι ενώ ήμουν πολύ κοντά στην LG 65C8 μετά από μια επίσκεψη σε γνωστό πολυκατάστημα ο πωλητής μου έκοψε λίγο τα φτερά λέγοντας μου ότι εφόσον παίζω 2 - 3 ώρες καθημερινά ps4 σε oled σίγουρα θα έχω κάποια στιγμή θέμα burn in. Η γνώμη του ήταν να πάω στην Samsung 65q7fn η στην 65q9fn. Διαβάζω αρκετά για τα θέματα των oled όπως και για την απαράδεκτη αντιμετώπιση της samsung στην Ελλάδα και έχω λίγο μπερδευτεί. Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό αλλα θέλω μια τηλεόραση να μου κρατήσει για αρκετά χρόνια και να μην αναγκαστώ μετά από 2-3 χρόνια να ξανά μπω σε διαδικασία αγορας. Η χρήση που τη θέλω είναι πολλές ταινίες/σειρές και 2-3 ώρες σχεδόν καθημερινά σε ps4. Ευχαριστώ για το χρόνο σας Ποσα λεφτα θες να διαθεσεις?
oliz Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 31/10/2018 στις 7:53 ΜΜ, 7700K είπε Ειναι δυνατον εν ετει 2018 να πετανε τα λεφτα τους στην αχρηστη τεχνολογια της LED Oι παθογενιες τους (χαλια contrast -χρωματα - Motion blur - Input lag) ΟΥΔΕΠΟΤΕ εξαλεiφθηκαν Οι QLED ως εξελιξη τους βελτιωσαν την κατασταση στις δυο πρωτες κατηγοριες ωστοσο υπολειπωνται στις αλλες δυο , απο την αλλη ΟLED εχουν ολα τα καλα χαρακτηριστικα των Πλασμα υστερωντας μονο στο motion blur QLED vs. OLED TV: What’s the difference, and why does it matter? Oσον αφορα το burn in καμια ερευνα με ακριβεια δεν μας βεβαιωνει οτι υφισταται , στις πλασμα που τις εχουμε μια 10ετια οι περισσοτεροι δουλευουν απροβληματιστα ποτε δεν ειδαμε , οχι μονο σε μοντελα του 2013 η του 2011 αλλα σε αυτα που κυκλοφορησαν το 2007 (px70-px80) Απ το παραπάνω βιντεο πως ξεχωριζει ετσι η QLED εχει πολυ φωτεινα και ζωηρά χρωματα!! ενταξει δεν ξερω τι λενε τα review και οι μετρησεις.. εγω εκφραζω αυτο που λένε τα μάτια μου!! κοιταω και thn SONY FX9005 και την LG OLED η LG στο καταστημα ειχε μια ρεαλιστικοτητα στα χρωματα σαν 3d μου εκανε.. δηλαδη ειχαν βαλει demo με καδρα με διαφορες φωτο κ νόμιζες οτι ύπηρχε ξυλινο κάδρο μεσα στην οθονη! το burn in ειναι θεμα κ οχι μονο για οσους παιζουν παιχνιδια. πχ με εχει παρει πολλες φορες ο υπνος στο καναπε κ η ταινια να εχει τελειώσει και να εχει επιστρεψει στο στατικο μενου του mediaPlayer.. μεχρι το πρωι...τι γινεται εκει.. θα βλεπω μια ζωη τα τετραγωνακια του player.. εχω μια plasma 7-8 etias panasonic (st42) πολυ ωραια χρωματα κτλπ μου εχει κανει καποια burn in στα λογοτυπα των καναλιων(εκει δεν την γλιτωνει η Oled) και καποιες αχνες σκιες..Επιπλέον δεν υπαρχει προγραμμα στην τηλεοραση να μην εχει στατική εικόνα.. δηλαδη θα παω να δω μια συνεντευξη με παραθυρα.. κ θα σκεφτομαι..οτι τα σταθερα παράθυρα θα μου χαλασουν το πανελ της τηλεορασης.. δεν γινεται... Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από oliz
KoreanW Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Λοιπόν αυτό που εγώ έχω δει ιδίοις όμμασι είναι ότι απλά η εικόνα των OLED δεν συναντά αντίπαλο σε καμία τυπική LED, είτε qled, είτε triluminos, είτε, είτε. Το θέμα burn in σαφώς υφίσταται, αλλά στο κομμάτι εικόνα οι OLED ξεκάθαρα δείχνουν το μέλλον που οι τυπικές LED απλώς μιμούνται στα αρκτικόλεξα...
oliz Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) η απαντηση της samsung στην LG (oled) αλλο μια τηλεοραση να εχει ενα μειονεκτημα..πχ φωτεινότητα, αντιθεση.. κ αλλο να σου δημιουργεί ελάττωμα που θα το βλεπεις μια ζωη.. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από oliz
manoskost Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 48 λεπτά πριν, oliz είπε η απαντηση της samsung στην LG (oled) αλλο μια τηλεοραση να εχει ενα μειονεκτημα..πχ φωτεινότητα, αντιθεση.. κ αλλο να σου δημιουργεί ελάττωμα που θα το βλεπεις μια ζωη.. οταν λοιπον η samsung βγαλει οθονες oled ( γιατι φημολογειται οτι θα βγαλει ), να κρατησεις αυτο το video, να τους το στειλεις, να δουμε τι θα απαντησουν τοτε εκεινοι, που κατηγορουν τωρα τις led. 1
chrisgewrgi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Η αληθεια ειναι ομως οτι δεν μπορεις να ζεις με το ανχος μη βγαλει η tv τιποτα.ουτε μεσα σπιτι να δωσεις οδηγιες για το πως θα τι χρησιμοποιουν λες και ειναι καφετερια.αν λυσουν αυτο το προβλημα τοτε θα μιλαμε για τις τοπ τηλεορασεις.δεν ξερω τωρα που θα βγαλει microled η samsung τι ρολο βαρανε. 2
vrwmiaris Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 44 λεπτά πριν, manoskost είπε οταν λοιπον η samsung βγαλει οθονες oled ( γιατι φημολογειται οτι θα βγαλει ), να κρατησεις αυτο το video, να τους το στειλεις, να δουμε τι θα απαντησουν τοτε εκεινοι, που κατηγορουν τωρα τις led. Ολεδ δεν θα βγάλει γιατί είναι πατέντα της LG, μόνο εάν δανειστεί πάνελ από αυτή μπορεί όμως να βγάλει πάνελ με microled
oliz Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειδα σε παραταξη κ εχοντας διαβασει λιγο τα review της sony 9005, lg oled b8, kai samsung q6fn k 8fn, παιδια δεν βγαζεις ευκολα ακρη με τα demo των εταιρειων ωστοσο.. η lg ειχε παρα πολυ καλη εικονα ρεαλιστικα χρωματα που νομιζες οτι ησουν εκει! Αλλα κατι περιεργο γινοταν με τα μαυρα της σαν να χανοταν εικονα σε σκοτεινα σημεια οντως δεν ξεχωριζες πολυ της λεπτομερειες! Η samsung επαιζε ενα αθλιο demo αλλα επειδη την εχωξαναδει εχει εντονη φωτεινοτητα χρωματα ενω η διαφορα με την fn7 ηταν οτι ειχε καλυτερο contrast η fn7, η sony επαιζε ενα αδιαφορο demo το οποιο ακομη κ στην παλια μου πλασμα να το βαζα θα ταν το ιδιο δηλαδη δεν εκλεψε την παρασταση.. οπως εβγαλε η sony oled θα βγαλουν κ οι αλλες ωστοσο ειναι νεα τεχνολογια κ δεν ξερουμε ακομα τις παθογενιες της! Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από oliz
manoskost Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, oliz είπε Ειδα σε παραταξη κ εχοντας διαβασει λιγο τα review της sony 9005, lg oled b8, kai samsung q6fn k 8fn, παιδια δεν βγαζεις ευκολα ακρη με τα demo των εταιρειων ωστοσο.. η lg ειχε παρα πολυ καλη εικονα ρεαλιστικα χρωματα που νομιζες οτι ησουν εκει! Αλλα κατι περιεργο γινοταν με τα μαυρα της σαν να χανοταν εικονα σε σκοτεινα σημεια οντως δεν ξεχωριζες πολυ της λεπτομερειες! Η samsung επαιζε ενα αθλιο demo αλλα επειδη την εχωξαναδει εχει εντονη φωτεινοτητα χρωματα ενω η διαφορα με την fn7 ηταν οτι ειχε καλυτερο contrast η fn7, η sony επαιζε ενα αδιαφορο demo το οποιο ακομη κ στην παλια μου πλασμα να το βαζα θα ταν το ιδιο δηλαδη δεν εκλεψε την παρασταση.. οπως εβγαλε η sony oled θα βγαλουν κ οι αλλες ωστοσο ειναι νεα τεχνολογια κ δεν ξερουμε ακομα τις παθογενιες της! ολες οι τηλεορασεις παιζουν σε λειτουργια καταστηματος με τα δικα τους demo, αν θες να τις τσεκαρεις, παιρνεις ενα δικο σου usb με καποια ταινια και πας και τις τσεκαρεις. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από manoskost
KoreanW Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 εγώ επαναλαμβάνω όμως τα κεφαλαία γράμματα Q και O μοιάζουν ναι οπτικά, αλλά όταν γίνονται QLED και OLED είναι τελείως διαφορετικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το αρκτικόλεξο qled, απλά μια διαφημστική παράτα της Χ εταιρείας όπως η Ψ εταιρεία έχει μια άλλη κουβέντα ενώ από την άλλη oled είναι στα αλήθεια μια αλματώδης διαφορά στο κομμάτι εικόνα και συγκρίνεται με το σύνολο των τυπικών led
oliz Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, KoreanW είπε εγώ επαναλαμβάνω όμως τα κεφαλαία γράμματα Q και O μοιάζουν ναι οπτικά, αλλά όταν γίνονται QLED και OLED είναι τελείως διαφορετικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το αρκτικόλεξο qled, απλά μια διαφημστική παράτα της Χ εταιρείας όπως η Ψ εταιρεία έχει μια άλλη κουβέντα ενώ από την άλλη oled είναι στα αλήθεια μια αλματώδης διαφορά στο κομμάτι εικόνα και συγκρίνεται με το σύνολο των τυπικών led απ την αλλη ομως οι oled ειναι μια νεα τεχνολογια με τις παθογένιες της.. (Burn in) στο μελλον ίσως την εξελίξουν και πάψουν να υφίστανται. ωστόσο η Qled είναι αποτέλεσμα εξέλιξης των LED πανελ.
KoreanW Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, oliz said: απ την αλλη ομως οι oled ειναι μια νεα τεχνολογια με τις παθογένιες της.. (Burn in) στο μελλον ίσως την εξελίξουν και πάψουν να υφίστανται. ωστόσο η Qled είναι αποτέλεσμα εξέλιξης των LED πανελ. η qled δεν είναι καμία εξέλιξη, είναι μια ακόμα υλοποίηση της led τεχνολογίας που έντεχνα φέρει όνομα με συνειρμούς σε oled εξέλιξη είναι η oled (για την οποία βεβαίως και κανείς δεν αρνείται ότι έχει τις δικές της αδυναμίες, κατ' αντιστοιχία με τις αδυναμίες των άλλων τεχνολογιών) εν ολόγοις κατ' εμέ, qled δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς, αντίθετα oled είναι σημείο αναφοράς Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από KoreanW
7700K Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, oliz είπε Απ το παραπάνω βιντεο πως ξεχωριζει ετσι η QLED εχει πολυ φωτεινα και ζωηρά χρωματα!! ενταξει δεν ξερω τι λενε τα review και οι μετρησεις.. εγω εκφραζω αυτο που λένε τα μάτια μου!! κοιταω και thn SONY FX9005 και την LG OLED η LG στο καταστημα ειχε μια ρεαλιστικοτητα στα χρωματα σαν 3d μου εκανε.. δηλαδη ειχαν βαλει demo με καδρα με διαφορες φωτο κ νόμιζες οτι ύπηρχε ξυλινο κάδρο μεσα στην οθονη! το burn in ειναι θεμα κ οχι μονο για οσους παιζουν παιχνιδια. πχ με εχει παρει πολλες φορες ο υπνος στο καναπε κ η ταινια να εχει τελειώσει και να εχει επιστρεψει στο στατικο μενου του mediaPlayer.. μεχρι το πρωι...τι γινεται εκει.. θα βλεπω μια ζωη τα τετραγωνακια του player.. εχω μια plasma 7-8 etias panasonic (st42) πολυ ωραια χρωματα κτλπ μου εχει κανει καποια burn in στα λογοτυπα των καναλιων(εκει δεν την γλιτωνει η Oled) και καποιες αχνες σκιες..Επιπλέον δεν υπαρχει προγραμμα στην τηλεοραση να μην εχει στατική εικόνα.. δηλαδη θα παω να δω μια συνεντευξη με παραθυρα.. κ θα σκεφτομαι..οτι τα σταθερα παράθυρα θα μου χαλασουν το πανελ της τηλεορασης.. δεν γινεται... To burn in στις πλασμα που υποτειθεται οτι ειναι πιο ευαλωτες δεν ειναι συνθισμενο Το παραπανω ειναι ενα τεστ Burn In Test για τα image retention , μπορουν να κρατησουν απο μερικες βδομαδες μεχρι μηνες ακομα και αν δεν πιασει το τεστ με την παραδο του χρονου εξαφανιζονται ολα Τουλαχιστον τεστ που εκανα και με τα Dead pixels https://uploadfiles.io/fecni στην δικια μου P42G10 δεν βρηκα το παραμικρο και κοντευει να συμπληρωσει 10ετια στα τελη του 2019 , δεν μιλαμε για την εικονα βεβαια που μενει ατσαλακωτη , ποια Led μπορει να βγαλει εστω και τα μισα χρονια χωρις να πεσει η ποιοτητα εικονας της χωρια βεβαια τα υπολοιπα προβληματα Οι OLED εχουν παρει ολα τα καλα στοχιεια απο τις πλασμα , στα Video που βλεπουμε burn in δεν ξερουμε κατω απο ποιες συνθηκες τα εμφανισαν , ουτε φυσικα αν επεσαν σε ελαττωματικες παρτιδες οι χρηστες τους , δεν ειναι σπανιο οταν μιλαμε για τηλεορασεις Οποτε δεν ειναι κανονας , θα το δειξει η παροδο του χρονου σε βαθος 5ετιας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα