Προς το περιεχόμενο

Χιλιάδες Σουηδοί τοποθετούν πλέον μικροτσίπ στα χέρια τους

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
4 minutes ago, gnsX said:

Σωστά, κάθε εξάμηνο να τρέχεις για ταυτότητες, διπλώματα είναι κόστος, πάγιο θα έλεγα. Ίσως θα έπρεπε να έρχεται με τη ΔΕΗ τόσο συχνά που γίνεται.

Αλλά πχ το τσιπακι δεν θα χρειαστεί ποτέ αλλαγή, δεν θα βγει κάτι νέο να χρειαστεί αναβάθμιση. Ενώ η συντήρηση συσκευών για ανάγνωση θα ναι δωρεάν, άσε που δεννθα χαλάνε.

Εντάξει για το διαβατήριο, όταν ξαναπάς Βραζιλία δεν θα χρειαστεί να ανανεώσεις, θα έχει τσιπακι η Μπραζιλ

Αδερφέ, έγραψες κάπου μαθηματικά ότι το κόστος μειώνεται; Μελετουλα καναμε; Επιχειρήματα ζητάς και είσαι στην αοριστολογια 

Πως ακριβώς περιμένεις "σοβαρό" διάλογο όταν διατυπώνεις αυτά τα επιχειρήματα? Μαζί με το "γουστάρω να αφήνω την ταυτότητα σπίτι"?

Αναρχία κι έτσι? 😛 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Μόλις τώρα, billdanos είπε

Πως ακριβώς περιμένεις "σοβαρό" διάλογο όταν διατυπώνεις αυτά τα επιχειρήματα? Μαζί με το "γουστάρω να αφήνω την ταυτότητα σπίτι"?

Αναρχία κι έτσι? 😛 

Δεν είπα κάτι τέτοιο εγώ. Ζήτησα αποδείξεις ότι αυτό θα έχει οικονομικό όφελος σε μένα, πετάς την μπάλα στην εξέδρα με αυτό το ποστ

• Like 1

26 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ωραία φράση και πιασάρικη! Μπορείς όμως να μας το εξηγήσεις στην πράξη τι σημαίνει και πως θα γίνεται αυτός ο έλεγχος?

Νομιζω οτι αυτο που ειπα ειναι αρκετα κατανοητο , οποιος θελει να καταλαβει , καταλαβαινει , αλλωστε ολα αυτα γινονται παντα για το καλο μας , ποτε για το κακο , παντα ειναι προαιρετικα μεχρι να γινουν υποχρεωτικα , δεν μπορω να πληρωσω μετρητα πανω απο 500 ευρω , εχω ομως την ελευθερια την χρεωστικης - πιστωτικης , στην ελευθερια ομως υπαρχουν επιλογες , οταν δεν εχεις επιλογη δεν ειναι ελευθερια , ειναι δουλεία

• Like 3

4 λεπτά πριν, gnsX είπε

Αδερφέ, έγραψες κάπου μαθηματικά ότι το κόστος μειώνεται; Μελετουλα καναμε; Επιχειρήματα ζητάς και είσαι στην αοριστολογια

Σιγά μην προκυρήξω και διαγωνισμό για το έργο! Στην αοριστολογία είσαι εσύ γιατί μετά από τόσα ποστ δεν έχεις επιδείξει ακόμα κάποιο επιχείρημα (παρά μόνο προσπάθεια κατάρριψης άλλων επιχειρημάτων) και έτσι εκθέτεις τον εαυτό σου. Το να μην έχεις χαρτιά, εκτυπώσεις και χαρατσάκια για υπηρεσίες δεν είναι από μόνα τους κατανοητό οτι θα σου γλυτώσουν από 1 cent έως Χ?

Εγώ λοιπόν είπα αρκετά (όχι ένα μόνο) επιχειρήματα (ασχέτως αν εσυ τα δέχεσαι ή όχι). 

• Super Moderators
Just now, jimmyl said:

Νομιζω οτι αυτο που ειπα ειναι αρκετα κατανοητο , οποιος θελει να καταλαβει , καταλαβαινει , αλλωστε ολα αυτα γινονται παντα για το καλο μας , ποτε για το κακο , παντα ειναι προαιρετικα μεχρι να γινουν υποχρεωτικα , δεν μπορω να πληρωσω μετρητα πανω απο 500 ευρω , εχω ομως την ελευθερια την χρεωστικης - πιστωτικης , στην ελευθερια ομως υπαρχουν επιλογες , οταν δεν εχεις επιλογη δεν ειναι ελευθερια , ειναι δουλεία

Μόνο που μέχρι τώρα τα μετρητά τα χρησιμοποιούσες για να κρύψεις την πηγή των εσόδων σου. Και δεν το έκανες μόνο εσύ αλλά όλοι μαζί και συστηματικά. Θέλω απλά να πω πως το κάθε μέτρο πάντα έχει από πίσω του μια αφορμή & κάποιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. 

Ενώ αν όλα γίνονται με ένα συγκεκριμένο id για τον καθένα, όλη η ταυτοποίηση και η καταγραφή γίνεται πολύ πιο απλά και ξεκάθαρα. Και όλα αυτά γιατί έχουμε επιλέξει να ζούμε μέσα σε μια κοινωνία μαζί με άλλους και όχι μόνοι μας στο αγρόκτημα που ο πλησιέστερος γείτονας είναι 10km μακριά... :)

Μόλις τώρα, Stamer είπε

Σιγά μην προκυρήξω και διαγωνισμό για το έργο! Στην αοριστολογία είσαι εσύ γιατί μετά από τόσα ποστ δεν έχεις επιδείξει ακόμα κάποιο επιχείρημα (παρά μόνο προσπάθεια κατάρριψης άλλων επιχειρημάτων) και έτσι εκθέτεις τον εαυτό σου. Το να μην έχεις χαρτιά, εκτυπώσεις και χαρατσάκια για υπηρεσίες δεν είναι από μόνα τους κατανοητό οτι θα σου γλυτώσουν από 1 cent έως Χ?

Εγώ λοιπόν είπα αρκετά (όχι ένα μόνο) επιχειρήματα (ασχέτως αν εσυ τα δέχεσαι ή όχι). 

Εγώ λέω ότι το κόστος συντήρησης των συσκευών ανάγνωσης προσθέτουν 2 cents έως Y.

Το κόστος αλλαγής του τσιπ όταν βγει κάτι νέο με έξτρα δυνατότητες ή έξτρα ασφάλεια, προσθέτει 3 cents εως Ζ.

Ορίστε, κι εγώ είπα αρκετά (όχι ένα μόνο) επιχειρήματα (ασχέτως αν εσύ τα δέχεσαι ή όχι)

• Like 1

1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Μόνο που μέχρι τώρα τα μετρητά τα χρησιμοποιούσες για να κρύψεις την πηγή των εσόδων σου. Και δεν το έκανες μόνο εσύ αλλά όλοι μαζί και συστηματικά. Θέλω απλά να πω πως το κάθε μέτρο πάντα έχει από πίσω του μια αφορμή & κάποιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. 

Ενώ αν όλα γίνονται με ένα συγκεκριμένο id για τον καθένα, όλη η ταυτοποίηση και η καταγραφή γίνεται πολύ πιο απλά και ξεκάθαρα. Και όλα αυτά γιατί έχουμε επιλέξει να ζούμε μέσα σε μια κοινωνία μαζί με άλλους και όχι μόνοι μας στο αγρόκτημα που ο πλησιέστερος γείτονας είναι 10km μακριά... :)

Αν το κρατος ηθελε πραγματικα να βρει την φοροδιαφυγη μπορει και πολυ ευκολα , ειναι αυτο που λενε οι Αμερικανοι , follow the money , ολα τα αλλα ειναι προφασεις εν αμαρτιες

• Like 1

Μόλις τώρα, gnsX είπε

Εγώ λέω ότι το κόστος συντήρησης των συσκευών ανάγνωσης προσθέτουν 2 cents έως Y.

Το κόστος αλλαγής του τσιπ όταν βγει κάτι νέο με έξτρα δυνατότητες ή έξτρα ασφάλεια, προσθέτει 3 cents εως Ζ.

Ορίστε, κι εγώ είπα αρκετά (όχι ένα μόνο) επιχειρήματα (ασχέτως αν εσύ τα δέχεσαι ή όχι)

Τα δεχομαι, ναι. Ωστόσο γέρνω στην άποψη οτι το κόστος των υπάρχοντων "υπηρεσιών" είναι μεγαλύτερο. Φυσικά δεν έχουμε την δυνατότητα (ούτε την διάθεση για κάτι τέτοιο) για να τα ζυγίσουμε στ'αλήθεια οπότε απλά είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Μπορούμε όμως να μείνουμε στα οφέλη ή στα αρνητικά που μπορεί να έχει το chip στην καθημερινότητά μας.

• Super Moderators
2 minutes ago, gnsX said:

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Θα συμφωνούσες αρχικά αν αντί για μια ταυτότητα, ένα διαβατήριο, μια πιστωτική, μια κάρτα εισόδου, μια κάρτα εισιτηρίου, ένα δίπλωμα οδήγησης, ένα βιβλιάριο υγείας, κλπ, θα μπορούσες να έχεις ένα μοναδικό ID που θα ίσχυε για όλα αυτά? 

Και μετά θα φτάσουμε και στο μέσο που θα κουβαλάει αυτό το ID... :)

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Θα συμφωνούσες αρχικά αν αντί για μια ταυτότητα, ένα διαβατήριο, μια πιστωτική, μια κάρτα εισόδου, μια κάρτα εισιτηρίου, ένα δίπλωμα οδήγησης, ένα βιβλιάριο υγείας, κλπ, θα μπορούσες να έχεις ένα μοναδικό ID που θα ίσχυε για όλα αυτά? 

Και μετά θα φτάσουμε και στο μέσο που θα κουβαλάει αυτό το ID... :)

Εννοείται, λες να θέλω να κουβαλω 15 έγγραφα ή να πρέπει να θυμάμαι 15 αριθμούς;

Πρέπει να αποδείξω κάτι πριν ληφθεί υπόψιν αυτό που λέω; 

Επεξ/σία από gnsX
  • Like 1

• Super Moderators
7 minutes ago, jimmyl said:

Αν το κρατος ηθελε πραγματικα να βρει την φοροδιαφυγη μπορει και πολυ ευκολα , ειναι αυτο που λενε οι Αμερικανοι , follow the money , ολα τα αλλα ειναι προφασεις εν αμαρτιες

Με μετρητά και κινήσεις που δεν καταγράφονται, δεν μπορείς να κάνεις το "follow the money". :) 

2 minutes ago, gnsX said:

Εννοείται, λες να θέλω να κουβαλω 15 έγγραφα ή να πρέπει να θυμάμαι 15 αριθμούς;

Ωραία. Γιατί εκτιμώ πως μέχρι να φτάσουμε στο τσιπάκι, θα πρέπει πρώτα να έχουμε υλοποιήσει κάτι τέτοιο... Ας φτάσω στο σημείο να κουβαλάω μόνο μια κάρτα μαζί μου για όλες τις χρήσεις και χαλάλι το τσιπάκι, δεν το χρειάζομαι! :) 

8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ωραία. Γιατί εκτιμώ πως μέχρι να φτάσουμε στο τσιπάκι, θα πρέπει πρώτα να έχουμε υλοποιήσει κάτι τέτοιο... Ας φτάσω στο σημείο να κουβαλάω μόνο μια κάρτα μαζί μου για όλες τις χρήσεις και χαλάλι το τσιπάκι, δεν το χρειάζομαι! :) 

Ακριβώς αυτή είναι η άποψη μου. Ερώτηση, οι Σουηδοί το έχουν επιτύχει αυτό; Έχουν ένα unique id για όλες τις χρήσεις; Τοο τσιπακι σημερα δείχνει βιασύνη πάντως

• Like 1

• Super Moderators
4 minutes ago, gnsX said:

Ακριβώς αυτή είναι η άποψη μου. Ερώτηση, οι Σουηδοί το έχουν επιτύχει αυτό; Έχουν ένα unique id για όλες τις χρήσεις; Τοο τσιπακι σημερα δείχνει βιασύνη πάντως

Δεν το έχουν πετύχει απόλυτα αλλά σίγουρα είναι μερικά έτη φωτός πιο μπροστά από εμάς σε θέματα οργάνωσης του κράτους και των γραφειοκρατικών διαδικασιών κλπ. Η "βιασύνη" τους φαντάζομαι πως έχει να κάνει και με τον τρόπο που σκέφτονται καθώς και με το κατά πόσο εμπιστεύονται το κράτος, τις αρχές και τις δημόσιες υπηρεσίες τους.

Αν ας πούμε αύριο το πρωί μου έλεγες πως το δικό μας taxis κυκλοφόρησε υποδερμικά τσιπάκια για να μας διευκολύνει, προφανώς και θα γελούσα και δεν θα σκεφτόμουν καν να κάνω κάτι τέτοιο, γιατί γνωρίζω την (μη) οργάνωσή του και δεν το εμπιστεύομαι! :)

14 λεπτά πριν, billdanos είπε

Με μετρητά και κινήσεις που δεν καταγράφονται, δεν μπορείς να κάνεις το "follow the money". :) 

Μια χαρα μπορεις , δεν γινεται να εχεις 2 σπιτια , 3 αυτοκινητα ,  να σπουδαζεις παιδια στο εξωτερικο ,και να δηλωνεις 10.000 ευρω εισοδημα 

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...