xp-user Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 56 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Είσαι σίγουρος, δηλαδή τι να κάνεις; Σε περίπτωση θανάτου κάποιου ο οποίος έχει χρέη προς Τράπεζες -Δημόσιο - Ασφαλιστικά Ταμεία (δεν ξέρω τι ισχύει για χρέη προς ιδιώτες) οι συγγενείς πρώτου βαθμού κάνουν αποποίηση κληρονομιάς.
Miracle Worker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, xp-user είπε Σε περίπτωση θανάτου κάποιου ο οποίος έχει χρέη προς Τράπεζες -Δημόσιο - Ασφαλιστικά Ταμεία (δεν ξέρω τι ισχύει για χρέη προς ιδιώτες) οι συγγενείς πρώτου βαθμού κάνουν αποποίηση κληρονομιάς. Μονο πρωτου; Ο πατερας μου δηλαδη που εχει πεθανει ο αδερφος του και μαλλον εχουν αποποιηθει τα παιδια και τα εγγονια, μπορει να εχει προβλημα; Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από Miracle Worker
ELTASSOS Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Α για αυτο κλαινε στις κηδειες...τωρα μου λυθηκε η απορια γιατι κλαινε οι κοντινοι συγγενεις μονο. Τους βυσματωνει ο νεκρος. Αντιθετως σε γεννησεις ολο γελια και κερασματα..ενας νεος φορολογουμενος ερχεται να κανει τη βαρδια του σε τουτη τη ζωη.....Φορολογικο το θεμα εεε? Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από ELTASSOS 3
ObeyWario! Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Τα χρέη κληρονομούνται, αν κάνουν αποποίηση οι συγγενείς περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία.Ο Τσίπρας τι λέτε προσευχόταν όταν πήγε να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας; Καλό είναι να κάνουν αποποίηση μέχρι και ξαδέρφια, αδέρφια είναι αυτονόητο
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, xp-user είπε Σε περίπτωση θανάτου κάποιου ο οποίος έχει χρέη προς Τράπεζες -Δημόσιο - Ασφαλιστικά Ταμεία (δεν ξέρω τι ισχύει για χρέη προς ιδιώτες) οι συγγενείς πρώτου βαθμού κάνουν αποποίηση κληρονομιάς. Αυτο το γνωρίζεις ή απλά το ακουσες; Πως θα κάνεις αποποίηση κληρονομιάς αν δεν υπάρχει κληρονομιά;😕Δηλαδη αν ένας δεν έχει στον ήλιο μοίρα,ζει στο νοίκι,δεν υπάρχει τίποτα στο όνομα του και χρωστάει στην εφορία, και εγώ είμαι ο πιο κοντινός του συγγενής,θα πάρω εγώ τα χρέη του;Γιατί; Αφού δεν έχω καμμία σχέση με τα χρέη του.Δεν έχει καμμία λογική.
ObeyWario! Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, jmmys είπε Πως θα κάνεις αποποίηση κληρονομιάς αν δεν υπάρχει κληρονομιά;😕 Η κληρονομιά χωρίζεται σε ενεργητικό (σπίτια λεφτά κτλ) παθητικό (χρέη) 2
xp-user Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, jmmys είπε Αυτο το γνωρίζεις ή απλά το ακουσες; Πως θα κάνεις αποποίηση κληρονομιάς αν δεν υπάρχει κληρονομιά;😕Δηλαδη αν ένας δεν έχει στον ήλιο μοίρα,ζει στο νοίκι,δεν υπάρχει τίποτα στο όνομα του και χρωστάει στην εφορία, και εγώ είμαι ο πιο κοντινός του συγγενής,θα πάρω εγώ τα χρέη του;Γιατί; Αφού δεν έχω καμμία σχέση με τα χρέη του.Δεν έχει καμμία λογική. Το γνωρίζω απο προσωπική εμπειρία.Τωρα αν ψάχνεις λογική στο γιατί κληρονομούνται τα χρέη ακόμα και χωρίς να υπάρχει κληρονομιά ξεχνάς οτι ζούμε στη χώρα του παραλόγου. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από xp-user 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε Ακούγεται λίγο κάπως το θέμα, αλλά πάνω απ΄ όλα η πληροφόρηση. Αν τα τινάξεις και φύγεις από αυτό το κόσμο, ενώ μέχρι τότε ζούσες σε σπίτι γονιών σου, και δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου, πέρα από ένα τριψήφιο χρέος στην εφορία, και ένα τριψήφιο χρέος στο ΕΦΚΑ, λόγω ελεύθερου επαγγέλματως. Τι γίνεται με αυτά τα χρέη; Μεταφέρονται στους γονείς με κάποιο μαγικό τρόπο ή απλά αποποιούνται "κληρονομιά" εύκολα και ανέξοδα και δεν τους επηρεάζουν καθόλου; Ευχαριστώ! Αν πεθανεις τα χρεη σου κληρονομιούνται απο συγγενης αν κανουν αποποιηση τοτε τρωει το κρατος-ιδιωτης πιστόλι
ELTASSOS Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε Αν πεθανεις τα χρεη σου κληρονομιούνται απο συγγενης αν κανουν αποποιηση τοτε τρωει το κρατος-ιδιωτης πιστόλι Τα χρεη κληρονομουνται κατα σειρα...οποτε αν καποιος αποποιηθει τοτε τα φορτωνεται ο επομενος πλησιεστερος κληρονομος. Χοντρικα ετσι ειναι με προθεσμιες αποποιησης , σιωπηρας αποδοχης, κλπ...καποιον θα τσιμπησει το κρατος ως και χ βαθμου συγγενεια...πχ τριτος εξαδελφος. 2
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, ELTASSOS είπε Τα χρεη κληρονομουνται κατα σειρα...οποτε αν καποιος αποποιηθει τοτε τα φορτωνεται ο επομενος πλησιεστερος κληρονομος. Χοντρικα ετσι ειναι με προθεσμιες αποποιησης , σιωπηρας αποδοχης, κλπ...καποιον θα τσιμπησει το κρατος ως και χ βαθμου συγγενεια...πχ τριτος εξαδελφος. 4 μηνες ειναι το δικαιομα να κανεις αποποιηση, φυσικα ενημερωνεις τους αλλους συγγενης να πραξουν τα δεοντα εκτος αν εισαι καφρος. εμενα ο πατερας μου δεν ειχε αλλους συγγενης οποτε εγω και ο αδερφος μου καναμε μετα το θανατο αμεσως αποποιηση για δανεια περιπου 50 χιλιαδων που χρωστουσε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, jmmys είπε Αφού δεν εχεις τίποτα στο όνομα σου όπως ειπες,τι κληρονομιά να αποποιηθουν.Προφανώς τα χρέη διαγράφονται. Και εφόσων δεν έχεις κανένα περιουσιακό στοιχειο,δεν υπάρχουν και κληρονόμοι. Μην γράφετε οτι να ναι γιατί διαβάζουν και άλλοι. Δεν παίζει κανέναν ρόλο τι έχεις ή δεν έχεις στο όνομά σου. Όταν αποβιώσει ο γονιός σου ή κάποιος συγγενής, όλα εξαρτώνται αρχικά από το τι έχει γράψει στην διαθήκη, διαφορετικά το κράτος αναζητεί συγγενείς Α' βαθμου και μοιράζει την κληρονομιά με ποσοστά. Όλα τα χρέη οποιουδήποτε είδους μεταφέρονται στους κληρονόμους μαζί με τον φόρο κληρονομιάς αν και εφόσον δεχτείς την κληρονομιά. Αν δεν υπάρχουν συγγενείς Α' βαθμού αναζητούνται συγγενείς Β' Γ' κοκ, όσο αυξάνεται ο βαθμός αυξάνεται και ο φόρος κληρονομιάς. 2 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Μονο πρωτου; Ο πατερας μου δηλαδη που εχει πεθανει ο αδερφος του και μαλλον εχουν αποποιηθει τα παιδια και τα εγγονια, μπορει να εχει προβλημα; Να ρωτήσει δικηγόρο μην το αφήσετε έτσι. 1 2
NikosKallithea Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, xp-user είπε Σε περίπτωση θανάτου κάποιου ο οποίος έχει χρέη προς Τράπεζες -Δημόσιο - Ασφαλιστικά Ταμεία (δεν ξέρω τι ισχύει για χρέη προς ιδιώτες) οι συγγενείς πρώτου βαθμού κάνουν αποποίηση κληρονομιάς. Τι αποποίηση κληρονομιάς κανουν, απαντάς σε ενα ποστ και λες οτι εχει δεν εχει κατι να κληρονομήσει κάποιος τα χέρια πάνε στους κληρομομους, τώρα λες να κανουν αποποίηση, σε τι να κανουν αποποίηση αφου δεν υπάρχει τίποτα ..και τελικά τα χρεει προφανώς παραγράφονται όπως ήδη αναφέρθηκε
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, xp-user είπε Το γνωρίζω απο προσωπική εμπειρία.Τωρα αν ψάχνεις λογική στο γιατί κληρονομούνται τα χρέη ακόμα και χωρίς να υπάρχει κληρονομιά ξεχνάς οτι ζούμε στη χώρα του παραλόγου. Δεν κάνεις αποδοχή λέμε και γλιτώνεις και τα χρέη, μην γράφετε οτι να ναι. 1
ELTASSOS Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 26 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε 4 μηνες ειναι το δικαιομα να κανεις αποποιηση, φυσικα ενημερωνεις τους αλλους συγγενης να πραξουν τα δεοντα εκτος αν εισαι καφρος. εμενα ο πατερας μου δεν ειχε αλλους συγγενης οποτε εγω και ο αδερφος μου καναμε μετα το θανατο αμεσως αποποιηση για δανεια περιπου 50 χιλιαδων που χρωστουσε. Χα μη το λες αυτο...για τους συγγενεις. Δεν ειναι ολα ροδινα. Εδω σκοτωνονται αδελφια για ορια χωραφιου 2 μετρα...χωραφι οχι οικοπεδο. Η υπαρχουν αδελφια που εχουν χρονια να μιλησουν ειτε λογω μεταναστευσης ειτε οικογενειακων θεματων...πχ ετεροθαλη, η ολα τα παραπανω μαζι.Οποτε καλιστα καποιος αποκρυπτει απο συγγενεις το συμβαν, ασε που δεν γνωριζονται ολοι οι συγγενεις μεταξυ τους. Τα χρονικα ορια δεν τα ξερω αλλα αφου το λες ετσι θα ειναι. 21 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Μην γράφετε οτι να ναι γιατί διαβάζουν και άλλοι. Δεν παίζει κανέναν ρόλο τι έχεις ή δεν έχεις στο όνομά σου. Όταν αποβιώσει ο γονιός σου ή κάποιος συγγενής, όλα εξαρτώνται αρχικά από το τι έχει γράψει στην διαθήκη, διαφορετικά το κράτος αναζητεί συγγενείς Α' βαθμου και μοιράζει την κληρονομιά με ποσοστά. Όλα τα χρέη οποιουδήποτε είδους μεταφέρονται στους κληρονόμους μαζί με τον φόρο κληρονομιάς αν και εφόσον δεχτείς την κληρονομιά. Αν δεν υπάρχουν συγγενείς Α' βαθμού αναζητούνται συγγενείς Β' Γ' κοκ, όσο αυξάνεται ο βαθμός αυξάνεται και ο φόρος κληρονομιάς. Να ρωτήσει δικηγόρο μην το αφήσετε έτσι. Σωστα και ξεκαθαρα τα λες βασιλη. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 54 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν κάνεις αποδοχή λέμε και γλιτώνεις και τα χρέη, μην γράφετε οτι να ναι. παει στο πρωτοδικείο και κανει αποποιηση αν δεν κανει ειναι οτι αποδεχετε σιωπηρα την κληρονομια-χρεη 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις