Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ρεύματος - Ρήτρα ΟΤΣ

AristidisZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα, έχω ΚΟΤ-Β το οποίο λόγω χρήσης αποκλειστικά ρεύματος για θέρμανση από πέρισυ, πλέον θα ξεπερνάω τα όρια και υπολογίζω ότι τα 2 χειμερινά τετράμηνα θα είμαι εκτός ΚΟΤ. Έχω και νυχτερινό μετρητή και η ετήσια κατανάλωση πλέον θα κυμαίνεται στις 10000 kwh (περίπου 6000 στο ημερήσιο & 4000 στο νυχτερινό). Δεν κυνηγάω την απόλυτα φτηνότερη προσφορά που τρέχει τώρα αλλά περισσότερο κάτι σταθερό (και φτηνότερο από τη ΔΕΗ) που να μην έχει μεταβαλλόμενες χρεώσεις. Ο πατέρας μου έχει αλλάξει σε Nrg πριν περίπου 1 χρόνο και έχει θερμοσυσσωρευτές για θέρμανση. Είναι ευχαριστημένος (είδε δλδ διαφορά από τη ΔΕΗ). Έτυχε να δω εκκαθαριστικό λογαριασμό του από τον χειμώνα που μας πέρασε. Είχε περίπου 4300 khw, τον σύγκρινα με έναν δικό μου που είχα παρόμοια κατανάλωση (στον συγκεκριμένο λογαριασμό μου, η έκπτωση ΚΟΤ ήταν 85€ προ ΦΠΑ και όχι για όλες τις kwh του ημερησίου ρεύματος). Ο λογαριασμός του πατέρα μου ήταν 75€ φτηνότερος στην καθαρή αξία (προ ΦΠΑ δλδ και δίχως τα δημοτικά τέλη). Αν δλδ δεν είχα ΚΟΤ (που από εδώ και πέρα σίγουρα θα με πετάει έξω με τέτοιες καταναλώσεις), για τον συγκεκριμένο λογαριασμό η διαφορά θα ήταν 75€ + 85€ + το ΦΠΑ 6%. Τι μου προτείνεται;  Την Nrg δεν την βλέπω να συζητιέται πολύ, έχω όμως το παράδειγμα του πατέρα μου που είναι χειροπιαστό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 3 μήνες μετά...
1 ώρα πριν, windglider είπε

Υπάρχει περίπτωση ο πάροχος σε συμβόλαιο χωρίς Ρήτρα Οριακής Τιμής να κάνει μονομερή τροποποίηση και να βάλει;

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Νομιζω πως οχι ειδικα τους πρωτους 6 μηνες συμβασης. Υπαρχει περιπτωση σιγουρα μετα τους 6 μηνες "σταθερης τιμης", να σου αλλαξει την τιμη ,χωρις ρητρα. με ενημερωση ενα διαστημα νωριτερα..

4 λεπτά πριν, Jason13 είπε

Νομιζω πως οχι ειδικα τους πρωτους 6 μηνες συμβασης. Υπαρχει περιπτωση σιγουρα μετα τους 6 μηνες "σταθερης τιμης", να σου αλλαξει την τιμη ,χωρις ρητρα. με ενημερωση ενα διαστημα νωριτερα..

Σε ευχαριστώ πολύ! Εάν αλλάξει την τιμή της κιλοβατώρας και είμαι δεμένος σε συμβόλαιο, είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την αλλαγή, ή μπορώ να αποχωρήσω λόγω της τροποποίησης που έκανε στους όρους του συμβολαίου;

1 λεπτό πριν, windglider είπε

Σε ευχαριστώ πολύ! Εάν αλλάξει την τιμή της κιλοβατώρας και είμαι δεμένος σε συμβόλαιο, είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την αλλαγή, ή μπορώ να αποχωρήσω λόγω της τροποποίησης που έκανε στους όρους του συμβολαίου;

Βρισκομαι με συμβαση χωρις δεσμευση οποτε δεν το εχω ψαξει. Ισως απαντησουν συμφορουμιτες. Διαβασε και τους ορους του συμβολαιου που υπεγραψες!

Θα πρότεινα να κλειδωθεί το θέμα μιας δεν πέτυχε η διαχώρηση απο το

https://www.insomnia.gr/forums/topic/669691-ποιον-εναλλακτικό-πάροχο-αντί-δεη/

Εννοείται οτι μπορεί να αλλάξει τη χρέωση ή τον τρόπο υπολογισμό της ρήτρας ανα πάσα στιγμή εφόσων προηγηθεί ενημέρωση . Απλά δεν αποδέχεσαι τους όρους και έχεις δικαίωμα να αποχωρήσεις .
Το ίδιο έχει γίνει αρκετές φορές σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

• Like 1

• 6 μήνες μετά...

καλησπερα σε ολους ,και στις 2 παροχες ρευματος που εχω ειχα επιλεξει την ελιν electricon χωρις ρητρα προσαρμογης μετα απο 17 μηνες που τους εχω σε συμβολαιο αοριστου διαρκειας σημερα μου εστειλαν mail με πολυ μεγαλες αυξησεις δινοντας μου περιθωριο 10 ημερων να επιλεξω αν δεχομαι η να αλλαξω εταιρεια, αυτο ειναι νομιμο? στην συμβαση μας γραφει ξεκαθαρα πως για οποιαδηποτε αλλαγη πρεπει να ενημερωθω 60 ημερες νωριτερα....

6 λεπτά πριν, marioslefk είπε

καλησπερα σε ολους ,και στις 2 παροχες ρευματος που εχω ειχα επιλεξει την ελιν electricon χωρις ρητρα προσαρμογης μετα απο 17 μηνες που τους εχω σε συμβολαιο αοριστου διαρκειας σημερα μου εστειλαν mail με πολυ μεγαλες αυξησεις δινοντας μου περιθωριο 10 ημερων να επιλεξω αν δεχομαι η να αλλαξω εταιρεια, αυτο ειναι νομιμο? στην συμβαση μας γραφει ξεκαθαρα πως για οποιαδηποτε αλλαγη πρεπει να ενημερωθω 60 ημερες νωριτερα....

που το ξέθαψες το νήμα, νόμιζα κλειδώθηκε, ξεκίνα εδώ :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...