sndev Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) έχει 10% του αφαιρεί άμα δεις 6,41.+ εκπτωση παγιου. ξεκάθαρος είναι ο λογαριασμός σε αυτο το κομματι πληρώνει 0,09227 τη κιλοβατώρα. τωρα για ots δε γνωρίζω πως το βλεπει καποιος, εγω περιμένω απο το γεναρη που άλλαξα παροχο τον εκκαθαριστικο να δω τι παίζει. ποιος παροχος είναι ? Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από sndev 1
korakios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) edited Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από korakios
spocky Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 51 λεπτά πριν, sndev είπε έχει 10% του αφαιρεί άμα δεις 6,41.+ εκπτωση παγιου. ξεκάθαρος είναι ο λογαριασμός σε αυτο το κομματι πληρώνει 0,09227 τη κιλοβατώρα. τωρα για ots δε γνωρίζω πως το βλεπει καποιος, εγω περιμένω απο το γεναρη που άλλαξα παροχο τον εκκαθαριστικο να δω τι παίζει. ποιος παροχος είναι ? Φυσικο αεριο αττικης. 1
kanesaxo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Παίδες, εχω μπει κι εγω στο τριπακι αλλαγής παρόχου! (αν και θα επρεπε να κανουμε ενα νετ μετερινγκ και να ησυχάσουμε, αλλα τεσπα). Εχω χάσει τη μπάλα. Διαβαζω περι ΟΤΣ και θεωρω πως θελει ΠΟΛΥ ψαξιμο και στατιστικη παλαιοτέρων ετών για να βγάλεις ακρη. Παράδειγμα: εχω 3 εκκαθαριστικους του σπιτιου απο περσυ. Συνολο 3000 κιλοβατώρες. Αυτο λοιπον καταναλωσα ολο το 2019. Βαζω σε ενα σαιτ ολα τα δεδομένα (αλλαζωρεύμα) και μου βγάζει ως πιο συμφέρων, την φυσικο αέριο. ΑΛΛΑ με ΟΤΣ μεγιστο τα 40ε. Αλλοι παροχοι βλεπω εχουν 50,58,65. Αλλοι δεν εχουν καθολου. Βλεπω κι έναν πίνακα, https://allazorevma.gr/ots που γραφει τις στατιστικες τιμές. Το 2019 αν ειχα σύνδεση πχ με την φυσικο αεριο, με ΟΤΣ 40ε, θα ήμουν καθε μηνα εκτος μπατζετ υπολογισμου! Βλέπω ομως το 2020 μια καλυτερη και φθηνοτερη κατανομή. Κι ερωτώ! πως αλλαζει αυτη τη τιμη; βλεπω τρελες διακυμάνσεις απο 2016 μηνιαιως εως σήμερα. Είναι ρίσκο να ακολουθήσουμε καποιον παροχο με ρήτρα; ψαχνουμε καποιον με υψηλή ρήτρα; καποιον χωρίς ρήτρα; Εχω χασει τη μπαλα!!!
tsioulak Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 13 ώρες πριν, kanesaxo είπε Παίδες, εχω μπει κι εγω στο τριπακι αλλαγής παρόχου! (αν και θα επρεπε να κανουμε ενα νετ μετερινγκ και να ησυχάσουμε, αλλα τεσπα). Εχω χάσει τη μπάλα. Διαβαζω περι ΟΤΣ και θεωρω πως θελει ΠΟΛΥ ψαξιμο και στατιστικη παλαιοτέρων ετών για να βγάλεις ακρη. Παράδειγμα: εχω 3 εκκαθαριστικους του σπιτιου απο περσυ. Συνολο 3000 κιλοβατώρες. Αυτο λοιπον καταναλωσα ολο το 2019. Βαζω σε ενα σαιτ ολα τα δεδομένα (αλλαζωρεύμα) και μου βγάζει ως πιο συμφέρων, την φυσικο αέριο. ΑΛΛΑ με ΟΤΣ μεγιστο τα 40ε. Αλλοι παροχοι βλεπω εχουν 50,58,65. Αλλοι δεν εχουν καθολου. Βλεπω κι έναν πίνακα, https://allazorevma.gr/ots που γραφει τις στατιστικες τιμές. Το 2019 αν ειχα σύνδεση πχ με την φυσικο αεριο, με ΟΤΣ 40ε, θα ήμουν καθε μηνα εκτος μπατζετ υπολογισμου! Βλέπω ομως το 2020 μια καλυτερη και φθηνοτερη κατανομή. Κι ερωτώ! πως αλλαζει αυτη τη τιμη; βλεπω τρελες διακυμάνσεις απο 2016 μηνιαιως εως σήμερα. Είναι ρίσκο να ακολουθήσουμε καποιον παροχο με ρήτρα; ψαχνουμε καποιον με υψηλή ρήτρα; καποιον χωρίς ρήτρα; Εχω χασει τη μπαλα!!! Μην δίνεις σημασία τους πρώτους 5-6 μήνες του 2020, με το κλείσιμο των πάντων (κυρίως εργοστασίων και βιοτεχνιών) η ζήτηση του ρεύματος έπεσε κατακόρυφα. 1
maglor1981 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Για το θέμα της ΟΤΣ υπάρχουν και εταιρίες που δεν έχουν ΟΤΣ. Εγώ έβαλα σε μία από αυτές και δε χρειάζεται να ψάχνομαι αν ανεβοκατεβαίνει η τιμή. Σταθερά πάντα.... 0,085 ημερήσιο / 0,0661 νυχτερινό...,χωρίς κανένα παγιο, χωρίς δέσμευση.
liakjim Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Η λύση του προβλήματος που λέγεται βέλτιστη επιλογή παρόχου, είναι καθαρά μαθηματική και στατιστικοπιθανολογικη. Έχουμε ως δεδομένα τις πιθανές μελλοντικές μας καταναλώσεις. Υπολογίζουμε από όλους τους παρόχους τις χρεώσεις προσπαθώντας να μαντέψουμε τη διακύμανση αυτών με στατιστική ανάλυση των παρελθόντων ετών και με επιπρόσθετη μαντεψιά των μελλοντικών. Όπως καταλαβαίνετε κανείς και ποτέ δεν θα σας βρει τη βέλτιστη λύση. Εκτός από καθαρή τύχη. Οπότε πάψτε να ρωτάτε γιατί πρώτον δεν ξέρουμε τις ανάγκες σας και δεύτερον δεν έχουμε την κρυστάλλινη σφαίρα. Μια προσέγγιση, που προσωπικά ακολούθησα, είναι να αφαιρέσω κάποιες μαντεψιες, βλέπε διακύμανση ΟΤΣ, με το να επιλέξω πρόγραμμα με μηδενική ΟΤΣ και να μη ξανά ασχοληθώ γνωρίζοντας ότι πιθανόν να υπήρχε μια άλλη λύση που θα έβγαινε πιο οικονομική ακόμα και αν είχε ΟΤΣ πχ αν το όφελος από τη χαμηλότερη κιλοβατώρα υπερκαλυπτε της επιβάρυνση της ΟΤΣ. 1
sndev Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) ελιν από 13 jan ήρθε χθες ο πρώτος εκκαθαριστικος. οπότε έκανα κ το πρώτο τεστ. τελευταία 4ετια στη ΔΕΗ με εκπτωση συνέπειας προπληρωμένο (1 ετος στη δεη άρα ακόμα πιο φθηνό για αυτό το έτος ) και τις παλιές τιμές στη ΔΕΗ είχα μέσο όρο το μηνά 55,5 ευρω (μαζι με φόρους κτλ) στο 6 μηνο στην elin (η έκπτωση συνεπείας ακόμα δεν έχει υπολογιστεί είναι μετά το πρώτο εκκαθαριστικο) ειναι 43 ευρώ το μήνα μεσώ όρο. άρα μιλάμε για 20% κάτω? να δεχτώ οτι ακόμα δεν έχει υπολογιστεί ο χειμώνας για μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά φέτος υπήρχε 2 μηνο καραντίνα που το σπίτι λειτουργούσε full 24/24 οπότε βγαίνει κάποιο μικρο συμπέρασμα. α και δεν ειμαι στο "φθηνο της" με 2 έτη συμβόλαιο άλλα στο κανονικό που φεύγω όποτε θέλω στο έτος θα επανέλθω. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2020 από sndev
maglor1981 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, liakjim είπε Η λύση του προβλήματος που λέγεται βέλτιστη επιλογή παρόχου, είναι καθαρά μαθηματική και στατιστικοπιθανολογικη. Έχουμε ως δεδομένα τις πιθανές μελλοντικές μας καταναλώσεις. Υπολογίζουμε από όλους τους παρόχους τις χρεώσεις προσπαθώντας να μαντέψουμε τη διακύμανση αυτών με στατιστική ανάλυση των παρελθόντων ετών και με επιπρόσθετη μαντεψιά των μελλοντικών. Όπως καταλαβαίνετε κανείς και ποτέ δεν θα σας βρει τη βέλτιστη λύση. Εκτός από καθαρή τύχη. Οπότε πάψτε να ρωτάτε γιατί πρώτον δεν ξέρουμε τις ανάγκες σας και δεύτερον δεν έχουμε την κρυστάλλινη σφαίρα. Μια προσέγγιση, που προσωπικά ακολούθησα, είναι να αφαιρέσω κάποιες μαντεψιες, βλέπε διακύμανση ΟΤΣ, με το να επιλέξω πρόγραμμα με μηδενική ΟΤΣ και να μη ξανά ασχοληθώ γνωρίζοντας ότι πιθανόν να υπήρχε μια άλλη λύση που θα έβγαινε πιο οικονομική ακόμα και αν είχε ΟΤΣ πχ αν το όφελος από τη χαμηλότερη κιλοβατώρα υπερκαλυπτε της επιβάρυνση της ΟΤΣ. Ακριβώς αυτό!!!!!! 3 ώρες πριν, sndev είπε ελιν από 13 jan ήρθε χθες ο πρώτος εκκαθαριστικος. οπότε έκανα κ το πρώτο τεστ. τελευταία 4ετια στη ΔΕΗ με εκπτωση συνέπειας προπληρωμένο (1 ετος στη δεη άρα ακόμα πιο φθηνό για αυτό το έτος ) και τις παλιές τιμές στη ΔΕΗ είχα μέσο όρο το μηνά 55,5 ευρω (μαζι με φόρους κτλ) στο 6 μηνο στην elin (η έκπτωση συνεπείας ακόμα δεν έχει υπολογιστεί είναι μετά το πρώτο εκκαθαριστικο) ειναι 43 ευρώ το μήνα μεσώ όρο. άρα μιλάμε για 20% κάτω? να δεχτώ οτι ακόμα δεν έχει υπολογιστεί ο χειμώνας για μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά φέτος υπήρχε 2 μηνο καραντίνα που το σπίτι λειτουργούσε full 24/24 οπότε βγαίνει κάποιο μικρο συμπέρασμα. α και δεν ειμαι στο "φθηνο της" με 2 έτη συμβόλαιο άλλα στο κανονικό που φεύγω όποτε θέλω στο έτος θα επανέλθω. Και εγώ από 20 Νοέμβρη elin με νυχτερινό χωρίς ΟΤΣ και χωρίς δέσμευση χθες ο πρώτος εκκαθαριστικός (λόγω ότι η ΔΕΔΔΗΕ δεν είχε μετρήσει πριν) και εγώ βλέπω την ίδια και μεγαλύτερη διαφορά... Το μόνο που θα ήθελα είναι να φτιάξουν να έχεις και online account να έχει μαζεμένο το ιστορικό λογαριασμών και πληρωμών γιατί τώρα τα κάνω χειροκίνητα σε ένα φάκελο.... 😴
naive Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω στην επολογή συμβολαίων χωρίς ρήτρα ΟΤΣ. Είναι σωστή κίνηση γενικώς από πλευράς καταναλωτών ώστε να σταματήσουν και οι πάροχοι να τη χρησιμοποιούν όπως τώρα, για να παραπλανήσουν τον κόσμο που δεν το έχει ψάξει, εμφανίζοντας μια πού χαμηλή τιμή, η οποία μπορεί να πάει 50% επάνω λόγω της ρήτρας. Επίσης, είναι πιο λογικό το επιχειρηματικό ρίσκο να μένει στην εταιρεία παρά στον καταναλωτή που δε μπορεί ούτε να το αναγνωρίσει ούτε να το διαχειρισθεί. Η ρήτρες αυτές κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε καν να επιτρέπονται από τη ΡΑΕ. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από naive 2
Bourdoulas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Στις 10/8/2020 στις 7:18 ΜΜ, maglor1981 είπε Για το θέμα της ΟΤΣ υπάρχουν και εταιρίες που δεν έχουν ΟΤΣ. Εγώ έβαλα σε μία από αυτές και δε χρειάζεται να ψάχνομαι αν ανεβοκατεβαίνει η τιμή. Σταθερά πάντα.... 0,085 ημερήσιο / 0,0661 νυχτερινό...,χωρίς κανένα παγιο, χωρίς δέσμευση. Οι τιμές αυτές όμως είναι χωρίς ΦΠΑ όμως. Αν βάλεις τον ΦΠΑ (0,085 + 24%) η κιλοβατορα δεν έχει μεγάλη διαφορά με την ΔΕΗ. Οπότε τι κερδίζεις;
Doubt Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 9 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Οι τιμές αυτές όμως είναι χωρίς ΦΠΑ όμως. Αν βάλεις τον ΦΠΑ (0,085 + 24%) η κιλοβατορα δεν έχει μεγάλη διαφορά με την ΔΕΗ. Οπότε τι κερδίζεις; Γιατί; η τιμή ΔΕΗ είναι με ΦΠΑ;
giorgosvet Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Ποτε πηγε ρε παιδια 24% ο φπα στο ρευμα.Εγω στο 6% το ειχα αφησει 1
Bourdoulas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Doubt είπε Γιατί; η τιμή ΔΕΗ είναι με ΦΠΑ; Στον επίσημο τιμοκατάλογο δεν αναφέρει σε κάποιο σημείο ότι δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. 1 ώρα πριν, giorgosvet είπε Ποτε πηγε ρε παιδια 24% ο φπα στο ρευμα.Εγω στο 6% το ειχα αφησει Αυτό δεν το γνώριζα. Αλλάζει τότε.
korakios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, Bourdoulas είπε Στον επίσημο τιμοκατάλογο δεν αναφέρει σε κάποιο σημείο ότι δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Στον λογαριασμό σου δε φαίνεται ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις