Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ρεύματος - Ρήτρα ΟΤΣ

AristidisZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, takoulou είπε

Οι εταιρειες θελουν πουλησουν... Δεν γινεται αυτο...Θα πρεπει η παροχη να ειναι στο ονομα σου... Το σκεφτεσαι να αλλαξεις παροχο και στον αλλο που ειναι αυτη  η παροχη στο ονομα του να το καταλαβει  και  να κανει  αγωγη... 

Μα βεβαια και εγω αυτο λεω. Απλα μου κανει εντυπωση οτι ηθελαν να με πεισουν οτι μπορω να το κανω χωρις συμβολαια και χωρις τιποτα να φαίνεται οτι μου ανηκει σε αυτο το σπιτι. 

Ο ισχυρισμος ήταν οτι ειναι οπως και το τηλεφωνο.. 

Επεξ/σία από flo1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, flo1 είπε

Μα βεβαια και εγω αυτο λεω. Απλα μου κανει εντυπωση οτι ηθελαν να με πεισουν οτι μπορω να το κανω χωρις συμβολαια και χωρις τιποτα να φαίνεται οτι μου ανηκει σε αυτο το σπιτι. 

Το ξερω... Το γνωριζω... Ισως λογω της δουλειας μου!!!! Και εγινε ενας πανικος απο τον ιδιοκτητη!!!!

8 ώρες πριν, bjj-p είπε

Φανταζομαι ειναι εμμεσος τροπος να αλλαξουν  τα ορια,  χωρις να θιγεται το συμβολαιο. Ομως στους ορους το λεει ρητα, πρεπει να ενημερωθει ο κατανωλωτης για οποιαδηποτε τροποποιηση και να δωσει την συγκαταθεση του ή μετα το περας ενος διαστηματος να θεωρηθει σιωπηλη αποδοχη.

Πώς δε θίγεται το συμβόλαιο όταν γράφει μόνο για ΟΤΣ και αυτοί σου κοτσάρουν και άλλα; 
Αυτό το "αλλάξαμε τον τρόπο υπολογισμού" είναι ένα παπατζηλίκι απλώς που πετάνε και όπου πιάσει. Περιμένω γραπτώς την απάντησή τους. Ενώ στην πρώτη απάντηση μου έστειλαν αυτό, όταν τους είπα ότι δεν είναι σύμφωνοι με το συμβόλαιο και τους ζήτησα αναλυτικά υπολογισμούς έχουν μουγκαθεί και περιμένω.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@naive Μεταβολή των ανωτέρω ορίων ΟΤΣ ή του τύπου υπολογισμού συνιστά τροποποίηση των Χρεώσεων Προμήθειας και υπόκειται στην ρύθμιση του άρθρου 7.1.

το παρεθεσα πιο πανω στους ορους αλλα δεν το διαβασες.

Οταν εχω νεα σε αυτα που ζητησα θα γραψω.

Επεξ/σία από bjj-p

46 λεπτά πριν, bjj-p είπε

@naive Μεταβολή των ανωτέρω ορίων ΟΤΣ ή του τύπου υπολογισμού συνιστά τροποποίηση των Χρεώσεων Προμήθειας και υπόκειται στην ρύθμιση του άρθρου 7.1.

το παρεθεσα πιο πανω στους ορους αλλα δεν το διαβασες.

Οταν εχω νεα σε αυτα που ζητησα θα γραψω.

Το διάβασα. Έχω διαβάσει όλους τους όρους του συμβολαίου μου προσεκτικά. Εφόσον δεν έχουν ενημερώσει για τις αλλαγές παραβιάζουν το συμβόλαιο χρεώνωντας διαφορετικά. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Μου ηρθε ενας διορθωτικος λογ στις ρυθμιζομενες χρεωσεις ΕΤΜΕΑΡ οπου αφαιρεσαν ενα ποσο. Εχει παρατηρησει κανεις σε Volterra?

Εχει αφαιρεσει ενα ποσο με επεξηγηση ρυθμιζομενες χρεωσεις.

ειδα στον προηγουμενο οτι εγραφε

Spoiler

Οι χρεώσεις σας υπολογίζονται μεσοσταθμικά λόγω αλλαγής των μονοπωλιακών τιμολογίων από τη ΡΑΕ

αυριο θα εχω νεοτερα

4 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Εχει αφαιρεσει ενα ποσο με επεξηγηση ρυθμιζομενες χρεωσεις.

ειδα στον προηγουμενο οτι εγραφε

Απόκρυψη περιεχομένων

Οι χρεώσεις σας υπολογίζονται μεσοσταθμικά λόγω αλλαγής των μονοπωλιακών τιμολογίων από τη ΡΑΕ

αυριο θα εχω νεοτερα

το "οι χρεώσεις σας υπολογίζονται μεσοσταθμικά" σημαίνει:
Ας πούμε ότι η περίοδος τιμολόγησης σου είναι 1/1 με 1/5 και σε αυτό το τετράμηνο έχεις καταναλώσει 2000Kwh.
Στις 1/4 αλλάζει μια ρυθμιζόμενη χρέωση και από 1 λεπτό/ kwh, γίνεται 2 (τυχαίο).
Πώς γίνεται να γνωρίζει ο πάροχος πόσες από τις 2000kwh είχες καταναλώσει πριν τις 1/4 για να στις χρεώσει με την παλιά τιμή και πόσες μετά τις 1/4 για να στις χρεώσει με τη νέα;
Δεν γίνεται, οπότε στις χρεώνει μεσοσταθμικά, δηλαδή απλώς κάνει τη διαίρεση των συνολικών kwh με τις μέρες και κατανέμει αναλογικά, δηλαδή σου λέει 1500kwh μέχρι από 1/1 μέχρι 31/3 και 500 από 1/4 μέχρι 1/5.
Τώρα, η επιστροφή φαντάζομαι ότι οφείλεται σε λογαριασμούς έναντι, όπου σου εκτίμησαν μεγαλύτερη κατανάλωση από την μετρηθείσα τελικά. 

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον μιλάμε για ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ο πάροχος δεν έχει να κάνει, απλά τον εισπράκτορα των άλλων κάνει (ΔΕΔΔΗΕ και λοιποί) 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορει καποιος να μου πει για το παρακατω που αναφερει για την ρητρα ΟΤΣ στο συμβολαιο , ειναι το τυπικο κειμενο  , τι σημαινει στην πραξη , να προχωρησω? (για το πακετο που με ενδιαφερει το ελαχιστο και μεγιστο οριο  στη ρητρα ΟΤΣ ειναι  30  και 40 ευρω/MWH)

IMG_20200709_211212_0.pdf

Επεξ/σία από chriskan22

Στις 10/7/2020 στις 10:24 ΠΜ, chriskan22 είπε

μπορει καποιος να μου πει για το παρακατω που αναφερει για την ρητρα ΟΤΣ στο συμβολαιο , ειναι το τυπικο κειμενο  , τι σημαινει στην πραξη , να προχωρησω? (για το πακετο που με ενδιαφερει το ελαχιστο και μεγιστο οριο  στη ρητρα ΟΤΣ ειναι  30  και 40 ευρω/MWH)

IMG_20200709_211212_0.pdf 172 kB · 8 downloads

Παράδειγμα: Αν η μέση ΟΤΣ για την περίοδο του λογαριασμού σου είναι 60€/MWh, τότε θα έχεις προσάυξηση (60-40)€/MWh, ή 20€/MWh, ή 0.02€/KWh

Δηλαδή 2 λεπτά παραπάνω στην κιλοβατώρα. Και το 60 το βάζω γιατί είναι μια συνηθισμένη μέση τιμή. 
Οπότε στην πράξη από την τιμή που σου έχουν πει βάλε 2 λεπτά επάνω κατά μέσο όρο, με βάση τα προηγούμενα χρόνια. Η αγορά βέβαια είναι ρευστή και μπορεί η μέση τιμή να κινηθεί διαφορςετικά στο μέλλον.
Το συμπέρασμα δηλαδή είναι ότι έχεις μαι κρυφή χρέωση της τάξης του 30% επί της τιμής που σου είπαν και σου μεταφέρουν και το ρίσκο της αγοράς ενέργειας.

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Εχει κανεις ρευμα στο "Φυσικο αεριο αττικης" που να μπορει να μου πει πως ακριβως μπορει να φαινεται οτι εχω χρεωση ΟΤΣ? Πραγματικα το να διαβασεις εναν λογαριασμο τους και να καταλαβεις τι σε χρεωνουν θελει PHD.

57 λεπτά πριν, spocky είπε

Πραγματικα το να διαβασεις εναν λογαριασμο τους και να καταλαβεις τι σε χρεωνουν θελει PHD.

Μετά από κάτι τραβήγματα που είχα με άλλο πάροχο για μια χρέωση που παρουσιαζόταν ως "διάφορα" κι αφού έγινε καταγγελία και κόντρα καταγγελία, έστειλα email στη ΡΑΕ για τον τρόπο παρουσίασης των χρεώσεων, που όντως είναι προβληματικός, ιδιαίτερα αν συγκρίνεις λογαριασμούς διαφορετικών παρόχων.

Πρότεινα λοιπόν να υπάρχει ενιαίος τύπος λογαριασμού για όλους τους παρόχους, με τους ίδιους τεχνικούς όρους, τους μαθηματικούς τύπους που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των χρεώσεων, υπόμνημα που να εξηγεί όρους που δεν είναι αυτονόητοι και τιμές συστήματος (ΟΤΣ) όπου αυτές χρειάζονται για τους υπολογισμούς.

Ίσως θα έπρεπε να μπει χέρι και στις συμβάσεις, όπου υπάρχουν ασαφείς/δυσνόητοι όροι.

Όσοι έχετε τέτοια θέματα να απευθύνεστε στη ΡΑΕ, είναι οι μόνοι αρμόδιοι.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραθετω το λογαριασμο ρευματος που μου ηρθε. Δεν μπορω να καταλαβω ουτε αν εχει ΟΤΣ ουτε ποσο πληρωνω την KWh με την εκπτωση που υποτιθεται εχω.
image.png.8b9b2c30cbe343e0e4b89f2441b1eac6.png

Επεξ/σία από spocky

3 λεπτά πριν, spocky είπε

Παραθετω το λογαριασμο ρευματος που μου ηρθε. Δεν μπορω να καταλαβω ουτε αν εχει ΟΤΣ ουτε ποσο πληρωνω την KWh με την εκπτωση που υποτιθεται εχω.
image.png.8b9b2c30cbe343e0e4b89f2441b1eac6.png

Έλα ρε γείτονα..

Αν έχεις κάποια έκπτωση συνέπειας, συνήθως αυτή αφορά τον εκκαθαριστικό μόνο και τη βλέπεις στον επόμενο έναντι. Στο συγκεκριμένο λογαριασμό δε βλέπω κάτι τέτοιο, μόνο μια έκπτωση παγίου (100%).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...