Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ρεύματος - Ρήτρα ΟΤΣ

AristidisZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/5/2019 στις 6:53 ΜΜ, adi32 είπε

Εγω το γυρισα στο elpedison με το 1.5ε παγιο και γλιτωσα τη ρητρα 

Να δουμε τι αλλο θα σκεφτουν τωρα 

Καλομελέτα και έφτασε.
Νέο φρούτο απο τη Volterra:
Στον τελευταίο λογαριασμό μου εμφανίστηκε μια χρέωση 8€ με περιγραφή: ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ
Τους πήρα τηλέφωνο να τους ρωτήσω τι είναι και μου είπαν ότι πρόκειται για απώλειες δικτύου, τις οποίες χρεώνει ο ΔΕΔΔΗΕ στους προμηθευτές, και αυτοί τη μετακυλίουν στους πελάτες. Και μου είπαν ότι είναι εφάπαξ (μάλλον ετήσια).
Βέβαια πουθενά στο συμβολαιό μου δεν υπάρχει τέτοια προβλεψη. Τους το είπα και μου κάνουν το χαζό, μου λένε ότι σε ένα σημείο των όρων λέει "λοιπές χρεώσεις" και ότι αυτή ανήκει εκεί. (!).
Φυσικά αν δεν μου το αφαιρέσουν θα τους πάω κούρσα με καταγγελίες σε ΡΑΕ και Συνήγορο. 
Τσεκάρετε όμως και τους δικούς σας λογαριασμούς για τίποτα ανεξήγητες χρεώσεις, να δούμε και από περιέργεια τι κάνουν οι άλλοι πάροχοι.

Επεξ/σία από naive
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2019 στις 6:50 ΜΜ, naive είπε

Καλομελέτα και έφτασε.
Νέο φρούτο απο τη Volterra:
Στον τελευταίο λογαριασμό μου εμφανίστηκε μια χρέωση 8€ με περιγραφή: ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ
Τους πήρα τηλέφωνο να τους ρωτήσω τι είναι και μου είπαν ότι πρόκειται για απώλειες δικτύου, τις οποίες χρεώνει ο ΔΕΔΔΗΕ στους προμηθευτές, και αυτοί τη μετακυλίουν στους πελάτες. Και μου είπαν ότι είναι εφάπαξ (μάλλον ετήσια).
Βέβαια πουθενά στο συμβολαιό μου δεν υπάρχει τέτοια προβλεψη. Τους το είπα και μου κάνουν το χαζό, μου λένε ότι σε ένα σημείο των όρων λέει "λοιπές χρεώσεις" και ότι αυτή ανήκει εκεί. (!).
Φυσικά αν δεν μου το αφαιρέσουν θα τους πάω κούρσα με καταγγελίες σε ΡΑΕ και Συνήγορο. 
Τσεκάρετε όμως και τους δικούς σας λογαριασμούς για τίποτα ανεξήγητες χρεώσεις, να δούμε και από περιέργεια τι κάνουν οι άλλοι πάροχοι.

Εχεις κανενα νεο επ’ αυτου;

εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι διορθωση απο την προσαρμογη του φπα στο 6%;

ουσιαστικα στο εναντι ειχες πληρωσει ενα μερος των kwh με φπα 24%,  ενω το σε ολο το 4μηνο οι μοναδες υπολογιζονται με φπα 6%.

Επεξ/σία από bjj-p

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Εχεις κανενα νεο επ’ αυτου;

εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι διορθωση απο την προσαρμογη του φπα στο 6%;

ουσιαστικα στο εναντι ειχες πληρωσει ενα μερος των kwh με φπα 24%,  ενω το σε ολο το 4μηνο οι μοναδες υπολογιζονται με φπα 6%.

Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να μου επιστρέψουν, όχι να μου χρεώσουν επιπλέον. Αλλά δεν είναι αυτό. 
Είναι η μεταφορά απωλειών δικτύου (κάτι που προβλέπεται στη σύμβαση ΔΕΔΔΗΕ-Προμηθευτή) στον πελάτη.
Μου λένε ότι το λένε οι όροι, δηλαδή τα ψιλά γράμματα στο άρθρο 6, στο εξής σημείο:
«γ. τις Συμπληρωματικές Χρεώσεις που αντιστοιχούν στις χρεώσεις που βαρύνουν τον Πελάτη, ενδεικτικά  χρεώσεις για υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ, πιστώσεις εγγυημένων υπηρεσιών ΔΕΔΔΗΕ, τυχόν πρόσθετες ρήτρες κόστους προμήθειας που επιβάλλονται από  τον Λειτουργό  της Αγοράς η  από  τρίτους»
Δεν ξέρω αν εσείς μπορείτε να το συμπεράνετε από αυτό, πάντως πρόκειται καθαρά για μια κρυφή χρέωση, στην περίπτωση που δικαιολογείται.
Στη δική μου περίπτωση πάντως, ακόμα και έτσι την πάτησαν γιατί έχω προηγούμενη έκδοση του συμβολαίου που δεν τα λέει αυτά. 
Φυσικά είδα και έπαθα μέχρι να το καταλάβουν και βασικά μόνο γραπτώς γίνεται δουλειά, προφορικά μου παπαγάλιζαν όλοι ότι η χρέωση προβλέπεται. Τώρα περιμένω την απάντησή τους. Αν δε μου το αφαιρέσουν θα στείλω το θέμα στο Συνήγορο του Καταναλωτή και τη ΡΑΕ.
Γενικά με ξενέρωσε η volterra πάντως.

Επεξ/σία από naive

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται πάντως ότι οι εναλλακτικοί είναι απλά ένα εργαλείο των υποψηφίων "μνηστήρων" (φαντάζομαι γερμανών) της ΔΕΗ προκειμένου να τη απαξιώσουν ταχύτερα ώστε να την εξαγοράσουν φτηνά. Και λογικά μόλις περάσει στα χέρια τους, οι εναλλακτικοί θα "εξαφανιστούν" εν μια νυκτί, ώστε να μην προκαλούν ανταγωνισμό στους νέους ιδιοκτήτες της ΔΕΗ.

Επεξ/σία από turbat0s

30 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Φαίνεται πάντως ότι οι εναλλακτικοί είναι απλά ένα εργαλείο των υποψηφίων "μνηστήρων" (φαντάζομαι γερμανών) της ΔΕΗ προκειμένου να τη απαξιώσουν ταχύτερα ώστε να την εξαγοράσουν φτηνά. Και λογικά μόλις περάσει στα χέρια τους, οι εναλλακτικοί θα "εξαφανιστούν" εν μια νυκτί, ώστε να μην προκαλούν ανταγωνισμό στους νέους ιδιοκτήτες της ΔΕΗ.

Ποια ΔΕΗ θα αγοράσουν οι Γερμανοί, τη ΔΕΗ παραγωγό ή τη ΔΕΗ πωλητή; Γιατί τη ΔΕΗ πωλητή γιατί να θέλει να την αγοράσει κάποιος, για τα χρέη της, τη στιγμή που μπορεί να ανοίξει μια καινούργια ή να επενδύσει σε μια άλλη υπάρχουσα εταιρεία.
Δε νομίζω πάντως να είναι βιτρίνες με τον τρόπο που λες, είναι μεγάλοι όμιλοι από πίσω από αρκετούς. Φυσικά τόσοι πολλοί [που υπάρχουν τώρα αποκλείεται να επιβιώσουν, αλλά στην παρούσα πιστεύω ότι ο στόχος τους είναι η διεύρυνση του πελατολογίου και του κύκλου εργασιών, ώστε να πιάσουν περισσότερα στις μελλοντικές συγχωνεύσεις που θα γίνουν.

44 λεπτά πριν, naive είπε

Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να μου επιστρέψουν, όχι να μου χρεώσουν επιπλέον. Αλλά δεν είναι αυτό. 
Είναι η μεταφορά απωλειών δικτύου (κάτι που προβλέπεται στη σύμβαση ΔΕΔΔΗΕ-Προμηθευτή) στον πελάτη.
Μου λένε ότι το λένε οι όροι, δηλαδή τα ψιλά γράμματα στο άρθρο 6, στο εξής σημείο:
«γ. τις Συμπληρωματικές Χρεώσεις που αντιστοιχούν στις χρεώσεις που βαρύνουν τον Πελάτη, ενδεικτικά  χρεώσεις για υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ, πιστώσεις εγγυημένων υπηρεσιών ΔΕΔΔΗΕ, τυχόν πρόσθετες ρήτρες κόστους προμήθειας που επιβάλλονται από  τον Λειτουργό  της Αγοράς η  από  τρίτους»
Δεν ξέρω αν εσείς μπορείτε να το συμπεράνετε από αυτό, πάντως πρόκειται καθαρά για μια κρυφή χρέωση, στην περίπτωση που δικαιολογείται.
Στη δική μου περίπτωση πάντως, ακόμα και έτσι την πάτησαν γιατί έχω προηγούμενη έκδοση του συμβολαίου που δεν τα λέει αυτά. 
Φυσικά είδα και έπαθα μέχρι να το καταλάβουν και βασικά μόνο γραπτώς γίνεται δουλειά, προφορικά μου παπαγάλιζαν όλοι ότι η χρέωση προβλέπεται. Τώρα περιμένω την απάντησή τους. Αν δε μου το αφαιρέσουν θα στείλω το θέμα στο Συνήγορο του Καταναλωτή και τη ΡΑΕ.

Το εχω και εγω σαν χρεωση. Υποθεση κανω επειδη αναφερει διορθωση.

Αν δεις αφαιρουν ολο το ποσο απο το εναντι ,τοτε πρεπει να προσθεσουν την διαφορα του φπα αλλιως σου εχουν αφαιρεσει ενα μεγαλυτερο ποσο απ’ οτι πρεπει.

σε εμενα ταιριαζει το ποσο με τη διαφορα που περιγραφω.

αλλα λες οτι δεν ειναι αυτο...

20 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Το εχω και εγω σαν χρεωση. Υποθεση κανω επειδη αναφερει διορθωση.

Αν δεις αφαιρουν ολο το ποσο απο το εναντι ,τοτε πρεπει να προσθεσουν την διαφορα του φπα αλλιως σου εχουν αφαιρεσει ενα μεγαλυτερο ποσο απ’ οτι πρεπει.

σε εμενα ταιριαζει το ποσο με τη διαφορα που περιγραφω.

αλλα λες οτι δεν ειναι αυτο...

Πάρε τους τηλέφωνο να το διαπιστώσεις και μόνος σου.
Ο τρόπος υπολογισμού είναι η μέση ετήσια κατανάλωσή σου επί 0,0146623 €/kWh
Για αρχή, κοίταξε το συμβόλαιό σου να δεις αν έχει αυτό το κείμενο που έβαλα πιο πριν στο άρθρο 6.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνώμη βρε παιδιά, η Ελλάδα με πληθυσμό 11 εκατομμύρια έχει καμιά εικοσαριά εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος και κάθε τόσο ξεφυτρώνουν και άλλοι. Η  Αγγλία, η Ιταλία και η Γαλλία με πληθυσμούς 60 εκατομμυρίων, με μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet είδα ότι έχουν καμιά 25αριά, άντε 30 παρόχους ρεύματος η καθεμιά. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι οι περισσότερες από αυτές τις εταιρίες είναι μαϊμού και μόλις εξυπηρετήσουν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την απαξίωση της ΔΕΗ ώστε να πωληθεί για ένα ξεροκόμματο (όπως έγινε και με τον OΣE) , θα εξαφανιστούν εν μία νυκτί ή θα συγχωνευθούν και θα καταλήξουμε σε 3-4 εταιρίες με παρόμοιες παροχές και τις ίδιες πάνω κάτω τιμές, όπως έγινε και με τις εταιρίες τηλεφωνίας+internet ή τις τράπεζες. 

Επεξ/σία από emmanuel5
  • Like 2

Στις 14/6/2019 στις 10:07 ΜΜ, naive είπε

Και μένα με χρέωσαν. Βέβαια δεν τους ρώτησα που το γράφει στο συμβόλαιο και ουτε στο δικό μου το γράφει όπως αυτό το κομμάτι που έστειλες, αλλά αποτελεί ρυθμιζόμενη χρέωση όποτε δεν υπάρχει περίπτωση να επιστραφεί. Επίσης το συμβόλαιο προβλέπει λοιπές χρεώσεις που μπορεί να επιβληθούν από τρίτους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Alessionew είπε

Και μένα με χρέωσαν. Βέβαια δεν τους ρώτησα που το γράφει στο συμβόλαιο και ουτε στο δικό μου το γράφει όπως αυτό το κομμάτι που έστειλες, αλλά αποτελεί ρυθμιζόμενη χρέωση όποτε δεν υπάρχει περίπτωση να επιστραφεί. Επίσης το συμβόλαιο προβλέπει λοιπές χρεώσεις που μπορεί να επιβληθούν από τρίτους. 

Καταρχάς δεν είναι ρυθμιζόμενη χρέωση. 
Αλλά τόσο οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις όσο και οι χρεώσεις υπέρ τρίτων (φόροι, τέλη, ερτ κλπ) πρέπει να προβλέπονται σαφώς και ειδικά από κάποιο νόμο του κράτους. Δε μπορεί ο κάθε πάροχος να βάλει στο λογαριασμό ό,τι του καπνίσει. Και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για τις απώλειες. Υπάρχει νόμος που επιτρέπει στον ΔΕΔΔΗΕ να τις περνάει στον προμηθευτή (κώδικας μετρήσεων νομίζω λέγεται), αλλά όχι ο προμηθευτής να τα περνάει στον πελάτη (αλλιώς θα τα περνούσαν όλοι οι προμηθευτές, κάθε χρόνο, που δε συμβαίνει, και η volterra πρώτη φορά το κάνει)

Επεξ/σία από naive

13 ώρες πριν, naive είπε

Καταρχάς δεν είναι ρυθμιζόμενη χρέωση. 
Αλλά τόσο οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις όσο και οι χρεώσεις υπέρ τρίτων (φόροι, τέλη, ερτ κλπ) πρέπει να προβλέπονται σαφώς και ειδικά από κάποιο νόμο του κράτους. Δε μπορεί ο κάθε πάροχος να βάλει στο λογαριασμό ό,τι του καπνίσει. Και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για τις απώλειες. Υπάρχει νόμος που επιτρέπει στον ΔΕΔΔΗΕ να τις περνάει στον προμηθευτή (κώδικας μετρήσεων νομίζω λέγεται), αλλά όχι ο προμηθευτής να τα περνάει στον πελάτη (αλλιώς θα τα περνούσαν όλοι οι προμηθευτές, κάθε χρόνο, που δε συμβαίνει, και η volterra πρώτη φορά το κάνει)

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά όπως περνάει την ρήτρα οτς έτσι περνάει και αυτό. 

1 ώρα πριν, Alessionew είπε

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά όπως περνάει την ρήτρα οτς έτσι περνάει και αυτό. 

Η ρήτρα ΟΤΣ είναι ξεκάθαρα γραμμένη στους όρους και ανήκει ξεκάθαρα στις ανταγωνιστικές χρεώσεις, δεν είναι το ίδιο. 
Το να σου χρεώνουν στο ξεκάρφωτο ό,τι τους λείπει το θεωρώ αγυρτεία και προσβολή για τη νοημοσύνη μου.
Για αυτό θα το τραβήξω όσο πάει, δεν πρόκειται να το αποδεχθώ. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η electricon τι φρούτο είναι πάλι ρε παιδιά;;; Μου φαίνεται τοο good to be true για υψηλές καταναλώσεις:

24μηνο συμβόλαιο

Πάγιο: 4,5 €/μήνα

0,0659 €/kwh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Χωρίς ΟΤΣ

Ενημέρωση σε περίπτωση αλλαγής τιμής: 60 ημέρες πριν.

Η μόνη μου απορία είναι αν μπορεί να αλλάξει η τιμή της κιλοβατώρας μέσα στην διάρκεια της δέσμευσης. Η κοπέλα στο τηλέφωνο με διαβεβαίωσε πως κατά την διάρκεια της δέσμευσης η τιμή παραμένει σταθερή. Ακόμα και να αλλάξει πάντως πιστεύω πως σε προστατεύει ο παρακάτω όρος οπότε αν δεν σε συμφέρει φεύγεις για αλλού χωρίς να πληρώσεις πέναλτι. Έχω άδικο;

Ο Προμηθευτής
διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς τροποποίησης των όρων της παρούσης, υπό την προϋπόθεση της
ατομικής γνωστοποίησης (κατά τον τρόπο επικοινωνίας που έχει επιλέξει ο Πελάτης) της τροποποίησης προς
τον Πελάτη εξήντα (60) ημέρες πριν την έναρξη ισχύος των τροποποιούμενων όρων. Ο Πελάτης δικαιούται σε
περίπτωση διαφωνίας του με οιαδήποτε των προτεινομένων τροποποιήσεων να καταγγείλει μονομερώς την
σύμβαση αζημίως, εξοφλώντας προς τον Προμηθευτή κάθε τυχόν ληξιπρόθεσμη οφειλή του που θα αφορά στο
χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία της καταγγελίας. Από την ημερομηνία γνωστοποίησης της καταγγελίας
της σύμβασης από τον Πελάτη, ο Προμηθευτής υποχρεούται εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών να
ενημερώσει σχετικά τον αρμόδιο Διαχειριστή.

Επειδή είμαι έτοιμος να φύγω απ την ΔΕΗ κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;;

Επεξ/σία από aggelos87

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...