sinikos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξερω οτι η πλατφορμα δεν ειναι η καλυτερη λεξη αλλα δεν μου ηρθε κατι αλλο. Τεσπα... Το παραδειγμα ειναι τυχαιο απλα θελω ν δω τι ειναι καλυτερο. (Για να δω που αξιζει να εστιασει καποιος σε εκμαθηση) Σας ζητανε να κανετε ενα απλο εως πολυπλοκο προγραμμα. Πχ ο πελατης θελει ενα προγραμμα να αποθηκευει τους πελατες του, προμηθευτες κλπ. Οχι αυτοματισμους, απλα σαν ατζεντα. Ο πελατης θελει απλως να κανει τη δουλεια του στο μαγαζι, δεν ξερει τι και πως. Εχει απλα ενα pc, εχει ιντερνετ και θελει οταν ψαχνει τον Μητρογλου, να του βγαζει τηλεφωνο, διευθυνση, περιγραφη κλπ. Δεν τον ενδιαφερει κατι αλλο... Η ερωτηση μου... Πως θα το φτιαχνατε, και γιατι; (Με 2 λογια) 1) Με εγκατασταση στο pc του τοπικα. Πχ python και μια βδ; 2) Με εγκατασταση στο pc του τοπικα. Πχ python και μια βδ απομακρυσμενη (host, cloud κλπ) για να μπορει να συγχρονησει και το pc απο το σπιτι του αν θελει με ενα 2ο προγραμμα. 3) Καθαρα ιντερνετικα. Στησιμο σε host και χρηση της εφαρμογης του απο browser. 4) Κατι αλλο που μπορει να μην εγγραψα; Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από sinikos
filip123go Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Χμ... Δεν υπάρχει "σωστή" απάντηση. Το θέμα είναι τι θέλει να πληρώσει ο πελάτης. Καθαρά για εκμάθηση θα σου πρότεινα στήσιμο server στο pc και προσομοίωση cloud εφαρμογής (και σε browser και σε desktop ). Γιατί θέλεις python; Δεν είναι και η πλέον κατάλληλη γλώσσα για την συγκεκριμένη υλοποίηση.
pmav99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν θέλεις να κρατήσεις το κόστος όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, τότε απλά Excel + αναζήτηση, ή αν θες να το κάνεις ένα κλικ πιο fancy τότε με VLOOKUP (ή MATCH + INDEX) Ανεβάζεις και το spreasheet στο google sheets για να είναι πάντα συγχρονισμένο και διαθέσιμο από παντού και τέλος. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από pmav99
Lanike71 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Είναι τόσο σημαντική η λίστα του; Να παίρνει και backup με αυτοματισμό; Αν μολυνθεί με ιό και κλειδώσει το xls ; Κάποια ερωτήματα που ίσως πρέπει να βάλεις εσύ στον πελάτη. Αν δεν τον νοιάζει, ότι λέει ο pmav99, αν και εγώ θα πήγαινα σε λύση με browser.
sinikos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Παιδια δεν υπαρχει πελατης. Θεωρητικη ερωτηση ειναι για να παρω μια αποφαση, στο τι ειναι καλυτερο να ασχοληθω/μαθω για να μπορω μα καλυψω και τετοιες αναγκες αν χρειαστει. δηλαδη ο προβληματισμος μου ειναι, εκμαθηση σε βαθος webapp ή τοπικα app? 47 λεπτά πριν, filip123go είπε Γιατί θέλεις python; Δεν είναι και η πλέον κατάλληλη γλώσσα για την συγκεκριμένη υλοποίηση. Γιατι οχι python; Ειναι απο τις καλυτερες γλωσσες. Ποια θα προτεινες εσυ;
filip123go Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, sinikos είπε Γιατι οχι python; Ειναι απο τις καλυτερες γλωσσες. Ποια θα προτεινες εσυ; Δεν υπάρχει "καλή και κακή γλώσσα." Αυτό που θέλεις να κάνεις θα ταίριαζε καλύτερα σε C# . Αλλά είναι δική σου απόφαση.
masteripper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Η πιο γρήγορη πλατφόρμα για εφαρμογές ήταν είναι και μάλλον θα είναι η Microsoft Access....ξεκινάς με 1 πίνακα,μια φορμούλα και καταλήγεις σε 1 φουλ ERP με BE στο Cloud ,FE με εκατοντάδες φόρμες /reports ...απλώς χωρίς όρια...και ξεκινάς εύκολα και απλά...
pmav99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sinikos είπε Παιδια δεν υπαρχει πελατης. Θεωρητικη ερωτηση ειναι για να παρω μια αποφαση, στο τι ειναι καλυτερο να ασχοληθω/μαθω για να μπορω μα καλυψω και τετοιες αναγκες αν χρειαστει. δηλαδη ο προβληματισμος μου ειναι, εκμαθηση σε βαθος webapp ή τοπικα app? ΙΜΗΟ, αν σκοπεύεις να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον, τότε δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, ξεκάθαρα web-app. Αναφορά σε κείμενο Γιατι οχι python; Ειναι απο τις καλυτερες γλωσσες. Ποια θα προτεινες εσυ; Χρησιμοποίησε τη γλώσσα που ξέρεις καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο θα επικεντρωθείς σε όλα όσα έχεις να μάθεις τώρα (πχ βάση δεδομένων κτλ) και όχι στη γλώσσα αυτή καθεαυτή Από εκεί και πέρα: Όποιαδήποτε γνωστή high-level γλώσσα σου κάνει αν πας για webapp. Τhat being said, αν η εφαρμογή σου θα τρέχει σε windows τότε η C# είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρεις με οποιαδήποτε άλλη. FYI, το distribution εφαρμογών python σε windows γίνεται μεν, δεν είναι και ότι πιο seamless υπάρχει. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από pmav99
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Το 3, και μετά θα το έκανα service και θα το πούλαγα και σε άλλους 20.
Dinos_12345 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Είναι πολύ κορεσμένη αγορά, αυτή των πελατολογίων. Ή Goggle sheets ή κάποιο έτοιμο software θα χρησιμοποιούσα εγώ. Υπάρχουν ήδη online, 50+ λύσεις που έχουν τα πάντα για τον πελάτη σου. Του κάνεις μία εκπαίδευση σε όποιο εργαλείο σου κάτσεει πιο καλά ή κάνεις κάτι σε gsheets και καθάρισες.
marios28 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 To 1 με χρήση της πλατφόρμας UWP (Συνδυασμός XAML με C#). Μειονεκτήματα: Χρησιμοποιείται από λίγους, ποτέ δεν είσαι (και δεν πρέπει να είσαι) σίγουρος για τα σχέδια της MS. Πλεονεκτήματα: Γρήγορο, μοντέρνο (κατά τη γνώμη μου) UI με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα μιας native υλοποίησης, δυνατότητα offline/online χρήσης, εύκολη διανομή στο store, δυνατότητα εκτέλεσης σε διαφορετικού τύπου συσκευές: tablet, desktop και Χbox(που λέει ο λόγος μιας και για τη συγκεκριμένη εφαρμογή δεν έχει νόημα), αν θες προσθέτεις εύκολα συγχρονισμό της βάσης ανά τις συσκευές, οτιδήποτε προστίθεται στα Windows 10 είναι άμεσα διαθέσιμο ως προσθήκες/επεκτάσεις της εφαρμογής. Προφανώς την προτείνω μιας και ασχολούμαι με την uwp τα τελευταία χρόνια. Το 3 πάντως, (μάλλον) είναι το πιο ενδεδειγμένο τόσο για τον τύπο της εφαρμογής που ανέφερες, όσο και αν δεις που πάνε τα πράγματα. 3 ώρες πριν, sinikos είπε δηλαδη ο προβληματισμος μου ειναι, εκμαθηση σε βαθος webapp ή τοπικα app? Οπότε web apps. Τοπικά apps στις περιπτώσεις που η απόκριση θα εξακολουθήσει να έχει σημαντική απόκλιση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα