Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Έχω cosmote what's up και έστειλα 'end day' στο 1333. Μου ήρθε μήνυμα ότι η υπηρεσία 'cosmote internet day pass είναι απενεργοποιημένη', ενώ θυμάμαι παλαιότερα ότι είχε ενεργοποιηθεί αυτόματα, στέλνοντας μου στο ίδιο μήνυμα τον τρόπο απενεργοποίησης. Είμαι καλυμμένος τώρα από αυτή την χρέωση;
l337 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 30 λεπτά πριν, imagine93 είπε Έχω cosmote what's up και έστειλα 'end day' στο 1333. Μου ήρθε μήνυμα ότι η υπηρεσία 'cosmote internet day pass είναι απενεργοποιημένη', ενώ θυμάμαι παλαιότερα ότι είχε ενεργοποιηθεί αυτόματα, στέλνοντας μου στο ίδιο μήνυμα τον τρόπο απενεργοποίησης. Είμαι καλυμμένος τώρα από αυτή την χρέωση; Θεωρητικά ναι. Πρακτικά δεν θα έπρεπε όμως να ρωτάς εδώ αλλά να καλέσεις στο 13888 ώστε να μπει η υπάλληλος στο epos και να στο επιβεβαιώσει.
gokuthelegend Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, imagine93 είπε Έχω cosmote what's up και έστειλα 'end day' στο 1333. Μου ήρθε μήνυμα ότι η υπηρεσία 'cosmote internet day pass είναι απενεργοποιημένη', ενώ θυμάμαι παλαιότερα ότι είχε ενεργοποιηθεί αυτόματα, στέλνοντας μου στο ίδιο μήνυμα τον τρόπο απενεργοποίησης. Είμαι καλυμμένος τώρα από αυτή την χρέωση; Αυτό συγκεκριμένα με το sms δεν το γνωρίζω, αλλά εγώ απενεργοποίησα την αυτόματη ανανέωση ή/και χρέωση ίντερνετ σε περίπτωση που τελειώσουν τα MB, μέσα από την εφαρμογή του What's Up για κινητά android. Δεν θυμάμαι πότε το είχα κάνει ακριβώς αλλά παίζει να το έχω και πάνω από 2 χρόνια ή κάπου εκεί γύρω τέλος πάντων, και ποτέ δεν με χρέωσε για αυτόματη ανανέωση αυτά τα 2 χρόνια. Όταν μου τελείωναν τα MB μου έκοβε τα πάντα και μου έδινε πρόσβαση στο ίντερνετ μόνο στην εφαρμογή του What's Up και σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα (που δεν την θυμάμαι γιατί έτσι κι αλλιώς μπαίνω από την εφαρμογή), όπου από εκεί μπορούσα αν ήθελα να αγοράσω κάποιο πακέτο για να συνεχίσω το σερφάρισμα. Φυσικά εγώ προσωπικά το τελευταίο διάστημα με τα πακέτα και τις προσφορές που κυκλοφορούν έχω μαζέψει τόσα πολλά MB που δεν τα χρησιμοποιώ όλα, οπότε και δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, vanni είπε Δεν είναι υπηρεσία με κουμπί on/of για να ενεργοποιείται όποτε θέλει ο συνδρομητής, όταν για το οποιοδήποτε λόγο το κινητό ζητήσει πρόσβαση σε δεδομένα και δεν έχεις ενεργό κάποιο πακέτο δεδομένων και επειδή η εταιρεία δεν μπορεί να ξέρει αν θες ή δεν θες να κάνεις χρήση προκειμένου να μην χάσεις λεφτά (το Mb σκέτο στοιχίζει ακριβά ) σου αφαιρεί 2 ευρώ για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Αυτό που δεν έχετε καταλάβει ορισμένοι είναι ότι οι εταιρείες δεν είναι τσιφλίκη σας και ότι φτιάχνουν υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολλούς. βασικα υπαρχει "κουμπι", η κοσμοτε εχει 1 ώρα πριν, imagine93 είπε Έχω cosmote what's up και έστειλα 'end day' στο 1333. Μου ήρθε μήνυμα ότι η υπηρεσία 'cosmote internet day pass είναι απενεργοποιημένη', ενώ θυμάμαι παλαιότερα ότι είχε ενεργοποιηθεί αυτόματα, στέλνοντας μου στο ίδιο μήνυμα τον τρόπο απενεργοποίησης. Είμαι καλυμμένος τώρα από αυτή την χρέωση; δεν υπαρχει λογος να την απενεργοποιησεις μπαινεις στο http://myinternet.cosmote.gr/main και επιλεγεις ενεργοποιηση. πλεον δε σ χρεωνει τιποτα και οποτε θες διαλεγεις πακετο (μπανεις τζαμπα στη σελιδα αυτη) Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από Επισκέπτης
helicoid Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βασικά επειδή το πάθαινα πολύ συχνά όταν είχα πρωτοαγοράσει smartphone και το έψαξα μιας και μου έφαγε τουλάχιστον 30-40 ευρώ έτσι με αυτό το "1 ευρώ για μια μέρα", όσοι έχετε αυτό το πρόβλημα να κάνετε τα εξής τρία βήματα. Τα δυό πρώτα έχουν ειπωθεί ήδη. Το τρίτο όχι, και αυτό κάνει την διαφορά. 1) Απενεργοποίηση data (αρκετά απλό). 2) Αλλαγή APN (εγω έχω φτιάξει ένα "null"). 3) Απενεργοποίηση BACKGROUND DATA. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα ουσιαστικά. Ενώ έχεις κλειστά τα data, τα apps που τρέχουν daily updates -ή έστω προσπαθούν να συνδεθούν- σε χρεώνουν, κι εσύ τρελαίνεσαι μιας και έχεις τα data κλειστά και το apn αλλαγμένο. Ακούγεται παράλογο αλλά μετά από μήνες δοκιμών μπορώ να πω οτι λειτουργεί. Αυτό το βρίσκουμε Settings > Connections > Data Usage > Αριστερό κουμπί για να ανοίξει option menu > Disable Background Data. Δοκιμάστε και δώστε feedback. Επίσης προσοχή επειδή θα βγει icon (ένα caution με θαυμαστικό σε τρίγωνο) στην κεντρική notification bar, το οποίο άμα το κλικάρετε με το δάχτυλο καταλάθος γίνονται πάλι enabled τα background data. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από helicoid
Dr_73 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Στις 29/10/2018 στις 11:24 ΠΜ, SkYwaLkGR είπε Βεβαια θα επρεπε η ΕΕΤΤ που κοιμαται αιωνες τωρα να ριξει ενα προστιμο σε ολους αυτους τους μερακληδες παροχους . Μήπως επειδή το ελληνικό δημόσιο , παίρνει χωρίς να προσφέρει τίποτε, το 40% (και λίγα λέω) του τζίρου της κινητής , γουστάρει να είναι όσο γίνεται μεγαλύτεροι οι τζίροι της κινητής; Η ιστορία μου θυμίζει αυτούς που καταριούνται τους βενζινάδες για τη βενζίνη , όταν το 80% του τζίρου της βενζίνης πάει στη μαύρη τρύπα του δημοσίου. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 34 λεπτά πριν, helicoid είπε Βασικά επειδή το πάθαινα πολύ συχνά όταν είχα πρωτοαγοράσει smartphone και το έψαξα μιας και μου έφαγε τουλάχιστον 30-40 ευρώ έτσι με αυτό το "1 ευρώ για μια μέρα", όσοι έχετε αυτό το πρόβλημα να κάνετε τα εξής τρία βήματα. Τα δυό πρώτα έχουν ειπωθεί ήδη. Το τρίτο όχι, και αυτό κάνει την διαφορά. 1) Απενεργοποίηση data (αρκετά απλό). 2) Αλλαγή APN (εγω έχω φτιάξει ένα "null"). 3) Απενεργοποίηση BACKGROUND DATA. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα ουσιαστικά. Ενώ έχεις κλειστά τα data, τα apps που τρέχουν daily updates -ή έστω προσπαθούν να συνδεθούν- σε χρεώνουν, κι εσύ τρελαίνεσαι μιας και έχεις τα data κλειστά και το apn αλλαγμένο. Ακούγεται παράλογο αλλά μετά από μήνες δοκιμών μπορώ να πω οτι λειτουργεί. Αυτό το βρίσκουμε Settings > Connections > Data Usage > Αριστερό κουμπί για να ανοίξει option menu > Disable Background Data. Δοκιμάστε και δώστε feedback. Επίσης προσοχή επειδή θα βγει icon (ένα caution με θαυμαστικό σε τρίγωνο) στην κεντρική notification bar, το οποίο άμα το κλικάρετε με το δάχτυλο καταλάθος γίνονται πάλι enabled τα background data. να το αλλαξεις πρεπει οχι να τ αφησεις κενο. γι αυτο δε σ λειτουργει μαλλον
helicoid Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε να το αλλαξεις πρεπει οχι να τ αφησεις κενο. γι αυτο δε σ λειτουργει μαλλον Τι λες; Γράφω οτι το έχω αφήσει άδειο; Γράφω οτι δεν μου λειτουργεί; Τι διαφορά έχει να ονομάσω το νέο (dummy) APN "Μαρίκα" από την προκειμένη περίπτωση που το έχω ονομάσει "null"; Ας διαβάζουμε λίγο καλύτερα πριν μιλήσουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, helicoid είπε Τι λες; Γράφω οτι το έχω αφήσει άδειο; Γράφω οτι δεν μου λειτουργεί; Τι διαφορά έχει να ονομάσω το νέο (dummy) APN "Μαρίκα" από την προκειμένη περίπτωση που το έχω ονομάσει "null"; Ας διαβάζουμε λίγο καλύτερα πριν μιλήσουμε. null σημαινει κενη αξια, και το να γραψεις νεα λεξη ειναι ο πιο μη αποδοτικος τροπος να το κανεις... οποτε υπεθεσα οτι απλα το σβησες ολο, που να το φανταστω? 🤣
Vasivouzoukos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, helicoid είπε 3) Απενεργοποίηση BACKGROUND DATA. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα ουσιαστικά. Ενώ έχεις κλειστά τα data, τα apps που τρέχουν daily updates -ή έστω προσπαθούν να συνδεθούν- σε χρεώνουν, κι εσύ τρελαίνεσαι μιας και έχεις τα data κλειστά και το apn αλλαγμένο. Ακούγεται παράλογο αλλά μετά από μήνες δοκιμών μπορώ να πω οτι λειτουργεί. Αυτό το βρίσκουμε Settings > Connections > Data Usage > Αριστερό κουμπί για να ανοίξει option menu > Disable Background Data. Μήπως εννοείς restrict background data;
torq Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Διαβάστε ένα ακομα περιστατικό και πείτε μου τη γνώμη σας. στο κινητό έχω πάντα ανοιχτό το wifi και τα δεδομένα. στο σπίτι φυσικά το κινητό συνδέεται στο wifi. πέφτω για ύπνο και το πρωί που ξυπνάω βλέπω στο μετρητή που ενεργοποίησα ότι έίχαν καταναλωθεί μερικά kb από τα δεδομένα μου (200-300). πως είναι δυνατόν ενώ είχα ανοιχτό το wifi να κατανάλωσε δεδομένα; αν δεν είχα πακέτο με δεδομένα, θα με χρέωνε με 1€; Λογικά ναι. μήπως αποσυνδέθηκε το wifi κάποια στιγμή τη νύχτα (διακοπή ρεύματος) και τράβηξε δεδομένα;
Speculoos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, torq είπε Διαβάστε ένα ακομα περιστατικό και πείτε μου τη γνώμη σας. στο κινητό έχω πάντα ανοιχτό το wifi και τα δεδομένα. στο σπίτι φυσικά το κινητό συνδέεται στο wifi. πέφτω για ύπνο και το πρωί που ξυπνάω βλέπω στο μετρητή που ενεργοποίησα ότι έίχαν καταναλωθεί μερικά kb από τα δεδομένα μου (200-300). πως είναι δυνατόν ενώ είχα ανοιχτό το wifi να κατανάλωσε δεδομένα; αν δεν είχα πακέτο με δεδομένα, θα με χρέωνε με 1€; Λογικά ναι. μήπως αποσυνδέθηκε το wifi κάποια στιγμή τη νύχτα (διακοπή ρεύματος) και τράβηξε δεδομένα; Αυτό με τις μικρές καταναλώσεις/χρεώσεις δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, υπάρχει παντού και έχει να κάνει με τον τρόπο που δουλεύουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο επικοινωνίας, απλά συνδέονται στο internet και τέλος. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο προϋποθέτει χοντρικά ότι το κινητό πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνει εμφανή την παρουσία του είτε στο μόντεμ είτε στην κεραία του παρόχου, και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μια μικρή μεν υπαρκτή δε κατανάλωση δεδομένων. Στην περίπτωση όπου και το wifi κ τα δεδομένα είναι ανοιχτά, αλλά υπάρχει μικρή κατανάλωση δεδομένων οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας των δικτύων περισσότερο. Υπάρχουν στοιχεία ότι πολλές εφαρμογές (πχ maps, google services, geolocation services) χρησιμοποιούν μικρά πακέτα kb από τα δεδομένα κυρίως για να κάνουν update τη θέση του χρήστη με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αρκετές εφαρμογές που έχουν ανοιχτή την επιλογή background app refresh χρησιμοποιούν δεδομένα για έλεγχο της κατάστασης. Σε android συσκευές το data usage μπορεί να δώσει κάποιες πληροφορίες για αυτό. Άλλος λόγος για τη χρήση δεδομένων έχει να κάνει με μεταπτώσεις του δικτύου, να αλλάξει δηλαδή μεταξύ 3g/4g/edge κτλ. Σε κάθε περίπτωση ξαναγίνεται προσπάθεια επικοινωνίας καταναλώνοντας ορισμένα kb. Ακόμα και αν το δίκτυο είναι σταθερό και είμαστε σε 4g, οι πάροχοι για κλήσεις και μηνύματα χρησιμοποιούν πάντα 3g (το 4g είναι μόνο για δεδομένα) οπότε αν είσαι σε 4g και κάποιος σε πάρει τηλέφωνο τότε η συσκευή χρησιμοποιεί δεδομένα για να κάνει τη σύνδεση μεταξύ 4g-3g-4g.
nipoa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 29/10/2018 στις 8:47 ΠΜ, poulinos είπε πρεπει να ειναι η δεκατη φορα πoυ βλεπω αυτο το θεμα. α.κλεινουμε 4g b.κλεινουμε data c.αλλαζουμε το apn εσυ ασχολεισαι με το αντικειμενο και ξερεις. ξερεις ποσοι χιλιαδες ανυποψιαστοι χανουν τσακ μπαμ ενα διευρακι στα καλα καθομενα για και καλα χρηση που δεν εκαναν ? και ακομα οι εταιρειεσ συνεχιζουν αυτη τη γλοιωδη τακτικη.. και καλα δε το ξερουν, κλεισε το 4γ λεει - ΟΧΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ 4Γ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ρεζιληδες εξεκιουτιβς Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2018 από nipoa
talibanakos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Στις 29/10/2018 στις 9:17 ΠΜ, MikeJ είπε Νομίζω με ενα sms στέλνεις stop κάπου και μετά δε σου ξανατρωει ευρώ όταν τελειώσουν τα mb. Αν το ξερει καποιος για voda ας μου πει πως το κανουμε,μπορει να γλυτωσει καμια συσκευη απο πεταμα λογω νευρων.
CheOnWeb Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, nipoa said: εσυ ασχολεισαι με το αντικειμενο και ξερεις. ξερεις ποσοι χιλιαδες ανυποψιαστοι χανουν τσακ μπαμ ενα διευρακι στα καλα καθομενα για και καλα χρηση που δεν εκαναν ? και ακομα οι εταιρειεσ συνεχιζουν αυτη τη γλοιωδη τακτικη.. και καλα δε το ξερουν, κλεισε το 4γ λεει - ΟΧΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ 4Γ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ρεζιληδες εξεκιουτιβς Αν δεν το κλείσεις και για οποιοδήποτε λόγο η συσκευή χρησιμοποιήσει data και δεν έχεις κάποιο προπληρωμένο πακέτο, ο πάροχος θα σε χρεώσει με το MB, πανάκριβα δηλαδή ή θα σε βάλει σ' ένα μικρό πακέτο για να μην χρεωθείς πολλά. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2018 από CheOnWeb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα