Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, το vray είναι αρκετά πιο αργό σε αυτόν τον Xeon γιατί όπως είπαμε είναι Ivy Bridge core και ο Ivy δεν υποστηρίζει AVX2. Αντίθετα στο cinebench που είναι SSE2 benchmark η διαφορά είναι σε πιο νορμάλ επίπεδα, στο 25%.

Με τα νέα δεδομένα, κι εγώ θα έλεγα να το γυρίσεις πίσω και να πάρεις κάτι σύγχρονο.

edit: Όσο για τη GPU, το OpenGL test του Cinebench δεν δείχνει τη διαφορά. Στο vray, η 1070 Ti κάνει 1:24.

Επεξ/σία από malakudi
  • Thanks 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 minutes ago, malakudi said:

Λοιπόν, το vray είναι αρκετά πιο αργό σε αυτόν τον Xeon γιατί όπως είπαμε είναι Ivy Bridge core και ο Ivy δεν υποστηρίζει AVX2. Αντίθετα στο cinebench που είναι SSE2 benchmark η διαφορά είναι σε πιο νορμάλ επίπεδα, στο 25%.

Με τα νέα δεδομένα, κι εγώ θα έλεγα να το γυρίσεις πίσω και να πάρεις κάτι σύγχρονο.

Οπότε τώρα ψάχνουμε μια φθηνή μεταφορική για Γερμανία και bubble wrap ... :D  Ελπίζω αυτό το AVX2 να μην χρησιμοποιείται μόνο στα bench

Επεξ/σία από dimips
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dimips είπε

Άρα έχω κάτι που είναι πάνω κάτω παρόμοιο με 2600x και 1070. Μάλιστα...

Σε multi ναι, σε single είσαι πιο κάτω λόγω συχνότητας.

Πάρε 1920Χ ... 🙃

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, adtakhs said:

Σε multi ναι, σε single είσαι πιο κάτω λόγω συχνότητας.

Πάρε 1920Χ ... 🙃

χαχαχαχα θα πάω να ζητιανέψω για να τον πάρω μόνο και μόνο για σένα 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Untitled.png.f68469125261bfc0804ead48576ad594.pngπαρε μεταχειρο απο ελλαδα τα πραγματα και θα εχεις καλυτερα results γι αυτο που θες.μπορει και με τα ιδια χρηματα

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.
2 minutes ago, alexakos89 said:

Untitled.png.f68469125261bfc0804ead48576ad594.pngπαρε μεταχειρο απο ελλαδα τα πραγματα και θα εχεις καλυτερα results γι αυτο που θες.μπορει και με τα ιδια χρηματα

Καλά ναι σαφώς. Αλλά ποιος θα το δώσει τέτοιο μηχάνημα. Αυτή τη στιγμή ο μόνος μου ενδοιασμός είναι για τη quadro. Αλλά μάλλον θα φύγει για επιστροφή το μηχάνημα. Κρίμα...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimips είπε

Καλά ναι σαφώς. Αλλά ποιος θα το δώσει τέτοιο μηχάνημα. Αυτή τη στιγμή ο μόνος μου ενδοιασμός είναι για τη quadro. Αλλά μάλλον θα φύγει για επιστροφή το μηχάνημα. Κρίμα...

Κομματι κομματι χτίζεις. απο εδω μεσα.ολοκληρο δύσκολο να βρεις. αν ξερεις πως να στήνεις ειναι εύκολο.αν οχι ρωτάς ,μαζεύεις τα πραγματα και το πας καπου να στο στήσουν

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dimips είπε

Καλα μην το βλεπεις ετσι δεν προσπαθεί εδω μεσα κανείς να σου πουλήσει κατι,απλα σου εξηγούμε τι θα ηταν καλύτερο να κάνεις τώρα αν μπορείς να το κάνεις μόνο εσυ το ξέρεις..

Αφού δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω και αφού εγώ προσωπικά δεν βλεπω τους μικρούς Ryzen σαν εναλλακτική λύση,τότε άλλαξε ψήκτρα η φουρφουρι και κράτα το,

γιατί και τα δυο μαζί, δηλαδή η αδυναμία να πληρώσεις κάτι καλύτερο,και η ειλημμένη απόφαση να το επιστρέψεις οδηγούν σε αδιέξοδο ..

μετα στο cinebench μην κοιτας την απόδοση καρτας γραφικών ειναι πολυ ενδεικτικό το αποτέλεσμα.

Όπως σκεφτόσουν λοιπόν να πάρεις έναν δεύτερο επεξεργαστή κάποια στιγμή,ισως να σκεφτείς να ξεκινήσεις με 32GB ραμ π.χ.. και να βάλεις άλλα 32 αργότερα.?

Επίσης μια 1060 πιστευω ότι είναι πολύ οκ για τα φοιτητικά σου χρόνια..

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρωτίστως είναι θέματα επιλογών και αποφάσεων. Να σου πω την αλήθεια το μονο που μου αρέσει στο μηχάνημα σου και δύσκολα θα αποκτήσεις στο μέλλον είναι τα 128GB ECC μνήμης.

Αλλά ποιος σπουδαστής τα έχει όλα με το καλημέρα σας ? ούτε πολλοί επαγγελματίες δεν τα έχουν. Αρα το ζητούμενο σου εσενα πρέπει να ειναι μια σωστή βάση που να μπορείς να χτίζεις πανω της για τα πολλα χρόνια,που έχεις μπροστά σου.

Επεξ/σία από MoviemakerGr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, dimips είπε

κρατας το μηχανημα και βαζεις αλλον εναν χεον αργοτερα. 2800 βγαζει με δευτερο επεξεργαστη πανω αλλα μη δινεις και τοση βαση στα cb.

Επεξ/σία από holy grail
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είμαι ακριβώς φοιτητής. Εχω τελειώσει αλλά συνεχιζω  και κάνω διαφορα πρότζεκτ για δημοσιεύσεις διαλέξεις και συνέδρια με ένα καθηγητή. Μερικά έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όποτε δεν είναι απλά πρότζεκτ.  Από κει και πέρα ισως ήταν υπερβολή που το πήρα αυτό. Ίσως με ξεγέλασαν τα specs. Αν το γυρίσω θα πάρω σίγουρα κάτι όχι και τόσο δυνατό. Εγώ είδα xeon και Quadro και σκέφτηκα ότι μπορεί να τρέχει μερόνυχτα αφοβα σε αντίθεση με κάποιο ryzen.  Πλέον που δεν έχω το hardware limitation βλέπω ότι το πρόβλημα είναι τα προγράμματα. Είναι όλα σάπια τα free και τα σπασμένα και τα καλά έχουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το μεγάλο πρόβλημα τώρα στο να το γυρίσω είναι η χρέωση. Αν δε βρω κάτι μέχρι 50 ευρώ τη πάτησα.

Επεξ/σία από dimips
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, dimips είπε

Δεν είμαι ακριβώς φοιτητής. Εχω τελειώσει αλλά συνεχιζω  και κάνω διαφορα πρότζεκτ για δημοσιεύσεις διαλέξεις και συνέδρια με ένα καθηγητή. Μερικά έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όποτε δεν είναι απλά πρότζεκτ.  Από κει και πέρα ισως ήταν υπερβολή που το πήρα αυτό. Ίσως με ξεγέλασαν τα specs. Αν το γυρίσω θα πάρω σίγουρα κάτι όχι και τόσο δυνατό. Εγώ είδα xeon και Quadro και σκέφτηκα ότι μπορεί να τρέχει μερόνυχτα αφοβα σε αντίθεση με κάποιο ryzen.  Πλέον που δεν έχω το hardware limitation βλέπω ότι το πρόβλημα είναι τα προγράμματα. Είναι όλα σάπια τα free και τα σπασμένα και τα καλά έχουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το μεγάλο πρόβλημα τώρα στο να το γυρίσω είναι η χρέωση. Αν δε βρω κάτι μέχρι 50 ευρώ τη πάτησα.

Με μεχρι 50 ευρω μονο με ταχυδρομιο ,εγω μια cpu ηθελα να στειλω που εχει βαρος ουτε 200 γραμμαρια και ηθελε 60ευρω η dhl

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, akoinonitos said:

Με μεχρι 50 ευρω μονο με ταχυδρομιο ,εγω μια cpu ηθελα να στειλω που εχει βαρος ουτε 200 γραμμαρια και ηθελε 60ευρω η dhl

Είναι μια εταιρεια Dpd οδικη μεταφορά δίπλα στο σπίτι μου. Μου είπαν 31 ευρώ είναι το κόστος αλλά μου λένε για εύθραυστα μόνο υπ εύθυνη μου. Λέω γιατί τα πετάτε πέρα δώθε όχι μου λέει απλά μπορει να μπαίνουν από πάνω πράγματα πιο βαριά κλπ. Ο άλλος πως μου το έστειλε από Γερμανία μόνο με 40 ευρώ με DHL 🤔

Επεξ/σία από dimips
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, dimips είπε

Είναι μια εταιρεια Dpd οδικη μεταφορά δίπλα στο σπίτι μου. Μου είπαν 31 ευρώ είναι το κόστος αλλά μου λένε για εύθραυστα μόνο υπ εύθυνη μου. Λέω γιατί τα πετάτε πέρα δώθε όχι μου λέει απλά μπορει να μπαίνουν από πάνω πράγματα πιο βαριά κλπ. Ο άλλος πως μου το έστειλε από Γερμανία μόνο με 40 ευρώ με DHL 🤔

Όποιος έχει εταιρικό λογαριασμό σε κουριερ εταιρεία, παίρνει και εκπτώσεις στον τιμοκατάλογο, αναλόγως το όγκου των μεταφορών που κάνει.

Π.χ. στην δουλειά μου που χρησιμοποιώ UPS και ΤΝΤ, η έκπτωση που έχουμε είναι κοντά στο 50-55%.

Καλύτερα να δεις λοιπόν αν κάποιος γνωστός σου έχει λογαριασμό και να στο στείλει εκείνος.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/10/2018 στις 9:22 ΜΜ, dimips είπε

Δες εδώ:

AMD THREADRIPPER 1920X (349€)

https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_2?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias%3Dcomputers&field-keywords=x399&rh=n%3A340843031%2Ck%3Ax399

AMD THREADRIPPER 1950X (597€)

https://www.amazon.de/AMD-YD195XA8AEWOF-RYZENTM-THREADRIPPER-1950X/dp/B074CBH3R4/ref=sr_1_7?s=computers&ie=UTF8&qid=1542605359&sr=1-7&keywords=x399

Μαζί με MSI X399 - SLI PLUS (315€)

https://www.skroutz.gr/s/13153445/MSI-X399-SLI-Plus.html

και CORSAIR 32GB DDR4 3000Mhz (240€)

https://www.skroutz.gr/s/14451683/Corsair-Vengeance-LPX-32GB-DDR4-3000MHz-CMK32GX4M4D3000C16.html

Για ψύξη ARCITIC FREEZER 33 TR (27€)

https://www.bestprice.gr/item/2155311722/arctic-freezer-33-tr-white.html

Στιγμιότυπο οθόνης_2018-11-19_07-27-21.png

Στιγμιότυπο οθόνης_2018-11-19_07-27-52.png

Δεν νομίζω πως υπάρχει καλύτερη επιλογή . Πλέον είναι και εντός του budget σου .

Με 1920Χ + Χ399 + 32GB DDR4 + FREEZER 33  = 930€

CRUCIAL MX500 500GB Μ2 = 77€

https://www.skroutz.gr/s/14727184/Crucial-MX500-M-2-500GB.html

PALIT GTX 1060 6GB DDR5 ή μεταχειρισμένη GTX 1070 = 260€

https://www.skroutz.gr/s/9526986/Palit-GeForce-GTX1060-6GB-Dual-NE51060015J9D.html

COUGAR MX330-G CASE = 40€

https://www.skroutz.gr/s/13589695/Cougar-MX330-G.html

XFX 750WATT GOLD DUAL EPS = 85€

https://www.skroutz.gr/s/5624890/XFX-TS-Series-750W-Gold.html

===========================================================================

περίπου 1360€

ενώ με 1600€ πας στον 1950Χ .

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...