Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. 

Αγόρασα από eBay ένα σύστημα lenovo ThinkStation D30 στα 1200 ευρώ. (παίρνει 2 cpu και έχει 1 πάνω)

Τα χαρακτηριστικά του είναι:

cpu: 2690v2

GPU: quadro k6000

Ram: 8x16gb ECC 1333 cl9  (16gb)

ssd: Sandisk 210x 512gb

Λοιπόν δουλεύουν όλα ρολόι αλλά βλέπω το cpu και GPU να είναι στο idle 45-60 βαθμούς και όταν πάνε στο 100% για τα rendering που κάνω Θερμοκρασίες 80 βαθμών και στα δύο. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι 20 βαθμοί. Το bios δεν έχει καμία επιλογή να αλλάξεις κάτι στα settings για fan ή οτιδήποτε.

Είναι υψηλές αυτές οι θερμοκρασίες για τέτοιο hardware? Το καλοκαίρι θα βελάξει; Η Motherboard και το κουτί δέχονται μέχρι 2 ανεμιστήρες για airflow και δε μπορώ να βάλω παραπάνω. Εγώ το αγόρασα πιο πολύ επειδή είναι industrial grade όλα εκεί μέσα και θα μπορούσα να το αφήνω να τρέχει 24/7.... Αλλά όπως τα βλέπω τα πράγματα είναι τα ίδια με τα consumer grade ...

Πιστεύετε καλύτερα να το γυρίσω πίσω και να πάρω σε αυτά τα λεφτά κάτι καινούργιο από Ελλάδα; Π.χ. 2700x και 1070ti; 

Επεξ/σία από dimips
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δε θα απαντησω για το αν αξιζει να το γυρισεις και να παρεις κατι απο ελλαδα. Αυτο θα το απαντηση ο συνδιασμος απαιτησεων,χρηματων,αποδοσης.

Εδω για τον επεξεργαστη βλεπεις οτι εχει tdp 130w και max temps 88C. Οπότε ναι θα έχεις πρόβλημα.

Στη περίπτωση που θα το κρατήσεις:
Ενημερώνεις τον πωλητή (αν εχεις εγγύηση) ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα να δεις αν γινεται να το γυρισεις με δικα του εξοδα και να στο επιστρεψει επισης, ωστε ο ιδιος να το διορθωσει.
Αν δεν γινεται κοιτάς για κάτι από αυτά εδώ και ησυχάζεις φαντάζομαι. Υπάρχει και ανάλογο topic στο forum (στο overclocking subforum) όπου μπορείς να δεις τι ψυκτρα σου χρειάζεται.

Για την Gpu πολλοί λένε ότι τα ~80C είναι safe, βέβαια έχει και 225W tpd, όπου σημαίνει ότι κάνει και καλοριφέρ. Με τέτοιες θερμοκρασίες και 24/7 χρήση δεν θα κοιμόμουν ήσυχος.

Αρχικά δοκίμασε να βάλεις μερικούς ανεμιστήρες οπου θα έχουν υψηλότερη ροή αέρα. Και αυτό κυρίως για την κάρτα, πάντα με τη προϋπόθεση ότι έχει ψυχθεί το cpu.

Επίσης αν βλέπω καλά στο google images το κουτί σου έχει το τροφοδοτικό πάνω, οπότε 2 τρύπες για 14αρια fans στο κάτω μέρος, με ανύψωση του κουτιού και φίλτρα για τη σκόνη πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την κάρτα. Όπως και να φτιάξεις fan curve στην κάρτα αν δεν είναι ήδη 100%.

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά και να το γυρίσεις πίσω,έχουμε γίνει ο σκουπιδοτενεκέδες της Ευρώπης..

Με 1500 ευρώ φτιάχνεις καινούριο μηχάνημα που απ'οτι αντιλαμβάνομαι θα είναι και πολύ ταχύτερο για την δουλειά που το θέλεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

40 minutes ago, MoviemakerGr said:

Φυσικά και να το γυρίσεις πίσω,έχουμε γίνει ο σκουπιδοτενεκέδες της Ευρώπης..

Με 1500 ευρώ φτιάχνεις καινούριο μηχάνημα που απ'οτι αντιλαμβάνομαι θα είναι και πολύ ταχύτερο για την δουλειά που το θέλεις.

1 hour ago, alkis13 said:

Δε θα απαντησω για το αν αξιζει να το γυρισεις και να παρεις κατι απο ελλαδα. Αυτο θα το απαντηση ο συνδιασμος απαιτησεων,χρηματων,αποδοσης.

Εδω για τον επεξεργαστη βλεπεις οτι εχει tdp 130w και max temps 88C. Οπότε ναι θα έχεις πρόβλημα.

Στη περίπτωση που θα το κρατήσεις:
Ενημερώνεις τον πωλητή (αν εχεις εγγύηση) ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα να δεις αν γινεται να το γυρισεις με δικα του εξοδα και να στο επιστρεψει επισης, ωστε ο ιδιος να το διορθωσει.
Αν δεν γινεται κοιτάς για κάτι από αυτά εδώ και ησυχάζεις φαντάζομαι. Υπάρχει και ανάλογο topic στο forum (στο overclocking subforum) όπου μπορείς να δεις τι ψυκτρα σου χρειάζεται.

Για την Gpu πολλοί λένε ότι τα ~80C είναι safe, βέβαια έχει και 225W tpd, όπου σημαίνει ότι κάνει και καλοριφέρ. Με τέτοιες θερμοκρασίες και 24/7 χρήση δεν θα κοιμόμουν ήσυχος.

Αρχικά δοκίμασε να βάλεις μερικούς ανεμιστήρες οπου θα έχουν υψηλότερη ροή αέρα. Και αυτό κυρίως για την κάρτα, πάντα με τη προϋπόθεση ότι έχει ψυχθεί το cpu.

Επίσης αν βλέπω καλά στο google images το κουτί σου έχει το τροφοδοτικό πάνω, οπότε 2 τρύπες για 14αρια fans στο κάτω μέρος, με ανύψωση του κουτιού και φίλτρα για τη σκόνη πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την κάρτα. Όπως και να φτιάξεις fan curve στην κάρτα αν δεν είναι ήδη 100%.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μάλλον θα το γυρίσω. Το πήρα με τη προϋπόθεση να βάλω και δεύτερο cpu γιατί παίρνει ώρες αυτό που κάνω και θέλει πολύ πράγμα. Νταξει και σκουπίδι δε το λές έχει καλά πράγματα πάνω αλλά ναι είναι πολύ ζεστό. Δε ξέρω αν είναι έτσι ρυθμισμένη η ψύξη του γιατί πάνω από 80 βαθμούς δε πάει είναι σταθερό εκεί για ώρες. Fan curve μάλλον εννοείς να κάνω με το afterburner που έκανα και όντως έχει διαφορά αλλά δε θέλω να παίζω με τέτοια.

Επεξ/σία από dimips
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimips είπε

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μάλλον θα το γυρίσω. Το πήρα με τη προϋπόθεση να βάλω και δεύτερο cpu γιατί παίρνει ώρες αυτό που κάνω και θέλει πολύ πράγμα. Νταξει και σκουπίδι δε το λές έχει καλά πράγματα πάνω αλλά ναι είναι πολύ ζεστό. Δε ξέρω αν είναι έτσι ρυθμισμένη η ψύξη του γιατί πάνω από 80 βαθμούς δε πάει είναι σταθερό εκεί για ώρες. Fan curve μάλλον εννοείς να κάνω με το afterburner που έκανα και όντως έχει διαφορά αλλά δε θέλω να παίζω με τέτοια.

Τι ρενταρεις ?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimips είπε

η ψυκτρα που εχεις πανω ηταν καθαρη οταν ηρθε το μηχανημα? για αρχη αλλαξε παστα, μια mx4 ειναι αρκετη, στον επεξεργαστη και μετα ψυκτρα αν και το θεωρω απιθανο να μην εχει βαλει τη σωστη η λενοβο. επισης δες αν ειναι καθαρη μεταξυ των fins.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, holy grail said:

η ψυκτρα που εχεις πανω ηταν καθαρη οταν ηρθε το μηχανημα? για αρχη αλλαξε παστα, μια mx4 ειναι αρκετη, στον επεξεργαστη και μετα ψυκτρα αν και το θεωρω απιθανο να μην εχει βαλει τη σωστη η λενοβο. επισης δες αν ειναι καθαρη μεταξυ των fins.

Την άλλαξα τη πάστα 2-3 φορές μέχρι και το τρόπο που φυσάει ή τραβάει αέρα το ανεμιστηρακι στα fins. Διαφορά δεν είχε. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι για να ξεκινήσουν τα ανεμιστηρακια πρέπει να φτάσουν ψηλά οι βαθμοί. Κάπου διάβασα ότι γυρνανε ανάλογα με τη θερμοκρασία που πιάνουν οι ram. Αν είναι βλακεία ή όχι δε ξέρω. Πάντως στο bios δε μπορείς να αλλάξεις τίποτα απολύτως. Στο Intel diagnostic test όταν πιάνει 72-74 βαθμούς στο 100% λέει ότι η θερμοκρασία είναι 26-28 below. Δε ξέρω τι παίζει με τους xeon και με τις Quadro και πώς ρυθμίζονται.

3 hours ago, MoviemakerGr said:

Τι ρενταρεις ?

Φωτογραφίες ή Lasser scans από κτίρια ή περιοχές κάνω σε 3d μοντέλα. Περίπου 600 φωτογραφίες θέλουν μια μέρα. Φαντάσου ότι από τα 128gb ram μερικές φορές πιάνει τα 60 σε χρήση και τα 12gb της κάρτας γραφικών μου λέει ότι δε φτάνουν.

Στη φωτογραφία ας πούμε βλέπω ότι το fan της gpu φτάνει στο 45% μόνο όταν είναι στο 100% και έχει 77 θερμοκρασία.

11.PNG

22.PNG

Επεξ/σία από dimips
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimips είπε

Φωτογραφίες ή Lasser scans από κτίρια ή περιοχές κάνω σε 3d μοντέλα. Περίπου 600 φωτογραφίες θέλουν μια μέρα. Φαντάσου ότι από τα 128gb ram μερικές φορές πιάνει τα 60 σε χρήση και τα 12gb της κάρτας γραφικών μου λέει ότι δε φτάνουν.

Με ποιο πρόγραμμα ? - προγράμματα ?

άκου αν είσαι εσύ ευχαριστημένος, και είναι μόνο οι θερμοκρασίες το πρόβλημα σου,λύση υπάρχει,από αλλαγή ψήκτρας,

μέχρι και να βάλεις ένα noctua φουρφουρι που να το δώσεις 100% από το τροφοδοτικό κατευθείαν. η ακόμα και με μια μεταβλητή αντίσταση να το πηγαίνεις εσύ εκεί που θέλεις.

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dimips είπε

Την άλλαξα τη πάστα 2-3 φορές μέχρι και το τρόπο που φυσάει ή τραβάει αέρα το ανεμιστηρακι στα fins. Διαφορά δεν είχε. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι για να ξεκινήσουν τα ανεμιστηρακια πρέπει να φτάσουν ψηλά οι βαθμοί. Κάπου διάβασα ότι γυρνανε ανάλογα με τη θερμοκρασία που πιάνουν οι ram. Αν είναι βλακεία ή όχι δε ξέρω. Πάντως στο bios δε μπορείς να αλλάξεις τίποτα απολύτως. Στο Intel diagnostic test όταν πιάνει 72-74 βαθμούς στο 100% λέει ότι η θερμοκρασία είναι 26-28 below. Δε ξέρω τι παίζει με τους xeon και με τις Quadro και πώς ρυθμίζονται.

Στη φωτογραφία ας πούμε βλέπω ότι το fan της gpu φτάνει στο 45% μόνο όταν είναι στο 100% και έχει 77 θερμοκρασία.

11.PNG

22.PNG

περασε το speed fan, αυτο απο οτι θυμαμαι φτιαχνει και καμπυλη για τους ανεμιστηρες.

Δημοσ.
Just now, MoviemakerGr said:

Με ποιο πρόγραμμα ? - προγράμματα ?

άκου αν είσαι εσύ ευχαριστημένος, και είναι μόνο οι θερμοκρασίες το πρόβλημα σου,λύση υπάρχει,από αλλαγή ψήκτρας,

μέχρι και να βάλεις ένα noctua φουρφουρι που να το δώσεις 100% από το τροφοδοτικό κατευθείαν. η ακόμα και με μια μεταβλητή αντίσταση να το πηγαίνεις εσύ εκεί που θέλεις.

pix4d - agisft photoscan - reality capture - recap  =  για τη δημιουργία 3D και mesh.

Autocad - Revit - 3ds max = για την επεξεργασία και τη δημιουργία των κτιρίων ή των περιοχών σε 3d cad ή bim.

Φοιτητής είμαι ακόμη και έβγαλα τώρα τελευταία κάτι λεφτά και είπα να πάρω κάτι που να μη μου βάζει όρια για να μάθω να τα κάνω όλα αυτά. Αν έπαιρνα 2700x - 1070ti - 64gb ram θα ήθελα σίγουρα 1600 ευρώ αντί 1200. Από κει και πέρα ναι μόνο οι θερμοκρασίες μου δημιουργούν άγχος επειδή νταξ είναι μεταχειρισμένο δε ξες τι έχει γίνει. Ας πούμε οι δίσκοι μέσα έχουν θερμοκρασία 25-30 βαθμούς άρα δεν είναι ζεστό το κουτί όλο. Η gpu και ο cpu μόνο.

Just now, holy grail said:

περασε το speed fan, αυτο απο οτι θυμαμαι φτιαχνει και καμπυλη για τους ανεμιστηρες.

Το speedfan μου έδωσε bsod οταν το έβαλα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimips είπε

pix4d - agisft photoscan - reality capture - recap  =  για τη δημιουργία 3D και mesh.

Autocad - Revit - 3ds max = για την επεξεργασία και τη δημιουργία των κτιρίων ή των περιοχών σε 3d cad ή bim.

Φοιτητής είμαι ακόμη και έβγαλα τώρα τελευταία κάτι λεφτά και είπα να πάρω κάτι που να μη μου βάζει όρια για να μάθω να τα κάνω όλα αυτά. Αν έπαιρνα 2700x - 1070ti - 64gb ram θα ήθελα σίγουρα 1600 ευρώ αντί 1200. Από κει και πέρα ναι μόνο οι θερμοκρασίες μου δημιουργούν άγχος επειδή νταξ είναι μεταχειρισμένο δε ξες τι έχει γίνει. Ας πούμε οι δίσκοι μέσα έχουν θερμοκρασία 25-30 βαθμούς άρα δεν είναι ζεστό το κουτί όλο. Η gpu και ο cpu μόνο.

Κοίτα ολα αυτα τα Workstation εχουν δουλέψει χιλιάδες ωρες,απλα κάποια στιγμή οι Εταιρίες τα αλλάζουν για να έχουν και την υποστήριξη,

οι ίδιες οι εταιρίες αντιπρόσωποι ,δηλαδή παίρνουν το παλιό σου δινουν καινούριο και σε έχουμε άλλα 5+ χρονια πελάτη,

αυτο όμως δεν σημαίνει οτι εσυ δεν θα κανεις την δουλειά σου για κάμποσα χρόνια ακόμα, προσανατολισου λοιπον να φτιάξεις το airflow αφου εισαι ικανοποιημένος.

Τωρα για το κοστος,λογικο είναι τι θα βγει απο την τσέπη μας στο ταμειο να μας ενδιαφέρει, αλλα αυτό στην οικονομία ειναι και ένα μεγάλο λάθος.

Γιατι σε καινούριο μηχάνημα θα είχες την εγγύηση που δεν έχεις και μετα την 5ετια αυτο θα το πετάξεις ενω απο το άλλο θα έπαιρνες ενα 40-50% πισω και θα αναβαθμιζες.. αρα ουσιαστικά σου εχει κοστίσει το ίδιο,με ενα threadripper build.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, MoviemakerGr said:

Κοίτα ολα αυτα τα Workstation εχουν δουλέψει χιλιάδες ωρες,απλα κάποια στιγμή οι Εταιρίες τα αλλάζουν για να έχουν και την υποστήριξη,

οι ίδιες οι εταιρίες αντιπρόσωποι ,δηλαδή παίρνουν το παλιό σου δινουν καινούριο και σε έχουμε άλλα 5+ χρονια πελάτη,

αυτο όμως δεν σημαίνει οτι εσυ δεν θα κανεις την δουλειά σου για κάμποσα χρόνια ακόμα, προσανατολισου λοιπον να φτιάξεις το airflow αφου εισαι ικανοποιημένος.

Τωρα για το κοστος,λογικο είναι τι θα βγει απο την τσέπη μας στο ταμειο να μας ενδιαφέρει, αλλα αυτό στην οικονομία ειναι και ένα μεγάλο λάθος.

Γιατι σε καινούριο μηχάνημα θα είχες την εγγύηση που δεν έχεις και μετα την 5ετια αυτο θα το πετάξεις ενω απο το άλλο θα έπαιρνες ενα 40-50% πισω και θα αναβαθμιζες.. αρα ουσιαστικά σου εχει κοστίσει το ίδιο,με ενα threadripper build.

ok αν και το βρήκα αρκετά φτηνά. Παρόμοια έχουν γύρω στα 3000 ευρώ στο ebay. Προσανατολίζομαι προς το να το δώσω πίσω μάλλον..

Ήρθε 23 Οκτώβρη άρα έχω μέχρι τις 15 Νοέμβρη προθεσμία. Ο Seller δεν είπε κάτι, αν θες να το γυρίσεις πακέταρε το καλά και με το που φτάσει σου γυρνάω τα λεφτά.

33.PNG

Επεξ/σία από dimips
Δημοσ.

ΑΝ το γυρισεις, να τραβηξεις βιντεο τα παντα και οτι ειναι λειτουργικο. Μην βγαλει ο seller απο τη μύγα ξύγκι.

Με 1500€ δεν φτιαχνεις συστημα. Και αν φτιαχνεις η τιμη αυτη ειναι για τα πρωτα μαγαζια του σκρουτζ που ολοι λενε πως στον εναμιση μηνα πανω, βαρεθηκαν να περιμενουν και ακυρωσαν την παραγγελια.  Αυτό γιατί μπορεί να θες 2ο pc το 2018 και όχι το 2019.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 2690v2 έχει max temp πριν κάνει throttling τους 88 βαθμούς. Αν εσένα δουλεύει ώρες και μένει σταθερό στους 80, δε θα έχεις πρόβλημα. Από κει και πέρα, πριν το στείλεις πίσω, μπορείς να ρωτήσεις και τη Lenovo αν και πιστεύω θα σου πει το ίδιο , πως δε θα έχεις θέμα να δουλεύει στους 80.

Σαν ισχύ τώρα, ο 2690v2 είναι 10 core / 20 thread στα 3300 MHz all core turbo, ενώ οι πυρήνες τους είναι Ivy bridge, δηλαδή περίπου 15-20% χειρότερο IPC από τους νέους επεξεργαστές. Συνεπώς στα 10*3300*0,83 = 27390 / 8 = 3423. Δηλαδή είναι το ίδιο με έναν σημερινό 8πύρηνο στα 3433. Το all core turbo του Ryzen 2700X είναι 3900, οπότε μιλάμε για διαφορά 13% χειρότερος. Το all core turbo του 9900Κ είναι 4,7GHz (όταν αντέχει η ψύξη και τα VRM), οπότε εκεί η διαφορά είναι 37%.

H Quadro K6000 είναι kepler core, μιλάμε για 2 γενιές πίσω (τρεις γενιές αν βάλουμε και τις Turing που μόλις κυκλοφόρησαν - για την ακρίβεια ακόμα είναι δύσκολο να αγοράσεις Turing Quadro). Αν δε σου χρειάζονται τα 12 GB VRAM, μία 1070 Ti λογικά θα είναι πάνω από δύο φορές πιο γρήγορη, και σε χαμηλότερη κατανάλωση.

Αν χρειάζεσαι 128GB RAM, αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε HEDT platform, είτε threadripper είτε i9. Η μνήμη αυτή τη στιγμή είναι πανάκριβη και 128 GB DDR4 κάνουν πάνω από 1000 ευρώ. Αν καλύπτεσαι με 64GB, τότε μπορείς να παίξεις με πιο mainstream setup. Ένα σύστημα Ryzen 2700X με GTX 1070 Ti και 64GB RAM θα σου βγει γύρω στα 1800 ευρώ. Αν θες να πας σε threadripper 2950Χ με 128GB θα ανέβεις στα 3000 ευρώ περίπου.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν ειναι απαράδεκτες οι θερμοκρασίες, άλλαξε ψυκτρα και δώσε aggressive fan curve αν όχι από software με ένα hardware fan controller. 

Γνώμη μου βέβαια αν ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΣΑΙ 128gb ram γύρισε το πίσω και φτιάξε ένα σύστημα με mainstream ryzen και 64gb μνημη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...