woox-2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Και είπα ότι πάρα την va ku 6000/6300 Samsung που πήρε 7.4 στο rtings.com προτιμώ την ips Sony xd7505 7.6 στο rtings.com ίδια λεφτά με την 65 αρα την ku 6000 ήταν τότε όταν την πηρα ips , στο μόνο που νικουσε ή va ku 6000 ήταν η ταινίες και στο μαύρο χρώμα, οτιδήποτε άλλο αθλητικά σειρές κίνηση 100 αρι πάνελ κλτ τις ρίχνει ξυλο. Μαύρο το οποίο αν διαβάσεις η ku6300 παίζει να είναι το καλύτερο από τις Led τηλεόρασεις ακόμα και από τις sony. 8 λεπτά πριν, KoreanW είπε 'Εχω πάρει την 55ΧΕ8096 που έχει IPS panel. Ξέρω τί λέω, η τηλεόραση δε βλέπεται. Χάνεις σε πιστότητα χρωμάτων και σε ευκρίνεια ακόμα κι αν κάθεσαι απέναντι. Ψάχνεις να χαμηλώσεις φωτεινότητα για να βρεις τη λιγότερο ενοχλητική εικόνα και δε βρίσκεις χρυσή τομή. Πάντα θα χάνεις σε παλέτα και πιστότητα χρωμάτων αλλά και σε ευκρίνεια. Και σιγά τις διαφορές στις γωνίες θέασης εδώ που τα λέμε. Τί να λένε κι αυτές όμως όταν στο IPS panel δεν υπάρχει καμία θέση στο χώρο όπου να λες ότι κάθεσαι και απολαμβάνεις σωστη εικόνα. Προσωπικά και αντικειμενικά λόγω χρωμάτων και ευκρίνειας, μόνο VA panel. Εγώ πάντως που έχω την ips xd75 sony, και Samsung va ku 6000 η μία δωμάτιο και η άλλη ήταν στο σαλόνι, η Sony ήταν καλύτερη στα χρώματα από την Samsung , αθλητικά, σειρές,Gaming, κινήση, στο μόνο που νικουσε ή va ku6000 ήταν στο πολυ καλο μαύρο που είχε , οτιδήποτε άλλο ήταν πέραν του μετρίου, φυσικά μπροστά στο Καρκινομα που λέγεται LG Rgbw panel ips καμία σχέση. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από woox-2
alexakos89 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, woox-2 είπε Ρε μα είσαι 15 χρόνων?? Σου είπα για σύγκριση διάβασες καθόλου τι είπα?? Είπα ότι βγαίνουν καλά ips panel παράδειγμα έθεσα αυτή την φετινή lg, αλλά ΕΊΠΑ ΌΤΙ ΣΕ ΑΥΤΆ ΛΕΦΤΆ ΕΊΠΑ ΕΊΠΑ ΕΊΠΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΎΣΑ ΤΗΝ SONY X900F φιλέ δικα σου λογία παραθεσα παραπανω. Εσυ εισαι 15 χρονων μαλλον που δεν ξερεις τι σημαίνει αυτο που γράφεις. Τεσπα καταλαβα το ποιον σου. καλη συνεχεια. 2 ώρες πριν, KoreanW είπε 'Εχω πάρει την 55ΧΕ8096 που έχει IPS panel. Ξέρω τί λέω, η τηλεόραση δε βλέπεται. Χάνεις σε πιστότητα χρωμάτων και σε ευκρίνεια ακόμα κι αν κάθεσαι απέναντι. Ψάχνεις να χαμηλώσεις φωτεινότητα για να βρεις τη λιγότερο ενοχλητική εικόνα και δε βρίσκεις χρυσή τομή. Πάντα θα χάνεις σε παλέτα και πιστότητα χρωμάτων αλλά και σε ευκρίνεια. Και σιγά τις διαφορές στις γωνίες θέασης εδώ που τα λέμε. Τί να λένε κι αυτές όμως όταν στο IPS panel δεν υπάρχει καμία θέση στο χώρο όπου να λες ότι κάθεσαι και απολαμβάνεις σωστη εικόνα. Προσωπικά και αντικειμενικά λόγω χρωμάτων και ευκρίνειας, μόνο VA panel. Λεμε τα ιδια για τα χρωματα και τα υπολοιπα. Μιλησα για γωνιες θεασης. τιποτα παραπανω. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από alexakos89
woox-2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εσύ δεν διαβάζεις τι γράφει άλλος ,και αμέσως του απαντάς, μου απάντησες με μια εικόνα μόνο, (έγραψα ολόκληρο κείμενο να δικαιολογησω τι λεω) ενός γκριζο-μαύρου χρώματος τον ips panel, χωρίς καν να μπεις στο κοπο να διαβασεις τι λέω, μόνο από εδώ είσαι φάουλ, είπα ότι βγαίνουν και καλά ips panel, το παράδειγμα με την lg και πήρε 8 στο rtings.com, και είπα ότι σε αυτά τα λεφτά όμως, θα προτιμούσα va panel τις sony 9 σειρά, αυτο είπα εγω, και εσυ μου εβαλες versus χαχαχαχ άρα το δικό σου το πυον εσένα πιο είναι;;; Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από woox-2 1
arkoudos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πώς καταφέρατε και καταστρέψατε ακόμα ένα θέμα μαλώνοντας, χρήζει πραγματικά επιστημονικής παρακολούθησης. Την Τηλεόραση του θέματος (γιατί υπάρχει θέμα) την είδα από κοντά, με το χέρι στην τσέπη ήμουν, έκανα τη χαζομάρα και πήρα γυναίκα μαζί που είπε πως είναι μεγάλη. Το μόνο που με χαλάει είναι πως δεν έχει Android. Btw, είδα και τις QLED, τι μαγεία είναι αυτή, αλλά πρέπει να τα σκάσεις. ΥΓ είναι ποιόν, όχι πύον. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από arkoudos 1
woox-2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Ναι το ξέρω ότι είναι ποιόν, του απάντησα με την λέξη που έγραψε ο ίδιος, τι θέμα έχουμε καταστρέψει δηλαδή; γράφω ολόκληρο κείμενο την εμπειρία μου στο θέμα, και έρχεται και μου απαντάει ο άλλος, χωρίς να διαβάσει καν τι γράφω, λες και είπα το αντίθετο εγώ όσο αφορά το γκρίζο τον ips panel. Είπα ξεκάθαρα σε κάποιες χρήσεις, και λεφτά budget, το ips panel είναι καλύτερο , σε άλλα όχι, entry level μοντέλα va panel πέραν του μαύρου, περνούν χαμηλή βαθμολογία σε Μιξ χρήση. Δεν βλέπουν όλοι μόνο ταινίες σε μια τηλεόραση. Όταν βλέπω αθλητικά για παράδειγμα, και η ips έχει 100 αρι πάνελ στα ιδια λεφτά, και το va panel 60 αρι γιατί να το προτιμήσω ; για το μαύρο του;
aeljim Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Στις 3/11/2018 στις 4:53 ΜΜ, alexakos89 είπε Αυτο τα λεει ολα κοινως για πεταμα δες post calibration, color,contrast. ειναι σκουπιδι. Πηρε τοσο λογο inputs,smart,design και κανενα flicker. και λεει κιολας but there is some dirty screen effect present when watching sports. Για πέταμα σύμφωνα με την γνώμη σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την IPS Sony που έχω. Πολύ καλή εμπειρία σε όλα. ΔΕΝ με ενδιαφέρει να βλέπω μαύρο. Δεν με χαλάει το γκρι. Απλά αν θες να ψάχνεσαι θα βρεις χίλια δυο πράγματα να σε ενοχλήσουν. 1
maxdore217 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Εγώ ένα έχω να πω. Όποιος αγοράζει tv με μόνο κριτήριο τα σχόλια εδώ μέσα , σίγουρα θα μάθει μια μόνο κουβέντα (va πολύ καλύτερο από ips ) δλδ κάτι που μπορεί να σου πει και ένα 5 χρόνο με 10 λεπτά googlarisma , το να κρίνεις δύο tv που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά απλά από μόνο ένα χαρακτηριστικό είναι λάθος! πως να το κάνουμε. Υπάρχει άλλο site στο οποίο ο κόσμος δεν στέκεται στα υποκειμενικά κριτήρια όπως εδώ και φυσικά έχουν περισσότερες γνώσεις μιας και οι απαντήσεις δεν είναι junior όπως εδώ.. Ακόμα θυμάμαι πέρυσι κάποιον που είπε το κορυφαίο όλων για να βγάλει σωστή την επιλογή του και μόνο! ότι η vestel που αγόρασε ( no name που δεν βρίσκαμε καν στοιχεία πανελ ) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια nano cell που έχει τόσες πιστοποιήσεις από dolby μέχρι δεν ξέρω εγώ τι.... και κυριώς 120hz πάνελ!!!! Ο λόγος απλά ήταν έχει ΙPS panel .... ας αφήσετε τα αστεία κάποιοι και εντάξει τα va panel από σοβαρές εταιρίες είναι super αλλά μην βγάζουμε και τις ότι να ναι εταιρίες ότι αφού έχει va είναι πολύ καλύτερη! πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολύ φθηνά μοντέλα (Ας δούμε ένα ματσάκι ποδόσφαιρο να δούμε πως τα πάει σε κίνηση η nano cell και πως ή άλλη ! Να δούμε πως τα πάει σε ήχο! Να δούμε.... έχει VA πανελ τέλος είναι καλύτερη επειδή το λέει ο Μπάμπης ο Σουγιάς. Τώρα για την συγκεκριμένη του θέματος ( δεν την έχω δει από κοντά ) το περσινό μοντέλο ήταν μια χαρά για τα λεφτά που ζήταγε ...αν είναι ίδιο panel λογικά θα είναι μικρές οι διαφορές τους ( σε αυτά τα χρήματα είναι καλύτερη από αντίστοιχες vestel ) το μόνο αρνητικό για εμένα είναι το 50hz πάνελ αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Όποιος θέλει πάει βλέπει και κάνει το ανάλογο που πιστεύει! 1
woox-2 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό προσπάθησα να κάνω εγώ, αλλά είναι λες και πας ενάντια στο προπαγανδιστικό κατεστημένο που δημιουργήθηκε στο κόσμο τον φορουμ των τηλεοράσεων, μονο va panel μακριά απο το αλλο είναι καρκίνομα, κάτσε ρε φίλε, εντάξει, κάνεις δεν είπε ότι το va panel δεν είναι καλύτερο στα μαύρα και contrast. Αυτό που συγκεκριμένα είπα, είναι οτι στις entry level κατηγορίες, των va τηλεοράσεων και των ips panel, διαπίστωσα σε μιξ χρήση κάποια φορές το ips υπερέχει. Εδω με το που ανοίγεται ένα θέμα, γίνεται ακριβός αυτο που είπα . Παράδειγμα: Εγω βλέπω μονο ποδόσφαιρο, εγω παίζω μονο παιχνίδια στο υπολογιστή, εγω βλέπω σειρές( που για ενα περίεργο λόγο η βαθμολογία τον reviews των entry level μοντέλο σε ποδόσφαιρο και σειρές είναι μεγαλύτερη από τον va panel. Εννοείται φυσικά οτι και εγώ επηρεαστεί, απο ολο τον ντόρο που γίνεται με τα va panel, και σε 15 μέρες θα αγοράσω ίσως το καλύτερο Va panel που κυκλοφόρησε ποτέ, και οπως είπα στις Hi end κατηγορίες η αγορά va panel ειναι μονόδρομος, αν και είπα χαρακτηριστικά σε post μου εδω στο θέμα, έβγαλε η LG 2018 μοντέλα τρομερές ips τηλεόρασεις που με ανοικτά τα φώτα ρίχνουνε άγριο ξυλο τον va, σύμφωνα με τους reviewer. Δεν είναι μαύρο άσπρο, πάρε αυτό μονο τέλος, υπάρχουν 7,8 χρήσεις μιας τηλεόρασεις, που κάνει ο κάθε ένας μας, απο εμάς, ίσως και παραπάνω, υπάρχει budget, υπάρχουν και κριτήρια αγοράς. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από woox-2 1
alexakos89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, maxdore217 είπε Ο λόγος απλά ήταν έχει ΙPS panel .... ας αφήσετε τα αστεία κάποιοι και εντάξει τα va panel από σοβαρές εταιρίες είναι super αλλά μην βγάζουμε και τις ότι να ναι εταιρίες ότι αφού έχει va είναι πολύ καλύτερη! πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολύ φθηνά μοντέλα (Ας δούμε ένα ματσάκι ποδόσφαιρο να δούμε πως τα πάει σε κίνηση η nano cell και πως ή άλλη ! Να δούμε πως τα πάει σε ήχο! Να δούμε.... έχει VA πανελ τέλος είναι καλύτερη επειδή το λέει ο Μπάμπης ο Σουγιάς. Πολυ φθηνά μοντελα και nanocell δεν πανε μαζι. Οποτε δεν ισχύει αυτο που λες. Επίσης βαλε ενα ips με ενα VA 120hz να δεις μπαλα να μας πεις και εμας αν δεις διαφορα.ετσι για το γαμωτο. Σε ηχο που κολαει το πανελ τωρα με τον ήχο? εχει να κανει με την εκάστοτε εταιρια ο ήχος. Επισης λόγω προσωπικης εμπειριας σε low budget TV πηρα μια 43UJ620V IPS πανελ.Δεν υπήρχε μαυρο. Ακομα και η κοπελα μου που την είδε μου λεει τι ειναι αυτο το πραγμα?γιατι τα δειχνει ετσι? Πριν ειχα μια Philips 10ετιας. μετα πηρα Sammy 50mu6102. Παλι low budget. Εκεινη ηταν τρομερα ανωτερη σε χρωματα αντιθεση κινηση. Μιλαμε για ιδια λεφτα! η μια IPS η Αλλη VA. ΑΝ βλεπεις απο πλαγια πηγαινε σε IPS. Αν ειναι μερα το σπιτι σου πηγαινε IPS. οταν ομως κλεισεις τα φωτα και δεις τα ligh leek στις γωνιες,Τα γκρι, τοτε θα θες να την δωσεις πισω. Καμια σοβαρη εταιρια σε ακριβες TV δεν βαζει IPS. Δεν ειναι τυχαιο κιολας. Το ξαναειπα,περυσι η LG ειχε IPS σε TV μεχρι 850 ευρω. Στα παραπανω μοντελα εβαλε VA. η εταιρια που μονο IPS βαζει. Και σχετικα με το dolby vision εχει την αποκλειστικοτητα το πληρωνει και το βαζει. Δεν θελει καποια πιστοποιηση. Τεχνολογια ειναι. Οποιος νικησει. ειτε Dolby ειτε HDR10 Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από alexakos89
maxdore217 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, alexakos89 είπε Πολυ φθηνά μοντελα και nanocell δεν πανε μαζι. Οποτε δεν ισχύει αυτο που λες. Επίσης βαλε ενα ips με ενα VA 120hz να δεις μπαλα να μας πεις και εμας αν δεις διαφορα.ετσι για το γαμωτο. Σε ηχο που κολαει το πανελ τωρα με τον ήχο? εχει να κανει με την εκάστοτε εταιρια ο ήχος. Επισης λόγω προσωπικης εμπειριας σε low budget TV πηρα μια 43UJ620V IPS πανελ.Δεν υπήρχε μαυρο. Ακομα και η κοπελα μου που την είδε μου λεει τι ειναι αυτο το πραγμα?γιατι τα δειχνει ετσι? Πριν ειχα μια Philips 10ετιας. μετα πηρα Sammy 50mu6102. Παλι low budget. Εκεινη ηταν τρομερα ανωτερη σε χρωματα αντιθεση κινηση. Μιλαμε για ιδια λεφτα! η μια IPS η Αλλη VA. ΑΝ βλεπεις απο πλαγια πηγαινε σε IPS. Αν ειναι μερα το σπιτι σου πηγαινε IPS. οταν ομως κλεισεις τα φωτα και δεις τα ligh leek στις γωνιες,Τα γκρι, τοτε θα θες να την δωσεις πισω. Καμια σοβαρη εταιρια σε ακριβες TV δεν βαζει IPS. Δεν ειναι τυχαιο κιολας. Το ξαναειπα,περυσι η LG ειχε IPS σε TV μεχρι 850 ευρω. Στα παραπανω μοντελα εβαλε VA. η εταιρια που μονο IPS βαζει. Και σχετικα με το dolby vision εχει την αποκλειστικοτητα το πληρωνει και το βαζει. Δεν θελει καποια πιστοποιηση. Τεχνολογια ειναι. Οποιος νικησει. ειτε Dolby ειτε HDR10 Πως δεν πάνε φίλε μου , έπαιξε προσφορά πριν καιρό βέβαια με -20% από κάρτες Εθνικής και μια 49'' lg810 (ips 3k όπως λες συνέχεια εσύ ) έκανε 540€ περίπου ,οπότε δεν τα λες και 1000€ που παίζουν qled που έχουν va με 120hz ( που είναι πρώτης κατηγορίας ) αλλά ήταν αντίστοιχο ποσό με κάτι vestel jvc που έπαιζαν ως τηλεορασάρες μόνο εδώ μέσα αυτά όμως, για αυτό λέω ας είμαστε σοβαροί εγώ δεν βγήκα ποτέ να πω ότι το kia που έχω επειδή φτιάχνετε στην γερμάνια είναι ανάλογο με το Volkswagen...ότι λέω το έχω δει με τα μάτια μου δεν το λέω επειδή είδα ένα review που ισχύει ως προς το γενικά και επειδή με βολεύει η άποψη αυτή την στηρίζω χωρίς να έχω καν στοιχεία ( Για συγκεκριμένες tv αναφέρομαι ). Ναι φίλε μου μια tv 100-120hz είναι καλύτερη στην κίνηση απ΄ότι μια στα 50-60hz και είναι και την μέρα και την νύχτα και όλη την ώρα! και σε όλους όσους την χαζεύουν όχι μόνο σε κλειστό χώρο και ευθείες κτλ κτλ. Απλά να μην γίνεται παραπληροφόρηση και ναι οι vestel είναι λοταρία δεν γίνεται να μου λες και εσύ τι lg και sammy (που είναι εταιρίες που αναβαθμίζουν την τεχνολογία στον χώρο ) ότι η vestel λέει va 4k οπότε έγινε qled! ( που είναι τα στοιχεία αυτά ....να σου θυμίσω ότι σε κάτι jvc δεν βρίσκαμε το μοντέλο όχι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά αν ισχύουν κι όλας! σκέψου το αυτό) Αν δεν ξέρει η lg & sammy να βγάλουν τηλεοράσεις που έχουν δημιουργήσει και τις q-oled κτλ τότε ποιες ξέρουν για πες μου εσύ ? η fu ? Το θέμα δεν είναι αν είναι Ips ή Va γιατί το είπες και μόνος σου ότι από 850€ + βγάζει η lg va ξέρεις γιατί γιατί είναι προτιμότερη η τεχνολογία ips σε φθηνότερα panel και προφανώς συνολικά!!! αποδίδουν καλύτερα απ'ότι να έβαζαν va , από αντίστοιχες άγνωστες εταιρίες που τάζουν λαγούς! και η sammy έχει αντίστοιχα μοντέλα αν ψάξεις, όπως και η sony δλδ είναι βλαμμένοι και το κάνουν αυτό ή μήπως κάτι θα ξέρουν ? Όσο για τις τεχνολογίες , αυτές βλέπω δεν τις μετράς γιατί ? μήπως τις έχουν όλοι ( μάλλον όχι ...τότε γιατί μεροληπτείς; γιατί βολεύει λογικά ) μια από τα ίδια είναι και η ποιότητα ήχου δλδ εσύ βλέπεις βουβό κινηματογράφο για να καταλάβω ... όλα έχουν σχέση για την αγορά μιας νέας tv και όχι μόνο το panel. Μπορεί εσύ να θέλεις να στηρίξεις την άποψη σου αλλά η αλήθεια είναι αυτή! Προφανώς κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτήρια οπότε γιαυτό υπάρχει και τέτοια ποικιλία επιλογών και τιμών. Φιλιά πάντα το ποστ χωρίς ίχνος επιθετικότητας να ξέρεις.
alexakos89 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, maxdore217 είπε Ναι φίλε μου μια tv 100-120hz είναι καλύτερη στην κίνηση απ΄ότι μια στα 50-60hz και είναι και την μέρα και την νύχτα και όλη την ώρα! και σε όλους όσους την χαζεύουν όχι μόνο σε κλειστό χώρο και ευθείες κτλ κτλ. Σύγκρινα 120HZ IPS με VA 120HZ οτι δεν εχει καμια διαφορα. Ποτε δεν μίλησα για 60ΗΖ vs 120HZ. 16 λεπτά πριν, maxdore217 είπε Απλά να μην γίνεται παραπληροφόρηση και ναι οι vestel είναι λοταρία δεν γίνεται να μου λες και εσύ τι lg και sammy (που είναι εταιρίες που αναβαθμίζουν την τεχνολογία στον χώρο ) ότι η vestel λέει va 4k οπότε έγινε qled! ( που είναι τα στοιχεία αυτά ....να σου θυμίσω ότι σε κάτι jvc δεν βρίσκαμε το μοντέλο όχι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά αν ισχύουν κι όλας! σκέψου το αυτό) Ποιος μίλησε για VESTEL οτι δεν ειναι λοταρια και οτι ειναι καλυτερα πανελ απο LG, Sammy AU και τα λοιπά? Η Sammy περυσι έπαιξε λοταρια και ηταν η μεγαλύτερη εταιρια που το εκανε αυτο. 18 λεπτά πριν, maxdore217 είπε Το θέμα δεν είναι αν είναι Ips ή Va γιατί το είπες και μόνος σου ότι από 850€ + βγάζει η lg va ξέρεις γιατί γιατί είναι προτιμότερη η τεχνολογία ips σε φθηνότερα panel και προφανώς συνολικά!!! αποδίδουν καλύτερα απ'ότι να έβαζαν va , από αντίστοιχες άγνωστες εταιρίες που τάζουν λαγούς! και η sammy έχει αντίστοιχα μοντέλα αν ψάξεις, όπως και η sony δλδ είναι βλαμμένοι και το κάνουν αυτό ή μήπως κάτι θα ξέρουν ? Αποδιδουν καλυτερα που? Βαση τα λεγομενα σου? Ναι κατι ξερουν. να βγαζουν λεφτα.και σου πλασαρουν εσενα αναμεσα σε καλα μοντελα και μερικα ips για να κονομησουν. Ακριβως γι αυτο η LG βαζει στις ακριβες της VA και φετος εβαλε και σε φτηνες. Γιατι φαγανε το κραξιμο της αρκούδας. 19 λεπτά πριν, maxdore217 είπε Όσο για τις τεχνολογίες , αυτές βλέπω δεν τις μετράς γιατί ? μήπως τις έχουν όλοι ( μάλλον όχι ...τότε γιατί μεροληπτείς; γιατί βολεύει λογικά ) μια από τα ίδια είναι και η ποιότητα ήχου δλδ εσύ βλέπεις βουβό κινηματογράφο για να καταλάβω ... όλα έχουν σχέση για την αγορά μιας νέας tv και όχι μόνο το panel. Μιλούσαμε για πανελς. Και καποιος που θα επενδυση σε μια τηλεοραση θα επενδυσει και σε ηχο. Το οτι η LG εχει καλυτερο ηχο στα μεσαιας κατηγοριας και πανω μοντελα φυσικα ειναι +. 20 λεπτά πριν, maxdore217 είπε Μπορεί εσύ να θέλεις να στηρίξεις την άποψη σου αλλά η αλήθεια είναι αυτή! Η αληθεια ποια ειναι ομως γαιτι δεν καταλαβα? μιλούσαμε για IPS vs VA και το πηγες σε vestel και λοιπες τεχνολογιες που εφερε η Sammy LG. Τα απωθημένα σου εβγαλες? πες τα ολα να χαλαρώσεις ολα καλα. 21 λεπτά πριν, maxdore217 είπε Πως δεν πάνε φίλε μου , έπαιξε προσφορά πριν καιρό βέβαια με -20% από κάρτες Εθνικής και μια 49'' lg810 (ips 3k όπως λες συνέχεια εσύ ) έκανε 540€ περίπου ,οπότε δεν τα λες και 1000€ που παίζουν qled που έχουν va με 120hz ( που είναι πρώτης κατηγορίας ) αλλά ήταν αντίστοιχο ποσό με κάτι vestel jvc που έπαιζαν ως τηλεορασάρες μόνο εδώ μέσα αυτά όμως, για αυτό λέω ας είμαστε σοβαροί εγώ δεν βγήκα ποτέ να πω ότι το kia που έχω επειδή φτιάχνετε στην γερμάνια είναι ανάλογο με το Volkswagen...ότι λέω το έχω δει με τα μάτια μου δεν το λέω επειδή είδα ένα review που ισχύει ως προς το γενικά και επειδή με βολεύει η άποψη αυτή την στηρίζω χωρίς να έχω καν στοιχεία ( Για συγκεκριμένες tv αναφέρομαι ). Ειναι παραπληροφορηση οτι ειναι 3k? ειναι ψεμα? δηλαδη τοσα review τοσα τεστ ψεματα και αυτα? οπως ψεματα τοσα τεστ για τεραστια προβλήματα της IPS τεχνολογιας? Και ποτε δεν συγκρινε κανεις εδω μεσα vestel panel με τα υπολοιπα.
maxdore217 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, alexakos89 είπε 1. Σύγκρινα 120HZ IPS με VA 120HZ οτι δεν εχει καμια διαφορα. Ποτε δεν μίλησα για 60ΗΖ vs 120HZ. 2.Ποιος μίλησε για VESTEL οτι δεν ειναι λοταρια και οτι ειναι καλυτερα πανελ απο LG, Sammy AU και τα λοιπά? Η Sammy περυσι έπαιξε λοταρια και ηταν η μεγαλύτερη εταιρια που το εκανε αυτο. 3. Αποδιδουν καλυτερα που? Βαση τα λεγομενα σου? Ναι κατι ξερουν. να βγαζουν λεφτα.και σου πλασαρουν εσενα αναμεσα σε καλα μοντελα και μερικα ips για να κονομησουν. Ακριβως γι αυτο η LG βαζει στις ακριβες της VA και φετος εβαλε και σε φτηνες. Γιατι φαγανε το κραξιμο της αρκούδας. 4. Μιλούσαμε για πανελς. Και καποιος που θα επενδυση σε μια τηλεοραση θα επενδυσει και σε ηχο. Το οτι η LG εχει καλυτερο ηχο στα μεσαιας κατηγοριας και πανω μοντελα φυσικα ειναι +. 5. Η αληθεια ποια ειναι ομως γαιτι δεν καταλαβα? μιλούσαμε για IPS vs VA και το πηγες σε vestel και λοιπες τεχνολογιες που εφερε η Sammy LG. Τα απωθημένα σου εβγαλες? πες τα ολα να χαλαρώσεις ολα καλα. 6. Ειναι παραπληροφορηση οτι ειναι 3k? ειναι ψεμα? δηλαδη τοσα review τοσα τεστ ψεματα και αυτα? οπως ψεματα τοσα τεστ για τεραστια προβλήματα της IPS τεχνολογιας? 7. Και ποτε δεν συγκρινε κανεις εδω μεσα vestel panel με τα υπολοιπα. 1. Φίλε μου στην μανία σου να μου απαντήσεις μου λες άλλα ντ άλλα δεν με ρώτησες πότε έπαιξε nano cell σε τέτοιες τιμές ? σου απάντησα. Τώρα μου απαντάς σε αυτό που σου είπα εγώ νωρίτερα! ότι χαίρω πολύ ανάμεσα σε μια qled (va 120hz) και μια nanocell (3k όπως λες Ips 120 ναι θα πω πάρε την 1η ) αλλά στα φθηνά μοντέλα μην λέμε ότι όλες οι VA είναι έπος και δεν συγκρίνεται με Ips καμία, μόνο έτσι δεν είναι! Θες και παράδειγμα , λοιπόν εδώ είδα διαφορά από μια Philips 50'' va 50hz σε σχέση με την παλιά μου lg 1080p από το 2012 που είναι όμως 100hz ( ως προς το αρχείο που έτρεξα εκεί και μετά στο σπίτι μου ) οπότε δεν στο λέω εγώ στο λέει η λογική μια tv 120hz είναι πάντα καλύτερη από μια χαμηλότερης Συχνότητας tv ...τόσο σε ταινίες όσο και σε ποδόσφαιρο κτλ επειδή θα αποδίδει ομαλά την κίνηση. 2. Λοταρία ως προς το αν είναι ips ή va μην τα ανακατεύεις άλλο , το πάνελ όπως και αν είχε ήταν κατασκευής sammy ... οι λοιπές εταιρίες είναι λοταρία ως προς το πάνελ ποια δλδ εταιρία έχει κατασκευάσει το συγκεκριμένο. ( αυτό δεν ισχύει για lg - sammy ). 3. Σου απάντησα στο (1) τα βάζεις κάτω βλέπεις τα θετικά και τα αρνητικά και αποφασίζεις! το ότι έχει va panel από μόνο του εμένα δεν μου λέει τίποτα έχω δει απίστευτα κακά va πάνελ στα 550(-) , ανάλογα με το διαθέσιμο ποσό υπάρχουν προτάσεις. Αν θέλεις να πάρεις ακριβό πάρε μια oled εκεί έχεις το απόλυτο σε όλα ( εκτός αν διαφωνείς και με αυτό ότι η απεικόνιση είναι χειρότερη ) 4. Όχι φίλε μου δεν έχουν όλοι τον χώρο την διάθεση για να πάρουν extra ηχόμπαρα ή ότι άλλο ...αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος εδώ μέσα που έχει το μεράκι της τεχνολογίας να τον τρώει μέσα του ... αλλά ο περισσότερος κόσμος θα πάρει μια tv και θα μείνει ως έχει , ούτε android box ούτε τίποτα ! κρίνεις από τον εαυτό σου και μόνο δεν είναι όλοι σε αυτό το επίπεδο και ούτε θέλουν να είναι. Το να αποδίδει καλύτερα ο ήχος της είναι προσόν πως να το κάνουμε . 5. Κάποιος άλλος έχει απωθημένα , λοιπόν για βρες μου ένα panel va 120hz 4k με 550€ ...χμμμμ δύσκολο έτσι ? φυσικά γιατί η αγορά είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε να ρολάρουν όλα τα μοντέλα ...εκεί πάει και η κουβέντα που ''δεν μπορείς να καταλάβεις και καλά! '' 6. Όχι φίλε μου μια χαρά το λες είναι 3k και 1000 λευκά αλλά στην ουσία δεν είναι το τέλος του κόσμου ( βέβαια δεν ξέρω πόσοι από εσάς κάθεστε στο μισό μέτρο για αν αντιληφθείτε αυτήν την διαφορά χωρίς να σας κουράζουν τα hz! ) Αυτά τα τεράστια προβλήματα που λες έχουν γίνει σύγκριση με αντίστοιχα σοβαρά μοντέλα όχι με ότι να ναι και σου είπα αν θέλεις το καλύτερο πας σε μια oled . 7. Άπειρες φορές έχει γίνει αυτό ... βλέπω θέμα στις προσφορές tv ( το πρώτο pοst καλή είναι είναι και va ) δεν είναι καλή είναι ips ! ( ήμαρτον ποια ) ,εσείς ξέρετε τα πάντα και για τηλεόραση πριν την βγάλει ή εταιρία ... το χειρότερο είναι ασκείται κριτική χωρίς πολλές φορές να έχετε δει καν την tv ... απλά στο τάδε review λέει 7 μάπα είναι άλλες έχουν 8.5 ( και ας κάνει εκείνη 450€ και άλλες 1200€ ) Σου απάντησα πλήρως σε όλα δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο γιατί απλά έχει κουράσει να λέτε το ίδιο και το ίδιο. Υπάρχει Ελληνικό Site που ασχολείται σοβαρά με το θέμα και αντιπαραθέτει πολλά στοιχεία για το αν κάποια tv είναι εντάξει ή όχι και δεν σου λένε Αααα Είναι Ips ... μάπα το καρπούζι φίλε.🤣
KoreanW Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Λοιπόν εγώ είμαι παθών αλλά από την ανάποδη. Αγόρασα πρόσφατα IPS επειδή τρόμαξα από τα σχόλια για τις γωνίες θέασης των VA. Και κλαίω τα αρκετά λεφτάκια μου που ψώνiσα 4Κ IPS και όταν την έβαλα δίπλα σε FHD VA της ίδιας μάρκας έπαθα ...πολιτισμικό σοκ! LOL H IPS τηλεόραση - υπό προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τον περιβάλλοντα χώρο - δίνει την ψευδαίσθηση ότι βλέπεις ανεκτή εικόνα όσον αφορά το μαύρο και τις σκοτεινές αποχρώσεις. Κάτι που όμως γρήγορα απορρίπτεις και συνειδητοποιείς όταν από δίπλα στον ίδιο χώρο βάλεις μια τηλεόραση με VA panel. Το έχω δοκιμάσει προσωπικά. Απο την άλλη έχω την εντύπωση ότι η IPS μπορεί να έχει πιο φωτεινή εικόνα κάτι που είναι χρήσιμο σε συγκεκριμένες θέσεις της συσκευής στο χώρο. Με λίγα λόγια, το IPS panel έχει πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις χρήσης, σε κάθε άλλη περίπτωση VA.
alexakos89 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Μιλησε κανείς και είπε τα 50hz είναι καλύτερα των 100; Είπε κανείς ότι η λοταρία των sammy έγινε ανάμεσα σε άλλους προμηθευτές ; Έγινε με τα ίδια της τα πάνελ και όλοι έψαχναν πιο κατάστημα φέρνει VA. Τυχαίο; Επισης ναι έβαλε μια nanocell προσφορά; Και ; Παλικάρι από εδώ μέσα την έχει πάρει και έβαλε λεντοταινια για να βλέπει ανεκτά.διότι χάνει φως,και για να μπορέσει να φτιάξει το 1000:1 αντίθεση. Αν έχεις δει απίστευτα κακά πάνελ στα -550 δες και στα IPS. Και εννοείται υπάρχει κακό VA. Το 3κ το θάβουν όλα τα φορά διότι δεν είναι σωστό , και δεν δείχνει σωστα. Αν εσυ θες να αγοράσεις αυτή την τεχνολογια μεγια σου με χαρά σου. Μην την προτείνεις σε άλλους. Και αν την προτείνεις πες του έναν λόγο καλό τουλάχιστον. Αν υπάρχει , ισως οικονομία. Και όπως είπα ο ηχος παίζει ρόλο σε μια τηλεόραση. Όπως και η χρήση που κάνει ο καθένας. Οι περισσότεροι θέλουν ταινίες , Netflix να αράζουν και να βλέπουν. Όποτε δεν πάνε σε IPS. Ούτε σε NANOCELL, 3κ IPs. Σε nano-cell,4K ναι. Όπως είναι το sj850. Γιατί άραγε ; Το ακριβότερο μοντέλο είναι 4κ ; Χμμ. Όσοι έχουν πάρει IPS εδώ μέσα και όλας μαρτυρούν σε ποστ κάθε φόρα με τα γκρι και με την διάχυση φωτός. Άλλα λέω άλλα λες,Άκρη δεν βγαίνει. Το RGB, καλύτερο του RGBW, το 120hz καλύτερο του 60hz , το VA καλύτερο του IPS σε σκοτεινό χώρο, ταινίες σειρές. Αν θες μαγαζί,μέρα IPS.
NoiSy MaN Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Επειδή παλιότερα έμπαινα κι εγώ σε αυτό το τρυπάκι για διάφορα θέματα, τζάμπα χάνεις το χρόνο σου Αλεξάκο. Εδώ ο άλλος λέει δε με ενδιαφέρει να βλέπω μαύρο, νομίζοντας ότι το contrast μόνο με το μαύρο έχει να κάνει. Άσε τον καθένα να κάνει τα δικά του, αυτός χάνει αν κάνει κακές επιλογές, όχι εσύ. Ignorance is bliss. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα