aber Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Πήγα και τις είδα και το δίλημμα που έχω είναι το εξής. Από τη μία καλή γωνία θέασης και χρώματα από την άλλη 50 ευρώ λιγότερα, πενταετής εργοστασιακή εγγύηση (που είναι αρκετά σημαντικό για εμένα) και Va panel. Και ψάχνομαι
alexakos89 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, aber είπε Πήγα και τις είδα και το δίλημμα που έχω είναι το εξής. Από τη μία καλή γωνία θέασης και χρώματα από την άλλη 50 ευρώ λιγότερα, πενταετής εργοστασιακή εγγύηση (που είναι αρκετά σημαντικό για εμένα) και Va panel. Και ψάχνομαι Ολα τα κορυφαία μοντελα φοράνε VA panel. Δεν θα δεις κάνενα με IPS. αντε ενα η στις πολυ μεγάλες ιντσες 75+.Ακομα και η LG που ειναι φαν IPS η μονη εταιρια, στα ακριβά της μοντελα εβαλε VA. γιατι αραγε? IPS ειναι καλα για μόνιτορ. Αυτο με τα χρωματα επίσης δεν ισχύει . Το να ειναι κατι over saturated ειναι λαθος. Αυτο που βλεπεις πρεπει να εχει φυσικά χρωματα. Μην πλαναστε απο τα βιντεο που παιζουν τα καταστήματα. . 1
aber Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Ολα τα κορυφαία μοντελα φοράνε VA panel. Δεν θα δεις κάνενα με IPS. αντε ενα η στις πολυ μεγάλες ιντσες 75+.Ακομα και η LG που ειναι φαν IPS η μονη εταιρια, στα ακριβά της μοντελα εβαλε VA. γιατι αραγε? IPS ειναι καλα για μόνιτορ. Αυτο με τα χρωματα επίσης δεν ισχύει . Το να ειναι κατι over saturated ειναι λαθος. Αυτο που βλεπεις πρεπει να εχει φυσικά χρωματα. Μην πλαναστε απο τα βιντεο που παιζουν τα καταστήματα. . Ευχαριστώ και για τις δικές σου συμβουλές. Με τη γωνία θέασης θα έχω σοβαρό πρόβλημα ;
alexakos89 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, aber είπε Ευχαριστώ και για τις δικές σου συμβουλές. Με τη γωνία θέασης θα έχω σοβαρό πρόβλημα ; Αν την βλεπεις απο πλαγια,η απο κάτω χάνονται τα χρωματα. Για να βλεπεις καλα πρεπει να κάθεστε σε ευθεία με την τηλεοραση. Αν εινα 55αρα 2 με 3 ατομα βλέπουν καλα. 65αρα 3 με 4. ΑΝ εχεις πλαγιους καναπέδες θα χάνει πολυ.πας σε IPS.
woox-2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λίγο πρόβλημα θα έχεις ναι, δυστυχώς φίλε μου, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας, εκτός αν πας σε oled που όλα ειναι σχεδόν τέλεια εκτός το burn in χαχα( ολες εχουν τα θέματα τους) πράγμα που υπερέχουν τα ips panel είναι η γωνίες θέασεις, έχουν περάσει και απο τα χέρια μου, από τα μάτια μου καλύτερα, και η δύο τεχνολογίες, λίγο αριστερά που καθόμουν στο καναπέ στη va τηλεόραση μου ( πριν να την δώσω) ξεθωριαζαν τα χρώματα. Φυσικά ips τηλεόραση είναι καλύτερα να βάλεις σε καφετέρια, μπουκικο κτλ δηλαδή χώροι που έχουνε μεγάλες γωνίες θέασεις, τώρα ένα σπίτι στα 2,3 μέτρα που καθόμαστε όλοι από το καναπέ μας, va panel θεωρώ είναι το προτιμότερο. Αν και εγώ έχω γωνιακό καναπέ και ακόμα και η 70 άρα va panel φαίνονταν η διαφορα τον ξεπλημενων χρώματων, ευθεία ομως ειχε φοβερή εικόνα. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από woox-2 1
KoreanW Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Στα IPS panel λέγεται ότι υπερέχουν σε γωνίες θέασης (κάτι για το οποίο προσωπικά δε διαπιστώνω την σημαντική υπεροχή έναντι των VA) αλλά να το κάνεις τί όταν δε βλέπεις σωστή εικόνα ούτε στην βέλτιστη θέση και αυτό που βλέπεις είναι εξ ορισμού ελαττωματικό; Εξηγούμαι όταν μιλάω για ελάττωμα εξ ορισμού στα IPS panel εννοώ ακριβώς την εκθαμβωτική ανυπαρξία του μαύρου και των σκοτεινών αποχρώσεων σε βαθμό εκνευρισμού. Όταν αναφερόμαστε στα χρώματα,στην ευκρίνεια και στην πιστότητα εικόνας της οθόνης, σαφώς εννοούμε το 4K αλλά εννοούμε και την παλέτα των χρωμάτων. Όπου χρώματα είναι το κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί, καφέ, μωβ κοκ ΑΛΛΑ και το μαύρο. Τα IPS panel δεν έχουν μαύρο ξεκάθαρα. Να το κάνεις τί το 4Κ όταν λείπει ένα κυρίαρχο χρώμα... Και επιπλέον λείπουν και οι αποδόσεις των σκοτεινών αποχρώσεων των υπολοίπων χρωμάτων, άρα χάνεις και σε εύληπτη ευκρίνεια που υποτίθεται την κυνηγάς με το 4Κ. VA panel δεν είναι θέμα γούστου λοιπόν, είναι θέμα απόδοσης και ευκρίνειας σε σχέση με το IPS. Και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η κουβέντα για τις υποτιθέμενες γωνίες θέασης, είναι όχι μόνο παρελκυστική αλλά και υπερβολική στο κομμάτι που αφορά τις γωνίες θέασης των VA panel. Η ταπεινή γνώμη μου. 1 1
alexakos89 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 33 λεπτά πριν, KoreanW είπε Στα IPS panel λέγεται ότι υπερέχουν σε γωνίες θέασης (κάτι για το οποίο προσωπικά δε διαπιστώνω την σημαντική υπεροχή έναντι των VA) αλλά να το κάνεις τί όταν δε βλέπεις σωστή εικόνα ούτε στην βέλτιστη θέση και αυτό που βλέπεις είναι εξ ορισμού ελαττωματικό; Εξηγούμαι όταν μιλάω για ελάττωμα εξ ορισμού στα IPS panel εννοώ ακριβώς την εκθαμβωτική ανυπαρξία του μαύρου και των σκοτεινών αποχρώσεων σε βαθμό εκνευρισμού. Όταν αναφερόμαστε στα χρώματα,στην ευκρίνεια και στην πιστότητα εικόνας της οθόνης, σαφώς εννοούμε το 4K αλλά εννοούμε και την παλέτα των χρωμάτων. Όπου χρώματα είναι το κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί, καφέ, μωβ κοκ ΑΛΛΑ και το μαύρο. Τα IPS panel δεν έχουν μαύρο ξεκάθαρα. Να το κάνεις τί το 4Κ όταν λείπει ένα κυρίαρχο χρώμα... Και επιπλέον λείπουν και οι αποδόσεις των σκοτεινών αποχρώσεων των υπολοίπων χρωμάτων, άρα χάνεις και σε εύληπτη ευκρίνεια που υποτίθεται την κυνηγάς με το 4Κ. VA panel δεν είναι θέμα γούστου λοιπόν, είναι θέμα απόδοσης και ευκρίνειας σε σχέση με το IPS. Και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η κουβέντα για τις υποτιθέμενες γωνίες θέασης, είναι όχι μόνο παρελκυστική αλλά και υπερβολική στο κομμάτι που αφορά τις γωνίες θέασης των VA panel. Η ταπεινή γνώμη μου. Τα IPS panel υπερεχουν και πολυ μαλιστα σε γωνιες θεασης. επισης ειναι καλυτερα πανελ για καταστηματα μεγαλους χωρους οπως ειπε ενα παλικαρι απο πανω.Αλλα ειναι κατωτερα σε ολα τα υπολοιπα. Και εφόσον του ανθρωπου του αρεσει να βλεπει γκρι , αλλα να βλεπει απο τα πλαγια λογικα , εκει ειναι θεμα γουστου εφόσον ήξερε τι επελεγε.. Το οτι το VA ειναι πολυ ανωτερο ενός IPS πανελ το γνωριζουμε ολοι. Μονος ενας πωλητης στο πλαισιο μου ειπε , μαλλον 2 με έναν προχθες μα παρε LG εχει φορεβο IPS panel πολυ καλυτερο των αλλων..
woox-2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ διαφωνώ λίγο μαζί σας, έχει πέσει αρκετό θάψιμο σε όλα τα φορουμ και γενικά στη ips τεχνολογία και όχι άδικα φυσικα λόγω προβλημάτων που έχει στο μαύρο χρώμα σε σχέση με ένα va panel, μόλις κάποιος πάει να πει το μόνο αρνητικό που έχουν τα va panel το δίκαιολογουμε και όμως ναι είναι υπαρκτο πρόβλημα ή γωνίες θέασεις, και τραγικό θα έλεγα γιατί υφίσταται λίγο δεξιά λίγο αριστερά, καμία σχέση η τηλεόραση με ότι φαίνεται ευθεία, ξεθωριαζει ναι, σε κορυφαία μοντέλα ναι εννοείται τα va panel ειναι μονόδρομος ( αν και τα φετινά ips panel τις lg τα πήγαν πολύ καλα , πρώτη φορά είδα 8 αρι σε βαθμολογία από το rtings.com σε ips τηλεόραση, και λένε σε σύγκριση με κορυφαία va panel αν βλέπετε σε φως προτίμηστε τα. Και η ίδιοι reviewer του rtings.com οταν τους κάνουν ερώτηση γιατι ακομα επιμένουν οι εταιρίες να βγαζουν αυτα τα πανελ και αναφέρουν χαρακτηριστικά οτι ενα καλο ips ξεπερναει va τα panel σε πολλές χρήσης τους, εκτός από ταινίες . Εχω περάσει και από τις δύο τεχνολογίες, έχω sony ips τηλεόραση και σε σχέση με την Samsung va τηλεόραση που είχα, που είχε πολύ καλό μαύρο και contrast όντως , τα χρώματα όμως στη Sony είναι πολύ καλύτερα στο Gaming, σε σειρές είναι πολύ καλύτερη, αθλητικο περιεχόμενο είναι πολύ καλύτερη (100αρι πάνελ) μιλώ 2 συγκεκριμένα μοντέλα τώρα xd7505 και ku6000 entry level και τα δύο είναι. Θεωρώ είναι ανάλογα με την χρήση που κάνει ο κάθε ένας, δεν είναι όλες η va panel τηλεόρασεις τέλειες. 7.4 παίρνει στο rtings.com η ku6300 va panel Samsung, και 7.6 παίρνει η Sony με ips panel, και σε μιξ χρήση υπερέχει η Sony εκτός από ταινίες. Εγώ πάντως προτίμησα είδη ένα midrange η Hi end ips panel, από ένα va panel enrty level μοντέλο στις περισσότερες χρήσεις είναι πολύ πιο χειρότερο. Και οταν εννοώ χρήσεις εννοω , Αθλητικά Σειρές Gaming pc ενωμένο με τηλεόραση και Gaming pc γενικά. Ταινίες ναι χάνει κατά κράτος. Για αυτό για εμένα εξαρτάται πάντα τι χρήση κάνει ο κάθε ένας. https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sk9500 ένα παράδειγμα εδώ καλης ips τηλεόρασης , πρέπει να βρεθεί ένας εγώ χαχαχα, να υποστηρίξει λίγο αυτή τη τεχνολογία , κατά αρχάς δεν έχω ίχνος clouding στη ips τηλεόραση μου. Φυσικά σε αυτα τα λεφτά δεν θα πάρω την lg θα παρω την Sony 9000 σειρά 2018 va panel που είναι καλύτερη. Προσέξτε δεν λεω οτι η ips είναι καλύτερη τεχνολογία είναι ανάλογα με τη χρήση του κάθε ενός, και λεφτά που διαθέτει, δηλαδή τώρα αν κάποιος δίνει 600 ευρώ για τηλεόραση, και σε αυτά τα λεφτά η va τηλεόρασεις είναι μέτριες στη περισσότερη χρήση, βαθμολόγήμένές με 7.4 γιατί να μην πάρω την ips που πήρε 7.6 και είναι καλύτερη σε όλα τα άλλα περαν του μαύρου;; Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από woox-2
alexakos89 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, woox-2 είπε Εγώ διαφωνώ λίγο μαζί σας, έχει πέσει αρκετό θάψιμο σε όλα τα φορουμ και γενικά στη ips τεχνολογία και όχι άδικα φυσικα λόγω προβλημάτων που έχει στο μαύρο χρώμα σε σχέση με ένα va panel, μόλις κάποιος πάει να πει το μόνο αρνητικό που έχουν τα va panel το δίκαιολογουμε και όμως ναι είναι υπαρκτο πρόβλημα ή γωνίες θέασεις, και τραγικό θα έλεγα γιατί υφίσταται λίγο δεξιά λίγο αριστερά, καμία σχέση η τηλεόραση με ότι φαίνεται ευθεία, ξεθωριαζει ναι, σε κορυφαία μοντέλα ναι εννοείται τα va panel ειναι μονόδρομος ( αν και τα φετινά ips panel τις lg τα πήγαν πολύ καλα , πρώτη φορά είδα 8 αρι σε βαθμολογία από το rtings.com σε ips τηλεόραση, και λένε σε σύγκριση με κορυφαία va panel αν βλέπετε σε φως προτίμηστε τα. Και η ίδιοι reviewer του rtings.com οταν τους κάνουν ερώτηση γιατι ακομα επιμένουν οι εταιρίες να βγαζουν αυτα τα πανελ και αναφέρουν χαρακτηριστικά οτι ενα καλο ips ξεπερναει va τα panel σε πολλές χρήσης τους, εκτός από ταινίες . Εχω περάσει και από τις δύο τεχνολογίες, έχω sony ips τηλεόραση και σε σχέση με την Samsung va τηλεόραση που είχα, που είχε πολύ καλό μαύρο και contrast όντως , τα χρώματα όμως στη Sony είναι πολύ καλύτερα στο Gaming, σε σειρές είναι πολύ καλύτερη, αθλητικο περιεχόμενο είναι πολύ καλύτερη (100αρι πάνελ) μιλώ 2 συγκεκριμένα μοντέλα τώρα xd7505 και ku6000 entry level και τα δύο είναι. Θεωρώ είναι ανάλογα με την χρήση που κάνει ο κάθε ένας, δεν είναι όλες η va panel τηλεόρασεις τέλειες. 7.4 παίρνει στο rtings.com η ku6300 va panel Samsung, και 7.6 παίρνει η Sony με ips panel, και σε μιξ χρήση υπερέχει η Sony εκτός από ταινίες. Εγώ πάντως προτίμησα είδη ένα midrange η Hi end ips panel, από ένα va panel enrty level μοντέλο στις περισσότερες χρήσεις είναι πολύ πιο χειρότερο. Και οταν εννοώ χρήσεις εννοω , Αθλητικά Σειρές Gaming pc ενωμένο με τηλεόραση και Gaming pc γενικά. Ταινίες ναι χάνει κατά κράτος. Για αυτό για εμένα εξαρτάται πάντα τι χρήση κάνει ο κάθε ένας. https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sk9500 ένα παράδειγμα εδώ καλης ips τηλεόρασης , πρέπει να βρεθεί ένας εγώ χαχαχα, να υποστηρίξει λίγο αυτή τη τεχνολογία , κατά αρχάς δεν έχω ίχνος clouding στη ips τηλεόραση μου. Φυσικά σε αυτα τα λεφτά δεν θα πάρω την lg θα παρω την Sony 9000 σειρά 2018 va panel που είναι καλύτερη. Προσέξτε δεν είπα ότι είναι καλύτερη τεχνολογία είναι ανάλογα με τη χρήση του κάθε ενός, και λεφτά που διαθέτει, δηλαδή τώρα αν κάποιος δίνει 600 ευρώ για τηλεόραση και σε αυτά τα λεφτά η va τηλεόρασεις είναι μέτριες στη περισσότερη χρήση, βαθμολόγήμένές με 7.4 γιατί να μην πάρω την ips που πήρε 7.6 και είναι καλύτερη σε όλα τα άλλα περαν του μαύρου. Αυτο τα λεει ολα κοινως για πεταμα δες post calibration, color,contrast. ειναι σκουπιδι. Πηρε τοσο λογο inputs,smart,design και κανενα flicker. και λεει κιολας but there is some dirty screen effect present when watching sports. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από alexakos89 1
woox-2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Εγώ όμως δεν το έχω αυτό, και ήταν συγκεκριμένα αυτά που έγραψα, δεν μίλησα ότι είναι καλύτερη τεχνολογία, είπα ότι ένα entry level va panel ειναι πολύ χειρότερο σε άλλες χρήσης σε σχέση με ένα καλό ips panel. Μου δείχνεις μια εικόνα? Θες να σου δείξω και εγώ εικόνα σε va panel 10 cm αριστερά σε σχέση με ips τηλεόραση??
alexakos89 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, woox-2 είπε Εγώ όμως δεν το έχω αυτό, και ήταν συγκεκριμένα αυτά που έγραψα, δεν μίλησα ότι είναι καλύτερη τεχνολογία, είπα ότι ένα entry level va panel ειναι πολύ χειρότερο σε άλλες χρήσης σε σχέση με ένα καλό ips panel. συγκρινεις δηλαδη 500 ευρω με 1000 ευρω. και παλι των 500 θα βλεπεις μαυρο και θα εχεις και χρωματα καλυτερα. πηγαινε δες post calibration σε VA panel contrast να δεις που πανε.
woox-2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι δεν συγκρίνω 500 ευρώ τηλεόραση ίδια λεφτά συγκρίνω, διάβασε καλά τι γράφω πριν να απαντάς με φανμποισμο επειδή σου θιξαμε το va, που είπα είναι καλύτερη τεχνολογία από τα ips panel ανάλογα με την χρήση όμως και τα λεφτά που διαθέτει κάποιος, και στα 500 ευρώ τις ku6000 για παράδειγμα που έβλεπα μαύρο τι κατάλαβα?? Είχε χίλια δύο αλλά προβλήματα σε σχέση με ips panel τις sony, είναι τυχαίο νομίζεις το 7.4 που περνούν όλα τα va entry level panel. Κάί το μαύρο τις ku6000 είναι καλύτερο από τις sony 9 σειράς του 2017 μοντέλο που υπέρ αγαπάς, άλλου έχανε όμως, εκεί που σου είπα ότι σε αυτά τα λεφτά θα αρκεστει κάποιος σε μέτριο μαύρο και καλύτερα όλα τα αλλα Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από woox-2
alexakos89 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, woox-2 είπε Εγώ όμως δεν το έχω αυτό, και ήταν συγκεκριμένα αυτά που έγραψα, δεν μίλησα ότι είναι καλύτερη τεχνολογία, είπα ότι ένα entry level va panel ειναι πολύ χειρότερο σε άλλες χρήσης σε σχέση με ένα καλό ips panel. Μου δείχνεις μια εικόνα? Θες να σου δείξω και εγώ εικόνα σε va panel 10 cm αριστερά σε σχέση με ips τηλεόραση?? δες τι λες. Ιδια λεφτα. δωσε μου ενα λογο γιατι να παρω LG https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-sk9500-vs-sony-x900f/639/585#usage*4854!threshold*0.1
woox-2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Ρε μα είσαι 15 χρόνων?? Σου είπα για σύγκριση διάβασες καθόλου τι είπα?? Είπα ότι βγαίνουν καλά ips panel παράδειγμα έθεσα αυτή την φετινή lg, αλλά ΕΊΠΑ ΌΤΙ ΣΕ ΑΥΤΆ ΛΕΦΤΆ ΕΊΠΑ ΕΊΠΑ ΕΊΠΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΎΣΑ ΤΗΝ SONY X900F 1
KoreanW Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 28 minutes ago, alexakos89 said: Τα IPS panel υπερεχουν και πολυ μαλιστα σε γωνιες θεασης. επισης ειναι καλυτερα πανελ για καταστηματα μεγαλους χωρους οπως ειπε ενα παλικαρι απο πανω.Αλλα ειναι κατωτερα σε ολα τα υπολοιπα. Και εφόσον του ανθρωπου του αρεσει να βλεπει γκρι , αλλα να βλεπει απο τα πλαγια λογικα , εκει ειναι θεμα γουστου εφόσον ήξερε τι επελεγε.. Το οτι το VA ειναι πολυ ανωτερο ενός IPS πανελ το γνωριζουμε ολοι. Μονος ενας πωλητης στο πλαισιο μου ειπε , μαλλον 2 με έναν προχθες μα παρε LG εχει φορεβο IPS panel πολυ καλυτερο των αλλων.. 'Εχω πάρει την 55ΧΕ8096 που έχει IPS panel. Ξέρω τί λέω, η τηλεόραση δε βλέπεται. Χάνεις σε πιστότητα χρωμάτων και σε ευκρίνεια ακόμα κι αν κάθεσαι απέναντι. Ψάχνεις να χαμηλώσεις φωτεινότητα για να βρεις τη λιγότερο ενοχλητική εικόνα και δε βρίσκεις χρυσή τομή. Πάντα θα χάνεις σε παλέτα και πιστότητα χρωμάτων αλλά και σε ευκρίνεια. Και σιγά τις διαφορές στις γωνίες θέασης εδώ που τα λέμε. Τί να λένε κι αυτές όμως όταν στο IPS panel δεν υπάρχει καμία θέση στο χώρο όπου να λες ότι κάθεσαι και απολαμβάνεις σωστη εικόνα. Προσωπικά και αντικειμενικά λόγω χρωμάτων και ευκρίνειας, μόνο VA panel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα