Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Βγαζω αφθες εδω και χρονια, ισως εχω καποιο αυτοανοσο, καθως εχω θεμα και σε αλλα σημεια του σωματος, κυριως στα ματια(εκζεμα). Το μοναδικο πραγμα που με εχει βοηθησει με τις αφθες ( και πιστεψε με εχω δοκιμασει παρα πολλα! ) ειναι οι καραμελες γλυκοριζας. Βαζεις 2,3 την ημερα στο στομα σου λιγο πριν καταλαβεις οτι θα ερθουν τα συμπτωματα, και ειτε δε θα βγουν, ειτε θα βγουν αλλα σε ηπια κλιμακα και λιγοτερο διαστημα. Απο iherb αγοραζω συγκεκριμενη μαρκα, αν ενδιαφερεσε πες να σου πω λεπτομερειες. Και μακρια απο κορτιζονες..

Pyralvex και τα συναφη δε κανουν δουλεια για τις αφθες που λεει ο φιλος.. Δε μιλαμε για 2,3 αφθες, αλλα για 20+ που δημιουργουν ελκη, οπως στη φωτογραφια..

image.png.c82da22aacc8099f75aea4a65456c1cd.png

Και αυτα να υπαρχουν παντου μεσα στο στομα..

Εγώ μια να βγάλω και με ενοχλεί πολυ,εσύ πως την παλεύεις με τόσες πολλές? Εμένα μου έλεγαν ότι και καλά είναι από άγχος η από ζεστό φαγητό η από ξινα 

Βγάζω δύο τρεις τον χρόνο Μαξ τα τελευταία χρονια,το pyravlex είναι το μοναδικό που έχω βάλει και δε κάνει κατι στην ουσία το μουλιαζει καπως

Δημοσ.

Πολλές φορές τα βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Το χειρότερο ήταν που δεν μπορούσα να φάω και έπινα μόνο από το καλαμάκι. Αλλά ευτυχώς πέρασαν αυτά.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το HEXALEN δεν το έχει δοκιμάσει κανείς; Συστήνεται και για μακροχρόνια θεραπεία.

Σε μορφή σπρέι νομίζω ότι είναι το πιο βολικό.

Εγώ (κι όλοι μας εδώ, μεγάλοι και παιδιά) όποτε χρειάστηκε αυτό χρησιμοποιήσαμε.

Αλλά ο φίλος μας πρέπει να πάει σε ένα γιατρό στο νοσοκομείο Α. Συγγρού που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα ζητήματα.

Επεξ/σία από nammo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Έχεις κάνει ποτέ κολονοσκόπηση/γαστροσκόπηση? 

1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Οχι, γιατι;

ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ! (Κατά ανέκδοτο ΑΜΑΝ, sorry)

Επεξ/σία από Ola150
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάζω και γω που και που (κάθε δυο-τρεις μήνες ας πούμε) μόνο κάτω από την γλώσσα, από μικρό παιδί. Μου την δίνουν όταν είναι στο πικ αλλά σε λίγες μέρες φεύγουν. Μάξιμουμ να έχω εμφανίσει δύο ταυτόχρονα.

Αυτό τι αίτια έχει? Είναι ιός σαν τον έρπη των χειλιών που βγαίνει στην επιφάνεια όποτε πέφτει το ανοσοποιητικό? (έρπη btw δεν έχω βγάλει ποτέ)

Μια εποχή πίστευα ότι βγάζω πιο εύκολα αν έβαζα τα χέρια στο στόμα χωρίς να είναι πλυμένα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν αυτό. Γενικά πάντως δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω κάποιο μοτίβο στην εμφάνισή τους. Δεν βγάζω και πολύ συχνά βέβαια για να έχω άμεσες ενδείξεις

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Οχι, γιατι;

Αν έχεις αυτοάνοσο και σε πιάνουν συνεχώς άφθες στην στοματική κοιλότητα και στην γλώσσα, να το πεις σε παθολόγο ή γαστρεντερολόγο μήπως χρειαστεί να ελέγξεις περαιτέρω.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Καλό είναι να πας άμεσα σε γιατρό. Ένας γνωστός μου είχε διαγνωστεί με αυτό:

www.retina.gr/news_item/σύνδρομο-αδαμαντιάδη-behcet

Έχεις παρατηρήσει να επηρεάζεται η κατάσταση από συγκεκριμένες τροφές; Εγώ πχ μπορεί να βγάλω αφθα αν φαω αλλαντικά και ειδικά με το σαλάμι.

Δημοσ.

Παλιά έβαζα και εγώ pyralvex όταν έβγαζα αλλά τσούζει πολύ το άτιμο. Μεχρι που όταν έβγαλα στο στρατό πήγα στα ιατρεία και μου έδωσε betantine 1%. Ούτε τσούξιμο ούτε τίποτα και σε δύο μέρες είχα καθαρίσει. Εννοείται δεν καταπίνεις και ξεπλένεις πολύ καλά το στόμα σου 

Δημοσ.

βγαζω και εγω κατα διαστηματα στο πισω μερος του στοματος.Εμενα με βοηθαει η daktarin κρεμα (μια μπλε ειναι) βαζω στο στομα και σε 2-3 μερες φευγει.

Οταν βγαζω κυριως οφειλεται οτι μου λειπει βιταμινη c . Φυσικος χιμος πορτοκαλι και δεν βγαζω τωρα πια ευκολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, alex9509 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Απο πολύ μικρός (23 τώρα-γεράκος :P )  πάντα είχα θέμα με τις άφθες μια ζωή έβγαζα και παρα πολλές...απο τις 365 μέρες τις 200 είχα άφθες.

Πάντα τις άφηνα να φύγουν μόνες τους και συνήθως έπαιρνε εβδομάδες.  Το τελευταίο διάστημα όμως η κατάσταση έχει γίνει τραγική..είμαι γεμάτος σε όλο μου το στόμα, δεν μπορώ να φάω, να μιλήσω ακόμα και να ανοίξω το στόμα μου. Και κάθε μέρα βγάζω και άλλες..δεν είναι άγχος, γιατί απο παρά πολύ μικρός βγάζω, την στοματική μου υγιεινή την προσέχω.!! Τώρα έχω σχεδόν 10 άφθες.. .  😥😷Οπότε,.Σκέφτομαι να πάω σε ένα στοματολόγο να μάθω τι είναι αυτο που φταίει...Όσοι αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, τι κάνετε; Έχετε πάει σε γιατρό και έχετε βρει τι φταίει; 

υπάρχει μια αυτοανοση νόσος που λέγεται νόσος αδαμαντιαδη behcet

δεν κάνεις έστω hla τεστ να δεις αν εχεις HLA B51?

το λέω γιατί στο συγκεκριμένο σαν πρώτη εκδήλωση για πολλά χρόνια είναι άφθες....... μετά ομος..........

αν και πολυ πηθανον να το εχεις λογο γοπ, μια γαστρεντοσκοπιση θα σου λυσει  την απορία

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/10/2018 at 06:09, kat kat said:

Καλό είναι να πας άμεσα σε γιατρό. Ένας γνωστός μου είχε διαγνωστεί με αυτό:

www.retina.gr/news_item/σύνδρομο-αδαμαντιάδη-behcet

Εχω τα συμπτωματα, αν και τα τελευταια χρονια ηπια, αλλα οι γονιδιακες εξετασεις αιματος που εκανα βγηκαν αρνητικες..

αν και πολυ πηθανον να το εχεις λογο γοπ, μια γαστρεντοσκοπιση θα σου λυσει  την απορία

Τι ειναι το γοπ;

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Εχω τα συμπτωματα, αν και τα τελευταια χρονια ηπια, αλλα οι γονιδιακες εξετασεις αιματος που εκανα βγηκαν αρνητικες..

Τι ειναι το γοπ;

ΓΟΠ=Γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση

Δημοσ.

Και καντιντίαση θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση. Πολλά βέβαια μπορούν να συμβαίνουν, οπότε απευθυνόμαστε σε καλό γιατρό και του δίνουμε όσες παραπάνω πληροφορίες μπορούμε.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 29/10/2018 στις 12:19 ΠΜ, elpaso1 είπε

Βγαζω αφθες εδω και χρονια,...

Και αυτα να υπαρχουν παντου μεσα στο στομα..

Στις 28/10/2018 στις 8:41 ΜΜ, alex9509 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Απο πολύ μικρός (23 τώρα-γεράκος :P )  πάντα είχα θέμα με τις άφθες μια ζωή έβγαζα και παρα πολλές...απο τις 365 μέρες τις 200 είχα άφθες....Έχετε πάει σε γιατρό και έχετε βρει τι φταίει;

Στις 29/10/2018 στις 2:17 ΠΜ, cthulhucarbide είπε

Βγάζω και γω που και που (κάθε δυο-τρεις μήνες ας πούμε) .... Δεν βγάζω και πολύ συχνά βέβαια για να έχω άμεσες ενδείξεις

Στις 29/10/2018 στις 10:29 ΠΜ, basilisgate13 είπε

βγαζω και εγω κατα διαστηματα στο πισω μερος του στοματος.Εμενα ...

Στις 31/10/2018 στις 5:54 ΜΜ, Bigi444444 είπε

Και καντιντίαση θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση. Πολλά βέβαια μπορούν να συμβαίνουν, οπότε απευθυνόμαστε σε καλό γιατρό και του δίνουμε όσες παραπάνω πληροφορίες μπορούμε.

Μιλάμε για πολλά χρόνια με αυτό το καταραμένο πρόβλημα, και υπήρχαν φορές να με ταλαιπωρεί και 10 μέρες σερί, και όλοι ξέρουμε πως τσούζει αν πάει κάτι όξινο ή αλμυρό στο σημείο. 

Θα πω τη δική μου λύση, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει κάποιον όπως εμένα. Πρώτα τα αυτονόητα, επίσκεψη σε γιατρό, δεν είμαστε όλοι ίδιες περιπτώσεις. Και εγώ εννοείται αρχικά είχα ρωτήσει γιατρούς, και οδοντιάτρους, δυστυχώς όμως λύση πουθενά.

Τυχαία, μια φαρμακοποιός όταν είχα πάει να ζητήσω pyralvex, μου είχε πει ότι και η κόρη της υπέφερε από το ίδιο πρόβλημα για πολλά χρόνια, μέχρι που κάποιος της είχε προτείνει το neurobion.

Πάμφθηνο ήταν, δεν είχα κάτι να χάσω και το δοκίμασα, χωρίς μάλιστα να παίρνω σε καθημερινή βάση. Εντέλει, από εκεί που είχα τουλάχιστον 1-2 φορές άφθα το μήνα , πλέον 1-2 φορές το χρόνο, πιο ήπιας μορφής και να περνάνε σε μικρότερο διάστημα, χωρίς χρήση pyralvex.

Υ.Γ εννοείται πάντα πρόσεχα τη στοματική υγιεινή μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...