Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ξέρω αν:

α) Αν στο pages υπάρχει ορθογραφικός έλεγχος και αν ναι πως ενεργοποιείται. Απ ότι είδα δεν υπάρχει το ελληνικό λεξικό.

β) Όπως καταλαβένετε απο το α) ερώτημα είμαι νέος στον κόσμο του Mac Os . Θα ήθελα να ξέρω τι χρειάζομαι για να κάνω καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού (Mac Os Mojave). Πχ στα windows χρειαζόμαστε startup disk και το cd των Windows.

Ευχαριστώ 😀

Δημοσ.

Για το β) μπορεις να χρησιμοποιησεις και το internet recovery, εφοσον εχεις καποιο mac που υποστηριζει mojave.

Αλλιως το κατεβαζεις απο το app store και το βαζεις σε ενα usb 8gb και πανω με το diskmaker X

Δημοσ.

Για το α) θέμα δυστυχώς δεν δούλεψε.

Κατέβασα το αρχείο, έκανα εγκατάσταση, πήγα προτιμήσεις συστήματος και γλωσσικά εργαλεία . Εκεί ήταν ήδη ενεργοποιημένη η επιλογή «ενεργοποίηση Ελληνοαγγλικής ορθογραφίας.

Στο pages όμως γράφοντας μια λέξη λάθος δεν μου βγάζει τίποτε.

Για το β) θέμα athete θα το δοκιμάσω. Αν έχω απορίες θα ξαναεπανέλθω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.
On 29/10/2018 at 20:24, atheatos said:

Για το β) μπορεις να χρησιμοποιησεις και το internet recovery, εφοσον εχεις καποιο mac που υποστηριζει mojave.

Αλλιως το κατεβαζεις απο το app store και το βαζεις σε ενα usb 8gb και πανω με το diskmaker X

Δε χρειάζεται καν το diskmaker. Απλά το κατεβάζεις, τρέχεις μια εντολή στο terminal και δημιουργεί bootable usb.

Δημοσ.
Στις 29/10/2018 στις 10:18 ΜΜ, likoyrgos είπε

Για το α) θέμα δυστυχώς δεν δούλεψε.

Κατέβασα το αρχείο, έκανα εγκατάσταση, πήγα προτιμήσεις συστήματος και γλωσσικά εργαλεία . Εκεί ήταν ήδη ενεργοποιημένη η επιλογή «ενεργοποίηση Ελληνοαγγλικής ορθογραφίας.

Στο pages όμως γράφοντας μια λέξη λάθος δεν μου βγάζει τίποτε.

Για το β) θέμα athete θα το δοκιμάσω. Αν έχω απορίες θα ξαναεπανέλθω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

μέσα στο pages Edit->Spelling and Grammar->Show Spelling and Grammar τι γλώσσα σου βγάζει;

Δημοσ.
Στις 28/10/2018 στις 7:17 ΜΜ, likoyrgos είπε

Θα ήθελα να ξέρω τι χρειάζομαι για να κάνω καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού (Mac Os Mojave). Πχ στα windows χρειαζόμαστε startup disk και το cd των Windows.

Το έκανα πρόσφατα αυτό. Ακολούθησα τις οδηγίες από εδώ. Το σημαντικό σημείο είναι εκεί που δίνει λινκ για το Recovery Mode, όπου μπορείς να επιλέξεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις:

Πηγή: https://www.macworld.co.uk/how-to/mac/how-reset-mac-factory-settings-3494564/

In brief, here is how to reset your Mac. Further detail is given below and linked from each step.

1. Make sure you're connected to the internet so you can download the latest copy of the Mac operating system able to run on your machine. This is likely to be macOS High Sierra, but an older Mac may need an older version of Mac OS X (we explain how to obtain one here).
  2. Either back up your Mac using Time Machine or clone your internal hard drive to an external drive, using an app like SuperDuper or Carbon Copy Cloner. This enables you to access all your old files, and the drive can be re-cloned to the internal drive if you want to restore your Mac. Read more about this step here.
  3. Deauthorise your iTunes store account. (You should also deauthorise any third-party apps, such as Photoshop, that are locked to your Mac.) Read more about this step here.
  4. Sign out of and disable iCloud. Read more about this step here.
  5. Restart the Mac in Recovery Mode. Hold down Command and the R key during restart - or use alternative key combination as appropriate (We have a detailed tutorial on using Recovery Mode here).
  6. Use Disk Utility to erase the hard drive. Click on Disk Utility > Continue. Select the main volume and click Unmount then Erase). Quit Disk Utility (Disk Utility > Quit Disk Utility). Read more about this step here.
  7. Click on Reinstall macOS or Reinstall macOS and Continue. Follow the instructions to reinstall macOS. Read more about this step here.
Δημοσ.

Χρειάζεται να επιλέξεις τα Ελληνικά (iSquare) μεσα απο τις ρυθμίσεις ορθογραφίας και γραμματικής.

Δεξί κλικ στην λέξη κ μετά πηγαινε στις ρυθμίσεις να επιλέξεις την γλώσσα.

Δημοσ.

Οκ το θέμα με τον ορθογραφικό έλεγχο δούλεψε!!

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. :)

Για το β) θέμα θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Αν έχω απορίες θα επανέλθω .

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά επειδή δεν μπορώ να βρω σπασμένα office για το Mac και αναγκαστικά θα δουλέψω τη διπλωματική μου στο pages γνωρίζει κανείς αν θα μπορώ να ανοίξω το αρχείο μετά σε κανονικό word ή θα χρειάζεται κάποια μετατροπή; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, TsibasR21 είπε

Παιδιά επειδή δεν μπορώ να βρω σπασμένα office για το Mac και αναγκαστικά θα δουλέψω τη διπλωματική μου στο pages γνωρίζει κανείς αν θα μπορώ να ανοίξω το αρχείο μετά σε κανονικό word ή θα χρειάζεται κάποια μετατροπή; 

Δε μπορείς να βρεις σπασμένα office ε;

Τέλος πάντων, μέσα στην ατυχία σου είσαι τυχερός γιατί από Pages μπορείς να κάνεις export το έγγραφο σε .docx (το format του office).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, natural_sgf είπε

Δε μπορείς να βρεις σπασμένα office ε;

Τέλος πάντων, μέσα στην ατυχία σου είσαι τυχερός γιατί από Pages μπορείς να κάνεις export το έγγραφο σε .docx (το format του office).

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο σπασμένο; 

Δημοσ.

Επίσης, το Office δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς online δωρεάν; Γενικά έχω το Pages, αλλά όποτε χρειάζομαι Word, απλά χρησιμοποιώ το online, δεν ξέρω αν έχει περιορισμούς που επηρεάζουν το μέσο χρήστη.

https://www.office.com/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...