Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Ελληνικά.

Καθένας με τον πόνο του κι εγώ με τον δικό μου. Έχω πρόβλημα με το έντερο μου πάσχω από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) και αυτές τις μέρες είναι σε έξαρση και ξέρω ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων υποφέρει από αυτό για αυτό αποφάσισα να ανοίξω το θέμα.

Μου έχει γράψει γιατρός το Ibutin για παροδική χρήση, όταν δηλαδή είναι σε έξαρση να παίρνω. Έτυχε όμως τώρα τα "αέρινα" συμπτώματα να μην υποχωρούν, το έψαξα λίγο και είδα ότι πολλοί παίρνουν προβιιτικά συμπληρωματικά με την φαρμακευτική θεραπεία. Έχει πάρει κανείς από εσας που να έχει το ίδιο πρόβλημα; Αν ναι υπάρχει διαφορά και κάθε πότε τα παίρνετε, συνέχεια ή παράλληλα με την θεραπεία;

Επίσης αν τα συμπτώματα γίνονται τακτικότητα ή εντονότερα ή και τα δύο υπάρχει ισχυρότερη αγωγή;

Επεξ/σία από papresa
Δημοσ.

Το έχω κατά νου.

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Να κάνεις κολονοσκόπηση

Το έχω κατά νου.

Δημοσ.

Προβιοτικα να πάρεις, θα σε βοηθήσουν. Να ξέρεις πάντως ότι τα καλύτερα προβιοτικα είναι το σπιτικό κεφίρ και το σπιτικό ξυνολάχανο (sauerkraut). Επίσης μαζί με τον περιορισμό τροφών που έχεις παρατηρήσει ότι σε ενοχλούν, μείωσε όσο μπορείς την κατανάλωση ζάχαρης.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kronos73 είπε

ξυνολάχανο (sauerkraut).

Σώπα; Ενώ το λάχανο είναι αντίθετο.

31 λεπτά πριν, kronos73 είπε

σπιτικό κεφίρ 

Σπιτικό γιαούρτι;

31 λεπτά πριν, kronos73 είπε

μείωσε όσο μπορείς την κατανάλωση ζάχαρης

Το ξέρω.

44 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Kaνε να δεις τι θα σου βγαλει και μετα πλακώνεσαι στα φάρμακα

Ο γιατρός που μου έδωσε τα χάπια που έγραψα, μου έκανε υπέρηχο και εκτός αυτού μόλις του είπα τα συμπτώματα, μου είπε ΣΕΕ. Τον ξέρω χρόνια είναι οικογενειακός γιατρός.

Δημοσ.

Με μέτρο τα ibutin. 

Τα "αέρινα" συμπτώματα δεν είναι άσχημα. Άσχημη είναι η παντελής εξαφάνιση "αερινων" συμπτωμάτων. Όσο κλανεις δεν κινδυνεύεις!!! 

Να δεις τουλάχιστον δύο ιατρούς. Η κοιλιά είναι δύσκολο πράγμα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papresa είπε

Σπιτικό γιαούρτι; 

Το κεφίρ είναι πολύ ανώτερο. Αν δε μπορείς φάε γιαούρτι. Αλλιώς αγοραστό αυτό με την πέτσα.

3 λεπτά πριν, papresa είπε

Σώπα; Ενώ το λάχανο είναι αντίθετο.

Ναι γιατί το sauerkraut έχει υποστεί φυσική ζύμωση

Δημοσ.

αν καπνιζεις & πινεις αλκοολ = μηδενισε τα.

αν τρως γλυκα = περιορισου σε μη ζαχαρουχα.

αν τρως πολυ = μειωσε το.

επισης, ο @NikosKallithea εχει το μοναδικο σωστο ποστ απ'ολους μας. 

πρωτα εξετασου σοβαρα με κολονο & γαστρο γιατι αυτα τα ευερεθιστα εντερα χωρις σοβαρες εξετασεις τα λεγανε στο χωριο μου πριν 50 χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, mclein είπε

αν καπνιζεις & πινεις αλκοολ = μηδενισε τα.

αν τρως γλυκα = περιορισου σε μη ζαχαρουχα.

αν τρως πολυ = μειωσε το.

επισης, ο @NikosKallithea εχει το μοναδικο σωστο ποστ απ'ολους μας. 

πρωτα εξετασου σοβαρα με κολονο & γαστρο γιατι αυτα τα ευερεθιστα εντερα χωρις σοβαρες εξετασεις τα λεγανε στο χωριο μου πριν 50 χρονια.

Δεν καπνίζω, σχεδόν δεν πίνω, ε την ζαχαρίτσα μου την θέλω που και που, ε το φαγάκι μου το τρώω. Επειδή είμαι Σαμοθράκη θα δρομολογήσω μία κολονοσκόπηση και αν δω ότι τα συμπτώματα συνεχίζονται όπως αυτές τις μέρες πιο έντονα από πριν τότε θα το συντομεύσω.

Το ΣΕΕ μπορεί να οδηγήσει και αλλού.....;;;

Επεξ/σία από papresa
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, papresa είπε

Δεν καπνίζω, σχεδόν δεν πίνω, ε την ζαχαρίτσα μου την θέλω που και που, ε το φαγάκι μου το τρώω. Επειδή είμαι Σαμοθράκη θα δρομολογήσω μία κολποσκόπηση και αν δω ότι τα συμπτώματα συνεχίζονται όπως αυτές τις μέρες πιο έντονα από πριν τότε θα το συντομεύσω.

μπορει να μην ειναι ΣΕΕ. μπορει να ειναι ακομη και πολυποδακια καλοηθη αλλα για να μην μιλαμε με σεναρια & φαντασιες, κανε τις σωστες εξετασεις και ολα δρομολογουνται.

υγ - εχω Crohn απο 11 ετων / ισως απο τα ελαχιστα παιδια, περιπου, προ 20ετιας 

Επεξ/σία από mclein
Δημοσ.
2 minutes ago, papresa said:

Δεν καπνίζω, σχεδόν δεν πίνω, ε την ζαχαρίτσα μου την θέλω που και που, ε το φαγάκι μου το τρώω. Επειδή είμαι Σαμοθράκη θα δρομολογήσω μία κολποσκόπηση και αν δω ότι τα συμπτώματα συνεχίζονται όπως αυτές τις μέρες πιο έντονα από πριν τότε θα το συντομεύσω.

Wrong hole mate

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, papresa είπε

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Ελληνικά.

Καθένας με τον πόνο του κι εγώ με τον δικό μου. Έχω πρόβλημα με το έντερο μου πάσχω από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) και αυτές τις μέρες είναι σε έξαρση και ξέρω ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων υποφέρει από αυτό για αυτό αποφάσισα να ανοίξω το θέμα.

Μου έχει γράψει γιατρός το Ibutin για παροδική χρήση, όταν δηλαδή είναι σε έξαρση να παίρνω. Έτυχε όμως τώρα τα "αέρινα" συμπτώματα να μην υποχωρούν, το έψαξα λίγο και είδα ότι πολλοί παίρνουν προβιιτικά συμπληρωματικά με την φαρμακευτική θεραπεία. Έχει πάρει κανείς από εσας που να έχει το ίδιο πρόβλημα; Αν ναι υπάρχει διαφορά και κάθε πότε τα παίρνετε, συνέχεια ή παράλληλα με την θεραπεία;

Επίσης αν τα συμπτώματα γίνονται τακτικότητα ή εντονότερα ή και τα δύο υπάρχει ισχυρότερη αγωγή;

Για δοκίμασε και νιφάδες βρώμης σκέτες χωρίς πρόσθετα μέσα.

Σε μία κούπα το πρωί 2-3 γεμάτες κουταλιές λίγο φρέσκο γάλα ελαφρύ λίγο αλατάκι στο φούρνο μικροκυμάτων 50-60 δευτερόλεπτα και είσαι έτοιμος.

Εμένα με βοήθησε πολύ με το έντερο που είχα ελαφρά κολίτιδα με συχνές διάρροιες και έκτοτε λύθηκε το πρόβλημα.Εκτός των άλλων είναι μία υγιεινή διατροφή με πολλές ευεργετικές συνέπειες την οποία πλέον χρησιμοποιώ να μην πω 7 τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα κάθε πρωί.

Επεξ/σία από papoys1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...