Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nauths είπε

update: Επισκέφθηκα στο νοσοκομείο την κοπέλα και ήταν πολύ ευδιάθετη. Οι γονείς της πολύ καλοί, φαίνονται εμπιστεύσιμοι άνθρωποι. Δεν έχουν την διάθεση να με διώξουν ποινικά και δεν με ρώτησαν καν αν έχω δρομολογήσει ό,τι είναι απαραίτητο για την αποζημίωση. Η κόρη τους λέει ήταν σε ένα γήπεδο πριν από τη διάβαση, παρ΄όλα αυτά δεν χρησιμοποίησε την διάβαση για να περάσει απέναντι και συνέχισε ευθεία, ενώ επίσης μου είπαν ότι είχε ένα ερωτικό περιστατικό που την φόρτισε. Ο πατέρας της διατίθεται να μου καλύψει τη ζημιά ενώ κι εγώ διατίθεμαι να της καλύψω τα νοσήλια στο σπίτι, γιατί θα χρειαστεί να νοικιάσει ειδικό κρεβάτι για μερικές εβδομάδες. Ήθελα να ρωτήσω επίσης τι ασφάλιστρο παίζει να περιμένω στην επόμενη ανανέωση;

Μπράβο σου φίλε μου. Όμορφη, ανθρώπινη συμπεριφορά! Είμαι σίγουρος ότι αισθάνθηκες πολύ όμορφα, όπως και η κοπέλα και οι δικοί της. Έτσι με κατανόηση τα έντονα φορτισμένα συναισθήματα θα καταλαγιάσουν και θα βρείτε τις καλύτερες λύσεις και για τους δύο. Και ποτέ να μην σας ξανατύχει κάτι τέτοιο. Σε όλους μας δηλαδή να μην τύχει, αλλά μιας και η αφορμή για την συζήτηση ήσασταν εσείς....

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, teri23 είπε

το οτι δεν την ειδες πιο μπροστα ειναι περιεργο. ελπιζω να σου γινει μαθημα για το μελλον αν δεν σου κρατησουν το διπλωμα. δεν δικαιολογω την πεζη αλλα δεν μπορω να παραληψω το γεγονος οτι δεν την ειδες και εγραψες οτι πεταχτηκε. ητε η κοπελα ετρεχε τοσο γρηγορα που δεν ηταν δυνατον να την αντιληφθεις ( το θεωρω αδυνατο αφου υπαρχουν καγκελα ) η εσυ ετρεχες τοσο γρηγορα που δεν την ειδες η ησουν αφηρημενος. θα ηταν κατι αλλο αν επεφτε απο καμια γεφυρα εκει οντως δεν μπορεις να το περιμενεις. και κατι ακομα. ειμαι ενα ατομο που κοιταζω δυο φορες τον δρομο πριν περασω, προσεχω ακομα και οταν εχω πρασινο σαν πεζος γιατι απο τη στιγμη που περναω τον δρομο βασιζω την ζωη μου στους οδηγους. πριν απο μερικους μηνες συνεβει κατι πολυ κακο στη ζωη μου, ημουν χαλια. το πρωι ηθελα να παω στην δουλεια, επρεπε να περασω εναν κεντρικο δρομο, ειχα κοκκινο σαν πεζος αλλα δεν το προσεξα, ξαφνικα ακουσα φρεναρισματα και κορνες. τοτε ξυπνησα και καταλαβα τι εκανα. για τον οδηγο ημουν ενα κωλοπαιδο αλλα οταν ξεκινησα να περναω τον δρομο δεν ημουν εκει, θεωρησα οτι ηταν πρασινο χωρις καν να κοιταξω. ευτυχως δεν συνεβει τιποτα, μετα ημουν ομως χειροτερα γιατι καταλαβα οτι θα μπορουσα να ειχα καταστρεψει την ζωη του αν με πατουσε. δεν ξερεις τι γινεται στη ζωη του καθενος. 

Δηλαδή στην ίδια παράγραφο παραδέχεσαι πως ως πεζός δεν προσέχεις όσο πρέπει περνώντας τον δρόμο, αλλά έχεις την απαίτηση από τους οδηγούς ό,τι βλακεία και να κάνεις ως πεζός να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να φρενάρουν για να μην σε πατήσουν εσένα και όποιον άλλο πεζό περνάει τον δρόμο σαν φοβισμένη γάτα.

Τον κανονισμό 2 του ΚΟΚ που αναφέρθηκε νωρίτερα τον γνωρίζεις; Το κατανοείς πως είσαι εξίσου -αν όχι περισσότερο- επικίνδυνος με έναν οδηγό που δεν προσέχει στην οδήγηση;

Επίσης κατανοώ από τα γραφόμενα πως δεν οδηγείς συχνά, το αυτοκίνητο θέλει και μία απόσταση να σταματήσει όσο σιγά και να πηγαίνεις, αν πεταχτεί κάποιος στα 10-20 μέτρα ακόμα και ακαριαία να είναι η αντίδραση λίγα πραγματα μπορεί να κάνει ο οδηγός χωρίς να φέρει σε κίνδυνο άλλους πεζούς και οχήματα. 

15 λεπτά πριν, Nauths είπε

update: Επισκέφθηκα στο νοσοκομείο την κοπέλα και ήταν πολύ ευδιάθετη. Οι γονείς της πολύ καλοί, φαίνονται εμπιστεύσιμοι άνθρωποι. Δεν έχουν την διάθεση να με διώξουν ποινικά και δεν με ρώτησαν καν αν έχω δρομολογήσει ό,τι είναι απαραίτητο για την αποζημίωση. Η κόρη τους λέει ήταν σε ένα γήπεδο πριν από τη διάβαση, παρ΄όλα αυτά δεν χρησιμοποίησε την διάβαση για να περάσει απέναντι και συνέχισε ευθεία, ενώ επίσης μου είπαν ότι είχε ένα ερωτικό περιστατικό που την φόρτισε. Ο πατέρας της διατίθεται να μου καλύψει τη ζημιά ενώ κι εγώ διατίθεμαι να της καλύψω τα νοσήλια στο σπίτι, γιατί θα χρειαστεί να νοικιάσει ειδικό κρεβάτι για μερικές εβδομάδες. Ήθελα να ρωτήσω επίσης τι ασφάλιστρο παίζει να περιμένω στην επόμενη ανανέωση;

Να ενημερώσεις την ασφαλιστική σου για να σε συμβουλέψει τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Άλλο τι σου λένε τώρα οι παθόντες και άλλο το τι θα πράξουν τελικά. Και δεν υπάρχει λόγος να δεσμεύτεις να καλύψεις ιατρικά έξοδα, είναι δουλειά της ασφαλιστικής και εκτός αυτού μπορεί να υπερβούν κατά πολύ τις υλικές ζημιές στο όχημά σου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Narayan είπε

Δηλαδή στην ίδια παράγραφο παραδέχεσαι πως ως πεζός δεν προσέχεις όσο πρέπει περνώντας τον δρόμο, αλλά έχεις την απαίτηση από τους οδηγούς ό,τι βλακεία και να κάνεις ως πεζός να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να φρενάρουν για να μην σε πατήσουν εσένα και όποιον άλλο πεζό περνάει τον δρόμο σαν φοβισμένη γάτα.

Τον κανονισμό 2 του ΚΟΚ που αναφέρθηκε νωρίτερα τον γνωρίζεις; Το κατανοείς πως είσαι εξίσου -αν όχι περισσότερο- επικίνδυνος με έναν οδηγό που δεν προσέχει στην οδήγηση;

Επίσης κατανοώ από τα γραφόμενα πως δεν οδηγείς συχνά, το αυτοκίνητο θέλει και μία απόσταση να σταματήσει όσο σιγά και να πηγαίνεις, αν πεταχτεί κάποιος στα 10-20 μέτρα ακόμα και ακαριαία να είναι η αντίδραση λίγα πραγματα μπορεί να κάνει ο οδηγός χωρίς να φέρει σε κίνδυνο άλλους πεζούς και οχήματα. 

Να ενημερώσεις την ασφαλιστική σου για να σε συμβουλέψει τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Άλλο τι σου λένε τώρα οι παθόντες και άλλο το τι θα πράξουν τελικά. Και δεν υπάρχει λόγος να δεσμεύτεις να καλύψεις ιατρικά έξοδα, είναι δουλειά της ασφαλιστικής και εκτός αυτού μπορεί να υπερβούν κατά πολύ τις υλικές ζημιές στο όχημά σου.

Να καλυφθούν τα νοσήλια εννοώ μέσω της ασφαλιστικής, όχι μέσω εμού!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Αν ηταν ετσι, οι μισοι ελληνες θα ηταν φυλακη.

Εκ προμελετης σημαινει να περιμενεις να περασει καποιος ωστε να τον πατησεις επιτηδες.

Δεν διαβασες καλα το ποστ μου...Το γραφω οτι νομικα δεν στεκει αυτο που λεω και γραφω την αποψη μου οτι θα επρεπε να ισχυει...

Και φυσικα ειναι εκ προ μελετης οταν περνας το στοπ η το φαναρι...Αν δεν το καταλαβαινεις ρωτα εναν φιλολογο τι σημαινει το εκ προ μελετης...Αν και νομιζω ειναι πολυ απλα ελληνικα για ολους μας εδω μεσα...

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Nauths είπε

Να καλυφθούν τα νοσήλια εννοώ μέσω της ασφαλιστικής, όχι μέσω εμού!

Το τι θα καλύψει η ασφαλιστική το αποφασίζει η ασφαλιστική και όχι εσυ, δυστυχώς.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nauths είπε

Μπράβο φίλε,ειναι σημαντικό το οτι φαίνεται πως έχεις να κάνεις με λογικούς ανθρώπους.Το οτι διατίθεται να καλύψει την ζημιά σου ενώ θα μπορούσε να κάνει τον Κινέζο ειναι ένα σύν αφού θα τα βάλει απο την τσέπη του ενώ τα νοσήλια θα τα πάρει απο την ασφαλιστική σου μαζί με ότι άλλο προκύψει.Η ποινική δίωξη πάει αυτεπάγγελτα εφόσον υπάρχει τραυματισμός, απλά ειναι ένας τρόπος πίεσης και αυτός για να αποζημιωθεί απο την ασφαλιστική σου και εφόσον γίνει αυτό απλά δηλώνει οτι τελικά δεν επιθυμεί την ποινική σου δίωξη.

Τα ασφάλιστρα θεωρώ οτι ειναι το λιγότερο που θα πρέπει να σε απασχολούν αυτή τη στιγμή!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vaggos2586 είπε

Μπράβο φίλε,ειναι σημαντικό το οτι φαίνεται πως έχεις να κάνεις με λογικούς ανθρώπους.Το οτι διατίθεται να καλύψει την ζημιά σου ενώ θα μπορούσε να κάνει τον Κινέζο ειναι ένα σύν αφού θα τα βάλει απο την τσέπη του ενώ τα νοσήλια θα τα πάρει απο την ασφαλιστική σου μαζί με ότι άλλο προκύψει.Η ποινική δίωξη πάει αυτεπάγγελτα εφόσον υπάρχει τραυματισμός, απλά ειναι ένας τρόπος πίεσης και αυτός για να αποζημιωθεί απο την ασφαλιστική σου και εφόσον γίνει αυτό απλά δηλώνει οτι τελικά δεν επιθυμεί την ποινική σου δίωξη.

Τα ασφάλιστρα θεωρώ οτι ειναι το λιγότερο που θα πρέπει να σε απασχολούν αυτή τη στιγμή!

Το θεμα ειναι μην εμφανιστει καποιος δικηγορος και (με στοχο το κερδος του) τους αλλαξει τα μυαλα και πανε και στα αστικα δικαστηρια για αποζημιωση.

Δημοσ.

Στα αστικά ας πάνε. Ότι και να γίνει εκεί, καλύπτει η ασφαλιστική.

Στα ποινικά να μην πάνε, γιατί αυτά βαρύνουν μόνο τον υπαίτιο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Στα αστικά ας πάνε. Ότι και να γίνει εκεί, καλύπτει η ασφαλιστική.

Στα ποινικά να μην πάνε, γιατί αυτά βαρύνουν μόνο τον υπαίτιο.

Ναι στα αστικα καλυπτει αποζημιωσεις η ασφαλιστικη, εκτος απο περιπτωσεις που αναφερονται στα συμβολαια, αλλα στα ποινικα δεν υπαρχει αποζημιωση (περα απο τα δικαστικα εξοδα), υπαρχουν ποινες (ή αθωωση) αναλογα με την αποφαση του δικαστηριου που θα προσδιορισει και το ποσοστο υπαιτιοτητας του καθε εμπλεκομενου.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, chsam είπε

Το θεμα ειναι μην εμφανιστει καποιος δικηγορος

Εφόσον νοσηλεύεται έχει περάσει από την πρώτη μέρα δικηγόρος από τον θάλαμο. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, chsam είπε

Το θεμα ειναι μην εμφανιστει καποιος δικηγορος και (με στοχο το κερδος του) τους αλλαξει τα μυαλα και πανε και στα αστικα δικαστηρια για αποζημιωση.

Στο αστικό θα πάνε όπως και να έχει εκτός αν γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός.Το τι θα ζητήσουν και τι θα πάρουν απο την ασφαλιστική δε νομίζω πως απασχολεί τον φίλο!

Το θέμα ειναι όμως πως κατά 99% γίνεται και ποινική δίωξη αρχικά απο το "θύμα" σαν μοχλό πίεσης γιατί όπως είπες μπορεί να γίνει και το ακριβώς αντίθετο και η ασφαλιστική να φουσκώσει τα μυαλά του φίλου και να γυρίσει τα πάντα.Οπότε τότε τον κυνηγάς και ποινικά!

Δημοσ.

Δυστυχως η ευτυχως η οδηγηση εμπεριεχει κ αυτα.Στα δικαστηρια το μερος ειναι με τον πεζο εκτος κ αν ηταν εντελως ακυρο το σημειο που βρεθηκε πχ κλειστος αυτοκινητοδρομος σε φαση αττικη οδος.Απο κει κ επειτα ομως ακομα κ στην χειροτερη εκβαση ενος τετοιου περιστατικου η μεγιστη ποινη εχει ανασταλτικο χαρακτηρα,δηλ ναχαμε να λεγαμε.

Δυστυχως η ευτυχως η ανθρωπινη ζωη οταν εμπλεκεται σε τροχαιο δεν εχει καποια ιδιαιτερη βαρυτητα,εξου κ η οδηγικη ασυδοσια αλλα κ η νομικη χαλαροτητα στην ολη αντιμετωπιση της εντροχης μετακινησης απο τα διπλωματα μεχρι την εξεταση μεχρι τις ποινες.Κ δεν τελειωνει εκει φυσικα.Η τελεσιδικια ενος τετοιου περιστατικου μπορει να παρει 5 και 6 ετη λες κ εχει νοημα να καταθετεις μετα απο τοσο διαστημα.Εδω δε θυμασαι τι εφαγες χτες.

το θεμα σηκωνει μεγαλη συζητηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Narayan είπε

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggos2586 είπε

Παιδιά όντως τραγικό, έσκασε δικηγόρος στο θάλαμο, το οποίο και μου ανέφερε ο πατέρας της κοπέλας θέλοντας να δείξει καλή θέληση...; Για εμένα δεν τον συμφέρει ούτε αυτόν να το τραβήξει γιατί σε μία τέτοια φάση θα γίνει αρνητική δήλωση και θα πάρει το δρόμο της δικαστικής οδού με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το καλύτερο είναι να συμφωνήσουμε όλοι και αυτός να αποζημιωθεί αφού είναι καλά η κόρη του κι εγώ με τη σειρά μου μέσω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού να φτιάξω το αμάξι. Ελπίζω να είναι διδακτική για όλους μας η εμπειρία!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nauths είπε

Παιδιά όντως τραγικό, έσκασε δικηγόρος στο θάλαμο, το οποίο και μου ανέφερε ο πατέρας της κοπέλας θέλοντας να δείξει καλή θέληση...; Για εμένα δεν τον συμφέρει ούτε αυτόν να το τραβήξει γιατί σε μία τέτοια φάση θα γίνει αρνητική δήλωση και θα πάρει το δρόμο της δικαστικής οδού με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το καλύτερο είναι να συμφωνήσουμε όλοι και αυτός να αποζημιωθεί αφού είναι καλά η κόρη του κι εγώ με τη σειρά μου μέσω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού να φτιάξω το αμάξι. Ελπίζω να είναι διδακτική για όλους μας η εμπειρία!

Το θεμα ειναι να μην του φουσκωσει τα μυαλα ο δικηγορος, οτι μεσω αστικου θα μπορεσει να παρει παραπανω και να τον πεισει.Εσυ δεν αγχωνεσαι ετσι κ αλλιως αφου η ασφαλιστικη θα  τον πληρωσει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...