Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Εγώ θα έλεγα να κάτσεις να δεις το θέμα πιο ψύχραιμα να κάνεις το σταυρό σου που ήταν κατάγματα και όχι τίποτε χειρότερο γιατί άντε μετά να ζεις με τύψεις μια ζωή γιατί για τροχαίο φταις δε φταις φυλακή δεν πας και το κόστος αναλαμβάνει η ασφάλεια.

Δείξε κάποιο ενδιαφέρον πάρε ένα τηλέφωνο πήγαινε να δεις την κοπέλα αν νοσηλεύεται κάπου ευχήσου της περαστικά και να δεις πως και εσύ θα νοιώσεις καλύτερα και όλα θα πάνε μια χαρά. Και οι γονείς της κοπέλας αν δούνε ότι το παιδί τους δεν έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό να της αφήσει κουσούρι θα σου φερθούν καλά.Άνθρωποι είμαστε αυτά τυχαίνουν.

Παραβίασε ο άλλος ολόκληρο stop με πήρε μπροστά με τη μηχανή την οποία αχρήστευσε και με έστειλε στο Νοσοκομείο ευτυχώς με ελαφρές σωματικές βλάβες.Πέρασε την άλλη μέρα να με δει. Τι να του πω να του φωνάξω να τον βρίσω.Να τον πλακώσω στο ξύλο έτσι κι αλλιώς δε μπορούσα γιατί πονούσα παντού :lol:

Λάθος του μεγάλο αλλά δεν τον ήθελε.Έτσι είναι τα τροχαία.Κανείς δεν θέλει να χτυπήσει κάποιον ούτε ο άλλος να τραυματιστεί.

Και εμένα με αποζημίωσε η ασφάλειά του και όλα τελείωσαν.

Για αυτό λέμε.Τα σίδερα φτιάχνονται.Οι άνθρωποι δε γυρίζουν πίσω.Για αυτό να κάνουμε το σταυρό μας να μην είναι σοβαρά.:)

Όλα είναι θέμα οπτικής. Αν πχ κάποιος σε χτυπούσε και εφευγε η αποψή σου λογικά θα ήταν εντελώς διαφορετική. Εσύ πηρες αποζημείωση. Προφανώς και θα ήταν προτιμότερο να μην γίνει ποτέ αλλα.... η αποζημείωση σε τετοιες περιπτωσεις είναι υψηλή αν ξερεις πως να κινηθείς. Ταλαιπωρήθηκες, μπορεί και να σου αφησε που θα βγεί αργότερα (φτου φτου) αλλα η αποζημείωση ήταν κατι που ψιλοδιορθωσε τα πραγματα μιας και δεν εφταιγες.

Στην προκειμένη όμως, αν είναι όλα όπως περιγραφονται, και δεν εφταιγε και θα πληρωσει ο ίδιος την ζημιά. Και επιπλεον κανείς δεν θα ενδιαφερθεί με τι ψυχολογία θα ξαναμπεί να οδηγήσει. Όλοι εστιαζουν στον πεζό, ανεξαρτητα αν εκανε λαθος ή όχι. Προφανώς είναι πιο εκτεθημένος ο πεζός αλλα στα ματια όλων ο φταίχτης είναι ο οδηγός. Ανεξάρτητα αν πηγαινε εντός ή εκτός ορίου ταχύτητας. Αν ο πεζός εγραφε στο κινητό ή απλά ήταν αλλου.

Προφανως και δεν κερδίζεις κατι με το να φωνάξεις. Και να παρει όμως η κοπελα αποζημείωση από την ασφαλιστική, θεωρώ απιθανό να δωσει ενα μικρό μέρος για να φτιαχτεί η ζημια στο αμαξι.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, silvestro21 είπε

@karaLRS η κάμερα που λες πιο πανω δέχεται κάρτα sd και έχει δικιά της μπαταρία η τραβάει από την μπαταρια του αυτοκινήτου ? Ευχαριστω

Έχω βάλει μια κάρτα sd 32gb και φτάνει περίπου για 7 ώρες εγγραφής. Όταν γεμίσει κάνεις κυλιόμενη εγγραφή.

Γράφει σε full HD. Έχει στήν συσκευασία USB καλώδιο και φορτιστή αυτοκινήτου.

Εγώ το έχω συνδέσει στο USB που έχει το ηχοσύστημα του αμαξιού που είναι μέσα στο ταμπλό οπότε δεν φαίνεται κάτι.

Έχει και δικιά του μπαταρία ώστε να δουλέψει όταν χρειαστεί με μηχανή σβηστή.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν στην περίπτωσή σου φίλε μου υπάρχουν κάμποσα  δεδομένα για να δικαιωθείς ,η, να καταδικαστείς......

Πρώτον εάν Κάλεσες το 100  και την ασφαλιστική σου αμέσως μετά το ατύχημα .

Δεύτερον εάν  ηρθαν και πήραν καταθέσεις απο τους αυτόπτες μάρτυρες για να εξακριβωθούν οι συνθήκες που έγινε ο τραυματισμός του πεζού , μετρήσεις στο δρόμο για φρενάρισμα ,κλπ στοιχεία..

Τρίτον  εάν οι άνδρες του 100 τα έγραψαν αυτά στο ειδικό μπλόκ που διαθέτουν και σου έδωσαν το ένα  αντίγραφο.

Αν έγιναν ολα αυτά μην ανησυχείς , εάν δεν έγιναν είσαι εκτεθειμένος και στο δικαστήριο θα εχεις πραγματικά μεγάλο πρόβλημα...

Επεξ/σία από Alegreto
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Alegreto είπε

μετρήσεις στο δρόμο για φρενάρισμα

Πως στο καλό μετράμε ένα φρενάρισμα αυτοκινήτου που έχει ABS ;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρίν απο αρκετά χρόνια γνωστός μου με μηχανάκι ενώ οδηγούσε με πολύ χαμηλή ταχύτητα του πετάχτηκε στη μέση του δρόμου Πακιστανός που έτρεχε να προλάβει στη στάση το λεωφορείο.Αυτόπτες μάρτυρες πολλοί αφού έγινε σε κεντρικό δρόμο με ανοιχτά τα μαγαζιά.Ο γνωστός μου αφού έχασε τον έλεγχο χτυπώντας τον έπεσε στο δρόμο και  ευτυχώς την γλίτωσε με μερικές γρατζουνιές σε χέρια και πόδια ενώ και ο Πακιστανός είχε τραυματιστεί ελαφρά.Ήρθε κανονικά αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και σε συζήτηση του γνωστού μου με τον αστυνομικό αλλά και αργότερα με δικηγόρο για το ποιός ευθύνεται  η απάντηση ηταν κατηγορηματικά  "παρακάλα να μην το ψάξει με νοσοκομεία,τραυματισμούς, μηνύσεις" γιατί έμπλεξες. Ο νόμος ειναι ξεκάθαρα υπέρ του πεζού όποιες και να ειναι οι συνθήκες.

Καλή δύναμη φίλε και καλό ειναι όπως είπαν και τα παιδιά πιο πρίν να το ξεπεράσεις και να δείς πως ειναι το παιδί και να χαίρεσαι που δεν έγινε κάτι χειρότερο(αν και το κάταγμα στη λεκάνη δεν ειναι και λίγο). 

Επίσης καλό θα ειναι να δείξεις ανθρωπιά άσχετα με το τι θα σε συμβουλεύσει η ασφαλιστική σου που θα κοιτάξει απλά πως να μήν πληρώσει!

Επεξ/σία από vaggos2586
Δημοσ.
3 hours ago, Αλεξανδρος A.92 said:

από νομικης πλευρας?

Μπορεις να το χρησιμοποιησεις δηλαδή σε ένα δικαστηριο?Η θα σου πουν αποτελει προιον παράνομης καταγραφης οποτε αντε γεια...?

2 hours ago, Αλεξανδρος A.92 said:

τι εννοεις?Δηλαδη αν το χρησιμοποιησω για καποιον που περασε στοπ και με στουκαρε θα είναι οκ και αν το χρησιμοποιησω για τον πεζο που σκοτωσα αλλα αυτος περασε παρανομα το κοκκινο φαναρι θα εχω θεμα?

Υποθετω ότι η τα πιανουν όλα η το βγαζουν ακυρο εξ αρχης!

Είχε ξανασυζητηθεί το θέμα με τις κάμερες. Από τα λίγα που θυμάμαι, και αν θυμάμαι καλά, μπορεί το υλικό που καταγράφεις να χρησιμοποιηθεί για την αθώωση κάποιου, αλλά όχι για την καταδίκη του. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο δικαστήριο για να αποδείξεις πως εσύ δεν έκανες κάτι λάθος ή παράνομο, αλλά όχι για να αποδείξεις πως κάποιος άλλος παρανόμησε.

• Like 1
Δημοσ.

το οτι δεν την ειδες πιο μπροστα ειναι περιεργο. ελπιζω να σου γινει μαθημα για το μελλον αν δεν σου κρατησουν το διπλωμα. δεν δικαιολογω την πεζη αλλα δεν μπορω να παραληψω το γεγονος οτι δεν την ειδες και εγραψες οτι πεταχτηκε. ητε η κοπελα ετρεχε τοσο γρηγορα που δεν ηταν δυνατον να την αντιληφθεις ( το θεωρω αδυνατο αφου υπαρχουν καγκελα ) η εσυ ετρεχες τοσο γρηγορα που δεν την ειδες η ησουν αφηρημενος. θα ηταν κατι αλλο αν επεφτε απο καμια γεφυρα εκει οντως δεν μπορεις να το περιμενεις. και κατι ακομα. ειμαι ενα ατομο που κοιταζω δυο φορες τον δρομο πριν περασω, προσεχω ακομα και οταν εχω πρασινο σαν πεζος γιατι απο τη στιγμη που περναω τον δρομο βασιζω την ζωη μου στους οδηγους. πριν απο μερικους μηνες συνεβει κατι πολυ κακο στη ζωη μου, ημουν χαλια. το πρωι ηθελα να παω στην δουλεια, επρεπε να περασω εναν κεντρικο δρομο, ειχα κοκκινο σαν πεζος αλλα δεν το προσεξα, ξαφνικα ακουσα φρεναρισματα και κορνες. τοτε ξυπνησα και καταλαβα τι εκανα. για τον οδηγο ημουν ενα κωλοπαιδο αλλα οταν ξεκινησα να περναω τον δρομο δεν ημουν εκει, θεωρησα οτι ηταν πρασινο χωρις καν να κοιταξω. ευτυχως δεν συνεβει τιποτα, μετα ημουν ομως χειροτερα γιατι καταλαβα οτι θα μπορουσα να ειχα καταστρεψει την ζωη του αν με πατουσε. δεν ξερεις τι γινεται στη ζωη του καθενος. 

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εdit..............

Και κάγκελα υπάρχουν σε ένα μικρό τμήμα του πεζοδρομίου και όχι στη μέση του οδοστρώματος περισσότερο να προστατεύουν τους πεζούς μήπως ανέβει κανένα αυτοκίνητο γιατί ανά 2-3 μέτρα υπάρχει κενό και οι πεζοί μπορούν να περνάνε ανάμεσα.

όπως φαίνονται τα κολονάκια   μου φαίνεται  δύσκολο να περάσει καπιος πεζός τρέχοντας   απέναντι αναγκάστηκα  θα τον σταματήσει το κολονάκι  θα κάνει ελιγμό ώστε να βγει στον δρόμο.  

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

όπως φαίνονται τα κολονάκια   μου φαίνεται  δύσκολο να περάσει καπιος πεζός τρέχοντας   απέναντι αναγκάστηκα  θα τον σταματήσει το κολονάκι  θα κάνει ελιγμό ώστε να βγει στον δρόμο.  

Φίλε περνάω κάθε μέρα όπως είπα από εκεί 3-4-5 φορές μπορεί και παραπάνω.επειδή υπάρχει η στάση του προαστιακού από κάτω κόσμος κινείται συνεχώς και μπορεί να σου πεταχτούν από οποιοδήποτε σημείο σε αυτά τα 100 - 150 μέτρα προκειμένου να περάσουν απέναντι να πάρουν λεωφορείο , ταξί , να κατέβουν κάτω.

Όσοι περνάμε τακτικά το γνωρίζουμε,προσωπικά μειώνω την ταχύτητά μου και κάτω από 50 σε ώρες αιχμής που είναι το όριο.

Όσο για τα κάγκελα ναι δεν μπορείς να περάσεις τρέχοντας, σιγά και αν είσαι και λίγο γεματούλης θέλει και κάποιο ελιγμό,κάτι όμως που μπορεί να προειδοποιήσει και έναν οδηγό ώστε να προλάβει να κόψει.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Επιτρεψε μου να διαφωνήσω με αυτό...Όταν περνας ένα στοπ,ενα κοκκινο φαναρι μπαινεις σε δρομο που δεν εχεις προτεραιοτητα YOLO,  τοτε δεν είναι απλα ένα λαθος και δεν το ηθελε αλλα αποπειρα δολοφονιας και μαλιστα εκ προ μελετης! Ισως νομικα να μην ισχυει αλλα θα επρεπε...Δεν εγινε κατι ξαφνικο για να είναι αμελεια αλλα βλέπεις το στοπ η το κοκκινο και λες θα το περασω...

Αν ηταν ετσι, οι μισοι ελληνες θα ηταν φυλακη.

Εκ προμελετης σημαινει να περιμενεις να περασει καποιος ωστε να τον πατησεις επιτηδες.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

κάτω από 50 σε ώρες αιχμής που είναι το όριο

Είμαστε 100% σίγουροι ότι το όριο στο συγκεκριμένο σημείο είναι 50χλμ/ώρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Είμαστε 100% σίγουροι ότι το όριο στο συγκεκριμένο σημείο είναι 50χλμ/ώρα;

Από Γέρακα προς Παλλήνη σίγουρα υπάρχει πινακίδα 300-400 μέτρα το σημείο με ανώτατο όριο 50. Είχα παλαιότερα συζήτηση με κάποιο άλλο και είχα προσέξει να δω αν και τι όριο υπάρχει.Από Παλλήνη προς Γέρακα δεν είμαι σίγουρος αλλά αφού υπάρχει από τον ένα ρεύμα υποθέτω πως  θα υπάρχει και από το άλλο.

Το εντόπισα και στο maps

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Φίλε περνάω κάθε μέρα όπως είπα από εκεί 3-4-5 φορές μπορεί και παραπάνω.επειδή υπάρχει η στάση του προαστιακού από κάτω κόσμος κινείται συνεχώς και μπορεί να σου πεταχτούν από οποιοδήποτε σημείο σε αυτά τα 100 - 150 μέτρα προκειμένου να περάσουν απέναντι να πάρουν λεωφορείο , ταξί , να κατέβουν κάτω.

Όσοι περνάμε τακτικά το γνωρίζουμε,προσωπικά μειώνω την ταχύτητά μου και κάτω από 50 σε ώρες αιχμής που είναι το όριο.

Όσο για τα κάγκελα ναι δεν μπορείς να περάσεις τρέχοντας, σιγά και αν είσαι και λίγο γεματούλης θέλει και κάποιο ελιγμό,κάτι όμως που μπορεί να προειδοποιήσει και έναν οδηγό ώστε να προλάβει να κόψει.

αυτό σκέφτηκα  και εγώ οτι  το κολονάκι μπορεί να προειδοποιήσει  τον οδηγό να κόψει .   και στην τελική    είσαι ψιλιασμένος οτι κάποιος που πάει προς τα κάγγελα  θα περάσει απέναντι  άρα μειώνεις κόβεις  και ελέγχεις τι κίνηση θα κάνει ο πεζός.  

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς διάθεση για τσακωμούς, κρίνοντας από τη φώτο και ΜΟΝΟ μου φαίνεται λίγο δύσκολο να είναι το όριο 70 στο σημείο αυτό...

Επίσης, ακόμα και αν πετάχτηκε, πως γίνεται να μη την είδες είναι άξιο απορίας, αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε και καταλαβαίνω ότι αυτά στον καθένα μπορεί να συμβούν το αφήνω. Σίγουρα όμως είναι κάτι πάνω στο οποίο θα ερωτηθείς αν το θέμα πάει μακριά..

Αυτό με το όριο ταχύτητας, ψάξτο επίσης..

Δημοσ.

update: Επισκέφθηκα στο νοσοκομείο την κοπέλα και ήταν πολύ ευδιάθετη. Οι γονείς της πολύ καλοί, φαίνονται εμπιστεύσιμοι άνθρωποι. Δεν έχουν την διάθεση να με διώξουν ποινικά και δεν με ρώτησαν καν αν έχω δρομολογήσει ό,τι είναι απαραίτητο για την αποζημίωση. Η κόρη τους λέει ήταν σε ένα γήπεδο πριν από τη διάβαση, παρ΄όλα αυτά δεν χρησιμοποίησε την διάβαση για να περάσει απέναντι και συνέχισε ευθεία, ενώ επίσης μου είπαν ότι είχε ένα ερωτικό περιστατικό που την φόρτισε. Ο πατέρας της διατίθεται να μου καλύψει τη ζημιά ενώ κι εγώ διατίθεμαι να της καλύψω τα νοσήλια στο σπίτι, γιατί θα χρειαστεί να νοικιάσει ειδικό κρεβάτι για μερικές εβδομάδες. Ήθελα να ρωτήσω επίσης τι ασφάλιστρο παίζει να περιμένω στην επόμενη ανανέωση;

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...