Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού την χτύπησες με 65 χλμ / ώρα και δεν την σκότωσες επί τόπου πήγαινε άναψε ένα κερί για τον Άγιο που είχατε. Τώρα το ποιος φταίει κλπ είναι δευτερεύων, σημασία έχει ότι δεν υπήρχε θάνατος. 

• Like 5
  • Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μακάρι να ξεμπερδέψεις ts.

Αν και λυπάμαι που χτύπησε δεν μπορώ να πάψω να αναρωτιέμαι πόσο καθυστερημένο μπορεί να ήταν το κοριτσάκι που προέβει σε αυτή την ενέργεια;

Υ.Γ. dollyyy19 ελπίζω να μην οδηγείς ή μάλλον ελπίζω να μην βγαίνεις ούτε έξω από το σπίτι.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GeorgeAl92 είπε

αναρωτιέμαι πόσο καθυστερημένο μπορεί να ήταν το κοριτσάκι που προέβει σε αυτή την ενέργεια;

Καλό θα ήταν να μη χαρακτηρίζουμε όταν δεν γνωρίζουμε τι και γιατί συνέβη. Μια απροσεξία, μια αφηρημάδα του μυαλού, δεν καθιστά κάποιον καθυστερημένο.

• Like 7
Δημοσ.

Επίσης φίλε ts, αφού ξεπεράσεις το αρχικό σοκ και το θυμό σου, προσπάθησε να μείνεις κοντά στο κορίτσι και να δείξεις ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας του.

Αυτές οι συμπεριφορές πολλές φορές μετράνε σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι το παιδί τους έκανε τραγικό λάθος και ευτυχώς που δεν έπαθε τα χειρότερα. 

Αν βέβαια πέσεις σε κακοπροαίρετους, τότε θα πράξεις αναλόγως. Καλή τύχη πάντως. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οτι είπε ο προηγούμενος,επειδή στήν χώρα μας είναι τραγική η κατάσταση με τα ατυχήματα που σκοτώνουν η αφήνουν παράλυτους πολλούς συνανθρώπους μας,πραγματικά να ευχαριστείτε τον Θεό,ιδιαίτερα και εκείνη αλλά και εσυ,τα πράγματα φτιάχνονται και αντικαθιστώνται οι άνθρωποι οχι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κατά 99% η υπόθεση είναι χαμένη.Θα αποζημιωθεί το παιδάκι και τα λεφτά θα τα πληρώσει η ασφαλιστική σου χωρίς να σου διεκδικεί τίποτα μετά.Γι'αυτο την πληρώνεις την ασφάλεια.Τις μπαρουφες που έγραψε ο άλλος πιο πριν για μεταβιβάσεις σπιτιών, είναι για να κλαις.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μερικα παρομοια σκηνικα που ξερω, πληρωθηκε η αποκατασταση τους(του δημοσιου δεν ξερω καν αν το πληρωσαν ,ξερω κατι σπασμενα δοντια τα πληρωσε η ασφαλιστικη) και στο αυτεπαγγελτο δικαστηριο μετα δεν διεκδικησαν αποζημιωση...

ελπιζω να ειχες τουλ.νομικη ασφαλεια και να μην πηγαινει για κλεισιμο η ασφαλιστικη..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να ευχηθώ με τη σειρά μου καλή ανάρρωση στο κορίτσι και καλή επάνοδο στον οδηγό και να πώ ότι είναι μόδα των καιρών να καβαλάνε τις μπαριέρες και να περνάνε απέναντι π.χ. για να πάρουν τα σουβλάκια τους (!!!), η να βρουν τη παρέα τους γιατί δεν συννενοήθηκαν σωστά, η γιατί βιάζονται και βαριούνται...

Το βλέπω ΣΥΝΕΧΩΣ στη λεωφόρο Βεϊκου, βεβαίως στην Λ. Συγγρού και στην Λεωφόρο Γαλατσίου. 

Είχα στο παρελθόν παρόμοιο (όχι ανάλογο) περιστατικό με τον μικρό μου αδερφό ως θύμα και θέλω να πώ στον οδηγό που είχε το ατύχημα: 

1. Οποια και αν ήταν η περίσταση είναι γεγονός, έγινε. 
  2. Να είναι εγκρατής και συμπονετικός όταν προσεγγίζει την οικογένεια, focus στο αφηρημένο συμβάν: μπορεί να τύχει σε όλους μας.
  3. Να ζητήσει επισήμως νομική συμβουλή απο τον δικηγόρο του.
  4. Να μιλήσει με ένα ψυχολόγο για την προσωπική του μελλοντική διαύγεια, δεν είναι μικρό το σόκ και μπορεί να επιβαρύνει για καιρό.

Αυτά προχείρως και φιλικά βεβαίως!

Επεξ/σία από nammo
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Razor333 said:

Δεν βλεπω να αναφερει πουθενα, οτι οι πεζοι εχουν παντου προτεραιοτητα, κυριως σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας, με προστατευτικο κιγκλιδωμα και μακρια απο οποιαδηποτε στροφη/διαβαση/φαναρι.

Γιατί πολύ απλά δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο. Το ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (όπως σε στροφή οχημάτων σε δρόμο που διασχίζει πεζός) έχουν προτεραιότητα, αυτό δε σημαίνει πως  έχουν πάντα. Ειδικά όταν μιλάμε για πεζούς που πετάγονται στην κυριολεξία πάνω στην κίνηση. Και δεν παίζει κανένα ρόλο η οποιαδήποτε «κόντρα» υφίσταται για κάποιους (πεζοί vs οδηγών vs αναβατών και λοιπές γηπεδικές απόψεις) αλλά είναι θέμα κοινής λογικής. Δεν πας να διασχίσεις στενό στο Παλαιό Φάληρο χωρίς να προσέξεις (που και εκεί κάνεις μαλακία, και με 30χαω ο άλλος παίζει να πέσει πάνω σου) πας να διασχίσεις τη Μαραθώνος χωρίς να προσέξεις.

Και για να δούμε τι ακριβώς λέει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας , στο Άρθρο 38, «Κανόνες Κυκλοφορίας Πεζών» διαβάζουμε τα εξής:, 

Παράγραφος 2: Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να υπερπηδούν εμπόδια π.χ. δοκούς, αλυσίδες, νησίδες, στηθαία, κιγκλιδώματα, που έχουν τοποθετηθεί από τις αρμόδιες αρχές για ειδικούς λόγους. Η ύπαρξη τέτοιων εμποδίων σημαίνει απαγόρευση εισόδου του πεζού στην αποκλεισμένη επιφάνεια της οδού

Παράγραφος 4: Οι πεζοί προκειμένου να διασχίσουν το οδόστρωμα, υποχρεούνται:

α) Αν υπάρχουν στο οδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να τις χρησιμοποιούν.

ε) Αν δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνουν σ' αυτό, αν δεν βεβαιωθούν ότι δεν θα παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων [...] 

Σύμφωνα με τον Κώδικα λοιπόν στο ατύχημα που περιγράφει ο TS (αν το περιγράψει όπως έγινε - κανένα θέμα αμφισβήτησης από πλευράς μου) η ευθύνη βαραίνει ξεκάθαρα την κοπέλα. Ατάκες τύπου «απο την στιγμη που τον χτυπησες μπροστα, εισαι φταιχτης» απλά δηλώνουν πλήρη άγνοια του Κώδικα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όταν μιλάμε για εν ενεργεία οδηγό. Με τα περί ρώσικης ρουλέτας απλά γελάω. Η ανάγκη κάποιων για αυτοεπιβεβαίωση μπορεί να εκπληρωθεί αλλού, όχι εις βάρος ενός ανθρώπου που περνάει αυτά που περνάει και κάποιοι θέλουν να τον βγάλουν και δολοφόνο για να νοιώσουν οι ίδιοι καλύτερα.

Συνοπτικά, σαφώς και ο Κώδικας προβλέπει τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο πεζός, αλλά αυτό απέχει χιλιόμετρα από το «έχουν πάντα προτεραιότητα». Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε όλοι μας πως στον δρόμο (και όχι μόνο), είτε πεζοί είτε οδηγοί, εκτός από δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις. Και αυτοί οι νόμοι δεν έχουν θεσπιστεί για να μας την σπάσουν, αλλά για τη δική μας προστασία. Αν κάποιοι τους γράφουν ή ακόμα χειρότερα τους αγνοούν, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Στην προκειμένη όμως λίγη σημασία έχει το ποιός φταίει. Το βασικό είναι πως δεν είχαμε θύματα.

Περαστικά στην κοπέλα, και κουράγιο στον Nauths. Οτιδήποτε άλλο και να πούμε είναι απλά περιττό.

Επεξ/σία από akpe
  • Like 20
Δημοσ.
4 ώρες πριν, akpe είπε

Παράγραφος 2: Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να υπερπηδούν εμπόδια π.χ. δοκούς, αλυσίδες, νησίδες, στηθαία, κιγκλιδώματα, που έχουν τοποθετηθεί από τις αρμόδιες αρχές για ειδικούς λόγους. Η ύπαρξη τέτοιων εμποδίων σημαίνει απαγόρευση εισόδου του πεζού στην αποκλεισμένη επιφάνεια της οδού

Παράγραφος 4: Οι πεζοί προκειμένου να διασχίσουν το οδόστρωμα, υποχρεούνται:

α) Αν υπάρχουν στο οδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να τις χρησιμοποιούν.

ε) Αν δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνουν σ' αυτό, αν δεν βεβαιωθούν ότι δεν θα παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων [...] 

Τα αλλα ειναι να εχουμε να λεγαμε. Ευχομαι τα καλυτερα και σε σενα και στην κοπελα. Εγω προσωπικα δεν βλεπω πως μπορει να φταει ο οδηγος.Ο νομος ειναι ξεκαθαρος.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Ηρθε η αστυνομια; Για τραυματισμο καποιου ατομου δεν πας αυτοφορο; 

Όχι δεν πας, πρέπει να ζητήσει ποινική δίωξη η οικογένεια σε ελαφρύ τραυματισμό ή ο παθών.

Δημοσ.

Επειδή ξέρω  το σημείο και μάλλον ο φίλος λέγοντας σταθμό εννοεί τη στάση του Προαστιακού στην Παλλήνη σας ενημερώνω ότι ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει κιγκλίδωμα παρά υπερυψωμένη διαχωριστική νησίδα 15-20 εκατοστών και οι πεζοί κινούνται ελεύθερα ,ενδεχομένως΄και εκτός πεζόδρομων , συνεχώς από τη μία μεριά του δρόμου στη άλλη.

Περνάω 2-3 και 4 φορές τη μέρα από το συγκεκριμένο σημείο,στο οποίο σημειωτέον πουθενά δεν έχω δει  70 χιλιόμετρα ούτε πινακίδα άρσης των 50 χιλιομέτρων,άρα ισχύει το 50 κατοικημένης περιοχής, (άλλο που εμείς αν πάει κάποιος με 50 θα τον φάμε από πίσω με φώτα και κόρνα γιατί μας καθυστερεί)και πάντα οδηγώ με προσοχή έχοντας το νου μου μήπως πεταχτεί κάποιος να περάσει ρυθμίζοντας και ανάλογα την ταχύτητά μου.

Δεν θέλω να πω με τα παραπάνω ότι φταίει ο TS γιατί δεν ξέρω πως έγινε το ατύχημα,αλλά και εμείς ώρες ώρες οδηγούμε τελείως απρόσεχτα να μην πω επικίνδυνα για πεζούς και κυρίως για παιδιά πρωινές και μεσημεριανές ώρες που πάνε σχολείο.

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, eMike είπε

Αυτό...

Και με όλο το σεβασμό της μη γνωριμίας μας, επειδή χτύπησες παιδί 16 χρονών, καλό θα ήταν να συμπεριφέρεσαι λιγότερο επιθετικά και να αφήσεις το υφάκι και τα "τι λες ρε μεγάλε"..

Στην τελική εσύ τα λες όχι εμείς...εμείς αν θέλουμε πιστεύουμε ότι πρόλαβες και κοίταξες κοντέρ πριν χτυπήσεις άνθρωπο μέσα σε κλάσματα....ότι τι? θα πήγαινες με 75 ή 80 και θα το έλεγες? Λέω τώρα εγώ, απλά για να ακούσεις και την αντίθετη άποψη, δεν έχω κάτι μαζί σου.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα υφάκια, και ας ευχηθούμε καλά ξεμπερδέματα σε εσένα και καλή ανάρρωση στο παιδί..

Και για να έχουμε και κάτι πιο χειροπιαστό, δώσε μας το σημείο στο χάρτη...έχει κιγκλιδωμα?..έχει παρκαρισμένα?...γιατί δε την είδες αν καβάλησε ολόκληρο κιγκλίδωμα? Ήταν μέρα?..νύχτα?

Φίλε μου καταλαβαίνω την μεροληψία του πεζού ως πιο αδύνατο, αλλά δεν γίνεται να την βγάζει λάδι πάντα ο πεζός ως ανεύθυνος. Παντού ακόμα και στην θάλασσα προτεραιότητα έχει το πιο βαρύ όχημα που είναι πιο δύσκολο να σταματήσει, στη φάση πεζού οδηγών δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τόσα νομικά κενά. Δεν γίνεται να είναι πεζός>μηχανόβιος>οδηγός>ταρίφας>νταλικέρης η σειρά πάντα και προφανώς να μην υπάρχει μεροληψία υπέρ κάποιου. Το υφάκι το αποκτάς, όπως φαντάζομαι διάβασες και από άλλους συμπάσχοντες στο thread, όταν καταλαβαίνεις ότι από το πουθενά είσαι ένας φταίχτης επειδή κάποιος ανεύθυνος, στην προκειμένη μπορεί να πεις και η οικογένεια, αποφασίζει να σε τρέξει. Νομίζω το ίδιο θα αισθανόσουν.

10 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Είναι τόσο δύσκολο να παρακολουθεί το νήμα ένας ή και περισσότεροι γιατροί;;; Άλλωστε δεν μίλησε ο άνθρωπος για κάταγμα λεκάνης. 

Ο ίδιος ο ts το αναφέρει στο πρώτο του post ότι υπήρχε κάταγμα λεκάνης. Υποθέτω ότι το έμαθε από το νοσοκομείο όταν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του παιδιού. 

Για να γραφτεί το αμίμητο - δύο τρία posts παρακάτω: "Έλα ρε, ούτε καν σπάσιμο, ένα απλό κάταγμα". 

Μην μιλάτε λοιπόν για μυρωδιάδες, όταν υπάρχει διάγνωση. 

Ακριβώς, πήρα τηλέφωνο και απλά μου είπαν κάταγμα λεκάνης με μερικές βδομάδες ακινησία. Το έθεσα έτσι γιατί έτσι μου το μετέφεραν. Δεν ξέρω για το κάταγμα λεκάνης.

10 ώρες πριν, ELTASSOS είπε

Ειπε οτι 30 μετρα ΠΡΙΝ ειχε διαβαση οποτε υπεθεσα σαν ενδεχομενο , το παιδι/θυμα να ειδε το φαναρι και λεει θα σταματησει και εκανε την ταρζανια...αν ομως ο οδηγος δεν σταματησε μη εχοντας δει το φαναρι , τοτε νομισε οτι του πεταχτηκε ενω ειχε και ο ιδιος συμμετοχη. Ετσι το καταλαβα. Πολλα τα αν βεβαια να δωσει ο οδηγος στοιχεια συνθηκες. 

Υγ εχω δει να πηδανε μπαρες σε κλειστη εθνικη οδο για να μην περπατησου 500 μετρα οπου οι ταχυτητες ειναι 100+

Που να το είδε ρε φίλε το φανάρι όταν είναι αντίθετα σε αυτήν; Περνάω πράσινο φανάρι και μετά από 30μ το ατύχημα.

8 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Επίσης φίλε ts, αφού ξεπεράσεις το αρχικό σοκ και το θυμό σου, προσπάθησε να μείνεις κοντά στο κορίτσι και να δείξεις ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας του.

Αυτές οι συμπεριφορές πολλές φορές μετράνε σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι το παιδί τους έκανε τραγικό λάθος και ευτυχώς που δεν έπαθε τα χειρότερα. 

Αν βέβαια πέσεις σε κακοπροαίρετους, τότε θα πράξεις αναλόγως. Καλή τύχη πάντως. 

Αυτό κατάλαβε κι ο πατέρας που μόλις άκουσε μαραθώνος όταν τον ειδοποίησα σκέφτηκε τα χειρότερα γιατί όλοι γνωρίζουμε τις ταχύτητες.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nauths είπε

Όχι δεν πας, πρέπει να ζητήσει ποινική δίωξη η οικογένεια σε ελαφρύ τραυματισμό ή ο παθών.

Στο περιπολικο της αστυνομιας; Λεει πχ θελω να κανω μηνυση για τραυματισμο και σε πανω αυτοφορο δηλαδη;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...