talibanakos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, NEKROMA είπε Πάντα, οι πεζοί έχουν προτεραιότητα , δηλαδη εμπλεξες στανταρ Ωραιος ο μαν. 1 ώρα πριν, teri23 είπε σημερα οδηγουσα μηχανη 80 τονων Τρενο εννοεις;
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, teri23 είπε το αντιθετο γραφω. προσεχω πολυ. απλα μια φορα περασα χωρις να το καταλαβω. ειχα πολλα προβληματα τοτε. οταν οδηγαω ειτε τρενο ειτε αμαξι εχω μια αισθηση ευθυνης που εσυ προφανως δεν εχεις με βαση τα γραφομενα σου. ναι θα πρεπει να προσεχω σαν οδηγος κι εγω κι εσυ. οσο για το ποσο γρηγορα μπορει να σταματησει ενα αμαξι, θα σου πω οτι σημερα οδηγουσα μηχανη 80 τονων με 20 χλμ ταχυτητα. ξαφνικα ειδα τον σηματοδοτη να δειχνει κοκκινο ημουν σε ετοιμοτητα γιατι ξερω οτι εκεινος ο σηματοδοτης ειναι λιγο κρυμμενος και τον βλεπεις στα 40 μετρα περιπου, χρειαστηκα περιπου 20 μετρα για να σταματησω εντελως. πιστευω οτι ενα αμαξι του ενος τονου θα μπορει να σταματησει πιο γρηγορα. μηχανοδηγός; σε ψάχνουν σε ένα διπλανό τόπικ έχει πιαστεί η καρδιά μου με αυτά που διαβάζω, ζήτω τα μμμ, καλύτερα σαρδέλα παρά αυτή η παράνοια
teri23 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, talibanakos είπε Ωραιος ο μαν. Τρενο εννοεις; ενα τρενο αποτελειται απο την μηχανη και τουλαχιστον 1 βαγονι. οδηγουσα μονο την μηχανη
Narayan Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, teri23 είπε 37 λεπτά πριν, teri23 είπε ενα τρενο αποτελειται απο την μηχανη και τουλαχιστον 1 βαγονι. οδηγουσα μονο την μηχανη Εσείς οι μηχανοδηγοί δεν είστε απόφοιτοι λυκείου υποτίθεται; Εκεί μάθαμε οι υπόλοιποι για τριβή κύλισης και τριβή ολίσθησης, συγκρίνεις μεταλλικούς τροχούς επάνω σε ράγες με λάστιχο στην άσφαλτο, επαναλαμβάνω αν δεν οδηγείς και είσαι μόνο πεζός δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από Narayan
teri23 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Narayan είπε Μηχανή 80 τόνων πρέπει να είναι φοβερό custom, ανέβασε φώτος Αν εννοείς κιλά όπως κατάλαβα, χρειάστηκες με μηχανή 80 κιλών και ταχύτητα 20 χλμ / ώρα (lol) απόσταση 20 μέτρων να σταματήσεις και πιστεύεις πάραυτα πως ένα αυτοκίνητο ενός τόνου θα σταματήσει "πιο γρήγορα"΄; Μπορεί να έχεις "αισθηση ευθυνης" (sic), αλλά αίσθηση της πραγματικότητας δεν... αφου ρωτας... σε κιλα 80.000 εχει μια διαφορα 11 λεπτά πριν, Narayan είπε Εσείς οι μηχανοδηγοί δεν είστε απόφοιτοι λυκείου υποτίθεται; Εκεί μάθαμε οι υπόλοιποι για τριβή κύλισης και τριβή ολίσθησης, συγκρίνεις μεταλλικούς τροχούς επάνω σε ράγες με λάστιχο στην άσφαλτο, επαναλαμβάνω αν δεν οδηγείς και είσαι μόνο πεζός δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. ναι και τι θες να πεις με αυτο δλδ; μεταλλο σε μεταλλο εχει λιγοτερη τριβη αρα χρειαζεται περισσοτερο χρονο για να σταματησει. λαστιχο στην ασφαλτο εχει πολυ περισσοτερη τριβη που σημαινει λιγοτερη αποσταστη για να σταματησει. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από teri23
papoys1 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε Γράφει λοιπόν ο οδηγός ´ η κοπέλα βγήκε από κιγκλιδώματα ´ τωρα αυτά για διαχωριστική που γράφεις είναι άσχετα . Γραφεις συγκεκριμένα ´ δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα ´ .... υπάρχουν λοιπόν και αφού περνάς θα δεις ότι δεν είναι μήκος 3 αυτοκινήτων όπως γράφεις . Και ο λόγος που στην λέω είναι ότι για πολοστη φορά κανείς λάθος όχι μονο σε αυτό το θέμα , και όταν κάποιος παραθέτει γεγονότα γίνεσαι ειρωνικός . Λοιπον για να τα λέμε όπως είναι έχει κιγκλιδώματα και από τις 2 μεριές του δρόμου , όπως έχει σε όλες τις στάσεις. Ναι εχω δει δεκάδες φορές πιτσιρίκια να τα καβαλάνε και να περνάνε τον δρόμο ιδίως σε ώρες που έχουν σχολάσει από το σχόλιο και κάνουν τις γνωστές χαζομάρες . Εγώ να προστατεύσω τον TS προσπάθησα φίλε μου και δεν πήγα να χαιδέψω τα αυτιά του όπως οι περισσότεροι.Αυτό το διακοσμητικό των 10 μέτρων ,που εσύ πόσταρες σαν κιγκλίδωμα 35 μέτρα δεν έχει σχέση με κιγκλίδωμα ( δες και Βικιλεξικό την όρο κιγκλίδωμα ) από τη στιγμή που κάλλιστα ο καθένας μπορεί να περάσει από δίπλα του.Κιγκλίδωμα στην ουσία θα ήταν αν άρχιζε από τη Λεωφόρο Ανθούσας και τελείωνε στο άλλο φανάρι για αεροδρόμιο με μικρά ανοίγματα σε 1-2 πεζόδρομους ή φανάρια για πεζούς. Επίσης αν διάβαζες το θέμα ,αλλά μάλλον εσύ όπως φαίνετε μπήκες απλά να σχολιάσεις τα δικά μου μηνύματα και τίποτε άλλο, θα έβλεπες ότι το ατύχημα έγινε 100 - 150 μέτρα πιο πάνω που και εκεί στο πεζοδρόμιο και όχι στο κεντρικό διάζωμα υπάρχουν κάποια κάγκελα περίπου 50 μέτρα ανάμεσα από τα οποία πέρασε ο πεζός (όπως περνάνε πολλοί και δεν τα καβαλάνε) γιατί και αυτά δεν έχουν την έννοια του κιγκλιδώματος (δές πάλι Βικιλεξικό) γιατί ανά δύο μέτρα έχουν άνοιγμα και μπορεί ελεύθερα ο πεζός να περάσει. Επίσης ο TS ανέφερε ότι έτρεχε με 65 νομίζοντας ότι το όριο είναι 70 ενώ είναι 50. Μετά από όλα αυτά ποιος μιλάει ειρωνικά και ποιος προσπαθεί να προστατέψει τον ts αν χτύπα ξύλο κάτι πάει στραβά με τον τραυματία τον καλέσει για έγγραφη κατάθεση η τροχαία και πει αυτά που αρχικά έλεγε;;;;; Θα μου πεις γιατί το κάνεις.Απλά γιατί ένα τροχαίο με τραυματισμό κανείς δεν το επιδιώκει εκτός και και αν είναι τρελός ή θέλει να αυτοκτονήσει.Μπορεί εκείνη τη στιγμή να κάνει κάποια παράβαση του κοκ όπως παρέθεσα και από προσωπική εμπειρία με τραυματισμό μου ευτυχώς ελαφρύ,δεν θέλει όμως να τραυματίσει κανέναν. Πρέπει όμως μετά με ψυχραιμία να σκεφτεί μήπως κάπου φταίει και αυτός για το τροχαίο που έγινε;;;;; 4
christopher0016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Επίσης ο TS ανέφερε ότι έτρεχε με 65 νομίζοντας ότι το όριο είναι 70 ενώ είναι 50. Μετά από όλα αυτά ποιος μιλάει ειρωνικά και ποιος προσπαθεί να προστατέψει τον ts αν χτύπα ξύλο κάτι πάει στραβά με τον τραυματία τον καλέσει για έγγραφη κατάθεση η τροχαία και πει αυτά που αρχικά έλεγε;;;;; Θα μου πεις γιατί το κάνεις.Απλά γιατί ένα τροχαίο με τραυματισμό κανείς δεν το επιδιώκει εκτός και και αν είναι τρελός ή θέλει να αυτοκτονήσει.Μπορεί εκείνη τη στιγμή να κάνει κάποια παράβαση του κοκ όπως παρέθεσα και από προσωπική εμπειρία με τραυματισμό μου ευτυχώς ελαφρύ,δεν θέλει όμως να τραυματίσει κανέναν. Πρέπει όμως μετά με ψυχραιμία να σκεφτεί μήπως κάπου φταίει και αυτός για το τροχαίο που έγινε;;;;; στην αρχή διαβάζοντας το ποστ του TS οτι ο πεζός πετάχτηκε σαν γατί. υπέθεσα ότι θα πετάχτηκε σε δρόμο χωρίς κιγκλιδώματα χωρίς τίποτα . στο σημείο που πετάχτηκε ο πεζός θεωρώ αδιανόητο να μην το δεις .. γιατί σε αυτό το κολονάκι που έχουν τα κιγκλιδώματα μόνο γάτα μπορεί να πεταχτεί πεζός δύσκολα να πεταχτει τρέχοντας από το κολονάκι ...άρα ο χρονος που προειδοποιεί τον οδηγό για κάτι επικίνδυνο είναι πολύ μεγαλύτερος . γιατί εκτός του κιγκλιδώματος εκτός από το κολονάκι πίσω έχει και μπάρα δηλαδή 2 3 σημεία που κόβουν τον πεζό και λένε στον οδηγό κάτι δεν πάει καλά... φυσικά και να κάτσει να αναρωτηθεί τι έκανε λάθος αυτός λέει 65 χιλιόμετρα σε όριο 50 , εάν θέλουμε πιστεύουμε ότι ήταν 65 και όχι πχ 77) άλλα ακόμη και στα 65 υπερβαίνει το όριο . και κάλο είναι να μην χαρακτηριζουμε με εκφράσεις του τύπου "ψυχακι" καποιον που θα μπορουσαμε να τον ειχαμε στειλει στα θυμαρακια.. 3
Alegreto Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Στις 29/10/2018 στις 1:58 ΜΜ, bromiaris είπε Πως στο καλό μετράμε ένα φρενάρισμα αυτοκινήτου που έχει ABS ;;; Ακόμη και με ABS, εάν φρενάρεις απότομα οπως μας λέει ο φίλος , αφήνεις σημάδια στην άσφαλτο..
Narayan Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 48 λεπτά πριν, christopher0016 είπε και κάλο είναι να μην χαρακτηριζουμε με εκφράσεις του τύπου "ψυχακι" καποιον που θα μπορουσαμε να τον ειχαμε στειλει στα θυμαρακια.. Εσύ πως θα χαρακτήριζες έναν πεζό που περνάει δρόμο χωρίς να κοιτάξει αν έρχεται αυτοκίνητο;
phanispal Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, christopher0016 είπε στο σημείο που πετάχτηκε ο πεζός θεωρώ αδιανόητο να μην το δεις Επειδή όλα είναι άσπρο ή μαύρο. Γι' αυτό είσαι τόσο σίγουρος.
christopher0016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, phanispal είπε Επειδή όλα είναι άσπρο ή μαύρο. Γι' αυτό είσαι τόσο σίγουρος. εάν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τι γράφω αναλύω γιατί θεωρώ αδιανόητο στο συγκεκριμένο σημείο να μην δει τον πεζό επειδή δεν είναι όλα άσπρο μαύρο όπως λες κάλο είναι να αναλύουμε και να σκεφτόμαστε πιθανά σενάρια που μπορεί στην πραγματικότητα να ισχύουν βάση τον δεδομένων που έχουμε μέχρι στιγμής δυστυχώς δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι ο ts δεν έχει ευθύνη. σκέψου το πιο απλό ότι εαν τηρούσε τα όρια πολύ πιθανόν να μην την ακουμπούσε καν. αυτό έμενα μου λέει πολλά. εάν ήταν διαφορετικά τα δεδομένα προφανώς θα έλεγα διαφορετικά πράγματα .
akpe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, christopher0016 said: σκέψου το πιο απλό ότι εαν τηρούσε τα όρια πολύ πιθανόν να μην την ακουμπούσε καν. αυτό έμενα μου λέει πολλά. Καταλαβαίνω τι λες, αλλά γενικά μιλώντας δεν είναι τόσο εύκολο να αποφύγεις πεζό ειδικά όταν μιλάμε για λεωφόρο. Έστω πως το όριο είναι 50, όπως συζυτήθηκε, σε αυτή την ταχύτητα ένα όχημα θέλει περίπου 35-40 μέτρα για να ακινητοποιηθεί, υπολογίζοντας μαζί απόσταση αντίδρασης και φρεναρίσματος. Το αν μπορεί να ισχύει το παραπάνω μπορούμε να το ξέρουμε μόνο αν ξέρουμε την απόσταση στην οποία πετάχτηκε η κοπέλα. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από akpe
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, akpe είπε 36 λεπτά πριν, christopher0016 είπε ουμπούσε καν. αυτό έμενα μου λέει πολλά. Καταλαβαίνω τι λες, αλλά γενικά μιλώντας δεν είναι τόσο εύκολο να αποφύγεις πεζό ειδικά όταν μιλάμε για λεωφόρο. Έστω πως το όριο είναι 50, όπως συζυτήθηκε, σε αυτή την ταχύτητα ένα όχημα θέλει περίπου 35-40 μέτρα για να ακινητοποιηθεί, υπολογίζοντας μαζί απόσταση αντίδρασης και φρεναρίσματος. Υπερβολικό σε βρίσκω. Το suv μου θέλει 36.2 μ για τα 100-0 .. σίγουρα από τα 50 είναι πολύ λιγότερο.
mants118 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) λοιπόν, αν και προφανώς δε φταις να είσαι έτοιμος να τραβολογηθείς αρκετά, και εννοείται ότι στο ποινικό θα φας φυλακή 3-8 μήνες, με αναστολή εννοείται. Ξαναπήγαινε στη περιοχή και δες αν έχει κάποιο περίπτερο - κατάστημα - σπίτι - πολυκατοικία - μάντρα - κ.α. που κάμερα ασφαλείας που να κατέγραψε τι έγινε. Αν βρεις εννοείται να το καταθέσεις στη τροχαία εσύ, μη περιμένεις να το ψάξουν αυτοί. Ίσως σε βοηθήσει. δυστυχώς από εμπειρία της αδερφής (οδηγούσε) μου θα σου γράψω δύο τρία πράγματα. Ήταν έγγυος στον ανιψιό μου τότε, οπότε όπως καταλαβαίνεις πήγαινε το πολύ με 50 χλμ την ώρα, πίσω από ένα στύλο στην άκρη του δρόμου της πετάγεται ένας μπάρμπας που κρατούσε καφέδες και που ουσιαστικά ΔΕΝ έλεγξε το δρόμο ούτε ήταν σε διάβαση, και θα σου φανεί αστείο αλλά όπως είδαμε και στο βίντεο από τη κάμερα ασφαλείας στο περίπτερο αυτός χτύπησε το αμάξι καθώς έκανε ελιγμό αποφυγής προς τα αριστερά (στο αντίθετο ρεύμα και παραλίγο να συγκρουστεί μετωπικά με ένα άλλο αμάξι). ΝΑΙ καλά το έγραψα, αυτός επειδή έτρεχε και ενώ έκανε ελιγμό αποφυγής το αμάξι, τον χτυπάει ο πλαϊνός καθρέπτης με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να χτυπήσει το κεφάλι του στο οδόστρωμα. Τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά. Προφανώς, άμα δεν είχα δει το βίντεο του ατυχήματος θα έλεγα ότι μπορεί να φταίει και η αδερφή μου. δυστυχώς (ξανά) η οικογένεια του τραυματία είναι απίστευτα κοράκια επειδή το είδαν σαν ευκαιρεία να βγάλουν τρελό χρήμα, οπότε έκαναν παραπάνω μηνύσεις από ότι κάνει κάποιος που έχει τραυματιστεί σε τροχαίο. Το αποτέλεσμα της όλης ιστορίας, 70% υπαιτιότητα του πεζού, 30% του οδηγού, αλλά στο ποινικό έφαγε 8 μήνες με αναστολή και η έφεση θα εκδικαστεί σε λίγους μήνες (έχουν περάσει 2 χρόνια από το πρώτο δικαστήριο). Θα πρότεινα: Να έχεις δικηγόρο δικό σου και να μη βασιστείς σε αυτόν της ασφάλειας σου, να δείξεις ενδιαφέρον εσύ ή αν δε γουστάρεις ή δε νιώθεις καλά με αυτό βάλε τους γονείς σου/αδέρφια σου να επικοινωνήσουν με τους γονείς της κοπέλας να μάθεις πως πάει στην υγεία της στο νοσοκομείο, και να μη φοβάσαι ότι δεν θα την αποζημιώσει η ασφάλεια σου. Υπομονή και ψυχραιμία γενικά. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από mants118 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις